Ιοί

Status
Not open for further replies.
Στην ομολογία ότι το σουηδικό μοντέλο απέτυχε, σε ότι αφορά στην προστασία των ηλικιωμένων από τον κοροναϊό, προχώρησε η πρέσβειρα της Σουηδίας στις ΗΠΑ.

Η Karin Ulrika Olofsdotter δήλωσε ότι το 90% αυτών που πέθαναν στη Σουηδία ήταν άνω των 70 ετών, πράγμα που σημαίνει ότι περίπου 2.700 ηλικιωμένοι έχουν πεθάνει από τον ιό. Ο αριθμός των θανάτων ηλικιωμένων από κοροναϊό στη Σουηδία είναι «μεγάλη αποτυχία», είπε χαρακτηριστικά η πρέσβης.

Η Σουηδία απαγόρευσε τις επισκέψεις σε γηροκομεία, ως έναν από τους λίγους περιορισμούς της και αφού προηγήθηκε η παραδοχή από τον κορυφαίο ιολόγο της χώρας, Anders Tegnell, ότι θα έπρεπε να είχαν γίνει περισσότερα για την προστασία των ηλικιωμένων.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ξεπέρασε χθες τις 3.000 – ένα ορόσημο που ο Tegnell είχε χαρακτηρίσει «τρομερά μεγάλο αριθμό». Μόνο χθες η χώρα είχε 99 νέους θανάτους και 705 νέα κρούσματα φτάνοντας τα 24.623.

Η Σουηδία υποστηρίζει ότι ένα lockdown θα ήταν ανώφελο καθώς δεν θα απέτρεπε τους θανάτους των ηλικιωμένων. Ο Tegnell, ο επικεφαλής επιδημιολόγος, εκτιμά ότι περίπου οι μισοί από τους θανάτους της Σουηδίας συμβαίνουν σε γηροκομεία.

Μπαρ και εστιατόρια έχουν παραμείνει ανοιχτά, ενώ τα σχολεία εξακολουθούν να λειτουργούν. Η χώρα αντιμετώπισε κριτική επειδή το ποσοστό των περιπτώσεων και των θανάτων της είναι υψηλότερο από τη Δανία, τη Νορβηγία ή τη Φινλανδία.

Σύμφωνα με την πρέσβειρα της χώρας στις ΗΠΑ, περίπου το 25% των ανθρώπων στη Στοκχόλμη πιστεύεται ότι έχουν ανοσία από την ασθένεια. Ανέφερε επίσης ότι το ποσοστό είχε αυξηθεί από το 10% πριν από τρεις εβδομάδες, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή διεξάγεται μελέτη για τον υπολογισμό του αριθμού για ολόκληρη τη Σουηδία.

https://www.tovima.gr/2020/05/08/wo...i-ston-koronoio-thrinei-xiliades-ilikomenous/

Ο Τζουζέπε Ρεμούτσι, διευθυντής του ινστιτούτου φαρμακολογίας του Μιλάνου εξήγησε, πάντως, ότι δεν ξέρει αν έχει μεταλλαχθεί ο ιός ή αν άλλαξε το ιικό φορτίο του κάθε ασθενή.

Σε παρέμβασή του στον ιταλικό τηλεοπτικό σταθμό La7, ο Τζουζέπε Ρεμούτσι, διευθυντής του ινστιτούτου φαρμακολογίας του Μιλάνου Μάριο Νέγκρι, δήλωσε ότι «οι ασθενείς με Covid 19, τώρα, είναι εντελώς διαφορετικοί από εκείνους που αρρώστησαν πριν από τρεις ή τέσσερις εβδομάδες». «Πρώτα έφταναν στα έκτακτα περιστατικά ογδόντα άνθρωποι με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, ενώ τώρα, οκτώ στους δέκα μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι και να θεραπευθούν εκεί», πρόσθεσε.

«Μοιάζει να είμαστε αντιμέτωποι με μια ασθένεια σαφώς διαφορετική από εκείνη που έθεσε υπό τεράστια πίεση τις υποδομές του ιταλικού συστήματος υγείας, στην αρχή της πανδημίας αυτής», δήλωσε επίσης ο Ρεμούτσι.

Εξήγησε, πάντως, ότι δεν ξέρει αν έχει μεταλλαχθεί ο ιός ή αν άλλαξε το ιικό φορτίο του κάθε ασθενή. «Είναι ξεκάθαρο, πάντως, ότι οι άνθρωποι που μολύνονται αυτή την περίοδο, είναι σίγουρα σε καλύτερη κατάσταση από εκείνους που νόσησαν πριν από δυο μήνες», λέει ο επικεφαλής του ινστιτούτου φαρμακολογίας Μάριο Νέγκρι.

Δηλώνει αισιόδοξος, τέλος, σχετικά με τη θεραπεία που δοκιμάζεται σε πολλά ιταλικά νοσοκομεία και βασίζεται στη δωρεά πλάσματος με αντισώματα, από ασθενείς οι οποίοι μπόρεσαν να θεραπευθούν. «Αν, όπως νομίζω, τα τεστ αποδείξουν ότι η θεραπεία αυτή είναι αποτελεσματική, θα μπορέσουμε να την κάνουμε προσβάσιμη σε όλους», κατέληξε ο Ιταλός επιστήμονας.

Τελικά μάλλον το καλοκαίρι και οι υψηλές θερμοκρασίες δεν σταματούν τον ιό
Δεν έχω καταφέρει να βρω άλλη πηγή πέραν της είδησης

https://www.protothema.gr/world/art...ies-den-stamatoun-ti-metadosi/?utm_source=rss

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

https://www.cmaj.ca/content/early/2020/05/08/cmaj.200920
https://www.cmaj.ca/content/cmaj/early/2020/05/08/cmaj.200920.full.pdf

Τελικά μάλλον το καλοκαίρι και οι υψηλές θερμοκρασίες δεν σταματούν τον ιό
Δεν έχω καταφέρει να βρω άλλη πηγή πέραν της είδησης

https://www.protothema.gr/world/art...ies-den-stamatoun-ti-metadosi/?utm_source=rss

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Εχω την εντύπωση οτι τα στοιχεια μιλουν για μειωση διασπορας κατα 1,5% *ανα βαθμο κελσιου* απο τους 25 και πανω.

Χωρια φυσικά η UV του ελληνικου θερινου ήλιου

Τα σημερινά στοιχεία του ECDC.
Αναλυτικός Πϊνακας
EVZZlTy.png

Νεκροί ανά εκατομ. πληθυσμού.
QPlEzAz.png

Νεκροί άνω των 65 ετών ανά 100K πληθυσμού άνω των 65 ετών
jxrk1Tk.png

https://live.healthday.com/healthda...al-2645955397.html?rebelltitem=1#rebelltitem1

Το τρελό είναι ότι μιλάει για τους μεσόγειους Ιταλούς και Ισπανούς και επισημαίνει ότι έχουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D.... της βιταμίνης που συνθέτουμε με την έκθεση στον ήλιο! Εξηγεί βέβαια ότι στους πιο σκουρόχρωμους η μελανίνη εμποδίζει εν μέρει τη σύνθεση της βιταμίνης, αλλά και πάλι...

Ίσως αυτή να είναι η πραγματική ωφέλεια του καλοκαιριού απέναντι στην εξάπλωση του ιού, όχι τόσο οι θερμοκρασίες αλλά η αύξηση των επιπέδων βιταμίνης D... ίσως πάντως είναι καλό να παίρνουμε και λίγο μουρουνέλαιο... Ε ρε πόσο δίκιο είχε η γιαγιά μου...

https://www.worldometers.info/coronavirus/

Στην ρωσια την τελευταια εβδομαδα γινεται πανικος. Καθε ημερα προστιθενται πανω απο 10-11000 νεες περιπτωσεις.

Κρατουν βεβαια τους νεκρους σε χαμηλα σχετικα επιπεδα (συνολο 2000 εως τωρα ) αλλα οι διαγνωσμενοι πανε να περασουν και Ισπανους και Αγγλους και ειναι πισω μονο απο τους Γιανκηδες.

Εκει που δειχνει να ξεφευγει η κατασταση ειναι στο μεξικο οπου μετρουν πανω απο 100 νεκρους καθε μερα και στην Βραζιλια οπου πλεον εχει τους περισσοτερους νεκρους καθημερινα μετα τις ΗΠΑ.

Με την βιταμίνη D υπάρχει όντως θέμα.
Tα τελευταία χρόνια, η βιταμίνη D στους Έλληνες έχει πέσει πάρα πολύ.
Εγώ που δεν είχα ποτέ μου θέμα π.χ. βρέθηκα με πλήρη έλλειψη.
Μάλιστα από ότι μου είπε η γιατρός που μου έκανε την εξέταση, "υποφέρουν" από έλλειψη βιταμίνης D ακόμη και επαγγελματίες που κατά κανόνα είναι συνέχεια στον ήλιο (π.χ. οικοδόμοι).

Απάντηση: Re: Ιοί

Μάλιστα από ότι μου είπε η γιατρός που μου έκανε την εξέταση, "υποφέρουν" από έλλειψη βιταμίνης D ακόμη και επαγγελματίες που κατά κανόνα είναι συνέχεια στον ήλιο (π.χ. οικοδόμοι).

Δράκουλας με έλλειψη βιταμίνης D.

Και εξεπλάγης, λες;

tenor.gif

:flipout:

Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Ε, πριν από μερικές δεκαετίες είχα πρόβλημα.
Πλέον έχω εξοπλιστεί κατάλληλα!

Sundead.jpeg

Μην μιλήσω εγώ για έλλειψη D.

Που αποφεύγω τον ήλιο ωσάν ... δράκουλας γιατί κυριολεκτικά με καίει....

:(

Καλό είναι να το κοιτάξετε γιατί η έλλειψη βιταμίνης D δεν είναι θέμα μόνο για τον κορονοϊό, αλλά προκαλεί πάρα πολλά προβλήματα.
Και "έρχεται" με ένα πόσιμο λαδάκι μία φορά την εβδομάδα.

Πρέπει να κάνω τσεκ αν και νομίζω θα είναι άχρηστο...

Με δεδομένο ότι το καλοκαίρι και στη σκιά με SPF 50 είμαι, δεν θα έχω καθόλου.

Μια πανδημία ή μια επιδημία μπορεί να τελειώσει με περισσότερους από ένα τρόπο, όπως δείχνει η ιστορία, και το ερώτημα -που αφορά και την τωρινή Covid-19- είναι ποιος αποφασίζει το τέλος της κρίσης και κατά πόσο όλοι συμφωνούν σε αυτό. Οι ιστορικοί επισημαίνουν ότι συνήθως σε μια πανδημία υπάρχει είτε ένα ιατρικό είτε ένα κοινωνικό τέλος και αυτά τα δύο κατ' ανάγκη δεν συμβαδίζουν.

Status
Not open for further replies.