Ιοί

Status
Not open for further replies.
Το θέμα της φαρμακοεπαγρύπνησης να προσέξεις. Να το κυνηγήσεις με κάθε τρόπο. Είναι οι αρμόδιοι να ενημερώνονται για τυχόν παρενέργειες και τυχόν νόσηση μετά τον εμβολιασμό. Οποιαδήποτε περιστατικά πρέπει να αναφέρονται. Και να περιλαμβάνονται στη μέτρηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου.

Το θέμα της φαρμακοεπαγρύπνησης να προσέξεις. Να το κυνηγήσεις με κάθε τρόπο. Είναι οι αρμόδιοι να ενημερώνονται για τυχόν παρενέργειες και τυχόν νόσηση μετά τον εμβολιασμό. Οποιαδήποτε περιστατικά πρέπει να αναφέρονται. Και να περιλαμβάνονται στη μέτρηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου.
Τι εννοείς φαρμακοεπαγρύπνηση φίλε μου;

Είναι η υπηρεσία όπου αναφέρονται επίσημα τα αποτελέσματα του εμβολίου (τυχόν παρενέργειες, νόσηση, κλπ).

Κάνε αναζήτηση στο Google: <φαρμακοεπαγρύπνηση εμβόλιου> και από εκεί θα παραπεμφθείς για περαιτέρω διερεύνηση. Π.χ.:

Τι είναι η κίτρινη κάρτα

Παρακολούθηση της ασφάλειας των εμβολίων και εμφάνιση ανεπιθύμητων ενεργειών

Η Φαρμακοεπαγρύπνηση σχετίζεται με τις ανεπιθύμητες ενέργειες του κάθε φαρμάκου (εμβολίου). Εδώ περιγράφεται ότι νοσεί άτομο από COVID. Τι ακριβώς θα αναφέρει σαν παρενέργεια για το έμβολο που έκανε πριν 1 μήνα ;;

Η Φαρμακοεπαγρύπνηση σχετίζεται με τις ανεπιθύμητες ενέργειες του κάθε φαρμάκου (εμβολίου). Εδώ περιγράφεται ότι νοσεί άτομο από COVID. Τι ακριβώς θα αναφέρει σαν παρενέργεια;;
Μα το ίδιο το γεγονός, ότι νόσησε από Covid-19, μολονότι είχε εμβολιαστεί πριν από X χρονικό διάστημα. Τι άλλο;

Ως γεγονός δεν πρέπει να είναι καταγεγραμμένο;
Και δεν πρέπει να περιλαμβάνεται στην στατιστική καταμέτρηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου;

Η στατιστική καταμέτρηση βασίζεται σε αναφερθέντα γεγονότα. Αλλιώς βγάζουμε πλασματικά νούμερα.
Π.χ. στα 100.000 εμβόλια ένας αριθμός Χ εμβολιασθέντων νοσεί. Είναι ο αριθμός εμβολιασθέντων στους οποίους δεν "έπιασε" το εμβόλιο. Αυτό περιλαμβάνεται (δηλαδή αφαιρείται) κατά τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας. Και η βαρύτητα της νόσου, ήπια, μέτρια, κλπ., δεν είναι πληροφορία που πρέπει να καταγραφεί και να μετρηθεί;

Μα το ίδιο το γεγονός, ότι νόσησε από Covid-19, μολονότι είχε εμβολιαστεί πριν από X χρονικό διάστημα. Τι άλλο;

Ως γεγονός δεν πρέπει να είναι καταγεγραμμένο;
Και δεν πρέπει να περιλαμβάνεται στην στατιστική καταμέτρηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου;

Η στατιστική καταμέτρηση βασίζεται σε αναφερθέντα γεγονότα. Αλλιώς βγάζουμε πλασματικά νούμερα.
Π.χ. στα 100.000 εμβόλια ένας αριθμός Χ εμβολιασθέντων νοσεί. Είναι ο αριθμός εμβολιασθέντων στους οποίους δεν "έπιασε" το εμβόλιο. Αυτό περιλαμβάνεται (δηλαδή αφαιρείται) κατά τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας. Και η βαρύτητα της νόσου, ήπια, μέτρια, κλπ., δεν είναι πληροφορία που πρέπει να καταγραφεί και να μετρηθεί;
Οκ. Αν θεωρείς παρενέργεια του εμβολίου το γεγονός ότι νόσησε από COVID, ΟΚ.

Δεν είναι θέμα χαρακτηρισμού, αλλά καταγραφής. Κάθε γεγονός μετά τον εμβολιασμό που έχει οποιαδήποτε σχέση με αυτόν πρέπει να αναφέρεται και να καταγράφεται.

Αφού λέει ότι έκανε μόνο την μια δόση.

Πως θα καταγραφεί για την καταμέτρηση της αποτελεσματικότητας?

Ότι να'ναι λέμε?

Δεν είναι θέμα χαρακτηρισμού, αλλά καταγραφής. Κάθε γεγονός μετά τον εμβολιασμό που έχει οποιαδήποτε σχέση με αυτόν πρέπει να αναφέρεται και να καταγράφεται.
Αυτό είναι κάτι που πιστεύεις εσύ ότι θα πρέπει να γίνεται. Σε καμία περίπτωση αυτό δεν είναι δουλειά της Φαρμακοεπαγρύπνησης. Η Φαρμακοεπαγρύπνηση καταγράφει ΑΝΕΠΙΘΎΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ μετά από λήψη σκευασματων και τις αξιολογεί! Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ΔΕΝ υπάρχει κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια, ο άνθρωπος κόλλησε COVID!

Αυτό είναι κάτι που πιστεύεις εσύ ότι θα πρέπει να γίνεται. Σε καμία περίπτωση αυτό δεν είναι δουλειά της Φαρμακοεπαγρύπνησης. Η Φαρμακοεπαγρύπνηση καταγράφει ΑΝΕΠΙΘΎΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ μετά από λήψη σκευασματων και τις αξιολογεί! Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ΔΕΝ υπάρχει κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια, ο άνθρωπος κόλλησε COVID!
Πράγματι πιστεύω ότι έτσι πρέπει να γίνεται. Ότι αυτό είναι το σωστό. Και όντως μου είναι αδιάφορο, εάν εμπίπτει ή όχι στο χαρακτηρισμό "Ανεπιθύμητες Ενέργειες", το γεγονός ότι εμβολιασμένος για Covid νοσεί από Covid μετά τη χορήγηση του εμβολίου.

Το ερώτημα μου αφορά την ουσία και είναι το εξής:

-Πρέπει ή δεν πρέπει να αναφέρεται και να γνωστοποιείται κάπου η παραπάνω πληροφορία και οι λεπτομέρειες της;

Υπάρχει αντίρρηση σε αυτό;
Και γιατί;

Ευχαριστώ όλα τα παιδιά για τις απαντήσεις και την κατανόηση.... Sonus Naturalis αυτή τη στιγμή δεν με ενδιαφέρει να μπω να συμπληρώνω φόρμες, στατιστικές κλπ.... Με ενδιαφέρει να γίνει ο πατέρας μου και όλος ο κόσμος καλά.... Αυτά που ρώτησα είναι συγκεκριμένα....

Ευχαριστώ όλα τα παιδιά για τις απαντήσεις και την κατανόηση.... Sonus Naturalis αυτή τη στιγμή δεν με ενδιαφέρει να μπω να συμπληρώνω φόρμες, στατιστικές κλπ.... Με ενδιαφέρει να γίνει ο πατέρας μου και όλος ο κόσμος καλά.... Αυτά που ρώτησα είναι συγκεκριμένα....
Εννοείται. Πρώτα η υγεία των ανθρώπων μας και της οικογενείας μας.
Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα.

ωχ ωχωχ.....
Καλα μην τρελενομαστε κι ολας. Στις Σευχελες ο πληθυσμος ειναι 100000 και εχουν 28 νεκρους απο την αρχη της πανδημιας. Δλδ σε μια αναγωγη στο Ελληνικο πληθυσμο εχουν 4 φορες λιγοτερους νεκρους απο εμας. Αν εφαρμοσουν σε αυτους απαγορευσεις τοτε εμεις με αυτη τη λογικη, και 70 νεκρους καθημερινα, δεν πρεπει να ξαναδουμε ηλιου φως. Μαθανε τωρα ολοι απαγορευσεις. απαγορευσεις και παλι απαγορευσεις.........

• Like
Reactions: spageo
xartis7_4.jpg

χθεσινα τα παραπανω

και τα σημερινα

Μόλις επέστρεψα από βόλτα με το αυτοκίνητο , η εστίαση πρέπει να ξανακλείσει μέχρι να τελειώσουν οι εμβολιασμοί.
Πλάτη πλάτη σχεδόν να ακουμπάνε μεταξύ τους οι διαφορετικές παρέες σε τραπέζια των 6 -8 και 10 ατόμων. Πότε να πάει 27 να κάνω και το δεύτερο μπόλι , τουλάχιστον να έχω πιθανότητες να τον περάσω ήπια , γιατί με τα μυαλά τους κάποιος θα μου τον πασάρει. Κρίμα .

Κι εγώ κάνοντας βόλτα με το αυτοκίνητο,είδα πάρα πολύ κόσμο στις καφετέριες και φυσικά χωρίς καμία προστασία.κολλητά...βεντούζα.
Το πιστεύω μου είναι ότι είτε με ολοκλήρωση εμβολιασμού είτε χωρίς,το μπάχαλο θα συνεχιστεί και τα κρούσματα θα συνεχιστούν.
Τουλάχιστον ελπίζω η θέλω να ελπίζω,χωρίς νοσηλεία και χωρίς άλλα θύματα.

• Like
Reactions: tom152
Εγω παλι ειμαι αισιοδοξος. Υπαιθριοι οι χωροι, αερακι, ζεστη, εμβολια,
ανοσοποιημενοι μετα απο νοσηση, υποθετω οτι θα τα βρει δυσκολα ο κοβιντ.
Ελπιζω μονο να μην κανανε ζημια οι πασχαλινοι εκκλησιασμοι.

• Like
Reactions: tom152
Πράγματι πιστεύω ότι έτσι πρέπει να γίνεται. Ότι αυτό είναι το σωστό. Και όντως μου είναι αδιάφορο, εάν εμπίπτει ή όχι στο χαρακτηρισμό "Ανεπιθύμητες Ενέργειες", το γεγονός ότι εμβολιασμένος για Covid νοσεί από Covid μετά τη χορήγηση του εμβολίου.

Το ερώτημα μου αφορά την ουσία και είναι το εξής:

-Πρέπει ή δεν πρέπει να αναφέρεται και να γνωστοποιείται κάπου η παραπάνω πληροφορία και οι λεπτομέρειες της;

Υπάρχει αντίρρηση σε αυτό;
Και γιατί;

Πάντως είτε αναφερθεί είτε όχι, δεν νομίζω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το προσδιορισμό του ποσοστού "επιτυχίας" του εμβολίου. Διότι δεν είναι μέρος μιας ελεγχόμενης μελέτης. Δηλαδή δεν μπορείς να βγάλεις οτιδήποτε ποσοστά και συμπεράσματα όταν τυχαίος αριθμός ανθρώπων πάει και δηλώνει κάτι σε μια πλατφόρμα.

Σίγουρα πάντως κανένα εμβόλιο δεν πιάνει σε όλους. Ακόμη και ποσοστό επιτυχίας 80% θεωρείται πολύ μεγάλο (80% σημαίνει ότι 2 στους 10 κολλάνε τελικά).

Status
Not open for further replies.