Εγώ κατέβηκα στην παραλία να μαζέψω τα πιτσιρίκια που είχαν πάει για ποδηλατάδα και τρόμαξα από τον κόσμο. Δεν πάω πουθενά αν δεν περάσουν δυο εβδομάδες και από την β' δόση του εμβολίου. Δηλαδή, καλό Ιούλιο...
Απ' οσο γνωρίζω το ποσοστό αποτελεσματικότητας σε ενα εμβόλιο δεν έχει να κάνει με το πόσοι θα κολλήσουν στους 100 π.χ, αλλά στο ίδιο το άτομο.Με λίγα λόγια αποτελεσματικότητα 90% π.χ. σημαίνει οτι αυτός που το έκανε, έχει 90% περισσότερες πιθανότητες να μην νοσήσει σοβαρά, σε σχέση με αυτές που θα είχε αν δεν το είχε κάνει καθόλου.Πάντως είτε αναφερθεί είτε όχι, δεν νομίζω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το προσδιορισμό του ποσοστού "επιτυχίας" του εμβολίου. Διότι δεν είναι μέρος μιας ελεγχόμενης μελέτης. Δηλαδή δεν μπορείς να βγάλεις οτιδήποτε ποσοστά και συμπεράσματα όταν τυχαίος αριθμός ανθρώπων πάει και δηλώνει κάτι σε μια πλατφόρμα.
Σίγουρα πάντως κανένα εμβόλιο δεν πιάνει σε όλους. Ακόμη και ποσοστό επιτυχίας 80% θεωρείται πολύ μεγάλο (80% σημαίνει ότι 2 στους 10 κολλάνε τελικά).
Καλησπέρα παιδιά και ελπίζω κάποιοι που έχουν εμπειρία να με βοηθήσουν. Για να μην σας κουράζω λέω μόνο τα βασικά. Κόλλησε ο πατέρας μου Κορονοϊό από τον γαμπρό μου (δεν το γνώριζε) το Πάσχα και έχει 2 μέρες δέκατα, πονόλαιμο και πόνο στην πλάτη. Ελεγχόμενη κατάσταση δηλαδή. Εγώ ακόμα δεν έχω κάτι απλά προσέχω λίγες μέρες ακόμα. Έχει όμως εμβολιαστεί πριν δύο μήνες με την 1η δόση Astra... Τον βοηθάει αυτό; Θα συνεχίσει έτσι ήπια; 62 χρονών είναι. Σας ευχαριστώ πολύ.
Επίσης, είδα ότι αναφερθήκατε στον καλό καιρό ως σύμμαχο. Δυστυχώς δεν έχει αποδειχτεί κάτι τέτοιο τελικά. Αυτό που φαίνεται να ισχύει είναι ότι ο καλός καιρός επιδρά στην ανθρώπινη συμπεριφορά, οδηγώντας σε περισσότερες δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους όπου η μετάδοση είναι πιο δύσκολη. Τώρα όμως, αν αυτό στην Ελλάδα σημαίνει καφεδαρες και ο ένας πάνω στον άλλον, μάλλον δεν θα λήξει ευχάριστα αυτή η ιστορία.
Μην ξεχνάμε χώρες όπως η Βραζιλία και η Ινδία, χώρες με συνεχές καλοκαίρι αλλά που έγινε -και δυστυχώς συνεχίζεται- μακελειό.
Τραγωδία στην Ινδία, σε απόλυτα νούμερα.
Αλλά αν τα αναγάγουμε σε κρούσματα και θανάτους ως ποσοστό του πληθυσμού, συνειδητοποιούμε ότι εμείς πριν λίγες εβδομάδες ήμασταν αρκετά χειρότερα.
Χωρίς να έχω σκοπό να υποβαθμίσω την τραγωδία, απλά για να έχουμε μια πιο ακριβή εικόνα.
Αμφιβάλλω αν το σύστημα αναφοράς και καταγραφής στην Ινδία μπορεί και αναφέρει όλα τα περιστατικά μολύνσεων και θανάτων.
Πολύ φοβάμαι ότι όσον αφορά την Ινδία, βλέπουμε την κορυφή του παγόβουνου.
Πρόσφατο από Wall Street Journal.Chinese document discussing weaponising coronaviruses provides 'chilling' information
Sky News host Sharri Markson has assessed "chilling" details from a document produced by Chinese military scientists, in which they discussed weaponising SARS coronaviruses five years before the COVID-19 pandemic hit. Ms Markson said the book was written by People's Liberation Army scientists and senior Chinese public health officials in 2015.
The documents describe SARS coronaviruses as heralding a “new era of genetic weapons” and said they can be "artificially manipulated into an emerging human - disease virus, then weaponised and unleashed in a way never seen before". The Chinese-language paper is called 'The Unnatural Origin of SARS and New Species of Man-Made Viruses as Genetic Bioweapons'.
“The document also talks about the psychological terror that bioweapons can cause, it's chilling,”
Ms Markson said. “To be clear ... while intelligence agencies suspect, and they've been investigating this since early last year, that COVID-19 may be the result of an accidental leak from a Wuhan lab, there is no suggestion it was an intentional release.
“The significance of this paper is that it offers a rare insight into how senior scientists at one of the PLA's most prominent military universities, where high levels of defence research were conducted, were thinking about biological research.”
το αρθρο στο οποίο αναφέρεται η WSJ είναι του Nicholas Wade,
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.