Είναι η πρώτη φορά που θα ζητηθεί γραπτή ή προφορική συγκατάθεση για εμβολιασμό από ενήλικες, αφού μέχρι σήμερα η παρουσία και μόνο είτε για το εμβόλιο της γρίπης, είτε άλλων εμβολίων, θεωρούνταν αυτονόητα συναίνεση.
Μιχάλη, σαν γραμματέας στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, φέτος βρέθηκα στη θέση να διαβεβαιώνω τους γονείς ότι αν βρεθεί το παιδί τους θετικό στον covid δεν θα σκάσει μύτη η technocracy να τους το απαγάγει για να το πάει σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Επίσης ότι δεν θα έρθει στο σχολείο κανένα συνεργείο να τους βάλει τσιπάκι.
Ή ότι δεν θα αλλάξουν το DNA των παιδιών τους στο σχολείο χωρίς να ενημερώσουν τους γονείς.
Βρέθηκα να λέω σε γονέα ότι είμαστε κοντά στο σχολείο και αν έρθει η κυβέρνηση να απαγάγει ένα παιδί, θα πάμε και θα τους πλακώσουμε στο ξύλο για να ηρεμήσει!
Γιατί σου φαίνεται περίεργο αυτό;
Τίποτα δεν μου φαίνεται περίεργο στη σύγχυση που επικρατεί.
-Κατ' αρχήν το σχόλιο δεν είναι δικό μου. Ειναι από το αναδημοσιευόμενο άρθρο της
Iatropedia.
-Το έντυπο και το άρθρο από αβλεψία του συντάκτη, ο οποίος κακώς το αναφέρει έτσι, δεν αφορά τους ίδιους τους ενήλικες, όπως γράφει, αλλά εκείνους που δεν μπορούν να υπογράψουν οι ίδιοι. Άτομα που βρίσκονται υπό δικαστική συμπαράσταση (π.χ. άτομα με νοητική υστέρηση, άτομα που για κάποιο λόγο δεν μπορούν να υπογράψουν οι ίδιοι, -βλ. εγκεφαλικό,- κλπ). Οι ίδιοι οι ενήλικες με βάση τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που κυκλοφορούν θα υπογράφουν, αλλά προφανώς θα υπογράφουν έντυπο άλλου τύπου. (Δεν το έχουμε δει ακόμα).
-Η αβλεψία του δημοσιογράφου που έκανε το αρχικό σχόλιο δυστυχώς παρέσυρε και εμένα που το αναδημοσίευσα χωρίς να εντοπίσω το λάθος και να επιστήσω την προσοχή. Ως προς αυτό
απολογούμαι.
-Τα παιδιά από ότι έχει γίνει γνωστό έως τώρα ΔΕΝ πρόκειται να εμβολιαστούν για Covid. Συνεπώς κάθε σχετική ανησυχία δεν έχει πραγματική βάση.
Αν για κάποιο παιδί υπάρχουν ειδικοί λόγοι ιατρικής φύσεως (κάποια πάθηση που να κάνει αναγκαίο τον εμβολιασμό) εκεί θα χρειαστεί συναίνεση, αλλά από τους γονείς και προφανώς θα χρησιμοποιηθεί άλλο έντυπο, όχι το συγκεκριμένο που δεν αφορά τα παιδιά. Προς το παρόν η συζήτηση είναι πρόωρη. Δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ενημέρωση. (Ούτε και δημοσιογραφική).
Επειδή υπάρχει πολλή σύγχυση.
Που όλο και θα αυξάνει όταν ξεκινήσουν, για όσο διαρκούν τα εμβολιαστικά προγράμματα. Με κάποιο τρόπο να συμβάλλουμε με τις δικές μας δυνάμεις, όσες εχουμε.
Πιστεύω ότι χρειάζεται ένα ειδικό νήμα
καθαρά χρηστικό, ξεχωριστό από το νήμα των Ιών και το Chat, μέ τίτλο
《
Όλα όσα χρειάζεται να ξέρουμε για το εμβόλιο του Covid》, όπου θα συγκεντρώνουμε όλες τις σχετικές πληροφορίες: Επιστημονική ενημέρωση, πρακτικές πληροφορίες, διαδικασίες εμβολιασμού, εμβολιαστικά κέντρα, κλπ.
Σχόλια του τύπου "Να το κάνω, να μην το κάνω, Άχ, φοβάμαι!, κλπ." να μεταφέρονται κατ' ευθείαν στο Chat, ώστε το νήμα να παραμένει χρηστικό και να διευκολύνει.
Αν συμφωνείς και δεν υπάρχει κάποια αντίρρηση αγαπητέ μου Γ.Δ. μπορώ να το φτιάξω!