Ιοί

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Ιοί

δεν συμφωνώ...
στο τέλος φοβάμαι ότι θα πονέσουμε περισσότερο απο τους Σουηδούς
τον λόγο τον περιγράφει πολύ επιτυχημένα γιατρός που έχει δουλέψει χρόνια στη Σουηδία

...Από τα πρώτα πράγματα που μας μάθανε ως Φοιτητές Ιατρικής στο Lund της Σουηδίας είναι ότι η πιο θανατηφόρα ασθένεια είναι η φτώχεια (η οικονομική ανέχεια). Η ανεργία π.χ. σκοτώνει στην κυριολεξία.

Είναι ορατός ο κίνδυνος, τα έτη ζωής (το τονίζω τα έτη ζωής ) που θα χάσουμε λόγω της οικονομικής κρίσης που θα έλθει μετά την πανδημία να είναι πολύ περισσότερα από τα έτη ζωής που θα χάσουμε από τον Κορονοϊό.

Π.χ. το προσδόκιμο επιβίωσης του μέσου Έλληνα άντρα είναι 79 έτη. Αν λόγω κοροναϊού φύγει από την ζωή στα 77 έτη, χάνουμε, 2 έτη ζωής.

Αν ένας 55αρης μείνει άνεργος από την οικονομική κρίση που θα επέλθει μετά το lockdown, η ανεργία από μόνη της μπορεί να είναι ο βασικός παράγοντας που μπορεί να του προκαλέσει ένα θανατηφόρο Οξύ Έμφραγμα του Μυοκαρδίου στα π.χ. 57 του χρόνια. Και τότε τα χαμένα έτη ζωής είναι 79 - 57 = 22

(Δεν κάνω κριτική στην Κυβέρνηση της Ελλάδας. Ίσα ίσα που πιστεύω ότι το παλεύει συντεταγμένα και όσο πιο καλά μπορεί. Απλά τολμώ να εκφράσω δημοσίως κάποιες σκέψεις μου, που νομίζω ότι είναι η βασική εξήγηση για την κάπως διαφοροποιημένη στάση της Σουηδίας)...
Στον παραπάνω συλλογισμό, νομίζω ότι υπάρχουν μερικά θέματα. Το κυριότερο πρόβλημα είναι τι θεωρεί ο γιατρός φτώχεια και οικονομική ανέχεια. Αν μιλάει για ακραία φτώχεια (δεν υπάρχουν χρήματα για να αγοράσει τροφή ή να πάει σ' ένα γιατρό ή να αγοράσει τα φάρμακά του) έχει δίκιο.
Στις χώρες που έχουν τα προβλήματα του πρώτου κόσμου, η κρίση σημαίνει ότι αντί για 4 ζευγάρια παπούτσια το χρόνο θα αγοράσουν 3 και ότι θα κοπούν πάγια έξοδα μικρότερης σημασίας (λιγότερες ημέρες διακοπών, λιγότερες έξοδοι σε ταβέρνες). Στις ΗΠΑ δεν έχω άποψη τι θα συμβεί. Στις Ευρωπαϊκές χώρες είμαι 99% σίγουρος ότι δεν πρόκειται να δούμε σκηνικά ακραίας φτώχειας.
Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι η Σουηδία θα έχει επίσης οικονομικά προβλήματα παρόλο που θα θυσιάσει χιλιάδες πολίτες τζογάροντας στο πόσοι θα πεθάνουν, στο αν υπάρχει ανοσία της αγέλης ή όχι, πόση θα είναι η οικονομική επίπτωση του χαμού κοκ.
Η κοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει αν πλανάται ο φόβος του θανάτου. Μια κοινωνία που δεν λειτουργεί, δεν μπορεί να έχει οικονομική λειτουργία.

Δεν έχουν όλα τα after shave ικανή ποσότητα οινοπνεύματος.
Το έλεγξες αυτό;
To καλύτερο είναι ένα συγκεκριμένο με 75 βαθμούς αλκοόλ που βγαίνει στα 8.5 το μισό λίτρο...
Αυτό βέβαια περιέχει και αρκετή μενθόλη (hint). :p
Και το ξέρουμε εμείς που ασχολούμαστε με το ξύρισμα. Όχι όποιος και όποιος! Γατάκια! :flipout:

Σιγα μην το ελεγξα:Banane0:

Για πες ποιο ειναι ......

Τι ειναι η μενθολη? :7SFGSFG:

(Δεν κάνω κριτική στην Κυβέρνηση της Ελλάδας. Ίσα ίσα που πιστεύω ότι το παλεύει συντεταγμένα και όσο πιο καλά μπορεί. Απλά τολμώ να εκφράσω δημοσίως κάποιες σκέψεις μου, που νομίζω ότι είναι η βασική εξήγηση για την κάπως διαφοροποιημένη στάση της Σουηδίας)...

Για την Σουηδια , μπορουν να ειπωθουν πολλα, η φιλελευθερη οικονομικη προσεγγιση της πανδημιας , οι κοινωνικες ελευθεριες που εχουν κατακτησει, η εμπιστοσυνη στην κυβερνηση , ο οργανωση του κρατικο μηχανισμου, αλλα τα πραγματα εναι απλα , το ανεφερα και στο προηγουμενο ποστ.Ειναι Βικινγκ, δεν φοβουνται, ξερουν οτι θα πεθανουν καποιες εκατονταδες η χιλιαδες πριν κανει..καμπυλωσει το διαγραμμα.Εδω δεν εχουμε καμμια ορεξη για Βαλχαλες και τετοια :) .

Για πες ποιο ειναι ......

Τι ειναι η μενθολη? :7SFGSFG:

Alcolado Glacial.
Με μπόλικη μενθόλη!
Δεν θα χρειαστείς και aircondition το καλοκαίρι.
Συνήθως παγώνει, αλλά θέλει προσοχή γιατί σε κάποιες επιδερμίδες φέρνει κάψιμο αντί για δροσιά.

Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Στον παραπάνω συλλογισμό, νομίζω ότι υπάρχουν μερικά θέματα. Το κυριότερο πρόβλημα είναι τι θεωρεί ο γιατρός φτώχεια και οικονομική ανέχεια. Αν μιλάει για ακραία φτώχεια (δεν υπάρχουν χρήματα για να αγοράσει τροφή ή να πάει σ' ένα γιατρό ή να αγοράσει τα φάρμακά του) έχει δίκιο.
Στις χώρες που έχουν τα προβλήματα του πρώτου κόσμου, η κρίση σημαίνει ότι αντί για 4 ζευγάρια παπούτσια το χρόνο θα αγοράσουν 3 και ότι θα κοπούν πάγια έξοδα μικρότερης σημασίας (λιγότερες ημέρες διακοπών, λιγότερες έξοδοι σε ταβέρνες). Στις ΗΠΑ δεν έχω άποψη τι θα συμβεί. Στις Ευρωπαϊκές χώρες είμαι 99% σίγουρος ότι δεν πρόκειται να δούμε σκηνικά ακραίας φτώχειας.
Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι η Σουηδία θα έχει επίσης οικονομικά προβλήματα παρόλο που θα θυσιάσει χιλιάδες πολίτες τζογάροντας στο πόσοι θα πεθάνουν, στο αν υπάρχει ανοσία της αγέλης ή όχι, πόση θα είναι η οικονομική επίπτωση του χαμού κοκ.
Η κοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει αν πλανάται ο φόβος του θανάτου. Μια κοινωνία που δεν λειτουργεί, δεν μπορεί να έχει οικονομική λειτουργία.
Δεν νομιζω οτι ισχυουν αυτα που γραφεις στην Ελλαδα των μνημονιων γνωριζω παρα πολλα περιστατικα ακραιας φτωχειας,πολυ ευκολα μπορει να συμβει και στον ευρωπαικο νοτο,ιδιως εαν παμε παλι σε δανεισμο απο ESM ,θυμαμαι και αλλα περιστατικα που ελεγαν αλλοι π.χ θυμαμαι τον Βλασση που ελεγε αρκετο κοσμο που επερνε δωρεαν φαι απο εστιατορια στη Θεσσαλονικη..
Στην Ελλαδα των μνημονιων αυξηθηκε η θνησιμοτητα σε ολες τις ηλικιες το 2010 η Ελλαδα ειχε περιπου 100χιλιαδες θανατους το 16 120 χιλιαδες περιπου.

@rider, σε παρακαλώ να μην αρχίσουμε τις πολιτικολογίες δια της πλαγίας. Το καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο, γιατί όλες οι επιλογές είναι λίγο ως πολύ και πολιτική υπόθεση, αλλά do your best.

Εγώ δεν μπορώ όλους αυτούς του χαρούμενους σελέμπριτι με τα βιντεάκια του "μένουμε σπίτι" μέσα στην καλή χαρά.
Σε κανένα μήνα που θα μας βγάλουν αναγκαστικά έξω, τότε θα ανεβάζουν βίντεο με την νέα ντιρεκτίβα από συνωστισμένες παραλίες να παίζουν ρακέτες? Ίδωμεν.

Re: Απάντηση: Ιοί

@rider, σε παρακαλώ να μην αρχίσουμε τις πολιτικολογίες δια της πλαγίας. Το καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο, γιατί όλες οι επιλογές είναι λίγο ως πολύ και πολιτική υπόθεση, αλλά do your best.

Μα τι πολιτικολογια , για την οικονομια δεν μιλαγαμε ? Ε τοτε να σπασουμε 3 μερες νωριτερα την καραντινα, να δουλεψουν τα τυροπιταδικα για να ''κινηθει η οικονομια'' και να τσακωνομαστε ποιος θα πρωτοπαρει voucher
Kαι οι τουριστικες επιχειρησεις...voucher ζητανε, δηλαδη επεκταση του κοινωνικου τουρισμου (ναι τωρα..)

....................................................
Σε κανένα μήνα που θα μας βγάλουν αναγκαστικά έξω, τότε ...........

Γιά φαντάσου να γίνει υποχρεωτική η έξοδος και να κάνει η αστυνομία εφόδους στα σπίτια....και να ζητάει "χαρτί" γιά ποιό λόγο έμεινες μέσα...:BXVZCBXZ6:

Δεν είναι τυχαίο πως τα υψηλότερα ποσοστά αφορούν τις χώρες που είναι διαμετακομιστικά κέντρα

και ταυτόχρονα πόλοι τεράστιας διαχρονικής τουριστικής κίνησης.

και ερωτώ μήπως αρκούσε να κλείσουμε τα σύνορα αντί για το καθολικό lockdown;
Αυτο μπορει να σημαινει οτι επειδη ειχαν ηδη μεγαλη διασπορα στις χωρες τους ,αποφασισαν να προχωρησουν σε ανοσια αγελης?

Παιδιά είναι κανείς δικαιούχος των προγραμμάτων κατάρτισης elearning?
Προσπαθώ να προχωρήσω τη δουλειά και το site παραπαίει. Δε μας φτάνανε τα όσα έχουμε στο κεφάλι μας, έχουμε και αυτή τη βλακεία τώρα.

@rider σε παρακαλώ να το χειριστείς όσο καλύτερα μπορείς. Είσαι κι ελαφρώς off-topic.

Προσπαθώ να προχωρήσω τη δουλειά και το site παραπαίει. Δε μας φτάνανε τα όσα έχουμε στο κεφάλι μας, έχουμε και αυτή τη βλακεία τώρα.

Αν έχεις οικονομική δραστηριότητα (ΚΑΔ) είσαι δικαιούχος.Γιατί δεν τηλεφωνείς στον λογιστή σου;

Ισχύει ότι η πλατφόρμα σέρνεται.. Βασικά παίρνουμε 400 με την ενεργοποίηση και τα υπόλοιπα 200 στο τέλος. Αν κάποιος δεν επιθυμεί να το παρακολουθήσει μένει με τα 400
Προσωπικά σήμερα μου ήρθαν οι κωδικοί θα δοκιμάσω μετά τα μεσάνυχτα αν είναι καλύτερα

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Ισχύει ότι η πλατφόρμα σέρνεται.. Βασικά παίρνουμε 400 με την ενεργοποίηση και τα υπόλοιπα 200 στο τέλος. Αν κάποιος δεν επιθυμεί να το παρακολουθήσει μένει με τα 400
Προσωπικά σήμερα μου ήρθαν οι κωδικοί θα δοκιμάσω μετά τα μεσάνυχτα αν είναι καλύτερα

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

άντε καλή μας υπομονή... Θα περάσουμε τη φρίκη του εξοικονομώ όλοι μαζί αυτή τη φορά έτσι για την πλάκα τους... εντωμεταξύ, με τους ρυθμούς που [δεν] πάει το πράγμα, δε βλέπω να προλαβαίνεται η ιστορία της παρακολούθησης μέχρι τις 30 Απριλίου...

Νίκο σε ευχαριστώ. Έχω ήδη εγγραφεί. Αλλά υπάρχει τεχνικό θέμα με το site του υπουργείου. Κλασσικά...

η είδηση θα ήταν αν το site λειτουργούσε

προσωπικά έκανα εξουσιοδότηση στο ΚΕΚ που θα με εκπαιδεύσει και τρέχουν αυτοί (470 ευρώ ανά άτομο θα πάρουν)

Η παρακολούθηση γίνεται σε μορφή slides και πρέπει να πατάς εσύ για να γυρίσει η σελίδα. και αυτό μετά από κάποια ώρα ώστε να έχεις προλάβει να διαβάσεις. Το θέμα είναι ότι μπορείς καν να μπεις στο σύστημα. Πόσο μάλλον να παρακολουθήσεις και να είσαι κλικ σε κλικ σε κλικ για 100 ώρες...

Status
Not open for further replies.