Ιοί

Status
Not open for further replies.
Σοβαρά τώρα Κώστα; Έχει ο κάθε φτωχός που δουλεύει πατείς με πατώ σε , που μεταφέρεται με λεωφορία και τραίνα, που μένει σε δυάρι με άλλους τρεις τις ίδιες πιθανότητες μόλυνσης με τον Βαρδινογιάννη; Εγώ ειρωνεύομαι εδώ; Κατ´αρχήν ο Ιάσονας μου απαντάει, δεν είναι απών.

Νίκο, ο Ιάσωνας έγραψε για τη θεραπεία του Κορωνοϊού, όχι για τις πιθανότητες να κολλήσεις. Αυτή είναι η ίδια για όλους. Όσον αφορά τη συζήτηση, σε αυτή συμμετέχουν και άλλοι, και εγώ μαζί, με την ιδιότητα μου ως Super Moderator.

Εντάξει παιδιά, εγκαταλείπω, δε συνεννοούμαστε και δεν υπάρχει και λόγος. Ας πούμε ότι αυτή τη στιγμή σε κάποια λέσχη Χάμπουργκερ υπάρχουν διάφοροι κροίσοι που γιορτάζουν ιντερνετικώς το γεγονός ότι για τα επόμενα Ν χρόνια θα βλέπουν τις εταιρίες τους να διαλύονται και θα απολαμβάνουν τις καταθέσεις τους ως νούμερα σε μια οθόνη , όντας κλεισμένοι σε μια πολυτελή βίλα τρώγοντας κονσέρβες για να μη μολυνθούν από το προσωπικό τους.

:ADFADF1:

Αυτό που λες τώρα δεν έχει σχέση με εκείνο που έγραψες πριν για τις ίδιες πιθανότητες αποθεραπείας. Την έχει βασικά την καλύτερη πιθανότητα σε όλα γιατί έχει τις δυνατότητες να αποφύγει ή και να αξιοποιήσει πράγματα που άλλοι δεν μπορούν, για οικονομικούς μάλιστα λόγους.

Νίκο, ο Ιάσωνας έγραψε για τη θεραπεία του Κορωνοϊού, όχι για τις πιθανότητες να κολλήσεις. Αυτή είναι η ίδια για όλους. Όσον αφορά τη συζήτηση, σε αυτή συμμετέχουν και άλλοι, και εγώ μαζί, με την ιδιότητα μου ως Super Moderator.

Κώστα, ξαναδιάβασε αν θες το ποστ του Ιάσονα, και ας πάμε παρακάτω.. Και εν πάσει περιπτώσει και εγώ αντέδρασα υπερβολικά.

Με τα σημερινά στοιχεία του ECDC (δηλαδή με τα χθεσινά στοιχεία που του έστειλαν οι χώρες) η κατάσταση είναι η εξής:
Αναλυτικά Στοιχεία
MJqKxm7.png

Νεκροί ανά εκατομμύριο πληθυσμού
ju4Eqgy.png

Νεκροί Ηλικιωμένοι ανά 100.000 ηλικιωμένων
ToCcBQZ.png

Ο λεφτάς έχει τη δυνατότητα να μη συγχρωτίζεται, ενώ κάποιος που πηγαίνει στη δουλειά του με τα ΜΜΜ δεν την έχει. Επομένως έχει τη δυνατότητα να αποφύγει περισσότερο τις πιθανότητες μόλυνσης.

Κι ένας φτωχός που δουλεύει από το σπίτι, όπως εγώ έχει πιο πολλές πιθανότητες να την αποφύγει από έναν δισεκατομυριούχο που αναγκαστικά θα έχει επαφή με πολύ κόσμο.

Στις δυνατότητες αποθεραπείας φυσικά έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες. Μπορεί να έχει τους καλύτερους γιατρούς, πολλές αποκλειστικές, ακόμα και ΜΕΘ στο σπίτι του. Βαρδινογιάννης είπατε. Βάλατε ψηλά τον πήχη κι όλας.

Όσα λεφτά κι αν έχεις μια είναι η θεραπεία: σου δίνουν οξυγόνο και ελπίζουν ο οργανισμός σου να νικήσει τον ιό. Αυτό είναι το ίδιο για όλους, όσα λεφτά κι αν έχεις. Και οποία θεραπεία αν βγει θα είναι ένα φάρμακο που μάλλον θα είναι πάμφθηνο λόγω μαζικής παραγωγής.

Το επιχείρημα του ότι δεν υπάρχει διαφορά θυμίζει λιγάκι τον Ράμφο που έλεγε ότι δεν υπάρχουν ταξικές διαφορές γιατί ο πλούσιος και ο φτωχός μπορούν να πίνουν στην ίδια καφετέρια καφέ. Ή να μην πίνουν λόγω lockdown... .

Καμία σχέση όμως...

Αυτό που λες τώρα δεν έχει σχέση με εκείνο που έγραψες πριν για τις ίδιες πιθανότητες αποθεραπείας. Την έχει βασικά την καλύτερη πιθανότητα σε όλα γιατί έχει τις δυνατότητες να αποφύγει ή και να αξιοποιήσει πράγματα που άλλοι δεν μπορούν, για οικονομικούς μάλιστα λόγους.

Τι σχέση έχει η αποθεραπεία με την πρόληψη; Θα με κάνετε να ξεχάσω και τα ελληνικά μου. Εγώ έγραψα δυο πολύ συγκεκριμένα πράγματα, εσείς σχολιάσατε πάνω σε άλλα πράγματα. Τα οποία δεν είναι κατ'ανάγκη λάθος, είναι απλά άσχετα με αυτό που συζητούσα εγώ, άρα άκυρα ως απάντηση σ'αυτό.

Λοιπόν, εγώ πάω να μαγειρέψω πριν ανεβάσω πίεση, παρακαλώ ας πάμε παρακάτω.

Καμία σχέση όμως...

Έγραψα το παράδειγμα με τις δυνατότητες που έχει. Αμφισβητείς ότι έχει τη δυνατότητα να τις έχει; Όταν έχεις τη δυνατότητα να έχεις αφού πληρώνεις γιατρούς να σε παρακολουθούν, μέχρι και ΜΕΘ δική σου, τότε οι πιθανότητες είναι μειωμένες.

Δεν είναι μόνο η θεραπεία, αλλά η δυνατότητα να έχεις την αποθεραπεία όποια στιγμή θέλεις. Απόλυτη σχέση έχει. Και φυσικά δεν είναι για όλους.

Τι σχέση έχει η αποθεραπεία με την πρόληψη; Θα με κάνετε να ξεχάσω και τα ελληνικά μου. Εγώ έγραψα δυο πολύ συγκεκριμένα πράγματα, εσείς σχολιάσατε πάνω σε άλλα πράγματα. Τα οποία δεν είναι κατ'ανάγκη λάθος, είναι απλά άσχετα με αυτό που συζητούσα εγώ, άρα άκυρα ως απάντηση σ'αυτό.

Λοιπόν, εγώ πάω να μαγειρέψω πριν ανεβάσω πίεση, παρακαλώ ας πάμε παρακάτω.

Αυτό εδώ έγραψες:

Καθόλου.

Το ίδιο πρωτόκολλο θεραπείας θα πάρεις κι εσύ και ο Βαρδινογιάννης, αυτό δηλαδή που δεν υπάρχει και απλά δοκιμάζεται. Και το κατά πόσο θα δουλέψει θα εξαρτηθεί μόνο από τον οργανισμό σας, ούτε από τις καταθέσεις σας ούτε από τις διασυνδέσεις σας.

Σου απάντησα λοιπόν στο μέρος που αφορά την αποθεραπεία και το πλεονέκτημα κάποιου που έχει την οικονομική δυνατότητα.

Και επιπλέον έγραψα και τους λόγους για τους οποίους βρίσκεται σε καλύτερη θέση και στην πρόληψη, ακριβώς λόγω των οικονομικών δυνατοτήτων.

Απάντηση: Re: Ιοί

Απλα δεν υπηρχαν μασκες πριν ,τωρα που θα παρει μπρος στην Λαρισα το εργοστασιο... θα ειναι απαραιτητες,ολος ο κοσμος τις χρησιμοποιει μετα απο lockdown, εδω τι ειμαστε εξυπνοτεροι?
Τωρα ποιος θα τις φορα με 40αρες ειναι αλλο θεμα.
Ερωτηση σε οσους νομιζουν οτι η χωρα εκανε κατι παραπανω απο τους υπολοιπους στο θεμα κορονοιου
γιατι χωρες οπως το Βελγιο με lockdown 5 μερες νωριτερα ειναι πρωταθλητες στις απωλειες σε αναλογια και μεις οχι?
γιατι ολη η ανατολικη ευρωπη-βαλκανια εινια πανω κατω στην ιδια μοιρα με μας?
η απαντηση ειναι απλη μας εσωσε η υποαναπτυξη (χωρις μεγαλες γραμμες παραγωγης,βιομηχανια,παγκοσμιοποιημενο περιβαλλον εργασιας) και η χαμηλη κινητικοτητα στα αεροδρομια.
Έτσι ακριβώς
Και κάπου εκεί αναρωτιέσαι για το καλοκαίρι ;
Από την μία να θες να ρθουν και από την αλλη να σφίγγεσαι.
8cf1854e2ba82029dea36f6bd43247a2.jpg

Εγώ ξέρω οτι ο πρωθ.της Βρετανίας, που τον φυλάνε 40 νοματαίοι κι άλλα τόσα πρωτόκολλα, νόσησε, κι εγώ όχι... :)

Έγραψα το παράδειγμα με τις δυνατότητες που έχει. Αμφισβητείς ότι έχει τη δυνατότητα να τις έχει; Όταν έχεις τη δυνατότητα να έχεις αφού πληρώνεις γιατρούς να σε παρακολουθούν, μέχρι και ΜΕΘ δική σου, τότε οι πιθανότητες είναι μειωμένες.

Δεν είναι μόνο η θεραπεία, αλλά η δυνατότητα να έχεις την αποθεραπεία όποια στιγμή θέλεις. Απόλυτη σχέση έχει. Και φυσικά δεν είναι για όλους.

Τις έχει τις δυνατότητες, αλλά δεν του προσφέρουν ΤΙΠΟΤΑ!!!!! Είτε έχεις δέκα αποκλειστικές, είτε καμία, ένα κρεβάτι ΜΕΘ, είναι ένα κρεβάτι ΜΕΘ! Ένας αναπνευστήρας αναλογεί στο Βαρδινογιάννη, ένας και στον Μπάρμπα Μήτσο από την Κυψέλη! Δεν υπάρχει άλλη θεραπεία, ούτε άλλη αποθεραπεία!

Κορωνοϊός - Γαλλία: Η νικοτίνη ενδέχεται να αποτρέπει την προσβολή του οργανισμού από τον ιό

https://www.protothema.gr/world/art...repei-tin-prosvoli-tou-organismou-apo-ton-io/

"Η νικοτίνη είναι πιθανόν ότι έχει κάποια προστατευτική δράση στην προσβολή από τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με ερευνητές στην Γαλλία, όπου θα πραγματοποιηθούν δοκιμές πρόληψης και θεραπείας με την χρήση τσιρότων νικοτίνης στο νοσοκομείο La Pitié-Salpêtrière στο Παρίσι.

Η υπόθεση της έρευνας υποστηρίζεται από την ύπαρξη χαμηλού ποσοστού καπνιστών μεταξύ των νοσηλευομένων ασθενών της Covid-19, όπως έχει διαπιστωθεί από σειρά μελετών ανά τον κόσμο. Η επιβεβαίωση αυτού του γεγονότος θα έλθει από τα αποτελέσματα γαλλικής έρευνας που πραγματοποιείται επί 350 νοσηλευόμενων ασθενών και 150 ελαφρύτερων περιστατικών της Covid-19 ( που έχουν επιβεβαιωθεί από τεστ PCR).

«Μεταξύ των ασθενών αυτών δεν υπάρχουν παρά 5% καπνιστές», δήλωσε ο καθηγητής Ιατρικής Zahir Amoura, επικεφαλής της μελέτης. «Δηλαδή, υπάρχουν 80% λιγότεροι καπνιστές μεταξύ των ασθενών της Covid σε σχέση με το ποσοστό τους στον γενικό πληθυσμό, ίδιου φύλου και ηλικίας».

«Σύμφωνα με την υπόθεση, η νικοτίνη προσκολλάται στον κυτταρικό υποδοχέα που χρησιμοποιείται από τον κορωνοϊό και τον εμποδίζει να προκολληθει και κατά συνέπεια να διεισδύσει στα κύτταρα και να εξαπλωθεί στον οργανισμό», δηλώνει ο καθηγητής Jean-Pierre Changeux, του Ινστιτούτου Παστερ και του Collège de France.

Ο επιφανής νευροβιολόγος, ειδικός στους νικοτινικούς υποδοχείς, είναι εκ των συντακτών άρθρου για το θέμα αυτό στην επιθεώρηση Comptes Rendus de Biologie, της Ακαδημίας Επιστημών, της οποίας είναι μέλος.

Αφού δόθηκε το πράσινο φως με την υποστήριξη του υπουργού Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέ Βεράν, τα τσιρότα νικοτίνης θα χορηγηθούν με διαφορετικές δοσολογίες σε τρεις δοκιμές: προληπτικά σε υγειονομικό προσωπικό, για να διαπιστωθεί εάν έχουν προστατευτική δράση, θεραπευτικά σε νοσηλευόμενους ασθενείς, για την άμβλυνση των συμπτωμάτων τους και τέλος σε βαριά περιστατικά που βρίσκονται στην εντατική, σύμφωνα με τον καθηγητή Zahir Amoura, ο οποίος θεωρεί ότι είναι πιθανόν οι καπνιστές ασθενείς να δουν επιβάρυνση της κατάστασής τους εξαιτίας της απότομης στέρησης του καπνού, αλλά αυτό μένει να επιβεβαιωθεί.

Ωστόσο, οι μελέτες αυτές δεν θα πρέπει να παρακινήσουν τον πληθυσμό να προσφύγει στο κάπνισμα. Το κάπνισμα είναι επιβλαβές για τους πνεύμονες και βλάπτει την υγεία (καρκίνοι, καρδιαγγειακές νόσοι...), προειδοποιούν οι γιατροί για να προλάβουν τυχόν επιδρομή στα περίπτερα.

Ο κεντρικός ρόλος του υπο εξέτασιν υποδοχέα, του νικοτινικού υποδοχέα της ακετυλοχολίνης, στην εξάπλωση του ιού στον οργανισμό, θα έδινε μία εξήγηση για την εμφάνιση διαφόρων συμπτωμάτων της Covid-19, όπως η απώλεια της όσφρησης και οι νευρολογικές επιπλοκές, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Τις έχει τις δυνατότητες, αλλά δεν του προσφέρουν ΤΙΠΟΤΑ!!!!! Είτε έχεις δέκα αποκλειστικές, είτε καμία, ένα κρεβάτι ΜΕΘ, είναι ένα κρεβάτι ΜΕΘ! Ένας αναπνευστήρας αναλογεί στο Βαρδινογιάννη, ένας και στον Μπάρμπα Μήτσο από την Κυψέλη! Δεν υπάρχει άλλη θεραπεία, ούτε άλλη αποθεραπεία!

Το ξαναγράφω το παράδειγμα γιατί δεν το διάβασες μάλλον.

Λεφτάς>ιατρικό προσωπικό δικό του>ΜΕΘ δική του. Με άμεση πρόσβαση σε αυτά και με άμεσες ενέργειες πριν από αυτά και παρακολούθηση ανά πάσα στιγμή. Όλα αυτές οι δυνατότητες μειώνουν όλες τις πιθανότητες. Και για να μην νοσήσεις στην πρόληψη και αφού νοσήσεις στη θεραπεία.

Και ναι είναι και οικονομικό θέμα. Τα υπόλοιπα είναι αυταπάτες και ευχολόγια. Φυσικά και του προσφέρουν πλεονέκτημα και μάλιστα σημαντικό σε σχέση με εμένα και εσένα που είμαστε του.... γενικού πληθυσμού.

Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Έτσι ακριβώς
Και κάπου εκεί αναρωτιέσαι για το καλοκαίρι ;
Από την μία να θες να ρθουν και από την αλλη να σφίγγεσαι.
8cf1854e2ba82029dea36f6bd43247a2.jpg

Βλέποντας τον χάρτη κρουσμάτων και Απωλειων είναι προφανής ότι έχουν πληγεί περισσότερο οι χώρες με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.. Πέραν από τα μέτρα αν τα πήραμε νωρίς η κάποιοι άλλοι όχι, ίσως η επισκεψιμότητα (το λες και τύχη) παίζει πολύ μεγάλο ρόλο
Η Ελλάδα από την άλλη έχει πιστεύω και ένα πλεονέκτημα. Πέραν από την ηπειρωτική χώρα που και εκεί υπάρχουν επαρχίες και χωρια εύκολα διαχειρίσιμη, η νησιωτική χώρα δύσκολα εμφανίζει διασπορά
Το ίδιο πλεονέκτημα βέβαια στην στραβή μπορεί να γίνει μεγάλο μειονέκτημα αν έχεις διασπορά με το αδύναμο σύστημα υγείας νησιών, επαρχίας και μεταφοράς ασθενών σε μεγαλα κέντρα υγείας. Στο τελευταίο μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνος ο τουρισμός

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Το ξαναγράφω το παράδειγμα γιατί δεν το διάβασες μάλλον.

Λεφτάς>ιατρικό προσωπικό δικό του>ΜΕΘ δική του. Με άμεση πρόσβαση σε αυτά και με άμεσες ενέργειες πριν από αυτά και παρακολούθηση ανά πάσα στιγμή. Όλα αυτές οι δυνατότητες μειώνουν όλες τις πιθανότητες. Και για να μην νοσήσεις στην πρόληψη και αφού νοσήσεις στη θεραπεία.

Και ναι είναι και οικονομικό θέμα. Τα υπόλοιπα είναι αυταπάτες και ευχολόγια. Φυσικά και του προσφέρουν πλεονέκτημα και μάλιστα σημαντικό σε σχέση με εμένα και εσένα που είμαστε του.... γενικού πληθυσμού.

Λεωνίδα με τρολάρεις, δε μπορεί.

Δεν είχαν πει ότι η μάσκα δεν προστατεύει τα υγιή άτομα;
Υπάρχουν και πρακτικά ζητήματα. Εγώ πάω με μετρό και δουλεύω σε κλειστό χώρο. Λόγω εποχικής αλλεργίας -όσα aerius και να πάρω- θα φτερνιστώ από 5 έως..55 φορές τη μέρα. Πως θα το κάνω με τη μάσκα. Ενστικτωδώς θα τη βγάλω.

Δεν είχαν πει ότι η μάσκα δεν προστατεύει τα υγιή άτομα;
Υπάρχουν και πρακτικά ζητήματα. Εγώ πάω με μετρό και δουλεύω σε κλειστό χώρο. Λόγω εποχικής αλλεργίας -όσα aerius και να πάρω- θα φτερνιστώ από 5 έως..55 φορές τη μέρα. Πως θα το κάνω με τη μάσκα. Ενστικτωδώς θα τη βγάλω.

Ειχαν πει και οτι δεν διατρεχουμε κινδυνο ( τον ιανουαριο) . Τι σημαινει αυτο ?

Λαθος εκτιμησεις γινονται συνεχεια και στην πορεια αλλαζουν αποψη απο τις πληροφοριες που μαζευουν συνεχεια και την εμπειρια αλλων.

Οσο για την μασκα προφυλασει τους αλλους απο το να μην μαζεψουν οτι φταρνιζεις εσυ. Φανταζομαι οτι και εσυ αν ηταν ενας αλλος αλλεργικος μεσα στο μετρο θα προτιμουσες να φταρνιστει μεσα στην μασκα του παρα οποιον παρει ο χαρος.

Εγώ ξέρω οτι ο πρωθ.της Βρετανίας, που τον φυλάνε 40 νοματαίοι κι άλλα τόσα πρωτόκολλα, νόσησε, κι εγώ όχι... :)

Kαι τι μπορει να λεει αυτο ?
Αν εσυ νοσησεις (βαρια) θα χεις την ιδια περιθαλψη που εχει ο Μπορις ?
Και απο ποτε η εξαιρεση (εσυ) περιγραφει τον κανονα ?

Υπαρχουν τρια πραγματα διαφορετικα που πρεπει να συνδυαστουν εδω περα
1) προσβαση σε ιατρικη περιθαλψη (μεχρι και ΜΕΘ) αρα ... ΧΩΡΑ και συστημα !
2) γονιδιακη ιδιαιτεροτητα (που θα σε κυλησει σε βαρια υποτροπη η οχι)
3) οικονομικη ΑΝΕΣΗ (η κυρος) που να κανει τους αλλους να μην διαννοηθουν καν
να σε βαλουν σε αναμονη (η και να σε απορριψουν).

Για το 3) ....... δεν νομιζω να υπαρχει καποια ενσταση οτι ειναι αβασιμο !!!!

Ο ιος μπορει να ειναι δημοκρατικος (με την μακαβρια εννοια του ορου)
αλλα οι παρεχομενες δυνατοτητες να παλεψεις οσο καλυτερα γινεται ...
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ (δημοκρατικες).

Εγώ περιμένω πάντως να δω πόσοι είναι αυτοί που έμειναν εκτός ΜΕΘ επειδή κάποιος είχε δικές του (wtf). Γιατί νομίζω μερικά πράγματα τα λέμε απλά για να τα λέμε.

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για πραγματικά προβλήματα, ας δούμε τι γίνεται σε κάποιες χώρες στην Αφρική όπου υπάρχουν μετρημένοι στα δάχτυλα αναπνευστήρες για χώρες εκατομμυρίων. Εκεί ναι, υπάρχει πρόβλημα, που και πάλι καμία σχέση δεν έχει με πλούσιους και φτωχούς (δε φτάνουν ούτε για τους πλούσιους αυτών των χωρών).

Status
Not open for further replies.