Ιοί

Status
Not open for further replies.
Στέλιο, κάνε μιά σύγκριση μεταξύ της κεραμιδί καμπύλης του δεύτερου διαγράμματος (Κρούσματα/PCR) και της καμπύλης των "νεκρών" (μαύρης) του τρίτου διαγρ. Τα PCR τεστ είναι ασυγκρίτως πιό αξιόπιστα έναντι των ράπιντ και δείχνουν μιά ομοιότητα στη χρονική εικόνα με τους "νεκρούς", σε βαθμό που μπορεί κανείς να υποθέσει ότι με input την καμπύλη των PCR σε μιά διαφορική εξίσωση, που θα ήταν και το "μαθηματικό ομοίωμα" της πρόβλεψης των θανάτων θα έπαιρνες output τη χρονική ιστορία των θανάτων....Μπρρρρρ!

Δεν την έχω βρεί, ούτε την ψάχνω....την εξίσωση..Την φαντάζομαι όμως!

xartis28_12.jpg

467 οι διασωληνωμένοι, 66 θάνατοι

Γιατί τόσα λίγα τεστ; Η θετικότητα έστω και έτσι στα μοριακά είναι στο θεό

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

E ναι .. και να τον βρούν και μολυσμένο και να κάνει μαύρη πρωτοχρονιά ..

και αμα είναι λίγο άρρωστος .. τι πειράζει να κάνει πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν και να κολλήσει όλο το σόι :furious3:

Μόλις ανανέωσα τη σελίδα. Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτήν. Τώρα η ενημέρωση των στοιχείων γίνεται σχεδόν αυτόματα, απλώς ανεβάζοντας το csv.
Ψιλοέμαθα javascript, βελτίωσα αρκετά τα html skills μου, έμαθα να κάνω provision servers στο cloud, να κάνω install apache, fail2ban, ssl certificates κοκ από αυτή την ιστορία. Κανονικό project.
Για ρίξτε μια ματιά. Αργεί να φορτώσει λίγο σε σχέση με χθες, αλλά έχει όλα τα data του ΕΟΔΥ.

Re: Απάντηση: Ιοί

Μόλις ανανέωσα τη σελίδα. Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτήν. Τώρα η ενημέρωση των στοιχείων γίνεται σχεδόν αυτόματα, απλώς ανεβάζοντας το csv.
Ψιλοέμαθα javascript, βελτίωσα αρκετά τα html skills μου, έμαθα να κάνω provision servers στο cloud, να κάνω install apache, fail2ban, ssl certificates κοκ από αυτή την ιστορία. Κανονικό project.
Για ρίξτε μια ματιά. Αργεί να φορτώσει λίγο σε σχέση με χθες, αλλά έχει όλα τα data του ΕΟΔΥ.

Απάντηση: Re: Ιοί

Στέλιο, κάνε μιά σύγκριση μεταξύ της κεραμιδί καμπύλης του δεύτερου διαγράμματος (Κρούσματα/PCR) και της καμπύλης των "νεκρών" (μαύρης) του τρίτου διαγρ. Τα PCR τεστ είναι ασυγκρίτως πιό αξιόπιστα έναντι των ράπιντ και δείχνουν μιά ομοιότητα στη χρονική εικόνα με τους "νεκρούς", σε βαθμό που μπορεί κανείς να υποθέσει ότι με input την καμπύλη των PCR σε μιά διαφορική εξίσωση, που θα ήταν και το "μαθηματικό ομοίωμα" της πρόβλεψης των θανάτων θα έπαιρνες output τη χρονική ιστορία των θανάτων....Μπρρρρρ!

Δεν την έχω βρεί, ούτε την ψάχνω....την εξίσωση..Την φαντάζομαι όμως!
Αν κοιτάξεις οι δύο καμπύλες Κρούσματα / PCR και Κρούσματα / (PCR + Rapid) είναι σχεδόν παράλληλες.
GkBzD0n.png

Αν εννοείς αυτή την καμπύλη, αυτή έχει μόνο το συνολικό δείκτη Κρούσματα / (PCR + Rapid).
https://i.imgur.com/XAQMxcN.png
Σε αυτή το σοκαριστικό είναι η παραλληλία νέων εισαγωγών σε ΜΕΘ με τη γραμμή των νεκρών.
Το πιο σοκαριστικό όμως δεν φαίνεται στο report.
Στους άνω των 65 έχει πεθάνει το 18% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Στις ηλικίες 40-64, έχει πεθάνει το 1,2% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Last edited:
Απάντηση: Re: Ιοί

Αυτες τις μερες πρεπει να ειναι κανεις αρκετα αρρωστος για να τρεξει για τεστ covid υποθετω.
Το γιό μου τον έχουν καλέσει σε πάρτυ. Για να μπορέσει να πάει θέλουν αρνητικό rapid. Τι ζούμε...

Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Το πιο σοκαριστικό όμως δεν φαίνεται στο report.
Στους άνω των 65 έχει πεθάνει το 18% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Στις ηλικίες 40-64, έχει πεθάνει το 1,2% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Καλημερα stel67, ειναι ενδεικτικο οχι σοκαριστικο σαν ποσοστο. Αν τα τεστς ηταν τα διπλασια θα ειχαν πεθανει 9% και 0,6% (περιπου), κοκ..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Καλημερα stel67, ειναι ενδεικτικο οχι σοκαριστικο σαν ποσοστο. Αν τα τεστς ηταν τα διπλασια θα ειχαν πεθανει 9% και 0,6% (περιπου), κοκ..

Καλημέρα, ναι έτσι όπως το γράφεις είναι.
Το σκεπτικό μου είναι το εξής:
Όσοι έχουν νοσησει με έντονα συμπτώματα ζητάνε ιατρική φροντίδα και τελικά εξετάζονται. Απο αυτούς το 18% άνω των 65 καταλήγει. Σε αυτό το 18% βέβαια περιλαμβάνονται και καρδιοπαθείς που κατέληξαν αν ήταν φορείς του ιού.
Δεν έχω εμπειρία από στατιστικά της Υγείας, αλλά το 18% είναι πολύ υψηλό ποσοστό.
Στα Νεα, διάβασα ότι το 2010 το 25% όσων έπαθαν έμφραγμα πέθαναν κατά τη διάρκεια του επεισοδίου. Αυτό είναι συγκρίσιμο με του covid.

https://www.tanea.gr/2010/01/07/health/to-emfragma-den-kanei-diakriseis/

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Καλημέρα, ναι έτσι όπως το γράφεις είναι.
Το σκεπτικό μου είναι το εξής:
Όσοι έχουν νοσησει με έντονα συμπτώματα ζητάνε ιατρική φροντίδα και τελικά εξετάζονται. Απο αυτούς το 18% άνω των 65 καταλήγει. Σε αυτό το 18% βέβαια περιλαμβάνονται και καρδιοπαθείς που κατέληξαν αν ήταν φορείς του ιού.
Δεν έχω εμπειρία από στατιστικά της Υγείας, αλλά το 18% είναι πολύ υψηλό ποσοστό.

Χμμ με αυτο τον τροπο σκεψης μαλλον ειναι ακομη πιο τρομακτικο! Γιατι το 18% αναφερεται σε ολα τα επιβεβαιωμενα κρουσματα. Αν κρατησουμε μονο αυτα με τα εντονα συμπτωματα ισως ανεβαινει αρκετα! Δλδ αυτο που λεγεται απο την αρχη, ευπαθεις ομαδες (αρα κ εντονα συμπτωματα λογικα), τοτε το ποσοστο για τον αλλο κοσμο ειναι αρκετα μεγαλυτερο του 18% και το 25% του εμφραγματος ειναι πολυυυυ καλο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Χμμ με αυτο τον τροπο σκεψης μαλλον ειναι ακομη πιο τρομακτικο! Γιατι το 18% αναφερεται σε ολα τα επιβεβαιωμενα κρουσματα. Αν κρατησουμε μονο αυτα με τα εντονα συμπτωματα ισως ανεβαινει αρκετα! Δλδ αυτο που λεγεται απο την αρχη, ευπαθεις ομαδες (αρα κ εντονα συμπτωματα λογικα), τοτε το ποσοστο για τον αλλο κοσμο ειναι αρκετα μεγαλυτερο του 18% και το 25% του εμφραγματος ειναι πολυυυυ καλο.

Ναι έτσι φαίνεται. Για τους άνω των 65 αν νοσήνουν με συμπτώματα, οι πιθανότητες επιβίωσης είναι συγκρίσιμες με αυτές του εμφράγματος.

Σουηδία: Φέρνει νομοσχέδιο για περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού

Η κυβέρνηση, η οποία είχε καταφύγει κυρίως σε απλές συστάσεις μέχρι τώρα, εξήγησε ότι αυτός ο νέος νόμος θα της επιτρέψει να λάβει περιοριστικά καταναγκαστικά μέτρα σε στοχευμένες περιοχές και να επιβάλει κυρώσεις σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Θα μπορεί να αποφασίσει να κλείσει καταστήματα, εμπορικά κέντρα ή δημόσα μέσα μεταφοράς, ή ακόμη να περιορίσει τον αριθμό των ατόμων που επιτρέπεται να συναθροιστούν σε ορισμένους δημόσιους χώρους αντί να καταφεύγει σε γενικά μέτρα.

Γαλλία: Φόβοι για τρίτο lockdown - Αυξάνεται ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 12.892 το προηγούμενο 24ωρο, φθάνοντας τα 1.664.726, δείχνουν σήμερα Τρίτη τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Το ίδιο διάστημα, 852 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν

Το τσιμπισαμε το χιλιαρικακι σε νεα κρουσματα παλι.
Βαρια βαρια να ανοιξουν τα δημοτικα τη δευτερη βδομαδα του Γεναρη και πολυ μας ειναι.

Status
Not open for further replies.