Ιοί

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Ιοί

Στέλιο περιμένω με αγωνία τα σημερινά σου στοιχεία.
Τα ανέβασα νωρίτερα Νίκο.
Εδώ του ΕΟΔΥ εδώ του ECDC. Η αναλογία πήγε στο 9:1. Ακριβώς πριν 1 μήνα ήταν στο 41:1
Οι Σουηδοί το έχουν τερματίσει. Παρόλο που δήλωσαν 0 νεκρούς χθες, ο αριθμός των νεκρών από 1/7 έχει αυξηθεί κατά 30 σε σχέση με χθες. Τι κάνουν ?

(Μόλις πρόσεξα την υπογραφή σου. Αυτό είναι από τα λίγα τραγούδια τους που δεν μπορώ να ακούσω. Μου φέρνει φοβερή στεναχώρια. Από παιδί είχα θέμα με το τραγούδι αυτό.)

Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Τα ανέβασα νωρίτερα Νίκο.
Εδώ του ΕΟΔΥ εδώ του ECDC. Η αναλογία πήγε στο 9:1. Ακριβώς πριν 1 μήνα ήταν στο 41:1
Οι Σουηδοί το έχουν τερματίσει. Παρόλο που δήλωσαν 0 νεκρούς χθες, ο αριθμός των νεκρών από 1/7 έχει αυξηθεί κατά 30 σε σχέση με χθες. Τι κάνουν ?

(Μόλις πρόσεξα την υπογραφή σου. Αυτό είναι από τα λίγα τραγούδια τους που δεν μπορώ να ακούσω. Μου φέρνει φοβερή στεναχώρια. Από παιδί είχα θέμα με το τραγούδι αυτό.)

Ευχαριστώ φίλε.. Γι αυτό το έχω σαν υπογραφή, δυστυχώς έτσι νοιώθω τον τελευταίο καιρό, και δε μου αρέσει. Για να μην ξεχνιέμαι λοιπόν...

Ανέβασα τα σημερινά στοιχεία του ECDC.
H Ισπανία δήλωσε μαζεμένα για χθες 1.623 νεκρούς !
Η Σουηδία κάνει κάτι πολύ περίεργο. Από τα μέση Οκτωβρίου και μετά δηλώνει καθημερινά στον ECDC 0 νεκρούς για τη προηγούμενη ημέρα. Κοιτάξτε τα σημερινά στοιχεία που έχει ο ECDC για τη Σoυηδία:
dateRep deaths
5/11/2020 0
4/11/2020 1
3/11/2020 5
2/11/2020 3
1/11/2020 5
31/10/2020 5
30/10/2020 3
29/10/2020 4
28/10/2020 8
27/10/2020 10
26/10/2020 7
25/10/2020 7
24/10/2020 6
23/10/2020 9

Για όλες αυτές τις ημέρες, η Σουηδία δήλωνε 0 επιπλέον νεκρούς και κάνουν διορθώσεις την επόμενη. Ακατανόητο.
Η Ολλανδία χθες δήλωσε 106 νεκρούς, τα Βαλκάνια είναι ένα χάλι μαύρο.

26.

Δλδ, εάν έμενε σε αυτό το νούμερο, με δεδομένο τον ημερήσιο μέσο όρο όλων των θανάτων κάπου στο 320, θα σήμαινε ότι ο ένας στους 12 συμπολίτες μας χάνεται από κορωνοϊό. Που δυστυχώς δεν θα μείνει σε αυτό το νούμερο τις προσεχείς εβδομάδες, ακόμη και εάν σήμερα λαμβάνονται μέτρα.

Καλα η Ισπανια...μαλλον θα συναθροισαν νεκρους απο γηροκομεια μετα απο μερες. Δεν εξηγειται αλλιως.

Ετσι και στη Γαλλια προχτες χτυπησαμε πανω απο 800 αλλα γιατι συναψαν νεκρους απο τετοιους οικους μετα απο στοιχεια που ηρθαν.

Και καλα η Γαλλια που παιζει αναμεσα σε 300 και 400 καθημερινα, την Πολωνια την ειδατε ; Που ηταν "παραδειγμα" μαζι με Τσεχια κλπ...

Ανέβασα τα γραφήματα με τα σημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ.
H σημερινή αναλογία τεστ ανά κρούσμα έφτασε στη χαμηλότερη τιμή 8:1 ύστερα από 23.176 τεστ.
Όπως έχει ξανασυζητηθεί στο thread, η κατάσταση μπορεί εύκολα να βγει εκτός ελέγχου. H Ολλανδία των 17 εκατ. κατοίκων χθες δήλωσε 106 νεκρούς. Η Ολλανδία είχε αναλογία τεστ ανα κρούσμα 8:1 πριν 5 εβδομάδες.
Η Πολωνία με πληθυσμό 38 εκ όπως πρόσεξε ο CR χθες δήλωσε 376 νεκρούς. H Πολωνία είχε αναλογία 8:1 είχε πριν 4 εβδομάδες.
Προφανώς οι δυνατότητες του συστήματος υγείας επηρεάζουν τον αριθμό των κρουσμάτων που τελικά καταλήγουν. Και δίνουν κάποια περιθώρια καθυστέρησης των συνεπειών του κύματος των κρουσμάτων. Αλλά και πάλι το περιθώριο είναι πεπερασμένο.
Ο καιρός έχει δώσει στην Ελλάδα ένα περιθώριο αντίδρασης 5 ή 6 εβδομάδων από τις χώρες της Κεντρική Ευρώπης, για να αποφύγει να ανακοινώνει καθημερινά πάνω από 40 νεκρούς. Έτσι μου προκύπτει.
Ακούσατε αν κλείνουν τα σύνορα ?

Σημερα εδω ειπωθηκε (απο τον εδω συντονιστη καθηγητη Σαλομον, τον αντιστοιχο του Τσιοδρα εκει), κατι που εγω το παιρνω πολυ σοβαρα: "η επιδημια (πανδημια) ειναι πολυ σοβαρη. Το δευτερο κυμα ειναι πολυ εντονο και ξαπλωνεται πολυ περισσοτερο απο το πρωτο. Η ευρωπη ειναι το επικεντρο. Ενας στους τεσσερις ασθενεις στις εντατικες δε θα βγει ζωντανος σε λιγες βδομαδες". (προσοχη μιλησε για αυτους που ειναι στα ΜΕΘ οχι γενικα στους ασθενεις).

Θυμαμαι ενα βιντεο που ειχα βαλει εδω τον Μαρτη η Απριλη οπου ο Μακρον ελεγε οτι το δευτερο κυμα θα ειναι πιο ισχυρο και πιο θανατηφορο.

Μετα ανοιξα καποια "βιβλια" και διαβασα οσον αφορα τις προηγουμενες θανατηφορες πανδημιες... Γριπη του Χονγκ Κονγκ, Ασιατικη γριππη και Ισπανικη Γριππη (που δεν ειχε τιποτα το Ισπανικο Κινεζικη ηταν και αυτη).

Μεχρι τωρα ειμασταν, (και ημουν) της ιδεας οτι το πρωτο κυμα ειναι το "κακο" και μετα ο ιος εξασθανει....

Ε διαβαστε τι εγινε με την "Ισπανικη" γριπη... η αυτη του Χονγκ Κονγκ...

Αυτα...

Θα γινουν πολλοι περισσοτεροι με τετοιες ανοησιες https://www.newsauto.gr/news/lockdown-opou-figi-figi-i-athinei/
Για το συγκεκριμένο φαινόμενο, δεν είμαι σίγουρος τι πρέπει να πω. Το σκεφτόμουνα να πήγαινα αύριο στο νησί να κάτσω μέχρι τα Χριστούγεννα. Μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχω στην Αθήνα παρά εκεί. Δεν πιστεύω να επιστρέψουμε στο γραφείο πριν το Μάιο.
Ας επιτρέψουν τις μετακινήσεις με αρνητικό αποτέλεσμα PCR ή RAPID τεστ. Δεν έχει νόημα να μένουν στην Αθήνα άνθρωποι που δεν είναι φορείς και θέλουν να φύγουν.
Φεύγοντας από την πόλη διευκολύνουν την κατάσταση για τους υπόλοιπους από πολλές απόψεις. Όσοι συνταξιούχοι παρέμειναν στα εξοχικά τους μέχρι τώρα έχουν κάνει την καλύτερη δουλειά.

Να πας στο νησι Στελιο μη το σκεφτεσαι. τωρα που μπορεις γιατι μετα θα απαγορευτει.
Η Αθηνα ειναι... ασε, κατι εχω μαθει και γω εδω.

Να πας στο νησι Στελιο μη το σκεφτεσαι. τωρα που μπορεις γιατι μετα θα απαγορευτει.
Η Αθηνα ειναι... ασε, κατι εχω μαθει και γω εδω.
Δεν συμφωνεί η γυναίκα μου Γιώργο. Θέλει να είναι κοντά στη μάνα της. Αν ήταν μόνο στο χέρι μου, δεν θα είχα επιστρέψει καθόλου.
Μια χαρά ήμουν στο νησί. Και τη δουλειά μου έκανα καλύτερα και τις γάτες τάιζα και τα μπάνια μου έκανα. Όταν φύσαγε βέβαια ήταν ζόρικα και η μοναξιά του χωριού ήταν μερικές φορές ανυπόφορη.

Είναι γνωστό ότι η ισπανική γρίπη στο δεύτερο κύμα κυριολεκτικά θέρισε την Ευρώπη... Τα πράγματα μέχρι στιγμής με τον κορονοιο δεν είναι αισιόδοξα

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Ακούγεται ότι θα παραμείνουμε σε καθολικό λοκ μέχρι τα κρούσματα να πέσουν στα 400 ημερησίως, άσχετα με τα όσα λένε για 3 βδομάδες. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει επισημη ανακοίνωση, ενημέρωση?

Ακούγεται ότι θα παραμείνουμε σε καθολικό λοκ μέχρι τα κρούσματα να πέσουν στα 400 ημερησίως, άσχετα με τα όσα λένε για 3 βδομάδες. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει επισημη ανακοίνωση, ενημέρωση?
Μη δίνεις βάση σε τέτοιου είδους φήμες. Μόνο υποθέσεις μπορεί να κάνει ο καθένας.
Δυστυχώς και σε αυτό το θέμα υπάρχει καιροσκοπισμός από πολλές πλευρές.

Αυτό που αναφέρεις το είπε σε συνεντευξη του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
"Πέτσας: Χρειάζονται γύρω στα 300 – 400 κρούσματα την ημέρα για άρση του lockdown"

https://www.newsbeast.gr/politiki/a...400-kroysmata-tin-imera-gia-arsi-toy-lockdown

Αυτό που αναφέρεις το είπε σε συνεντευξη του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
"Πέτσας: Χρειάζονται γύρω στα 300 – 400 κρούσματα την ημέρα για άρση του lockdown"

https://www.newsbeast.gr/politiki/a...400-kroysmata-tin-imera-gia-arsi-toy-lockdown
Άρα δεν είναι απλές φήμες όπως έγραψα.
Ευχαριστώ για τη διόρθωση Ανδρέα.

Status
Not open for further replies.