Ιοί

Status
Not open for further replies.
Σήμερα κάνω και εγώ Johnson and Johnson. To έχει κάνει κανείς;

Για Moderna η μητέρα μου στην πρώτη δόση κανένα σύμπτωμα, στη δεύτερη ήταν χάλια για 24 ώρες και μετά μέχρι τις 48 όλα έφυγαν. Ο πατέρας μου με το Pfizer δεν κατάλαβε τίποτε σε καμία από τις 2 δόσεις.

@

zapper

Ο γιατρός έχει δίκιο, το ίδιο έχουν πει σε μένα και σε πολύ κοντινά μου πρόσωπα. Υπάρχει πιθανότητα να περάσαμε και να ακουμπήσαμε λίγο στην πρώτη καραντίνα..

Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα, πριν απο μερικές ημέρες έκανα εξετάσεις αίματος γενικές και μαζί με αυτές έκανα και ένα τεστ αντισωμάτων (αίματος) για να δω αν έχω περάσει την αρρώστια χωρίς να το καταλάβω. (Ο γιατρός μου το συνέστησε να το κάνω αφού έχω γυναίκα σε ενδιαφέρουσα και ένα μικρό 2 χρονών). Το ίδιο τέστ έκανε και η γυναίκα μου. Τι θέλω να ρωτήσω: Από 0,80 και πάνω ειναι θετικός δηλαδή έχεις ανοσία και αρκετά αντισώματα, κάτω απο 0,80 αρνητικός δηλαδή δεν έχεις αντισώματα. Στο τεστ της γυναίκας μου της έβγαλε -1,5 (κάτω από το 0) ... στα δικά μου αποτελέσματα έβγαλε 0,65 δηλαδή λίγο πιο κάτω από το 0,80. Ο γιατρός μου είπε πως παρουσιάζονται αντισώματα κορονωιού στο σώμα μου αλλά όχι ικανά να δημιουργήσουν ανοσία. Μάλλον το πέρασα και πέφτουν σιγά σιγά ή ο οργανισμός μου ήρθε σε επαφή με σωματίδια του ιού σε όχι ικανή ποσότητα να προκαλέσουν νόσηση και πρόλαβε και ανέπτυξε αντισώματα.

Βρίσκετε κάποια λογική εξήγηση; Έγω ξέρω πως σε ορολογικές εξετάσεις ή το έχεις ή δεν το έχεις. Αυτό το "το έχεις αλλά λίγο" πρώτη φορά το ακούω. Ειναι να κάνω και το εμβόλιο τις επόμενες ημέρες (περιμένω να ανοίξουν το Pfizer or Moderna) και φοβάμαι μην κάνω κάτι λάθος αν και εφ όσον ισχύει αυτό με τα αντισώματα.

απο την στιγμη που θα κανεις το εμβολιο, τι σημασια εχουν ολα αυτα με τα αντισωματα;
Ο εοδυ εκανε τακτικα τεστ σε ανθρωπους που ειχαν νοσησει, ειδικα εως το τελος του 2020, για να δουν την πορεια της νοσου και την αποκριση του οργανισμου.
Ειλικρινα δεν καταλαβαινω τη λογικη του να κανει καποιος τεστ αντισωματων χωρις καποιον συγκεκριμενο λογο. Ο ιατρος σου τι λογο σου εδωσε για να το κανεις; Δηλαδη τι θα πρεπει να αλλαξει αναλογα με το αποτελεσμα;

Ειλικρινα δεν καταλαβαινω τη λογικη του να κανει καποιος τεστ αντισωματων χωρις καποιον συγκεκριμενο λογο. Ο ιατρος σου τι λογο σου εδωσε για να το κανεις; Δηλαδη τι θα πρεπει να αλλαξει αναλογα με το αποτελεσμα;

Καταρχην δεν μιλαμε για την περιπτωση που καποιος μολις εκανε το εμβολιο. Θα πρεπει να περασει ικανος χρονος συμφωνα με τον κατασκευαστη του εμβολιου για να παραχθουν αντισωματα.

(για το pfizer πχ ειπε ο Μπουλα προσφατα οτι αντισωματα αρχιζουν να παραγονται μετα την 6η ημερα της πρωτης δοσης και φτανουν σε ικανοποιητικο αριθμο στις 2 εβδομαδες με αποκορυφωμα την τριτη εβδομαδα οπου γινεται και η δευτερη δοση)

Πάντως, από όσα έχω ακούσει από δικούς μου συγγενείς και φίλους που εμβολιάστηκαν, το μόνο αρνητικό που -κάποιοι- αντιμετώπισαν στη διαδικασία ήταν ο συνωστισμός. Που και πάλι, έχει να κάνει με αυτό που γράφω από πάνω.

Σαββατο πρωι στις 11 σε μια Αθηνα εντελως αδεια στην κηφισιας στην Helexpo γινοταν το αδιαχωρητο ( ειναι τα δυο MEGA κεντρα εμβολιασμου Προμηθεας εκει)

Πηγα την γυναικα μου για την πρωτη δοση pfizer( οι περισσοτεροι αυτο κανουν μιας και εχουμε λαβει παρα πολλες δοσεις τον μαιο και ερχονται κι αλλες) και λεω δεν υπαρχει περιπτωση με τις ουρες που ειδα να τελειωσουμε πριν απο καμια ωρα.....

Σε 15 λεπτα ειχε τελειωσει , εχουν κανει απιστευτη δουλεια οργανωτικα, παθαμε πλακα.

Καταρχην δεν μιλαμε για την περιπτωση που καποιος μολις εκανε το εμβολιο. Θα πρεπει να περασει ικανος χρονος συμφωνα με τον κατασκευαστη του εμβολιου για να παραχθουν αντισωματα.

(για το pfizer πχ ειπε ο Μπουλα προσφατα οτι αντισωματα αρχιζουν να παραγονται μετα την 6η ημερα της πρωτης δοσης και φτανουν σε ικανοποιητικο αριθμο στις 2 εβδομαδες με αποκορυφωμα την τριτη εβδομαδα οπου γινεται και η δευτερη δοση)
ακομα και για να δεις την αποκριση στα εμβολια δεν εχει σημασια. Μετα το εμβολιο, τα αντισωματα κανουν μια κορυφη και μετα πεφτουν, λογικο, αφου η πληροφορια ειναι αποθηκευμενη πλεον στα κυτταρα μνημης.
Αλλα εδω δεν εχουμε καν αυτην την περιπτωση, για αυτο και ειμαι περιεργος τι εχει στο νου το ο ιατρος.

Σχετικά με τους συνωστισμούς, εγώ πήγα στο Mega στη ΔΕΘ Παρασκευή απόγευμα μια ώρα νωρίτερα από το πρόγραμμα.

Αυτοκίνητα είχε πολλά (αρχίζω να σκέφτομαι διάφορα :) ) αλλά μπήκα αμέσως. Κανένας δεν περίμενε ούτε έξω ούτε μέσα, συμπληρώναμε το χαρτί, αμέσως το έβλεπε γιατρός, και αμέσως μας πήγαιναν για το εμβόλιο κάτι φαντάρια.

Κανένας δεν φώναζε, ούτε καν μιλούσε στην ουσία.
Έξω "φυσικά" έπαιζε πολύς καφές :ROFLMAO:

Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα, πριν απο μερικές ημέρες έκανα εξετάσεις αίματος γενικές και μαζί με αυτές έκανα και ένα τεστ αντισωμάτων (αίματος) για να δω αν έχω περάσει την αρρώστια χωρίς να το καταλάβω. (Ο γιατρός μου το συνέστησε να το κάνω αφού έχω γυναίκα σε ενδιαφέρουσα και ένα μικρό 2 χρονών). Το ίδιο τέστ έκανε και η γυναίκα μου. Τι θέλω να ρωτήσω: Από 0,80 και πάνω ειναι θετικός δηλαδή έχεις ανοσία και αρκετά αντισώματα, κάτω απο 0,80 αρνητικός δηλαδή δεν έχεις αντισώματα. Στο τεστ της γυναίκας μου της έβγαλε -1,5 (κάτω από το 0) ... στα δικά μου αποτελέσματα έβγαλε 0,65 δηλαδή λίγο πιο κάτω από το 0,80. Ο γιατρός μου είπε πως παρουσιάζονται αντισώματα κορονωιού στο σώμα μου αλλά όχι ικανά να δημιουργήσουν ανοσία. Μάλλον το πέρασα και πέφτουν σιγά σιγά ή ο οργανισμός μου ήρθε σε επαφή με σωματίδια του ιού σε όχι ικανή ποσότητα να προκαλέσουν νόσηση και πρόλαβε και ανέπτυξε αντισώματα.

Βρίσκετε κάποια λογική εξήγηση; Έγω ξέρω πως σε ορολογικές εξετάσεις ή το έχεις ή δεν το έχεις. Αυτό το "το έχεις αλλά λίγο" πρώτη φορά το ακούω. Ειναι να κάνω και το εμβόλιο τις επόμενες ημέρες (περιμένω να ανοίξουν το Pfizer or Moderna) και φοβάμαι μην κάνω κάτι λάθος αν και εφ όσον ισχύει αυτό με τα αντισώματα.

Τα επίπεδα αντισωμάτων δεν είναι σταθερά. Η συγκέντρωσή τους ανεβαίνει μετά από εμβολιασμό ( ή νόσηση) και μετά πέφτει. Όπως λένε και παραπάνω δεν έχει νοημα να ψάξεις να βρεις εκ των προτέρων αν έχεις αντισώματα ενω δεν έχεις νοσήσει ή εμβολιασθεί.
Μετα ίσως για να παρακολουθήσει κανεις τα επίπεδα συγκέντρωσης, αν και σε αυτη την περίπτωση μεγαλύτερη σημασία έχει η κυτταρική ανοσία, που είναι δύσκολο να γίνει (δεν γίνεται πουθενά) σε διαγνωστικό επίπεδο

• Like
Reactions: avpap

Εμβόλια Pfizer και AstraZeneca: Τα ποσοστά των αντισωμάτων

Τα αποτελέσματα μελέτης του Πανεπιστημίου Αθηνών

Τα εμβόλια εναντίον του κοροναϊού είναι τα βασικά όπλα προστασίας μας έναντι του κορωνοϊού και συνεισφέρουν καθοριστικά στην αναχαίτιση της πανδημίας.
Η Θεραπευτική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ διεξάγει μελέτη (https://www.clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04743388) της κινητικής των αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2 σε εθελοντές που λαμβάνουν τα εγκεκριμένα εμβόλια από το Υπουργείο Υγείας.
Πρόσφατα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της σύγκρισης της παραγωγής εξουδετερωτικών αντισωμάτων μετά τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer ή της AstraZeneca, σε εθελοντές ηλικίας 60-64 ετών (διάμεση ηλικία τα 61 έτη και με τα δυο εμβόλια). Η επιλογή της ηλικιακής ομάδας έγινε γιατί οι συμπολίτες μας ηλικίας 60-64 ετών ήταν οι πρώτοι που εμβολιάσθηκαν με το εμβόλιο των AstraZeneca. Η σύγκριση έγινε με υγειονομικούς που έλαβαν το εμβόλιο της Pfizer και είχαν ίδια ηλικία και φύλο με αυτούς που έλαβαν το εμβόλιο των AstraZeneca.

Η μελέτη για τη δημιουργία αντισωμάτων μετά τον εμβολιασμό

Στη μελέτη μετρήθηκε η παραγωγή εξουδετερωτικών αντισωμάτων (όπως υποδεικνύει το όνομα τους είναι αυτά τα οποία «εξουδετερώνουν» τον ιό), η ύπαρξη των οποίων σε επίπεδο άνω του 30% είναι ενδεικτική της αδρανοποίησης του ιού, ενώ επίπεδα άνω του 75% δηλώνουν πολύ υψηλή προστασία έναντι του ιού. Η μέτρησή τους έγινε την ημέρα της πρώτης δόσης του εμβολίου (πριν τον εμβολιασμό), 3 εβδομάδες αργότερα (ημέρα 22, πριν τη δεύτερη δόση του εμβολίου για όσους έλαβαν το εμβόλιο της Pfizer), και στη συνέχεια έπειτα από 4 εβδομάδες (ημέρα 50 μετά την πρώτη δόση του εμβολίου). Οι μετρήσεις γίνονται με εμπορικά διαθέσιμες τεχνολογίες που έχουν εγκριθεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ. Οι επικεφαλής της μελέτης, Ευάγγελος Τέρπος (Καθηγητής Αιματολογίας του ΕΚΠΑ), Ιωάννης Τρουγκάκος (Καθηγητής Τμήματος Βιολογίας του ΕΚΠΑ) και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης του ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα πιο σημαντικά αποτελέσματα της έρευνας.

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα

Συγκρίθηκαν τα αποτελέσματα 78 συμπολιτών μας που έλαβαν το εμβόλιο της Pfizer με αυτά 73 εθελοντών που έλαβαν το εμβόλιο των AstraZeneca. Πριν την πρώτη δόση των εμβολίων δεν υπήρχε διαφορά στην τιμή των εξουδετερωτικών αντισωμάτων μεταξύ των δυο ομάδων. Την ημέρα 22, πριν τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου της Pfizer, το 78% των εμβολιασθέντων με το εμβόλιο της Pfizer ανέπτυξαν εξουδετερωτικά αντισώματα, έναντι του 56% αυτών που έλαβαν το εμβόλιο της AstraZeneca.
Tην ημέρα 50, που η ομάδα του εμβολίου της Pfizer είχε λάβει ήδη και τη δεύτερη δόση του εμβολίου και είχε περάσει διάστημα 4 εβδομάδων, η διαφορά ήταν ακόμη μεγαλύτερη. Συνολικά, το 98% των εμβολιασθέντων με το εμβόλιο της Pfizer ανέπτυξαν εξουδετερωτικά αντισώματα (σχεδόν όλοι σε επίπεδα άνω του 75%) έναντι του 75% αυτών που έλαβαν το εμβόλιο της AstraZeneca. Στη ομάδα του εμβολίου της AstraZeneca μόνο το 11% είχε τίτλους εξουδετερωτικών αντισωμάτων άνω του 75%, 50 ημέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου. Ωστόσο, όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα, παρατηρήθηκε αύξηση του αριθμού των ατόμων με θετικούς τίτλους αντισωμάτων και με το εμβόλιο της AstraZeneca, μεταξύ 3 και 7 εβδομάδων μετά την πρώτη δόση του εμβολίου.

Η σημασία της 2ης δόσης

Η μελέτη του ΕΚΠΑ δείχνει ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων είναι πολύ μεγάλη και στην ομάδα των συμπολιτών μας ηλικίας 60-64 ετών. Η δεύτερη δόση των εμβολίων είναι απαραίτητη για την επίτευξη υψηλών τίτλων εξουδετερωτικών αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2.
Τα αποτελέσματα με το εμβόλιο των AstraZeneca δηλώνουν ότι η επιλογή πολλών χωρών να προτείνουν τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου σε διάστημα λιγότερο των 12 εβδομάδων μετά την πρώτη δόση, είναι σωστή, ώστε να μειωθεί το διάστημα μέχρι την επίτευξη της μέγιστης παραγωγής εξουδετερωτικών αντισωμάτων. Στις χώρες αυτές ανήκει και η Ελλάδα που προτείνει να γίνεται η δεύτερη δόση του εμβολίου των AstraZeneca μεταξύ 8 και 12 εβδομάδων μετά την πρώτη δόση, όπως και το Ηνωμένο Βασίλειο που χορηγεί τη δεύτερη δόση στις ευπαθείς ομάδες 8 εβδομάδες μετά την πρώτη δόση, αντί των 12 εβδομάδων που ήταν η συνήθης πολιτική του μέχρι προ εβδομάδος.

Tο ποσοστό των πλήρως εμβολιασθέντων ατόμων που νοσούν είναι εξαιρετικά μικρό. Στην Ελλάδα κυμαίνεται αυτή τη στιγμή στο 0,3%,

Σήμερα ο δείκτης μεταδοτικότητας έπεσε στο 2.7% με όριο το 4%

Θετικότατη εξέλιξη η μείωση του δείκτη μεταδοτικότητας, ωστόσο από αύριο θα έχουμε τα πιο ορθά νούμερα.

• Like
Reactions: takisot

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο ιός SARS-CoV-2 βλάπτει και επιτίθεται στο αγγειακό σύστημα σε κυτταρικό επίπεδο, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Τα νέα ευρήματα που βοηθούν μάλιστα στην εξήγηση του πλήθους των φαινομενικά άσχετων επιπλοκών του Covid-19 και θα μπορούσαν ενδεχομένως να επιτρέψουν την ανάπτυξη νέων θεραπειών, δημοσιεύτηκαν σε σχετική μελέτη στο αγγλικό περιοδικό Circulation Research.

Σύμφωνα με την μελέτη οι χαρακτηριστικές ακίδες πρωτεΐνης του SARS-CoV-2 όχι μόνο βοηθούν τον ιό να μολύνει πιθανούς ξενιστές, αλλά παίζουν επίσης βασικό ρόλο στην ίδια την ασθένεια. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί μερικοί άνθρωποι παθαίνουν εγκεφαλικά επεισόδια και γιατί άλλοι άνθρωποι έχουν προβλήματα σε άλλα μέρη του σώματος.

Αυτό όμως που έχουν κοινό είναι ότι όλα έχουν αγγειακή βάση.

Ναι λειτουργεί. Είδα το δικό μου PCR που έγινε 26/4.
Εμβολιάστηκα σήμερα το βράδυ στο Μέγα στο Μαρούσι. 9.30 το βράδυ είχε ουρά αλλά ξεμπερδέψαμε τσάκα τσάκα. Το παρκάρισμα είναι θέμα.
Στο Ασκληπιείο που έκανε η γυναίκα μου ήταν καλύτερα. Το Μεγα είναι "εργοστάσιο". Στο Ασκληπιείο είναι πιο ανθρώπινα. Σαν καφενείο στην επαρχία. Καθόσουν έξω να περάσει το μισάωρο, κουβέντα με τους άλλους κοκ.
Ψάχνω να κάνω τη 2η δόση αλλού γιατί στις 12.50 που είναι προγραμματισμένη, δεν βρίσκεις να παρκάρεις εκεί με τίποτα. Δεν υπάρχει ελεύθερο ραντεβού πουθενά.

Ψάχνω να κάνω τη 2η δόση αλλού γιατί στις 12.50 που είναι προγραμματισμένη, δεν βρίσκεις να παρκάρεις εκεί με τίποτα. Δεν υπάρχει ελεύθερο ραντεβού πουθενά.

Μην την χασεις τωρα την 2η δοση για ενα παρκαρισμα. Εν αναγκη να σε παει καποιος

• Like
Reactions: avpap
Ναι λειτουργεί. Είδα το δικό μου PCR που έγινε 26/4.
Εμβολιάστηκα σήμερα το βράδυ στο Μέγα στο Μαρούσι. 9.30 το βράδυ είχε ουρά αλλά ξεμπερδέψαμε τσάκα τσάκα. Το παρκάρισμα είναι θέμα.
Στο Ασκληπιείο που έκανε η γυναίκα μου ήταν καλύτερα. Το Μεγα είναι "εργοστάσιο". Στο Ασκληπιείο είναι πιο ανθρώπινα. Σαν καφενείο στην επαρχία. Καθόσουν έξω να περάσει το μισάωρο, κουβέντα με τους άλλους κοκ.
Καλως τον...Μην αγχωνεσαι Στελιο εγω πηγα 4 ωρες πριν το προκαθορισμενο ραντεβου και δεν μου ειπε κανεις τιποτε πηγαινε και εσυ οποια ωρα σε βολεψει μεταξυ 9 κ 4

Σήμερα ήρθε η σειρά μου.
Στο εμβολιαστικο κέντρο της Δεθ έχω βρεθεί άλλες δύο φορές για τα πεθερικά μου ( Μάρτιο και Απρίλιο )
Καμία σχέση σε ότι έχει να κάνει με τον κόσμο και το ρυθμό εμβολιασμών.
Πριν ένιωθες οτι πήγαιναν πολύ λίγοι για εμβόλιο.
Υπήρχε μια ησυχία και πολύ αραιή κίνηση.
Αντιθέτως σήμερα , ακόμα και μεσιμερι γινόταν χαμός.
Έχουν ανοίξει και άλλα περίπτερα και πλέον το πράγμα επιτέλους δείχνει να γκαζώνει.

Status
Not open for further replies.