Ιοί

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Επανέρχομαι στο προηγούμενο μήνυμά μου γιατί θεωρώ ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός δημοσιεύσεων από το δυτικό κόσμο που συνεχίζουν να ζητούν περισσότερες μελέτες. Εκτός από κλασσικά άρθρα όπως τα:
https://www.nature.com/articles/s41429-020-0336-z
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7253113/

Τα οποία με απλά λόγια λένε ότι υπάρχει ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης νεώτερα άρθρα όπως το παρακάτω από το Lancer δείχνουν ότι υπάρχουν και άλλοι μηχανισμοί επίδρασης της ivermectin με τον SARS-CoV-2 που μπορούν να δικαιολογήσουν αποτελέσματα ακόμη και με τις χαμηλές επιτρεπόμενες δοσολογίες (το αρχικό σενάριο απόρριψης έλεγε ότι για να είχε αποτέλεσμα θα έπρεπε να δοθούν τεράστιες θανατηφόρες δόσεις του φαρμάκου). Και το παρακάτω άρθρο δηλώνει ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία που επιβάλουν την περαιτέρω διερεύνηση με μεγαλύτερης κλίμακας δοκιμές.

https://www.thelancet.com/journals/...89-5370(20)30464-8/fulltext#seccesectitle0001

Για να πάμε και στο θέμα τον εμβολίων γιατί ακόμη και να βρεθεί φάρμακο, το εμβόλιο είναι αυτό που θα δώσει την οριστική λύση. Ενώ συνεχίζονται οι εμβολιασμοί των ευπαθών ομάδων (έχει κάνει ήδη ο πατέρας μου και περιμένει η μητέρα μου) εγώ είμαι πολύ σκεπτικός για το ποιο εμβόλιο πρέπει να κάνω. Πχ αν όταν έρθει η σειρά μου υπάρχει διαθεσιμότητα να κάνω της Astra Zeneca δεν πρόκειται να το κάνω για τον απλό λόγο ότι χρειάζομαι το εμβόλιο για να μπορέσω να ταξιδέψω ελεύθερα και να μπορέσω να ξαναπάω στην Αφρική όπου κυριαρχεί η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη που δεν πιάνει το συγκεκριμένο εμβόλιο. Προφανώς με την κατάσταση έλλειψης που παρατηρείται δεν είναι δυνατόν να δοθεί επιλογή στον καθένα ποιο εμβόλιο θα κάνει, αλλά ίσως προκύψει κάποια διαδικασία όταν ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων και οι διαθεσιμότητες αυξηθούν.

Πάντως έχουμε πολύ μακρύ δρόμο μπροστά μας και ενώ ήλπιζα ότι το φθινόπωρο θα μπορούσαμε να ξεκινούσαμε τουλάχιστον ταξίδια στην Ευρώπη, ακόμη και αυτό αρχίζει να μου μοιάζει δύσκολο...

Οι μελέτες πραγματοποιήθηκαν και τελικά δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν τις αρχικές ενδείξεις για πιθανή χρήση της ivermectin για τον SARS-CoV-2.

Πέθανε από κορωνοϊό 21 χρόνων παληκάρι, ανεμβολίαστος. Η μητέρα του νοσηλεύτρια, σε αναστολή λόγω της επιμονής της να μην εμβολιαστεί, όπως και η υπόλοιπη οικογένεια.
Ελπίζω να τους στοιχειώνει το γεγονός όσο ζουν.

• Sad
Reactions: makis7
Εγώ πάλι δεν το ελπίζω ούτε εύχομαι στον οποιονδήποτε να τον στοιχειώνει κάτι. Απλά λυπάμαι για την απώλεια τους

Εγώ Μιχάλη κυρίως θυμώνω. Σε κανέναν δεν εύχομαι τέτοια δυστυχία, αλλά πρέπει κάποιος να προστατεύσει παιδιά και ηλικιωμένους από αυτούς τους ηλιθιους.

Ζούμε θλιβερές και τραγικές μέρες.
Κάποιος να προστατεύσει παιδιά και ηλικιωμένους από αυτούς τους ηλιθιους》.
Ναι, αλλά πως;
Το μόνο πραγματικά αποτελεσματικό όπλο είναι η σωστή και έγκυρη επιστημονική ενημέρωση. Που οφείλουμε να διαδίδουμε και να προωθούμε με κάθε τρόπο.
Δύσκολο, πολύ δύσκολο. Διότι μαζί με τις έγκυρες επιστημονικές πληροφορίες και γνώσεις κυκλοφορούν δισεκατομμύρια "σκουπίδια" που τις πνίγουν.

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την τρίτη δόση για όλους αλλά μήπως θα έπρεπε να ήταν πιο συγκεκριμένη η διαδικασία;
Δεν έχουν όλα τα εβολια την ίδια αντοχή στο χρόνο και όπως έχουν δείξει κάποιες μελέτες ( έχουν αναφερθεί λινκ με αυτές σε προηγούμενες σελίδες) πχ το εμβόλιο της Moderna δείχνει ακόμα και μετά από 6 μήνες να κρατα την ανοσία ως και 93% σε σχέση πχ με το Pfizer που δεν τα πάει εξίσου καλά σε διάρκεια.
Δεν θα έπρεπε να υπήρχε σημειώσει σε σχέση με το πιο εμβόλιο έχουμε κάνει ;
Και επίσης εφόσον το εμβόλιο της Pfizer ακόμα δεν διαρκεί στο ίδιο βαθμό γιατί να κάνουν μόνο με αυτό την τρίτη δόση;

Οι μελέτες πραγματοποιήθηκαν και τελικά δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν τις αρχικές ενδείξεις για πιθανή χρήση της ivermectin για τον SARS-CoV-2.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Καλο θα ηταν να υπαρχει και ενας ελεγχος ή μια οδηγια για το ποτε θα παμε για τριτη δοση.

Δηλαδη ειναι επικινδυνο στος 6 μηνες αλλα οχι στους 5 μηνες (μετα την τελευταια σου δοση) ?

Υποψιν οτι στον ΕΟΔΥ που ρωτησα για τα παιδια μου που νοσησαν το καλοκαιρι μου ειχαν πει καλυτερα κοντα στο 4μηνο μετα την νοσηση να το ξεκινησω να το προγαμματιζω.

Στην πράξη Ναθαναήλ φαίνεται ότι υπάρχει διαφορά από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Π.χ. στη δική μου περίπτωση σε δύο διαδοχικές μετρήσεις μετά τον πλήρη εμβολιασμό μου με απόσταση 3 μηνών η 1η από τη 2η μέτρηση ο αριθμός αντισωμάτων έπεσε από 4000 σε 800. Παρόμοιες μειώσεις έδωσαν οι μετρήσεις και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας μου.
Το νούμερο που έχει δημοσιευτεί σε διάφορα μέσα για μείωση του αριθμού αντισωμάτων (για το Pfizer) κατά 6% μηνιαίως αμφιβάλλω αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Στην καλύτερη περίπτωση πρόκειται για αφηρημένο στατιστικό μέσο όρο.

Το καλύτερο για μένα θα ήταν η 3η δόση να δίνεται με οδηγία του γιατρού μας που θα κρίνει αν και πότε χρειάζεται, χωρίς αυστηρά χρονοδιαγράμματα.

Δεν ειναι ομως μονον τα αντισωματα ο παραγοντας που κρινει κατι τετοιο αλλα και η κυτταρικη μνημη οπως λεγεται.

Το οποιο δεν μετριεται οπως τα αντισωματα.

Δυστυχως ειμαστε σε θολα νερα ακομα και η επιστημη και οι στατιστικες μελετες τωρα μολις θα αρχισουν να γραφονται.

Αν δεν υπαρξει οδηγια τον επομενο μηνα νομιζω οτι προσωπικα δεν θα περιμενω την ληξη του 6μηνου για να προχωρησω στην τριτη δοση.

Προγραμμάτισα το εμβόλιο μου την πρώτη στιγμή που άνοιξε η πλατφόρμα στην ηλικιακή μου ομάδα.

Προσπαθώ με επιχειρήματα να πείθω τον περίγυρο μου για την χρησιμότητα και την σκοπιμότητα του εμβολιασμού.

Ωστόσο, πολλά πράγματα , όπως και οι παπαρολογίες των ορισθέντων ειδικών στα ΜΜΜ με ξεπερνούν... Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μια ορισμένη γραμμή για να 'σφιγγουν οι κ@λοι' και δη των ανεμβολιαστων ( που και αυτό στερείται λογικής, αφού όσοι δεν το έκαναν, δεν πρόκειται να το κάνουν, στηριζόμενοι στην ίδια ψεκασμενολογια ), και στα πλαίσια της γραμμής αυτής πετούν ότι να 'ναι...

Ωστόσο η τρίτη δόση στο κουκουρουκου όταν πολλές σοβαρές χώρες ακόμη το εξετάζουν, ο εμβολιασμος των 5-11, ή ακόμη και 12-18 σε υγιή παιδιά, κλπ, όλη αυτή η κωλοπιλάλα με ξεπερνά.
Δεν πιέζουν τους 60 και πάνω να το κάνουν υποχρεωτικά και πιέζουν τα παιδάκια.

Το ότι με την άφιξη της Δέλτα και τα 4χιλιαρα κρούσματα , αρχές Αύγουστου είχαν ήδη προβλέψει 9-10.000 μετά από ένα μήνα , διαψευδόμενοι τόσο καιρό πανηγυρικά, δεν μπαίνει στο καλάθι της συζήτησης ... το ότι οι διασωληνωμενοι έφθασαν πάλι τους 400 και χωρίς μέτρα υποχώρησαν στους 320 και εδώ και καιρό παλινδρομούν περί το 330 δεν μπαινει...Το ιικό φορτίο των ασυμπτωματικών βεέρσους αυτό των εμβολιασμενων που τελικά νοσούν με δέλτα, δεν μπαίνει στο καλάθι... Το ότι οι φυσικώς νοσήσαντες δεν είναι μόνον 650000, και πιθανώς να είναι τουλάχιστον 5πλασιοι, όπερ σημαίνει ότι με αναγωγή των όσων εκ αυτών ήδη έχουν εμβολιασθεί κλπ, ίσως το ποσοστό των προστατευμένων στην χώρα να είναι πχ. πολυ πάνω από 70%, δεν μπαίνει στο καλάθι ( και ίσως γι'αυτό δεν βαίνει χειρότερος ο σκληρός δείκτης των διασωληνωμενων... )

Θέλω να πω πως με μια σειρά νεολογισμών, δίνεται η εντύπωση στους εχέφρονες ότι πλέον παρεισφρύουν άλλες λογικές που μόνον κακό κάνουν στην κοινωνία.

Συν η μέτρηση των αντισωμάτων, (πράγμα που δεν είχε γίνει σε κανένα εμβόλιο που κάνει το ανθρώπινο είδος, ποιος ξέρει αν το όποιο εμβόλιο των παιδικών ηλικιών έχει ακόμη αντισώματα μέσα μας, είπαμε υπάρχει η κυτταρική μνήμη κλπ) τι ακριβώς δείχνει... Και σε ποιους... Κλπ. Κλπ. Κλπ.

Λοιπον... Η αδελφη μου ηρθε σε επαφη με επιβεβαιωμενο κρουσμα. Οι οδηγιες του ΕΟΔΥ στους γονεις του κρουσματος (παιδι) ειναι να το κρατησουν μακρια απο τα αλλα δυο παιδια. Σωφοι... Δηλαδη οι γονεις πώς ΔΕΝ θα μεταφερουν τον ιο στα αλλα δυο παιδια? Καμια οδηγια για αυτοπεριορισμο στους ιδιους κλπ (ειναι εμβολιασμενοι οι ενηλικες)

Στην δε αδελφη μου (θεια του κρουσματος) ο ΕΟΔΥ της ειπε πως οι εμβολιασμενοι δεν εχουν καμια υποχρεωση αυτοπεριορισμου ή τεστ, εκτος αν εμφανισουν συμπτωματα. Αναρρωτιεστε ακομα πώς γινεται η εξαπλωση?

Η δε εταιρεια στην οποια δουλευει (αεροπορικη - μονοπώλιο) την εδιωξε μυστικα απο το γραφειο για να μην παρουν χαμπαρι οι υπολοιποι της βαρδιας, την εβαλε στο λεωφορειο της εταιρειας κ μετα στο μετρο κλπ. Τουλαχιστον της..."επιτρεπουν" να δουλεψει απο το σπιτι μεχρι να κανει PCR (απο την τσεπη της 50+ Ευρω, ενω την αμοιβουν με το βασικο). Ειλικρινα βλεποντας καποια πραγματα απο μεσα στην εταιρεια, με κανει να μενω μακρια απο την Ελλαδα. Αν μια απο τις μεγαλυτερες στη χωρα φερεται ετσι στους εργαζομενους της (αυτους που εχουν αμεση επαφη με τους πελατες της), αναρωτιεμαι σε ποιες συνθηκες δουλευουν αλλοι εργαζομενοι σε μικροτερες εταιρειες, οχι μονοπωλια, και με μικροτερες δυνατοτητες.

Απο συμπτωση δεν εχει γινει της κακομοιρας στην Ελλαδα... Ή μαλλον, απο συμπτωση ΔΕΝ εγινε της Ιταλιας περσι...

Αυτο ξαναπεστο για το πως δεν γιναμε Ιταλια περσι ......

Αυτο ξαναπεστο για το πως δεν γιναμε Ιταλια περσι ......
Δεν γιναμε ιταλια γιατι κλεισαμε με ελαχιστα κρουσματα.

Τωρα που συνηθισαμε το θανατερο ξαναβγηκε η αντιδραση εναντι του κατεστημενου απο μεσα τους.

Κύριοι, λίγο κράτει με την ιβερμεκτίνη. Και όχι θεωρίες συνωμοσίας εδώ μέσα. Αν η ιβερμεκτίνη ήταν αποτελεσματική πρώτη η εταιρεία που την κατασκευάζει θα την προωθούσε και θα κερδιζε μερικές εκατοντάδες δισεκαττομύρια μέσα σε λίγους μήνες.

• Like
Reactions: kted and Kosh
Θεμα τυχης ηταν ,εαν εμεις ειχαμε την πληθωρα πτησεων των Ιταλων, τα παιχνιδια τσουλου με φιλοξενουμενους , πρωταβαθμια φροντιδα υγειας σε υψηλοτερο επιπεδο απο το δικο μας που αυξησε τα κρουσματα επειδη πηγαιναν οι Ιταλοι εκει αρχικα ενω οι Ελληνες πηγαιναν στο πιο ασφαλες περιβαλλον των νοσοκομειων κλπ,κλπ, θα γινονταν αυτα πρωτα εδω, θα μας εβλεπαν οι Ιταλοι και θα εκλειναν με λιγα κρουσματα, αρα θεμα τυχης ηταν...

Ενδιαφέρουσες εξελίξεις για τις υπενθυμιστικές δόσεις. Ο FDA αρνήθηκε να δώσει άδεια στη moderna μάλλον γιατί οι 2 δόσεις είναι αρκετές και δεν έχουν παρουσιαστεί ικανά στοιχεία για να δείξουν ότι η τρίτη δόση απαιτείται.

Την Παρασκευή αναμένεται η απόφαση και για το Johnson & Johnson, να δούμε τι απόφαση θα πάρει. Σε μια μελέτη που είχα διαβάσει πριν λίγο καιρό το συμπέρασμα ήταν ότι ναι αυξάνονται τα αντισώματα αλλά όχι ότι η αρχική προστασία είχε πέσει τόσο ώστε να απαιτείται booster shot.

Το άλλο περίεργο είναι ότι το Ισραήλ αποφάσισε να δώσει υπενθυμιστικές δόσεις με Astra Zeneca σε όσους είχαν ανεπιθύμητες ενέργειες από το pfizer. Να πω την αλήθεια περίμεναν απλά ότι θα τους έβαζαν να κάνουν moderna.

Πάντως από την αρχή ξέραμε για την περιορισμένη στο χρόνο επάρκεια του εμβολίου της Pfizer και μάλιστα ότι πήγε πολύ καλύτερα των αρχικών προσδοκιών για κάλυψη σε βάθος χρόνου.

Πάντως περιμένουμε και 2 αδειοδοτήσεις φαρμάκων σύντομα (Merck και Pfizer) που δεν θα έχουν τους περιορισμούς των μονοκλωνικών αντισωμάτων, γιατί μόνο με χρήση και εμβολίων και φαρμάκων θα ξεμοερδέψουμε.

Ενδιαφέρουσες εξελίξεις για τις υπενθυμιστικές δόσεις. Ο FDA αρνήθηκε να δώσει άδεια στη moderna μάλλον γιατί οι 2 δόσεις είναι αρκετές και δεν έχουν παρουσιαστεί ικανά στοιχεία για να δείξουν ότι η τρίτη δόση απαιτείται.

[.

Ότι ακριβώς έλεγα παραπάνω
Κάθε εμβόλιο παρέχει διαφορετική διάρκεια ανοσίας.
Στο Moderna είχαν δει πως μετά από έξι μήνες το ποσοστό ανοσίας είναι πάνω από 93% κι φυσικά μένει να δουν και στα υπόλοιπα εμβόλια το εύρος αντοχής τους .
Από την άλλη στο phizer είδαν ότι είναι χρήσιμη μια επιπλέον δόση αλλά αυτό δεν βλέπω γιατι θα πρέπει να παρασύρει τους πάντες σε εκ νέου εμβολιασμούς.

Status
Not open for further replies.