Ιοί

Status
Not open for further replies.
Εντύπωση μου κάνει οτι ουτε κουβέντα δεν γίνεται για εμπλουτισμό του οπλοστασίου με φάρμακα (βασικά τα μονοκλωνικά που πρόσφατα πήραν και ευρωπαική έγκριση .. ίσως και ιβερμεκτινη ..)

κολχικινη, dexamethasone, μονοκλωνικα, ολα εχουν τον ρολο τους, αλλα ο εμβολιασμος ειναι ο πιο ευκολος και οικονομικος τροπος να αντιμετωπιστει η πανδημια. Η προληψη παντα ειναι καλυτερη απο την αντιμετωπιση. Ειδικα οταν η ιαση δεν ειναι παντα 100%. Εχουν γινει εκτενεις αναφορες στον long covid και τα τεραστια προβληματα που δημιουργει σε ανθρωπους ανεξαρτητου ηλικιας.

Εντύπωση μου κάνει οτι ουτε κουβέντα δεν γίνεται για εμπλουτισμό του οπλοστασίου με φάρμακα (βασικά τα μονοκλωνικά που πρόσφατα πήραν και ευρωπαική έγκριση .. ίσως και ιβερμεκτινη ..)

Που το ξερεις βρε Ηλια ?

Εχεις ιδια εμπειρια απο μεσα ? (φτου φτου δηλαδη)

Φανταζομαι μονον αν νοσηλευτει κανεις μπορει να ξερει τι και ποια φαρμακα ισως του χορηγησαν.

Νομίζω οτι αυτό που έγραψα καθόλου δεν δείχνει οτι ξέρω ..
Θέλω όμως να μάθω .. με ενδιαφέρει γενικώς .. αλλά και ειδικά για την περίπτωσή μου (κλεισούρα + οικονομική καταστροφή + μια ψιλο-ευπάθεια + αργεί ο εμβολιασμός μου).

Τώρα έτσι που το γράφεις .. το μυαλό μου πάει στο οτι χρησιμοποιούνται κρυφά .. σε ποιούς άραγε ??

Έχουν που έχουν γραμμένα τα μέτρα εκεί που δεν πιάνει μελάνι οι περισσότεροι Έλληνες, έτσι και μάθουν ότι υπάρχει και θεραπεία δεν θα μαζεύονται με τίποτα..

!!! σαν να λέμε "ψόφα" γιατι δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα πρόβατα ..

Η δημοσιοποιημένη διαθεσιμότητα με αυστηρό πρωτόκολλο (μονο ευπαθείς ομάδες αυστηρά καθορισμένες) δεν νομίζω να είναι πρόβλημα. Ισα ίσα θα βοηθήσει να μην τρελαθούν στην αγωνία οι ευπαθείς.

Τώρα θα μου πείς .. εδω για το εμβόλιο σε υγιείς γίνονται λαμογιές .. φαντάσου τι θα γίνεται με ασθενείς "ημετέρους" για την θεραπεία ..

Πάντως, εκτός αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες, οι Ισραηλινοί επίσης τα έβαλαν στο οπλοστάσια παρόλλο που τρέχουν το πιο δυνατό εμβολιαστικό πρόγραμμα. Και όχι κρυφά ..
https://www.timesofisrael.com/new-i...risk-covid-patients-straight-after-diagnosis/

Νομίζω οτι αυτό που έγραψα καθόλου δεν δείχνει οτι ξέρω ..
Θέλω όμως να μάθω .. με ενδιαφέρει γενικώς .. αλλά και ειδικά για την περίπτωσή μου (κλεισούρα + οικονομική καταστροφή + μια ψιλο-ευπάθεια + αργεί ο εμβολιασμός μου).

Τώρα έτσι που το γράφεις .. το μυαλό μου πάει στο οτι χρησιμοποιούνται κρυφά .. σε ποιούς άραγε ??

Τι ειναι αυτο που θελεις να μαθεις; Δεν εχω κατανοησει την ερωτηση

κολχικινη, dexamethasone, μονοκλωνικα, ολα εχουν τον ρολο τους, αλλα ο εμβολιασμος ειναι ο πιο ευκολος και οικονομικος τροπος να αντιμετωπιστει η πανδημια. Η προληψη παντα ειναι καλυτερη απο την αντιμετωπιση. Ειδικα οταν η ιαση δεν ειναι παντα 100%. Εχουν γινει εκτενεις αναφορες στον long covid και τα τεραστια προβληματα που δημιουργει σε ανθρωπους ανεξαρτητου ηλικιας.

Ακόμα και με επάρκεια εμβολίων οι θεραπείες έχουν την θέση τους (δες λινκ για Ισραήλ)

Η κολχικίνη αποδείχθηκε περιορισμένης εμβέλειας (25% μείωση σε νοσηλείες) απο το paper .. και με παρενέργειες που κάποιες ήταν αναμενόμενες αλλά και μια πολύ σοβαρή που ξάφνιασε .. 8 εμβολές με κολχικίνη έναντι 1 στο πλασιμπο είχε το υπο εξέταση δείγμα.

Να βρώ κουράγιο για μια παρουσίαση των στοιχείων απο το Ισραήλ .. πάντως η εικόνα δεν ταιριάζει με αυτο που θα περίμενε κανείς απο [σημαντική ανοσία απο αυτούς που πέρασαν covid + εκτενή εμβολιασμό + αυστηρό λοκντάουν]

Ρίξτε μια ματιά και στα στοιχεία του ECDC.
H Κύπρος έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ σε αναλογία τεστ στο πληθυσμό της. Την προηγούμενη εβδομάδα έκανε τεστ που αντιστοιχεί στο 29% του πληθυσμού της !
  • Μέση κάλυψη πληθυσμού με test την εβδομάδα (σύνολο τεστ / σύνολο πληθυσμού): Σύνολο χωρών EE/EEA (total): 4,57%, Ελλάδα: 2,76%
  • Positivity Rate (κρούσματα / τεστ): EE/EEA (total): 3,66%, Ελλάδα: 3,82%

Νεκροί εβδομάδας ανά εκατομμύριο πληθυσμου
  • Mέσος Όρος ΕΕ/ΕΟΧ: 34
  • Ελλάδα: 19
  • Κύπρος: 2

Σήμερα βγήκαν και τα εβδομαδιαία στοιχεία του ECDC απ' όπου προκύπτει ότι την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν 199 νέες εισαγωγές σε ΜΕΘ. Αυτή είναι μια αύξηση 56 νέων εισαγωγών σε σχέση με την προ-προηγούμενη εβδομάδα, αύξηση δηλαδή 39%!
Η εξέλιξη του Covid-19 από τις 4/10 και μετά σε ένα γράφημα είναι η εξής:
AHtx3yc.png

Όλοι οι σκληροί δείκτες είναι ανεβασμένοι, ευτυχώς η αύξηση δεν είναι με το ραγδαίο ρυθμό του Νοεμβρίου.

Στοιχεία ΕΟΔΥ Πέμπτης 4/3/2021. Στοιχεία Ημέρας (σε σχέση με χθες)
  • PCR: 24.368 (-67), Rapid: 31.334 (+1.216). Σύνολο: 55.702 (+1.149)
  • Κρούσματα: 2.219 (-483). Tα 24 εισαγόμενα.
  • Κρούσματα/(PCR+Rapid): 3,98% (-0,97%)
  • Διασωληνωμένοι: 449 (+18)
  • Θάνατοι: 35 (-5)

Κινούμενοι Μέσοι Όροι 7 ημερών (σε σχέση με ΚΜΟ 7 ημερών για Πέμπτη 25/2/2021)
  • PCR: 21.606 (+1.612), Rapid: 22.990 (+2.596). Σύνολο 44.596 (+4.208)
  • Κρούσματα: 1.877 (+378)
  • Κρούσματα/(PCR+Rapid): 4,21% (+0,5%)
  • Διασωληνωμένοι: 407 (+64)
  • Θάνατοι: 32 (+5)
Τα υπόλοιπα γραφήματα βρίσκονται στη σελίδα (ελπίζω σήμερα να λειτουργεί σωστά)

Αν στη περίπτωση που νοσήσω πριν το εμβόλιο (αλλά και μετά) έχει το οπλοστάσιο μονοκλωνικά ή έστω άλλα φαρμακα αντίστοιχης αποτελεσματικότητας.

Τα πιανω λιγο με τη σειρα ξεκινωντας απο το τελευταιο. ο,τι λεω ειναι βασει των προσωπικων μου γνωσεων και ο,τι εχω διαβασει γυρω απο το θεμα. Η διαθεσιμοτητα συγκεκριμενων φαρμακων στα νοσοκομεια αναοφορας δεν ειναι κατι που ευκολα μπορει να ξερει κανεις. Ακομα και αν καποια στιγμη ειπαν οτι "παραλαβαμε το Χ" δεν εχουμε ιδεα αν υπαρχει τωρα διαθεσιμο και σε τι ποσοτητες. Το κοστος τους παντως με κανει να πιστευω οτι θα ειναι σχετικα μικρη η διαθεσιμοτητα.

Ακομα και στο αρθρο που αναφερεις ομως, γραφει
"Hadassah’s Ein Kerem campus is offering the treatment to COVID-positive patients who arrive by ambulance arranged by their healthcare provider, as required by virus isolation rules, and who are on immunosuppressive drugs, chemotherapy, dialysis, or who have had organ transplants or who take medications or inhalers for lung disease. "

Καταλαβαινεις λοιπον οτι δεν συμπεριφερονται με τη λογικη "ποναει κεφαλι, παρε depon" για αυτο το σκευασμα.

Προχωραμε. Οι θεραπειες εχουν παντα την θεση τους. Το εμβολιαστικο προγραμμα του Ισραηλ τα παει πολυ καλα, αλλα δεν νομιζω οτι και αυτοι εχουν εμβολιασει το 100% του πληθυσμου τους. Τα νουμερα που θυμαμαι για την επιτευξη ανοσιας αγελης ειναι 60%, αλλα αυτο το νουμερο οδηγει το R0 σε τιμες <1, ωστε σταδιακα να εξαλειφθει (ιδανικα) η νοσος. Αυτο σημαινει 60% του πληθυσμου να εχει εμβολιαστει και με τις 2 δοσεις και να εχει περασει ικανος χρονος απο την 2η δοση, ωστε να εχει επιτευχθει μεγιστη αποτελεσματικοτητα. Δεν νομιζω οτι εχει φτασει τετοια νουμερα το ισραηλ ή οποιαδηποτε αλλη χωρα. Ακομα και οταν φτασει κανεις εκει, δεν σημαινει οτι σταματαει αυτοματα η μεταδοση της νοσου, επομενως ναι εχει σημασια η υπαρξη επιλογων στην θεραπεια.

Σχετικα με τις θεραπειες γενικοτερα, εχουν ειπωθει απειρα πραγματα τον τελευταιο χρονο. Απο οσο γνωριζω, δεν υπαρχει μια θεραπεια επιλογης, αλλα συγκεκριμενα πρωτοκολλα που εφαρμοζονται με την ελπιδα να βοηθησουν την κλινικη εικονα. Το αρθρο που εδωσες, γραφει μαλιστα "μην το θεωρησετε silver bullet" το συγκεκριμενο σκευασμα.

Αν μπήκαν ή θα μπουν στο οπλοστάσιο τα αποτελεσματικά φάρκακα ..

Δηλαδή τι πιστεύεις, ότι θα υπάρχει αποτελεσματικό φάρμακο κατά του covid και οι φαρμακευτικές θα το κρατάνε μυστικό αντί να το διαφημίσουν και να κερδίσουν μερικά δισεκατομμύρια; Ή ότι επειδή είναι φτηνό δε θα το δίνουν στον κόσμο και θα προτιμάν να του αφήσουν να πεθάνουν;

Δηλαδή τι πιστεύεις, ότι θα υπάρχει αποτελεσματικό φάρμακο κατά του covid και οι φαρμακευτικές θα το κρατάνε μυστικό αντί να το διαφημίσουν και να κερδίσουν μερικά δισεκατομμύρια; Ή ότι επειδή είναι φτηνό δε θα το δίνουν στον κόσμο και θα προτιμάν να του αφήσουν να πεθάνουν;

Κώστα, με προσβάλεις με αυτά που γράφεις .. πουθενά δεν ανέφερα αυτά που με ρωτάς.

- Καθόλου μυστικό δεν είναι .. τουλάχιστον 2 εταιρείες κατέθεσαν τις μελέτες τους και πήραν έγκριση και απο τον αμερικανικό και τον ευρωπαϊκό οργανισμό.
https://www.fda.gov/media/143891/download
https://www.fda.gov/news-events/pre...orizes-monoclonal-antibody-treatment-covid-19

- Δεν είναι φτηνα .. είναι ακριβά (1000 ανα ασθενή) αλλά γλυτώνουν πολλές μέρες νοσηλείας σε ΜΕΘ (> 1000 /ημέρα)

Επειδή είναι ακριβά χρησιμοποιούνται μόνο σε υψηλού ρίσκου ασθενείς. Επίσης η συνιστώμενη χρήση είναι στην αρχή της μόλυνσης πριν τα βαριά συμπτώματα δηλ. πρακτικά πριν να χρειαστεί οξυγόνο.

Η αποτελεσματικότητα που έδειξαν είναι πολύ καλή .. μείωση στο 1/3 (67% αποτελεσματικότητα) των ασθενών που χειροτερεύουν και χρήζουν νοσηλεία σε ΜΑΦ/ΜΕΘ και καπως περισσότερο (75% +) σε θανάτους.
Αν υπολογίσεις οτι με αυτές τις μειώσεις μειώνεται το φορτίο των νοσοκομείων και άρα και οι υπερβάλλοντες επιπλοκές/θάνατοι λόγω πίεσης/κόπωσης του συστήματος το κέρδος είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Το ότι τα έβαλαν στο οπλοστάσιο Γερμανία Ιταλία και άλλοι ευρωπαίοι που δεν θυμάμαι τώρα .. όπως και το Ισραήλ είναι απόδειξη οτι κάνουν δουλειά χωρίς να χρειαστεί να διαβάζουμε επιστημονικές δημοσιεύσεις.

- Αυτό με το κρύψιμο της πληροφορίας αφορά τα ποστ των Ναθ και Δημήτρη που κατάλαβα να λένε οτι μπορεί κρυφά να χρησιμοποιούνται ..

Μήπως κάνουμε κάποια λογικά άλματα;
Αφενός, δεν αντιμετωπίζεις καμία πανδημία με φάρμακα. Το ζητούμενο μακροπρόθεσμα είναι η πρόληψη και όχι η θεραπεία κατά τη νόσηση.
Μακάρι τα μονοκλωνικά να αποτελούν έστω βραχυπρόθεσμη λύση, μέχρι την ολοκλήρωση του καθολικού εμβολιασμού, ωστόσο τα στοιχεία είναι αντικρουόμενα.
Διαβάζω για μη αποτελεσματικότητα στη Βρετανική μετάλλαξη που τείνει να επικρατήσει ως προς την el lilly, και θετικά αποτελέσματα για τη regeneron.

Αυτά, σίγουρα θα τα μελετήσουν οι υπεύθυνοι και θα κρίνουν ανάλογα. Στη παρούσα φάση δεν πιστεύω πως το κόστος αποτελεί αποθαρρυντικό παράγοντα αγοράς φαρμάκων. Υπάρχει και σε αυτά σοβαρό πρόβλημα διάθεσης. Οι ΗΠΑ επί παραδείγματι έχουν παραγγείλει 100k δόσεις. Τα 100εκ κόστους για 100k δόσεις, είναι αμελητέο ποσό εάν η αποτελεσματικότητα ήταν δεδομένη.

Ρίξτε μια ματιά και στα στοιχεία του ECDC.
H Κύπρος έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ σε αναλογία τεστ στο πληθυσμό της. Την προηγούμενη εβδομάδα έκανε τεστ που αντιστοιχεί στο 29% του πληθυσμού της !
]

ναι γιατί υποχρεώνει όλους όσους δουλεύουν στο ιδιωτικό σύστημα υγείας ιατρεία οδοντιατρεία γιατρούς και βοηθητικό προσωπικό καθώς επίσης και επιχειρήσεις με αριθμό εργαζομένων και πάνω να περνάνε κάθε εβδομάδα από covid τεστ
Επίσης την προηγούμενη εβδομάδα ξανάνοιξαν τα σχολεία. Οι μαθητές του Λυκείου (δεν είμαι σίγουρος αν έγινε αυτό και για τους μαθητές του γυμνασίου) υποχρεώθηκαν πριν πάνε την πρώτη μέρα να περάσουν όλοι από test. Επίσης με υπογεγραμμένα χαρτιά έδωσαν τη συγκατάθεσή τους οι γονείς και κάθε εβδομάδα πηγαίνει συνεργείο στα σχολεία και περνάνε πάλι όλοι από τεστ. (Βασικά είμαι περίεργος άραγε τι γίνεται αν κάποιος γονέας δεν δώσει τη συγκατάθεσή;)
Οπότε κάθε ΠΣΚ, όλη την ημέρα σχηματίζονται ουρές από εργαζόμενους που περιμένουν να κάνουν τα τεστ (rapid test είναι με έξοδα του κράτους)

ναι γιατί υποχρεώνει όλους όσους δουλεύουν στο ιδιωτικό σύστημα υγείας ιατρεία οδοντιατρεία γιατρούς και βοηθητικό προσωπικό καθώς επίσης και επιχειρήσεις με αριθμό εργαζομένων και πάνω να περνάνε κάθε εβδομάδα από covid τεστ
Επίσης την προηγούμενη εβδομάδα ξανάνοιξαν τα σχολεία. Οι μαθητές του Λυκείου (δεν είμαι σίγουρος αν έγινε αυτό και για τους μαθητές του γυμνασίου) υποχρεώθηκαν πριν πάνε την πρώτη μέρα να περάσουν όλοι από test. Επίσης με υπογεγραμμένα χαρτιά έδωσαν τη συγκατάθεσή τους οι γονείς και κάθε εβδομάδα πηγαίνει συνεργείο στα σχολεία και περνάνε πάλι όλοι από τεστ. (Βασικά είμαι περίεργος άραγε τι γίνεται αν κάποιος γονέας δεν δώσει τη συγκατάθεσή;)
Οπότε κάθε ΠΣΚ, όλη την ημέρα σχηματίζονται ουρές από εργαζόμενους που περιμένουν να κάνουν τα τεστ (rapid test είναι με έξοδα του κράτους)
Το 30% του πληθυσμού σε μια βδομάδα σημαίνει ότι ουσιαστικά κάθε βδομάδα τεστάρουν όλο το πληθυσμό. Αν κάποιος στην οικογένεια έχει τον ιό μάλλον το έχουν κολλήσει όλοι.
Και η Αυστρία έχει φτάσει πολύ μεγάλο αριθμό τεστ.

Στάλθηκε από το SM-P600 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κώστα, με προσβάλεις με αυτά που γράφεις .. πουθενά δεν ανέφερα αυτά που με ρωτάς.

- Καθόλου μυστικό δεν είναι .. τουλάχιστον 2 εταιρείες κατέθεσαν τις μελέτες τους και πήραν έγκριση και απο τον αμερικανικό και τον ευρωπαϊκό οργανισμό.
https://www.fda.gov/media/143891/download
https://www.fda.gov/news-events/pre...orizes-monoclonal-antibody-treatment-covid-19

- Δεν είναι φτηνα .. είναι ακριβά (1000 ανα ασθενή) αλλά γλυτώνουν πολλές μέρες νοσηλείας σε ΜΕΘ (> 1000 /ημέρα)

Επειδή είναι ακριβά χρησιμοποιούνται μόνο σε υψηλού ρίσκου ασθενείς. Επίσης η συνιστώμενη χρήση είναι στην αρχή της μόλυνσης πριν τα βαριά συμπτώματα δηλ. πρακτικά πριν να χρειαστεί οξυγόνο.

Η αποτελεσματικότητα που έδειξαν είναι πολύ καλή .. μείωση στο 1/3 (67% αποτελεσματικότητα) των ασθενών που χειροτερεύουν και χρήζουν νοσηλεία σε ΜΑΦ/ΜΕΘ και καπως περισσότερο (75% +) σε θανάτους.
Αν υπολογίσεις οτι με αυτές τις μειώσεις μειώνεται το φορτίο των νοσοκομείων και άρα και οι υπερβάλλοντες επιπλοκές/θάνατοι λόγω πίεσης/κόπωσης του συστήματος το κέρδος είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Το ότι τα έβαλαν στο οπλοστάσιο Γερμανία Ιταλία και άλλοι ευρωπαίοι που δεν θυμάμαι τώρα .. όπως και το Ισραήλ είναι απόδειξη οτι κάνουν δουλειά χωρίς να χρειαστεί να διαβάζουμε επιστημονικές δημοσιεύσεις.

- Αυτό με το κρύψιμο της πληροφορίας αφορά τα ποστ των Ναθ και Δημήτρη που κατάλαβα να λένε οτι μπορεί κρυφά να χρησιμοποιούνται ..

Ηλία αν σε πρόσβαλα ζητώ συγγνώμη, αλλά αν διαβάσεις λίγο τα γραπτά σου θα δεις ότι αυτή τη εντύπωση σχηματίζεται.

Επί της ουσίας, οι γιατροί δεν είναι υποχρεωμένοι να ανακοινώνουν τι αγωγή δίνουν και δεν δίνουν στον κάθε ασθενή. Μεταξύ άλλων για να μην έρχεται ο κάθε άσχετος και ζητάει να του δώσουν βλαστοκύτταρα ή χλωροκύνη ή οτιδήποτε. Όπως πάει ο πάσα εις και μπουκώνεται με αντιβιοτικά μόλις κολλάει γρίπη, και τα αντιβιοτικά έχουν χάσει πλέον την δραστικτότητά τους.

Ακόμα χειρότερα μπορεί κάποιοι να νομίσουν ότι επειδή υπάρχει φάρμακο μπορούν να αγνοούν τα μέτρα και να μην κάνουν εμβόλιο.

Ανέβασα τα σημερινά στοιχεία του Our World in Data. Η Κύπρος τα πάει εξαιρετικά.
2juk1If.png

Κατά τα άλλα η κεντρική Ευρώπη, περνά πολύ δύσκολα όπως και τα δυτικά Βαλκάνια:
5/3/2021 Νεκροί από Covid-19 τις τελευταίες 14 ημέρες ανά εκατομμύριο πληθυσμού:
1 Σλοβακία: 236
2 Τσεχία: 223
3 Μαυροβούνιο: 180
4 Ουγγαρία: 149
5 Βουλγαρία: 104
6. Αλβανία: 90

M.O EE/EOX: 69
Ελλάδα: 39
Κύπρος: 5

Δείτε και το διάγραμμα του our world in data που έχει στη σελίδα.

Περίληψη ανακοίνωσης ΕΟΔΥ Παρασκευής 5/3/2021
Στοιχεία ημέρας (vs χθες)
  • PCR: 26.171 (+1.803), Rapid: 29.890 (-1.444). Σύνολο: 56.061 (+359)
  • Κρούσματα: 2.215 (-4). Tα 17 εισαγόμενα.
  • Κρούσματα/(PCR+Rapid): 3,95% (-0,03%)
  • Διασωληνωμένοι: 451 (+2)
  • Θάνατοι: 32 (-3)
djkIPW9.png

Κινούμενοι Μέσοι Όροι 7 ημερών (σε σχέση με ΚΜΟ 7 ημερών Παρασκευής 26/2/2021)
  • PCR: 21.936 (+1.863), Rapid: 23.478 (+2.494). Σύνολο 45.415 (+4.358)
  • Κρούσματα: 1.938 (+392)
  • Κρούσματα/(PCR+Rapid): 4,27% (+0,5%)
  • Διασωληνωμένοι: 418 (+68)
  • Θάνατοι: 32 (+5)
Z2v7JBR.png

Τα υπόλοιπα γραφήματα θα τα βρείτε στη σελίδα.

Από χθες ο ΕΟΔΥ άρχισε να κοινοποιεί στoν ECDC και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών covid. Από αυτό σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ καθημερινά ή μαθαίνουμε εβδομαδιαία από τον ECDC, προκύπτουν πολύ χρήσιμα στοιχεία:
Εξέλιξη κατανομής Νεκρών εντός/εκτός ΜΕΘ
vUxjDkt.png

mAJWssj.png

Από την αρχή της πανδημίας μέχρι την προηγούμενη Κυριακή έχου γίνει συνολικά:
  • 35.659 Eισαγωγές σε νοσοκομεία
  • Από αυτούς οι 3.842 (το 11%) μπήκαν σε ΜΕΘ . Από τους 3.842 που μπήκαν στις ΜΕΘ εξιτήρια πήραν 1.341, κατέληξαν 2.102 και 391 ήταν διασωληνωμένοι την Κυριακή 28/2. Άρα από όσους μπήκαν στις ΜΕΘ έχει καταλήξει τo 61%.
  • Επίσης προκύπτει ότι από τους 6.504 θανάτους που έχουν καταγραφεί μέχρι τις 28/2, μόνο οι 2.102 έγιναν σε ΜΕΘ (το 33%).
  • Από τους 35.659 ασθενείς που χρειάστηκαν περιθαλψη κατέληξαν τελικά οι 6.504 (με μεγάλη επιφύλαξη αυτό, δεν ξέρω αν όλοι οι θάνατοι από covid έγιναν σε νοσοκομεία). Η σχέση νεκρών/νοσηλευθέντων είναι τρομακτική σχεδόν 1:5 !

Τo γράφημα που έχει τις εισαγωγες στα νοσοκομεία το έχω εδώ.

Από χθες ο ΕΟΔΥ άρχισε να κοινοποιεί στoν ECDC και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών covid. Από αυτό σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ καθημερινά ή μαθαίνουμε εβδομαδιαία από τον ECDC, προκύπτουν πολύ χρήσιμα στοιχεία:
Εξέλιξη κατανομής Νεκρών εντός/εκτός ΜΕΘ
vUxjDkt.png

mAJWssj.png

Από την αρχή της πανδημίας μέχρι την προηγούμενη Κυριακή έχου γίνει συνολικά:
  • 35.659 Eισαγωγές σε νοσοκομεία
  • Από αυτούς οι 3.842 (το 11%) μπήκαν σε ΜΕΘ . Από τους 3.842 που μπήκαν στις ΜΕΘ εξιτήρια πήραν 1.341, κατέληξαν 2.102 και 391 ήταν διασωληνωμένοι την Κυριακή 28/2. Άρα από όσους μπήκαν στις ΜΕΘ έχει καταλήξει τo 61%.
  • Επίσης προκύπτει ότι από τους 6.504 θανάτους που έχουν καταγραφεί μέχρι τις 28/2, μόνο οι 2.102 έγιναν σε ΜΕΘ (το 33%).
  • Από τους 35.659 ασθενείς που χρειάστηκαν περιθαλψη κατέληξαν τελικά οι 6.504 (με μεγάλη επιφύλαξη αυτό, δεν ξέρω αν όλοι οι θάνατοι από covid έγιναν σε νοσοκομεία). Η σχέση νεκρών/νοσηλευθέντων είναι τρομακτική σχεδόν 1:5 !

Τo γράφημα που έχει τις εισαγωγες στα νοσοκομεία το έχω εδώ.

Από τη στιγμή που διάβασα τα παραπάνω Στέλιο, δεν μπορώ να ησυχάσω. Τα αποτελέσματα αυτά είναι πράγματι τρομακτικά και ανατρέπουν ότι σκεφτόμαστε ή φανταζόμαστε μέχρι τώρα.
Η αναλογία νεκρών 1:5 μεταξύ των νοσηλευθέντων είναι όντως τρομακτική. Δηλαδή, άπαξ και προσβληθείς από Covid και χρειαστεί να νοσηλευτείς, η ζωή πλέον είναι μια ζαριά!

Η αναλογία 61% νεκρών στις ΜΕΘ προκαλεί φρίκη.

Ακόμα χειρότερο είναι αυτό που αναφέρεις:

"Επίσης προκύπτει ότι από τους 6.504 θανάτους που έχουν καταγραφεί μέχρι τις 28/2, μόνο οι 2.102 έγιναν σε ΜΕΘ (το 33%).

Δηλαδή το υπόλοιπο 67% των νεκρών είναι εκτός ΜΕΘ. Δηλαδή η μεγάλη πλειοψηφία, τα 2/3 των θυμάτων του Covid νοσηλεύονταν, αλλά έχασαν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ!

Γιατί γίνεται αυτό; Δεν υπάρχουν επαρκείς ΜΕΘ και οι άνθρωποι αν και είναι βαρειά ασθενείς, καταλήγουν εκτός;
Δεν υπάρχει αρκετό ιατρικό προσωπικό να τους φροντίσει; Τι συμβαίνει;

Τούτο το στοιχείο ανατρέπει κάθε προοπτική. Διότι, με την κοινή λογική τουλάχιστον, όσοι είναι βαρειά ασθενείς θα οδηγηθούν στις ΜΕΘ και αν είναι να καταλήξουν, τουλάχιστον θα καταλήξουν εκεί. Όταν όμως τα 2/3 των νοσηλευόμενων θυμάτων Covid καταλήγουν έξω από τις ΜΕΘ κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Τι είναι αυτό δεν ξέρω, αλλά σίγουρα κάτι δεν πάει καλά.

Θα ήταν σημαντικό, αν στα παραπάνω στοιχεία μπορούσαμε να προσθέσουμε και συσχέτιση με ηλικίες και φύλο. Υπάρχουν τέτοια στοιχεία;

Αναγκαστικά προκύπτουν ερωτήματα:
-Ποιά είναι τα αντίστοιχα νούμερα και ποσοστά σε άλλες χώρες και τι προκύπτει από τη σύγκριση;

-Υπάρχουν αυτά τα νούμερα;

-Μπορούμε να τα βρούμε;​

@Sonus Naturalis
Η ερώτηση γιατί η πλειοψηφία των θανάτων είναι εκτός ΜΕΘ μπορεί να απαντηθεί μόνο από γιατρό.
Αν προσέξεις η πλειοψηφία των θανάτων είναι εκτός ΜΕΘ όλο το χρόνο, ανεξαρτήτως τού πόσοι είναι διασωληνωμένοι. Δες πχ το Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο που οι διασωληνωμενπι ήταν κάτω από 100, άρα και ΜΕΘ υπήρχαν ελεύθερες και γιατροί διαθέσιμοι.
Για τις συγκρίσεις με άλλες χώρες που ρωτάς, σε αυτό δουλεύω τώρα.
Ελπίζω να το ετοιμάσω μέσα στο Σ/Κ.

Status
Not open for further replies.