Ιοί

Status
Not open for further replies.
Mε την χαλαρωση που παρατηρειται (παγκοσμιως) ... ειμαστε ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ τυχεροι σε θνητοτητες.
Στην Ελλαδα δε ... ουτε στον παπα δεν το λεμε.
 
Απάντηση: Re: Ιοί

Αγγειακή νόσος η COVID-19; Αυτό θα εξηγούσε τα πάντα...

https://elemental.medium.com/a-supercomputer-analyzed-covid-19-and-an-interesting-new-theory-has-emerged-31cb8eba9d63


Vitamin D may potentially be useful, because it is involved in the RAS system and may reduce levels of REN, another compound involved in the system.

https://www.biospace.com/article/-oak-ridge-researchers-use-supercomputer-on-covid-19/


Λοιπόν... τώρα που τελείωσε το καλοκαιράκι και πήραμε όση δόση πήραμε, αρχίζουμε το μουρουνόλαδο
 
Το θετικό είναι ότι δεν απεκρυψαν αυτό το γεγονός για να προχωρήσουν στην διάθεση του εμβολίου. Τώρα μένει να αποδειχθεί αν υπάρχει συσχέτιση της πάθησης που δεν γράφεται ποια είναι με την χορήγηση του εμβολίου.
 
Για να βγηκαν και να το δηλωσαν λογικα θα υπαρχει βεβαιη συσχετιση.

Δημητρη εγω δεν το λεω απο αποψη διαθεσιμοτητας αλλα απο την αποψη οτι αυτο ηταν το κυριο εμβολιο που ειχαμε ηδη παραγγειλει. Αν αυτο ....αποτυχει τελικα που να στραφεις τωρα στους Ρωσους που σιγα μην δημοσιοποιουσαν τετοιες αναποδιες....



«Εγκάρσια μυελίτιδα» το πρόβλημα υγείας που εμφάνισε ο εθελοντής
- Δεν αποτελεί απαραιτήτως οπισθοδρόμηση, δηλώνει ο Βρετανός υπουργός Υγείας - Μόσιαλος: Δεύτερη φορά που παγώνουν οι δοκιμές
 
@kosh η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάνει κεντρικά συμφωνία με 3 εταιρίες για προμήθεια εμβολίων, εφόσον αυτά είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.
Την AstraZeneca (αυτό που κόλλησε τώρα), τη Sanofi-GSK και τη Johnson & Johnson
Επίσης έχει προχωρήσει σε μαζικές παραγγελίες Ειδών Προσωπική Προστασίας.
 
Αυτό το γράφημα δείχνει τον αριθμό των τεστ (μπλε γραμμή) και την αναλογία αριθμού τεστ προς νέο κρούσμα.
8Z438G8.png
 
Ένα σημαντικό θέμα είναι η ποιότητα των αντιδραστηρίων που χρησιμοποιούνται από τα διαγνωστικά κέντρα. Κυκλοφορούν εκατοντάδες διαγνωστικά προιόντα/kits.
http://www.finddx.org/covid-19/pipeline/
Δεν είναι όλα τα “μοριακά” τεστ ίδια!
Σε μια συγκριτική μελέτη πιστοποιημένων kits βρέθηκε πως δεν δουλεύουν όλα στο 100% σε κλινικά επιβεβαιωμένα δείγματα. Επίσης παρουσιάζουν διαφορετικά επίπεδα ευαισθησίας. Συνεπώς όταν γίνεται το τεστ σε άτομα με χαμηλά φορτία με kits που είναι λιγότερο ευαίσθητα είναι πιθανόν το τεστ να βγεί αρνητικό.
https://reader.elsevier.com/reader/...9BEE423C5A3FAEF36D491A540234A0A37967FB1E43C4A

Σε πρόσφατο τεστ που έκανε η σύζυγος σε ιδιωτικό διαγνωστικό τα στοιχεία που έδωσαν από ήταν ελάχιστα (απλώς ότι χρησιμοποιήθηκε CE-IVD kit).
Θα έπρεπε να γνωρίζουμε τουλάχιστον τον κατασκευαστή του διαγνωστικού τεστ που χρησιμοποιήθηκε.
Θα αγοράζατε προβολέα χωρίς προδιαγραφές?
 
Υπενθύμιση: το νήμα αφορά ειδήσεις/εξελίξεις, απαραίτητα με συνοδεία links. Για συζήτηση επ'αυτών υπάρχει το τσατ. Κάποια τέτοια ποστς μεταφέρθηκαν εκεί. Κάποια άλλα ειρωνικά μεταφέρθηκαν επίσης εκεί που πρέπει, αλλά για εκεί δεν έχει λινκ.
 
Απάντηση: Re: Ιοί

Mια εξήγηση για την αύξηση των κρουσμάτων είναι οτι αυξήθηκαν και τα τεστ , 16.096 εχθές εν συγκρίσει με τα 10.208 της Δευτέρας, υπήρξε και το μεμονωμένο περιστατικό στην Πέλλα στο εργοστάσιο που έδωσε μαζεμένα 114 επιβεβαιωμένα κρούσματα.
 
Last edited:
Όλα όσα μάθαμε τους τελευταίους εννέα μήνες, που αναγκαστήκαμε να ζούμε να με τον νέο κορωνοϊό, αλλάζοντας τις καθημερινές μας συνήθειες, αναλύει ο καθηγητής πολιτικής της υγείας στο LSE Ηλίας Μόσιαλος. Παράλληλα, εξηγεί τι πρέπει να κάνουμε από εδώ και πέρα, επισημαίνοντας ότι ο νέος κορωνοϊός δεν έχει καμιά σχέση με την γρίπη.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Μόσιαλος αναφέρει ότι «πέρασαν 9 μήνες από τη διαπίστωση της νέας ασθένειας που πλέον όλοι γνωρίζουμε ως νόσο του COVID-19. Το 2020 είναι η χρονιά της πανδημίας και του lockdown, που φρέναρε την οικονομία του πλανήτη και επηρέασε πολυδιάστατα τη ζωή όλων μας, ευπαθών και μη, γονέων και μη, εργαζομένων και μη. Τι μάθαμε όμως έπειτα από 9 μήνες παρατήρησης και αξιολόγησης συμπεριφορών και επιστημονικής έρευνας; Και, άλλο ένα ερώτημα ακόμα πιο σημαντικό: τι πρέπει να κάνουμε τώρα;

1. Η νόσος του COVID-19 δεν «είναι μια γρίπη» και η θνητότητά της είναι πολλαπλάσια της γρίπης. Για παράδειγμα, στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τις 10 Σεπτέμβρη πέθαναν περίπου 196.000 άνθρωποι από COVID-19, ενώ τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) εκτιμούν πως υπήρχαν 24.000-62.000 θάνατοι που σχετίζονται με τη γρίπη κατά τη διάρκεια του 2019-2020.

2. Οι επιπτώσεις της νόσου διαφοροποιούνται σημαντικά ανά ηλικιακή ομάδα και ενώ όλοι μπορούν δυνητικά να κολλήσουν, η θνητότητα είναι δυσανάλογα μεγάλη στις μεγαλύτερες ηλικίες, και ειδικότερα στους άνδρες άνω των 60.

3. Τα υποκείμενα νοσήματα, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, η υπέρταση και τα αναπνευστικά νοσήματα, μπορούν να εντείνουν την επίπτωση της νόσου. Αρα χρειάζεται έλεγχος των υποκειμένων νοσημάτων.

4. Το ποσοστό των ασθενών που βιώνουν τη νόσο ασυμπτωματικά είναι σημαντικό και αυτό δυσχεραίνει τον έλεγχο της διασποράς. Τo CDC τον Ιούλιο εκτιμούσε ότι τουλάχιστον το 40% των ατόμων που έχουν μολυνθεί με COVID-19 είναι ασυμπτωματικά.

5. Οι ιατρικές επιπτώσεις είναι συστημικές και δεν αφορούν μόνο το αναπνευστικό σύστημα. Δυστυχώς μπορεί να είναι και μακροχρόνιες, ακόμη και στους ασυμπτωματικούς ασθενείς.

6. Ο ιός μεταδίδεται και με σταγονίδια και αερογενώς, άρα χρειάζεται συστηματικός έλεγχος και προστασία για την αερογενή μετάδοση και αερισμός με φρέσκο αέρα στους κλειστούς χώρους.

7. Δεν είναι εποχική νόσος, αλλά παρατηρούμε μικρότερη ένταση το καλοκαίρι, και γιατί κινούμαστε σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και γιατί έχουμε μάθει να προστατευόμαστε εφαρμόζοντας φυσικές αποστάσεις και φορώντας μάσκα.

8. Ο ιός δεν έχει εξασθενήσει. Εχουμε περισσότερα κρούσματα σε σύγκριση με τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, και λιγότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία. Αυτό όμως συμβαίνει γιατί τα κρούσματα αφορούν νεότερα άτομα τώρα. Αν όμως ξεφύγει ο αριθμός των κρουσμάτων θα υπάρξει διασπορά στις ευπαθείς και στις ευάλωτες ηλικιακά ομάδες.

9. Η μετάδοση είναι ευκολότερη στους κλειστούς χώρους και όπου υπάρχει συνωστισμός και μεγάλες συγκεντρώσεις. Αυτό επιβάλλει τη λήψη μέτρων έτσι ώστε να υπάρχει αποσυμφόρηση στους κλειστούς χώρους και περισσότερα δρομολόγια στα μέσα μεταφοράς. Προσαρμοσμένοι εργασιακοί μετασχηματισμοί πρέπει να δρομολογηθούν, όπως λιγότεροι εργαζόμενοι ανά χώρο και ενθάρρυνση της τηλεργασίας, καθώς και δυνατότητα στoυς ευπαθείς ή τους σχετιζόμενους με ευπαθείς ομάδες, να συνεχίζουν να εργάζονται από το σπίτι. Στα σχολεία εφόσον δεν γίνεται μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, λόγω δημοσιονομικού προβλήματος όπως δήλωσε η κυβέρνηση, τότε πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα υπόλοιπα μέτρα: μάσκες, υγιεινή χεριών και φρέσκος αέρας στις αίθουσες, και συνέχιση της τηλεκπαίδευσης για τα παιδιά που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή έχουν γονείς και παππούδες/γιαγιάδες που ανήκουν σε αυτές.

10. Χρειάζεται σαφής και σταθερή εθνική στρατηγική και επικοινωνιακή πολιτική, χωρίς αλλαγή των μηνυμάτων αλλά προσαρμογή αυτών όταν αλλάζουν τα επιστημονικά δεδομένα. Η μάχη κατά της πανδημίας δεν είναι σπριντ, και δεν θα είναι ούτε μαραθώνιος. Η μάχη είναι όμως αγώνας για δρομείς μεγάλων αποστάσεων και χρειάζονται αντοχές.

11. Η εθνική στρατηγική οφείλει να προσεγγίσει την πανδημία διεπιστημονικά. Η αντιμετώπιση της πανδημίας θα βελτιωθεί σημαντικά με τη συμβολή ειδικών στους επιστημονικούς τομείς της δημόσιας υγείας, συμπεριφοράς, κοινωνιολογίας, ανθρωπολογίας, μεγάλων δεδομένων και επιχειρησιακής έρευνας.

12. Η αντιμετώπιση των διαφωνούντων με τα μέτρα δεν μπορεί να γίνεται μόνο με διοικητικές παρεμβάσεις. Χρειάζεται κινητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών. Αλλά αυτό προϋποθέτει τη σύμπραξη της πολιτείας με τα πολιτικά κόμματα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους φορείς των εργαζομένων και των εργοδοτών, και τους κοινωνικούς φορείς. Η προσπάθεια πρέπει να είναι συναινετική και εθνική.

13. Εχουμε ενθαρρυντικά νέα όσον αφορά τη θεραπευτική αντιμετώπιση, όπως η χρήση κορτικοστεροειδών – όπως η δεξαμεθαζόνη – σε COVID-19 ασθενείς που νοσούν σε κρίσιμη ή σοβαρή κατάσταση. Η ρεμδεσιβίρη επίσης αποτελεί θεραπευτική αγωγή για τους ασθενείς που χρειάζονται συμπληρωματικό οξυγόνο, και είμαστε σε αναμονή για αποτελέσματα από μελέτες με θεραπευτικά αντισώματα και άλλες θεραπείες. Εχουμε επίσης καλύτερη χρήση οδηγιών στις ΜΕΘ με αποτέλεσμα τη μείωση της θνητότητας στις ΜΕΘ για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

14. Μάθαμε επίσης ότι δύο φάρμακα που διαφημίστηκαν παλιότερα ως «σωτήρια» απέχουν πολύ από το να τιμούν τον τίτλο, γιατί δεν δουλεύουν. Η προσθήκη της αζιθρομυκίνης και της υδροξυχλωροκίνης στη θεραπευτική αγωγή δεν βελτίωσε τα κλινικά αποτελέσματα.

15 Γνωρίζουμε πως όσον αφορά την ανοσία, για παράδειγμα στην Ισλανδία, η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών που εξετάστηκαν είχε αναπτύξει αντισώματα τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά τη διάγνωση.

16. Οι χώρες που επιδίωξαν να πετύχουν ανοσία της αγέλης, είτε άμεσα είτε έμμεσα, απέτυχαν. Στη Σουηδία, με χαλαρότερα μέτρα αρχικά αυτό δεν επιτεύχθηκε και λιγότερο από το 10% του πληθυσμού προσβλήθηκε από τον ιό».
 
Ξαναδούλεψε το πρόγραμμα. Τα χθεσινά στοιχεία του ECDC με την τελευταία πρόβλεψη του IHME (11/9/2020) είναι εδώ.
Παρόλο που τα νέα κρούσματα είναι αρκετά, η αναλογία τεστ ανά νέο κρούσμα είναι πολύ καλύτερη απο χθές. Από 42:1 στις 11/9 πήγε στο 62:1 στις 12/9.
Η Λατινική Αμερική έχει 3 χώρες στην πρώτη πεντάδα των χωρών που έχουν πληγεί αναλογικά περισσότερο.
Η κατάσταση στην Βουλγαρία, Αλβανία, Σκόπια είναι χάλια. Η Σερβία πηγαίνει πολύ καλά.
Ελπίζω να ισχύει ακόμα η είσοδος στη χώρα από τα χερσαία σύνορα μόνο με αρνητικό τεστ.
 
Με τα σημερινά στοιχεία του ECDC, η κατάσταση έχει ως εξής.
Για την Ελλάδα η αναλογία νεα τεστ προς νέο κρούσμα παρέμεινε η ίδια με χθες, δηλαδή 62:1.
Η ίδια αναλογία είναι:
* Βουλγαρία 3:1 (2.330:717)
* Αλβανία 5:1 (878:168)
* Σκόπια 13:1 (1.253:98)
* Ρουμανία 13:1 (14.784:1.109)
* Σερβία 29:1 (3.082:108)
 
Last edited:
Status
Not open for further replies.