Ιοί

Status
Not open for further replies.
το αρθρο στο οποίο αναφέρεται η WSJ είναι του Nicholas Wade
Αυτό που με τρόμαξε εμένα είναι πως λέει ότι κάθε χρόνο έχουμε διαρροές βιολογικού υλικού από εργαστήρια και ότι τα επίπεδα ασφαλείας είναι αστεία. Άκου επιπέδου οδοντιατρίου!

"Η μετάλλαξη Β 1.1.318 κερδίζει έδαφος αργά αλλά σταθερά από τη βρετανική μετάλλαξη στο λεκανοπέδιο, προκαλώντας «πονοκεφάλους» στους ειδικούς αλλά και σε ορισμένους από τους υπευθύνους της εμβολιαστικής καμπάνιας, καθώς μοιάζει ανθεκτική στα εμβόλια. Το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης αυτής, που έχει κοινά στοιχεία με τη βρετανική Β 1.1.7 αλλά και τη βραζιλιάνικη και τη νοτιοαφρικανική, ανιχνεύθηκε στη χώρα μας στα μέσα Φεβρουαρίου 2021 και στις 4 Μαρτίου ο βρετανικός ΕΟΔΥ (Public Health England) έθεσε τη μετάλλαξη αυτή υπό παρακολούθηση. Στη συνέχεια, η εξάπλωσή της ήταν σταθερή για να φθάσει τώρα στην Αθήνα πριν από το Πάσχα στο 8,33%, και στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα να έχει ξεπεράσει το διψήφιο ποσοστό, σε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, τη Μεγάλη Πέμπτη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, είχε ολοκληρωθεί «η γονιδιωματική ανάλυση σε 1.201 επιλεγμένα δείγματα που αφορούν την περίοδο 3 Μαρτίου έως 19 Απριλίου 2021. Από τον έλεγχο των 1.201 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 1.013 δείγματα με στελέχη μεταλλάξεων ειδικού ενδιαφέροντος και 145 δείγματα με στελέχη υπό διερεύνηση. Εκ των 1.013 δειγμάτων με στελέχη μεταλλάξεων ειδικού ενδιαφέροντος, τα 1.010 αφορούσαν τη μετάλλαξη Β.1.1.7/UK lineage (Variant VOC_202012) και 3 αφορούσαν τη μετάλλαξη B.1.351/South Africa (Variant 501.V2), ενώ από τα 145 δείγματα με στελέχη VUI, τα 139 αφορούσαν το στέλεχος B.1.1.318 (Variant_E484K), 2 αφορούσαν το στέλεχος Β.1.1 (Variant_Ε484Κ), 2 αφορούσαν το στέλεχος Β.1.1.345 (Variant_Ε484Κ), 1 αφορούσε το στέλεχος Β.1.617 και 1 αφορούσε το στέλεχος Β.1.617.1».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η συγκεκριμένη μετάλλαξη πλέον έχει μεγαλύτερη διασπορά στο λεκανοπέδιο και ανιχνεύεται και σε χώρους που βρίσκονται έξω από τον κεντρικό τομέα της Αθήνας όπου είχε εντοπισθεί για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τα περισσότερα κρούσματα της Β 1.1.318 εντοπίζονται στον λεγόμενο «κεντρικό τομέα της Αθήνας», ειδικά σε κοινότητες με έντονο στοιχείο μετανάστευσης από αφρικανικές χώρες ή/και ταξιδιώτες από το Βέλγιο. Tις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχει εντοπισθεί σε ένα κρούσμα που διακινήθηκε σε ιδιωτική κλινική αλλά και σε κλειστή δομή. Η συγκεκριμένη ηλικιωμένη γυναίκα ήταν πλήρως εμβολιασμένη από τα τέλη Φεβρουαρίου και παρ’ όλα αυτά εμφανίστηκε θετική στον ιό. Και άλλα άτομα στο περιβάλλον της φάνηκε να μολύνονται, χωρίς ωστόσο να νοσήσουν. Στη συγκεκριμένη μετάλλαξη του ιού «χρεώνεται» μεγαλύτερη μεταδοτικότητα ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχει ανιχνευθεί και μεγαλύτερο ιικό φορτίο. Θεωρείται ακόμα «ύποπτη» για escape, δηλαδή παράκαμψη έως ένα βαθμό της ανοσοαπόκρισης των εμβολίων. "

Κορωνοϊός: Έντονη ανησυχία για τη «νέα» μετάλλαξη

Κοινώς μεγάλη προσοχή.

Δεν ξέρω αλλά αρχίζουν να ακούγονται φωνές ότι από Οκτώβριο θα ξανακλειστούμε. Και δεν μου φαίνεται καθόλου παράλογο αφού το καλοκαίρι θα γίνει mixed grill από εμβολιασμένους, μη εμβολιασμένους, τουσρίστες κλπ

3,1% σημερα ο δεικτης μεταδοτικοτητας και οι διασωληνωμενοι κατω απο 700

xartis13_5.jpg

Δεν ξέρω αλλά αρχίζουν να ακούγονται φωνές ότι από Οκτώβριο θα ξανακλειστούμε. Και δεν μου φαίνεται καθόλου παράλογο αφού το καλοκαίρι θα γίνει mixed grill από εμβολιασμένους, μη εμβολιασμένους, τουσρίστες κλπ

Κανονικά σε χώρες σαν τη δική μας (μικρός πληθυσμός με τουριστικές ανάγκες) έτσι θα'πρεπε να γίνεται: άνοιγμα με συγκρατημένα μέτρα μέχρι να υπάρξει πρόβλημα, και μετά κλείσιμο για 2-3 βδομάδες (κανονικό όμως) μέχρι να καθαρίσει. Και μετά επανάληψη.

Εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε το συγκρατημένο άνοιγμα πέρσι, αλλά στο κλείσιμο κάναμε την πάπια.

Κανονικά σε χώρες σαν τη δική μας (μικρός πληθυσμός με τουριστικές ανάγκες) έτσι θα'πρεπε να γίνεται: άνοιγμα με συγκρατημένα μέτρα μέχρι να υπάρξει πρόβλημα, και μετά κλείσιμο για 2-3 βδομάδες (κανονικό όμως) μέχρι να καθαρίσει. Και μετά επανάληψη.

Εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε το συγκρατημένο άνοιγμα πέρσι, αλλά στο κλείσιμο κάναμε την πάπια.
Για να γίνει αυτό που γράφεις, απαιτείται ένα επίπεδο οργάνωσης, πρόβλεψης και συνειδητοποίησης Ιάσων. Από μέρους του κράτους και της ηγεσίας πρώτα. Το οποίο κατόπιν θα διοχετευθεί κατάλληλα στην κοινωνία.

Αυτό προφανώς δεν υπάρχει.

Όλα τα μέτρα έως τώρα είναι πρόσκαιρα και ευκαιριακά. Δηλαδή βλέποντας και κάνοντας, "ας αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα τώρα, για τούτη τη στιγμή και αργότερα βλέπουμε". Χωρίς πρόβλεψη για το μέλλον, χωρίς εναλλακτικά σενάρια, αν κάτι δεν πάει καλά. Γι' αυτό και τόσα πολλά και αντιφατικά μέτρα.

Και δε βλέπω δυνατότητα αλλαγής. Έτσι πορευόμαστε ως τώρα και έτσι θα συνεχίσουμε. Plan B, Plan C, κλπ. είναι έξω από τον τρόπο που λειτουργεί η ελληνική κοινωνία και το κράτος ως σύνολο. Μακάρι να ήταν αλλιώς.

Για να γίνει αυτό που γράφεις, απαιτείται ένα επίπεδο οργάνωσης, πρόβλεψης και συνειδητοποίησης Ιάσων. Από μέρους του κράτους και της ηγεσίας πρώτα. Το οποίο κατόπιν θα διοχετευθεί κατάλληλα στην κοινωνία.

Αυτό προφανώς δεν υπάρχει.

Όλα τα μέτρα έως τώρα είναι πρόσκαιρα και ευκαιριακά. Δηλαδή βλέποντας και κάνοντας, "ας αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα τώρα, για τούτη τη στιγμή και αργότερα βλέπουμε". Χωρίς πρόβλεψη για το μέλλον, χωρίς εναλλακτικά σενάρια, αν κάτι δεν πάει καλά. Γι' αυτό και τόσα πολλά και αντιφατικά μέτρα.

Και δε βλέπω δυνατότητα αλλαγής. Έτσι πορευόμαστε ως τώρα και έτσι θα συνεχίσουμε. Plan B, Plan C, κλπ. είναι έξω από τον τρόπο που λειτουργεί η ελληνική κοινωνία και το κράτος ως σύνολο. Μακάρι να ήταν αλλιώς.
Προσωπικά προτιμώ να επικεντρώνομαι στην ευθύνη μου ως πολίτης, και μετά να κράζω την κυβέρνηση για τα δικά της.

Οι πολίτες, από την αρχή κιόλας του προηγούμενου καλοκαιριού που λύθηκαν τα διάφορα προβλήματα διαθεσιμότητας, ήξεραν ότι (i) οι μάσκες σώζουν (και τις φορούσαν στο λαιμό), και (ii) ότι πρέπει να περιορίσουν τις συγκεντρώσεις (κι έκαναν το αντίθετο).

Με κακή κυβέρνηση και υπεύθυνους πολίτες, σήμερα θα'χαμε καθαρίσει. Με τέλεια κυβέρνηση και αυτούς τους πολίτες, θα τρέχαμε όπως τρέχουμε και τώρα.

Θέλετε να δείτε και μια άλλη απόδειξη του παραπάνω; Δείτε τι συνέβη στο θέμα που η κυβέρνηση (κατά κοινή ομολογία, ακόμα και των πιο φανατικών της αντιπολίτευσης) τα'χει πάει περίφημα: την οργάνωση του εμβολιασμού. Αυτή τη στιγμή, αν δεν κάνω λάθος, αν είσαι άνω των 30 ετών, μπορείς να εμβολιαστείς μέσα στον επόμενο μήνα or so. Δείτε τα ποσοστά και κλάψτε:

Last edited:
Μου εμφανίστηκαν συμπτώματα ( απ'όλα και από λίγο) από την πρώτη δόση Moderna περίπου 30 ώρες μετά το εμβόλιο.
Έχω καμία διαφορά φάσης μήπως? :D

covid_brazil.jpg

Τι εννοείς "από όλα";
Ε εντάξει εννοώ τα βασικά όπως, ρίγος, πόνος στο σημείο της ένεσης, κόπωση, πονοκέφαλος, πόνοι στους μυς και δέκατα.
Εμφανίστηκαν όλα μαζί μετά τον πόνο στο χέρι (πριν, ήταν ελαφρά ενόχληση)
Τώρα που είμαι στις 48 ώρες μετά το εμβόλιο σαν να μου πέρασαν τα περισσότερα αλλά έχω 37,8.

Πολλά νεύρα και μεγάλη ένταση δύο φορές που πήγα σε εμβολιαστικά κέντρα τσακωμοί, λιποθυμίες και αρνητική ενέργεια.
Μια γυναίκα λιποθύμησε μετά από 5 λεπτά όπως καθόταν να περάσει το 15λεπτο, την πήραν με φορείο στα έκτακτα του νοσοκομείου, μια άλλη γυναίκα ήθελε να βγάλει φωτογραφίες βίντεο την ώρα που έκαναν εμβόλιο στον άντρα της και πλακώθηκε με τους γιατρούς έφεραν αστυνομία στο τέλος, άλλοι βριζόταν για την σειρά να κάνουν το εμβόλιο, η κατάσταση των ανθρώπων είναι άσχημη, ο κάθε ένας θεωρεί ότι όλοι οι άλλοι φταίνε, ότι οι άλλοι είναι ανεύθυνοι.

Δικό μου αυθαίρετο συμπέρασμα: Περνάμε στην νέα φάση, όπου θέλοντας και μη θα γίνει ανοσία της αγέλης με την διασπορά του ιού παντού.

Απο Γερμανία ξαδέρφη μου 55 ετών μου είπε ότι και εκεί δεν είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο σε αυτή την ηλικία, και μάλιστα οι περισσότεροι αποφεύγουν να το κάνουν. Ούτε καν ισχυρή σύσταση δεν υπάρχει, ούτε οι εργοδότες ζορίζουν υπαλλήλους, σαν να αφήνουν την κατάσταση να κυλήσει μόνη της.

Άλλη πληροφορία απο Ιατρικό Κέντρο, παρόλο που οι νοσηλεύτριες εκεί εμβολιάστηκαν υποχρεωτικά από τις πρώτες στην Ελλάδα, δυστυχώς μεγάλο ποσοστό τους, βρίσκεται θετικό στα τεστ καθε 3-4 μήνες, οι γιατροί μιλάνε για πολύ περίεργο και μη προβλέψιμο στην συμπεριφορά ιό.

Τέλος μια συνέντευξη της πολύ διάσημης Ελληνίδας Χαράς Σπηλιοπούλου κορυφαία Ιατροδικαστής με προβλημάτισε πάρα πολύ καθώς λέει σχετικά με τον ιο ότι είναι πάρα πολύ περίεργα και ανεξήγητα επιστημονικά τα ευρήματα των νεκροψιών σε ανθρώπους που έχουν πεθάνει από τον ιο.

Πολλά νεύρα και μεγάλη ένταση δύο φορές που πήγα σε εμβολιαστικά κέντρα τσακωμοί, λιποθυμίες και αρνητική ενέργεια.
Μια γυναίκα λιποθύμησε μετά από 5 λεπτά όπως καθόταν να περάσει το 15λεπτο, την πήραν με φορείο στα έκτακτα του νοσοκομείου, μια άλλη γυναίκα ήθελε να βγάλει φωτογραφίες βίντεο την ώρα που έκαναν εμβόλιο στον άντρα της και πλακώθηκε με τους γιατρούς έφεραν αστυνομία στο τέλος, άλλοι βριζόταν για την σειρά να κάνουν το εμβόλιο, η κατάσταση των ανθρώπων είναι άσχημη, ο κάθε ένας θεωρεί ότι όλοι οι άλλοι φταίνε, ότι οι άλλοι είναι ανεύθυνοι.

Δικό μου αυθαίρετο συμπέρασμα: Περνάμε στην νέα φάση, όπου θέλοντας και μη θα γίνει ανοσία της αγέλης με την διασπορά του ιού παντού.

Απο Γερμανία ξαδέρφη μου 55 ετών μου είπε ότι και εκεί δεν είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο σε αυτή την ηλικία, και μάλιστα οι περισσότεροι αποφεύγουν να το κάνουν. Ούτε καν ισχυρή σύσταση δεν υπάρχει, ούτε οι εργοδότες ζορίζουν υπαλλήλους, σαν να αφήνουν την κατάσταση να κυλήσει μόνη της.

Άλλη πληροφορία απο Ιατρικό Κέντρο, παρόλο που οι νοσηλεύτριες εκεί εμβολιάστηκαν υποχρεωτικά από τις πρώτες στην Ελλάδα, δυστυχώς μεγάλο ποσοστό τους, βρίσκεται θετικό στα τεστ καθε 3-4 μήνες, οι γιατροί μιλάνε για πολύ περίεργο και μη προβλέψιμο στην συμπεριφορά ιό.

Τέλος μια συνέντευξη της πολύ διάσημης Ελληνίδας Χαράς Σπηλιοπούλου κορυφαία Ιατροδικαστής με προβλημάτισε πάρα πολύ καθώς λέει σχετικά με τον ιο ότι είναι πάρα πολύ περίεργα και ανεξήγητα επιστημονικά τα ευρήματα των νεκροψιών σε ανθρώπους που έχουν πεθάνει από τον ιο.
Να διορθώσω την ανάρτηση μου, η ιατροδικαστής, δεν μιλάει για ανεξήγητα ευρήματα επι των νεκροψιών, μιλάει για ανεξέγητη συμπεριφορά των ζωτικών οργάνων όπως φαίνονται σε αξονικές σε ζώντες μετά την ασθένεια, και μιλάει για πολύ περίεργη συμπεριφορά του ιου ως προς την μετάδοση, δεν αρρωσταίνουν όλοι σε μια οικογένεια, αξίζει να ακούσετε το πρώτο μέρος της συνέντευξηςμ το είχα ακούσει πριν το Πάσχα.

Παιδιά, να επαναλάβω ότι ειδικότερα στο thread των ιών τα "ρώτησα κάποιον" και "άκουσα κάπου ότι" δεν επιτρέπονται. Μιλάμε για εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα, και, ειδικά όταν μιλάμε για ιατρικές πληροφορίες/οδηγίες, θα πρέπει να μπαίνει λινκ από έγκυρη πηγή.

• Like
Reactions: avpap
Το εμβόλιο καταπολεμά τον κορωνοϊό, και όχι την ανατροφή των ανθρώπων. Αυτή είναι δουλειά της οικογένειας και του σχολείου.

Πάντως, από όσα έχω ακούσει από δικούς μου συγγενείς και φίλους που εμβολιάστηκαν, το μόνο αρνητικό που -κάποιοι- αντιμετώπισαν στη διαδικασία ήταν ο συνωστισμός. Που και πάλι, έχει να κάνει με αυτό που γράφω από πάνω.

Last edited:
Στο μεγάλο εμβολιαστική κέντρο του Ελληνικού το Σάββατο εμβολιαστήκαμε τρεις με το Phizer στο Β ξιφασκίας.

Παρότι υπηρχε κόσμος που συνεχώς ερχοταν (μερικοί και με καθυστέρηση λίγο) , όλα ήταν οργανωμένα και η διαδικασία κύλησε ομαλά.

Σε ένα μισάωρο περίπου είχαμε ξεμπερδέψει και οι τρεις. Από συμπτώματα μόνο η σύζυγος έκανε δέκατα 37,5 το βραδάκι και οι δυο τους μαζί με τον υιο μου είχαν λίγο πόνο στο χερι.

Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα, πριν απο μερικές ημέρες έκανα εξετάσεις αίματος γενικές και μαζί με αυτές έκανα και ένα τεστ αντισωμάτων (αίματος) για να δω αν έχω περάσει την αρρώστια χωρίς να το καταλάβω. (Ο γιατρός μου το συνέστησε να το κάνω αφού έχω γυναίκα σε ενδιαφέρουσα και ένα μικρό 2 χρονών). Το ίδιο τέστ έκανε και η γυναίκα μου. Τι θέλω να ρωτήσω: Από 0,80 και πάνω ειναι θετικός δηλαδή έχεις ανοσία και αρκετά αντισώματα, κάτω απο 0,80 αρνητικός δηλαδή δεν έχεις αντισώματα. Στο τεστ της γυναίκας μου της έβγαλε -1,5 (κάτω από το 0) ... στα δικά μου αποτελέσματα έβγαλε 0,65 δηλαδή λίγο πιο κάτω από το 0,80. Ο γιατρός μου είπε πως παρουσιάζονται αντισώματα κορονωιού στο σώμα μου αλλά όχι ικανά να δημιουργήσουν ανοσία. Μάλλον το πέρασα και πέφτουν σιγά σιγά ή ο οργανισμός μου ήρθε σε επαφή με σωματίδια του ιού σε όχι ικανή ποσότητα να προκαλέσουν νόσηση και πρόλαβε και ανέπτυξε αντισώματα.

Βρίσκετε κάποια λογική εξήγηση; Έγω ξέρω πως σε ορολογικές εξετάσεις ή το έχεις ή δεν το έχεις. Αυτό το "το έχεις αλλά λίγο" πρώτη φορά το ακούω. Ειναι να κάνω και το εμβόλιο τις επόμενες ημέρες (περιμένω να ανοίξουν το Pfizer or Moderna) και φοβάμαι μην κάνω κάτι λάθος αν και εφ όσον ισχύει αυτό με τα αντισώματα.

Status
Not open for further replies.