Ιοί

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Aν εξαιρεσουμε την απαγορευση κυκλοφοριας που εχουν οι περισσοτεροι ευρωπαιοι θεσπισει κι αυτοι ενα Lockdown εχουν επιβαλλει.

Μάλλον δεν πρόσεξες αυτό:
"Αποφάσισε να κάνει τεστ στα 2/3 του πληθυσμού της"

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Μάλλον δεν πρόσεξες αυτό:
"Αποφάσισε να κάνει τεστ στα 2/3 του πληθυσμού της"

Για τις απαγορευσεις μιλω εγω και τι καθιστα μια κατασταση ως lock down.

Oχι για την ποσοτητα των τεστς.

κατα τα αλλα

Η κορύφωση του επιδημικού κύματος πιθανολογείται τις επόμενες δύο εβδομάδες
, σημειώνοντας ωστόσο ότι πρόκειται για μια εκτίμηση, η οποία γίνεται πρώιμα και πως θα εξαρτηθεί πολύ από τη συμπεριφορά των πολιτών, δηλαδή τη συμμόρφωσή τους στα μέτρα και τους υγειονομικούς κανόνες. «Εκτιμούμε πως σε περίπου 15 ημέρες θα αρχίσει να σημειώνεται μείωση των νέων κρουσμάτων. Αρχικά η μείωση θα φανεί από τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, τις περιοχές που επιβαρύνθηκαν πολύ και μπήκαν πρώτα και σε καραντίνα»,

Αγαπητέ kournias, επειδή το John Hopkins χρησιμοποιείται ως στάμπα στο 95% των ιατρικών hoaxes που κυκλοφορούν παγκοσμίως, θα σε παρακαλούσα να βάλεις ένα λινκ για το παραπάνω. Το ότι ακούγεται εν πολλοίς λογικό, δε σημαίνει απαραίτητα και ότι είναι πραγματικό.

έχεις δίκιο, δεν ισχύουν τα παραπάνω, κανονικά το post θα πρέπει να διαγραφεί (αν μπορούσα θα το είχα κάνει ο ίδιος) εκτός από την επιδημία του κορωνοιού υπάρχει και η επιδημία των fake news

Απάντηση: Re: Ιοί

έχεις δίκιο, δεν ισχύουν τα παραπάνω, κανονικά το post θα πρέπει να διαγραφεί (αν μπορούσα θα το είχα κάνει ο ίδιος) εκτός από την επιδημία του κορωνοιού υπάρχει και η επιδημία των fake news
Έσβησα το δεύτερο μισό κομμάτι του ποστ σου. Αυτό ήθελες να φύγει?

Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Έσβησα το δεύτερο μισό κομμάτι του ποστ σου. Αυτό ήθελες να φύγει?

ευχαριστώ, το πρώτο κομμάτι δεν είναι fake news

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Καλημέρα, να γράψω τη δική μου εμπειρία από τον covid μιας και είμαι από χτες επιβεβαιωμένα θετικός. Την περασμένη Τετάρτη μας ενημέρωσαν ότι η δασκάλα στο σχολείο του μικρού (δημοτικό) βρέθηκε θετική. Δε χρειάστηκαν παρά μόνο 2 μέρες για να ανεβάσει πυρετό ο μικρός, ενώ εγώ ανέβασα από την Κυριακή. Έκανα χτες το τεστ και βρέθηκα θετικός. Έχω πυρετό που δε πέφτει με αντιπυρετικά, μου απαγόρευσαν να πάρω αντιφλεγμονώδη τα οποία πάντα με έπιαναν, όλο μου το σώμα πονάει και νιώθω εξάντληση. Κι από σήμερα έχει πυρετό και η σύζυγος. Το θετικό είναι ότι ο μικρός δεν έχει πλέον πυρετό, είχε μόνο για δύο ημέρες. Με έχει εντυπωσιάσει το πόσο γρήγορα κολλήσαμε όλοι, την άνοιξη λέγανε παίρνει 7-10 μέρες, τώρα μέσα σε 2 μέρες κολλήσαμε. Προς το παρόν δεν έχω δύσπνοια οπότε η εντολή των γιατρών είναι να παραμένω σπίτι με αντιπυρετικά, ντους, κομπρέσες κτλ.

Θεωρώ αδιανόητο που δεν έχουν κλείσει τα δημοτικά, διαψεύδεται πανηγυρικά η φιλολογία ότι δε μεταδίδεται στα μικρά παιδιά ή ότι δε νοσούν ή ότι δε το μεταδίδουν τα ίδια. Και μεταδίδεται, και νοσούν, και το μεταδίδουν σύμφωνα με τη δική μου προσωπική εμπειρία.

Περαστικα ευχομαι και πολυ κουραγιο malakudi.

Η ελπιδα παντως εγω επιμενω οτι ειναι στην ευρεση φαρμακου ωστε να μην κινδυνευουν οι ασθενεις περισσοτερο απο μια κοινη γριπη.

Εγκρίθηκε φάρμακο για μη νοσηλευόμενους ασθενείς με ήπια συμπτώματα

Αν αυτο ειναι αποτελεσματικο και καταφερουν και βρουν και φαρμακο και για τους πιο σοβαρα νοσουντες τοτε ειμαστε σε καλο δρομο.

Το εμβολιο μπορει να περιμενει και να παραχθει με μεγαλυτερη ασφαλεια δοκιμων.

Re: Απάντηση: Ιοί

Καλημέρα, να γράψω τη δική μου εμπειρία από τον covid μιας και είμαι από χτες επιβεβαιωμένα θετικός. Την περασμένη Τετάρτη μας ενημέρωσαν ότι η δασκάλα στο σχολείο του μικρού (δημοτικό) βρέθηκε θετική. Δε χρειάστηκαν παρά μόνο 2 μέρες για να ανεβάσει πυρετό ο μικρός, ενώ εγώ ανέβασα από την Κυριακή. Έκανα χτες το τεστ και βρέθηκα θετικός. Έχω πυρετό που δε πέφτει με αντιπυρετικά, μου απαγόρευσαν να πάρω αντιφλεγμονώδη τα οποία πάντα με έπιαναν, όλο μου το σώμα πονάει και νιώθω εξάντληση. Κι από σήμερα έχει πυρετό και η σύζυγος. Το θετικό είναι ότι ο μικρός δεν έχει πλέον πυρετό, είχε μόνο για δύο ημέρες. Με έχει εντυπωσιάσει το πόσο γρήγορα κολλήσαμε όλοι, την άνοιξη λέγανε παίρνει 7-10 μέρες, τώρα μέσα σε 2 μέρες κολλήσαμε. Προς το παρόν δεν έχω δύσπνοια οπότε η εντολή των γιατρών είναι να παραμένω σπίτι με αντιπυρετικά, ντους, κομπρέσες κτλ.

Θεωρώ αδιανόητο που δεν έχουν κλείσει τα δημοτικά, διαψεύδεται πανηγυρικά η φιλολογία ότι δε μεταδίδεται στα μικρά παιδιά ή ότι δε νοσούν ή ότι δε το μεταδίδουν τα ίδια. Και μεταδίδεται, και νοσούν, και το μεταδίδουν σύμφωνα με τη δική μου προσωπική εμπειρία.

Από την άλλη, στο νηπιαγωγείο της κόρης μου βρέθηκε θετική η δασκάλα και κανένα παιδί ούτε γονιός κόλλησαν. Ούτε και κάποια άλλη από τις δύο δασκάλες του νηπιαγωγείου. Η δασκάλα πλέον έχει επιστρέψει στη δουλειά και τα παιδιά πηγαίνουν ξανά σχολείο.

Έχω αντίστοιχη μαρτυρία από άνθρωπο που κόλλησαν οι γονείς του, το πέρασαν στα εγγόνια τους που είναι μωρά (το ένα μηνών το άλλο δυόμισι χρονώ) και αυτός και οι γυναίκα του, γονείς των παιδιών, πέρασαν καραντίνα με τα βρέφη και δεν κόλλησε κανένας από τους δύο τους. Άντε βγάλε άκρη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Από την άλλη, στο νηπιαγωγείο της κόρης μου βρέθηκε θετική η δασκάλα και κανένα παιδί ούτε γονιός κόλλησαν. Ούτε και κάποια άλλη από τις δύο δασκάλες του νηπιαγωγείου. Η δασκάλα πλέον έχει επιστρέψει στη δουλειά και τα παιδιά πηγαίνουν ξανά σχολείο.

Έχω αντίστοιχη μαρτυρία από άνθρωπο που κόλλησαν οι γονείς του, το πέρασαν στα εγγόνια τους που είναι μωρά (το ένα μηνών το άλλο δυόμισι χρονώ) και αυτός και οι γυναίκα του, γονείς των παιδιών, πέρασαν καραντίνα με τα βρέφη και δεν κόλλησε κανένας από τους δύο τους. Άντε βγάλε άκρη.

Ίσως στα πολύ μικρά να ισχύει. Ο γιος μου είναι 9,5

Malakudi, περαστικά και γρήγορα. Μακάρι να είναι ανώδυνη η πορεία.

Δε χρειάστηκαν παρά μόνο 2 μέρες για να ανεβάσει πυρετό ο μικρός, ενώ εγώ ανέβασα από την Κυριακή. Έκανα χτες το τεστ και βρέθηκα θετικός. Έχω πυρετό που δε πέφτει με αντιπυρετικά, μου απαγόρευσαν να πάρω αντιφλεγμονώδη τα οποία πάντα με έπιαναν, όλο μου το σώμα πονάει και νιώθω εξάντληση.

Περαστικα θα ειναι ! -bye- (θα δεις :proud:)

Περαστικά σε σένα και την οικογένειά σου και να έχετε πλήρη και ταχύτατη ανάρρωση.

Το κακό με τον ιό είναι ότι έχει τρομερή επιθετικότητα μετάδοσης, αυτό είναι και το ένα στοιχείο που κρίνει τον ορισμό της πανδημίας.
Από την αρχή της πανδημίας, έχουμε κάποια μετάλλαξή του γι' αυτό και τα συμπτώματα τώρα λένε ότι παρουσιάζονται νωρίτερα, το πολύ σε 4-5 μέρες.
Επίσης χωρίς να είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά ακόμα, εικάζεται ότι η τελευταία του μετάλλαξη (από τον Ιούνη) τον κάνει πιο επιθετικό στη μετάδοση αλλά λιγότερο επικίνδυνο, θανατηφόρο πλέον.

Γράφω ότι έχω ακούσει από λοιμωξιολόγους στα Μέσα και κυρίως στο ραδιόφωνο στη Θεσσαλονίκη.

Συμφωνώ μαζί σου, ότι πολλά έχουν μείνει ανοιχτά ενώ θα έπρεπε να έχουν κλείσει. Η διαφωνία των ειδικών και της κυβέρνησης ήταν σ' αυτό. Οι ειδικοί έλεγαν κλειστά τα πάντα όλα μέχρι να μην έχουμε κρούσματα, καταλαβαίνεις όμως ότι υπάρχει και η οικονομία και δυστυχώς φοβάμαι ότι αυτή είναι πιο πάνω και από την ανθρώπινη ζωή, στις κοινωνίες που "χτίσαμε"...

Και πάλι περαστικά Παναγιώτη και να πάνε όλα καλά και γρήγορα!

Καλημέρα, να γράψω τη δική μου εμπειρία από τον covid μιας και είμαι από χτες επιβεβαιωμένα θετικός. .

Περαστικά και από εμένα και γρήγορη ανάρρωση.
Ο πυρετός σας δεν συνοδεύετε από κάποιο άλλο σύμπτωμα όπως πονόλαιμο, ενόχληση στο λαιμό η συνάχι;

Tο νέο εμβόλιο, που είναι πάνω από 90% αποτελεσματικό και δεν έχει σοβαρές παρενέργειες, θα πρέπει να συντηρηθεί σε ειδικές αποθήκες που θα του διασφαλίζουν θερμοκρασία στους μείον 70 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «The Τimes», το εμβόλιο του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer και της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Βiontech, αφότου λάβει την έγκριση για την διανομή του από τους αρμόδιες φορείς, θα φτάσει σύντομα και στα τοπικά φαρμακεία για το ευρύ κοινό.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και τα άτομα που ζουν σε γηροκομεία πιθανότατα θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του εμβολιασμού.

Όμως, οι σύνθετες και πολύ κρύες συνθήκες αποθήκευσης του εμβολίου αποτελούν ένα μεγάλο εμπόδιο ακόμη και για τα πιο προηγμένα νοσοκομεία στις Ηνωμένες Πολιτείες γεγονός που μπορεί να επηρεάσει το πότε και πού θα διανεμηθεί κυρίως σε αγροτικές περιοχές ή φτωχές χώρες όπου οι πόροι είναι περιορισμένοι.

Το βασικό ζήτημα είναι ότι το εμβόλιο, το οποίο βασίζεται σε μια νέα τεχνολογία που χρησιμοποιεί συνθετικό mRNA για να ενεργοποιήσει το ανοσοποιητικό σύστημα κατά του ιού, πρέπει να διατηρηθεί σε μείον 70 βαθμούς Κελσίου (-94 F) ή και χαμηλότερη θερμοκρασία, όπως εξηγούν οι επιστήμονες.

«Η «ψυχρή αλυσίδα» θα είναι μια από τις πιο απαιτητικές πτυχές της παράδοσης αυτού του εμβολίου, δήλωσε ο Άμες Αντάλτζια, μελετητής στο Κέντρο Ασφάλειας για την Υγεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

«Αυτό θα είναι μια πρόκληση σε όλα τα περιβάλλοντα, επειδή τα νοσοκομεία ακόμη και σε μεγάλες πόλεις δεν διαθέτουν εγκαταστάσεις αποθήκευσης για ένα εμβόλιο σε αυτήν την εξαιρετικά χαμηλή θερμοκρασία.», προσθέτει.

ΑΥΤΟ .... ειναι οντως εμποδιο !

-70 C (ακομα και -190 C) μπορουμε να πετυχουμε με υγρο αζωτο (ανετα) ..... αλλα ΟΧΙ για ωρες και μερες.
Μονο για μερικα δευτερολεπτα (η εστω, λεπτα). Δεν ξερω που εχει φτασει η τεχνολογια ψυξης, αλλα δεν
εχω ακουσει ευρεια (και φθηνη) χρηση καταψυκτων ΚΑΤΩ απο -20 C.

Περαστικά και από εμένα και γρήγορη ανάρρωση.
Ο πυρετός σας δεν συνοδεύετε από κάποιο άλλο σύμπτωμα όπως πονόλαιμο, ενόχληση στο λαιμό η συνάχι;

Βήχας,ενόχληση στο λαιμό και συνάχι κάποιες στιγμές της ημέρας.

ΥΓ: Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας.

Re: Απάντηση: Ιοί

Περαστικά σου εύχομαι!
Η ταχύτητα μετάδωσης έχει αυξηθεί στο δεύτερο κύμα λόγω μετάλλαξης που έχει τεκμηριωθεί σε άλλα κράτη και μελετάται τώρα και στον ιό στην χώρα μας

https://eleftherostypos.gr/koronoios/656029-koronoios-metallaxi-exei-kanei-ton-io-pio-metadotiko-ti-leei-ston-e-t-o-dimitris-thanos/

απο ότι έχω διαβάσει η μετάλλαξη αυτή δεν τον καθιστά "χειρότερο" όσον αφορά τη συμπτωματολογία

Status
Not open for further replies.