iOS 10

Re: Απάντηση: Apple iOS 10

Τρία τηλέφωνα στο ίδιο σπίτι, ένα 5s και δύο 6s, μετά τις τελευταίες αναβαθμίσεις τα έχουν παίξει.
Στα καλά καθούμενα, και με υπόλοιπο μπαταρίας μερικές φορές και πάνω από 30%, σβύνουν ξαφνικά από μπαταρία.
Το αστείο είναι οτι όταν το βάλεις στην πρίζα για φόρτιση σου δείχνει πχ 26%.
Και τα τρία το ίδιο, και τα τρία ξεκίνησαν την ίδια περίοδο.
Τυχαίο;

Για τα 6s υπάρχει πρόγραμμα αντικατάστασης μπαταρίας. Κάντε το όσο είναι καιρός, κακό δεν κάνει. Εμένα το ίδιο θέμα ακριβώς μου το διόρθωσε.

Τώρα για το timing τι να σου πω, μυστήριαι αι βουλαί της Αππλ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Apple iOS 10

Για τα 6s υπάρχει πρόγραμμα αντικατάστασης μπαταρίας. Κάντε το όσο είναι καιρός, κακό δεν κάνει. Εμένα το ίδιο θέμα ακριβώς μου το διόρθωσε.

Τώρα για το timing τι να σου πω, μυστήριαι αι βουλαί της Αππλ...

Τι εννοείς πρόγραμμα αντικατάστασης; Αυτό που κοιτάνε το serial number και σου λένε αν δικαιούσαι αντικατάσταση;
Παπαριές Μαρίτσα μου... Τα πήγα σε εξουσιοδοτημένο αλλά μου είπαν οτι δεν δικαιούμαι.
Δεν φταίει η Apple, τα κακά πνεύματα φταίνει ή θα μπήκε ο διάολος μέσα τους.
Η Apple πάντως όχι, αφού το τσεκάρανε.

Τα ίδια κι εδώ, Μπάμπη (ένα 6 και ένα 6S)

Προφανώς έχουν θέμα με τις μπαταρίες και η Apple για ξεστράβωμα αλλάζει μερικά μόνο 6S

Τσέκαρε και μόνος σου παντως με το σειριακό, μπορεί να μ@λ@κιστηκαν στο service (μου έχει συμβεί)

Το 6 που αγόραασα 2ο χέρι πάντως δεν έχει ακόμα τέτοιο πρόβλημα, με 10.2.
Αυτά τα προβλήματα με τις μπαταρίες, αν δεν είναι προβληματικές πραγματικά, τότε είναι bug λειτουργικού.
Έχουν ήδη δώσει μια αναβάθμιση σε iOS για παρόμοιο πρόβλημα.

Απάντηση: Re: Apple iOS 10

Τα ίδια κι εδώ, Μπάμπη (ένα 6 και ένα 6S)

Προφανώς έχουν θέμα με τις μπαταρίες και η Apple για ξεστράβωμα αλλάζει μερικά μόνο 6S

Τσέκαρε και μόνος σου παντως με το σειριακό, μπορεί να μ@λ@κιστηκαν στο service (μου έχει συμβεί)

Το τσέκαρα, δεν είναι μέσα...
Αυτό που λές κάνουν, έκαναν τη μαλακία κι αντί να το παραδεχτούν αλλάζουν κάποια - ελάχιστα - 6s για ξεκάρφωμα.
Τους ζήτησα να μου αλλάξουν μπαταρία αφού ήταν μέσα στην εγγύηση και μου λένε οτι πρέπει να τους το αφήσω 10-15 μέρες...
Ρε άει σιχτήρ... :argue:

Εφοσον πάντως είναι εντός εγγύησης (2 χρονια), σου την αλλάζουν την μπαταρια ανεξαρτήτως προγράμματος αντικατάστασης.

Ας γράψω και την δική μου ιστορία επί του θέματος...
Το Νοέμβριο αποφάσισα να πάω και το δικό μου 6άρι στο service, μια και έκανε ακριβώς τα ίδια με αυτά που περιγράφετε (μπαταρία). Τονίζω το κινητό είναι ένα 6 στα 16Mb και μάλιστα αγορασμένο από Κωτσόβολο τον Φεβρουάριο του 2015.
Αρχικά η Apple με ενημέρωσε πως το κινητό εφόσον είναι στον δεύτερο χρόνο, έχει εγγύηση του καταναλωτή που καλύπτεται από τον πωλητή (Κωτσόβολος). Επιπλέον με ενημέρωσε πως το κινητό είναι παρα-εισαγωγή από Ιταλία!!! Απευθύνθηκα λοιπόν κι εγώ στον Κωτσόβολο. Για να μην πολυλογώ, ύστερα από απίστευτες συζητήσεις, εντάσεις, mails, βοήθεια από την Apple (τηλεφωνική διαμεσολάβηση) "κατάφερα" να δώσω το κινητό στο service του Κωτσόβολου (infoworx ή κάπως έτσι), η οποία έδωσε το κινητό στην Infoquest και μετά από έναν μήνα μου επέστρεψαν το κινητό στην αρχική του κατάσταση, αναφέροντας πως δεν έχει τίποτα η μπαταρία του...

Δεν το άφησα όμως έτσι, μια και φυσικά η συμπεριφορά του κινητού παρέμεινε η ίδια προβληματική. Σε επικοινωνία με την Apple (ευτυχώς για εμένα, έπεσα σε έναν πολύ εξυπηρετικό και υπομονετικό υπάλληλο), πήγα μόνος μου εκ νέου στην Infoquest (Συγγρού). Εκεί ως δια μαγείας ένας ευγενέστατος κύριος δέχθηκε το κινητό μου, έκανε για εμένα μια αίτηση προς την Apple για αποδοχή της εγγύησης και με ενημέρωσε πως υπάρχουν πάρα πολλά κινητά (6c αλλά και 6) που παρουσιάζουν το ίδιο πρόβλημα με την μπαταρία. Να φανταστείτε πως ο τεχνικός έλεγχος από μία ημέρα ήταν πια πέντε ημέρες λόγω φόρτου εργασίας!!!

Ύστερα από 15 ημέρες παρέλαβα το κινητό μου με νέα καινούργια μπαταρία, χωρίς καμία χρέωση.

Συμπέρασμα: πηγαίνετε κατευθείαν στον Infoquest και ζητήστε μόνοι σας το αυτονόητο, αντικατάσταση μπαταρίας!!! Για το Θεό, κινητό που κοστίζει πολύ παραπάνω από έναν μηνιαίο μισθό και να έχει τέτοια προβλήματα και τέτοια αντιμετώπιση???

Υπάρχει κάπου online το πρόγραμμα αντικατάστασης μπαταρίας για εμάς απο επαρχία να δούμε τι παίζει?

υ.γ 6S συγγενή μου που φορά ακόμα την έκδοση 9.1 έχει τα ίδια προβλήματα με την μπαταρία..

Έχετε πάρει χαμπάρι φαντάζομαι πως το IOS 10 σου στέλνει αυτόματα proactive suggestions για το πόση κίνηση έχει ο δρόμος όταν ετοιμάζεσαι να επιστρέψεις σπίτι από τη δουλεια (και ποιον δρόμο να προτιμήσεις) ή ότι όταν παρκάρεις το αυτοκίνητο αυτόματα αποθηκεύει το σημείο παρκαρίσματος...

Attachments

• IMG_4722.jpg
    IMG_4722.jpg
    66.2 KB · Views: 219
ios 11
014d4bd12d58da8685cfb0b923ed27f0.jpg

Sent from my nexus 5 using Tapatalk

Καταρχήν, BACKUP !!!
Λόγω του ότι αλλάζει το σύστημα διαχείρισης των αρχείων του, είναι πάρα πολύ σημαντικό να κάνετε backup προτού ξεκινήσετε την αναβάθμιση !!!

Το iOS 10.3 διαθέτει νέες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένου του εντοπισμού AirPod με την Εύρεση iPhone, και περισσότερους τρόπους χρήσης του Siri με εφαρμογές πληρωμών, κράτησης κουρσών, και κατασκευαστών αυτοκινήτων.

Αναλυτικά:

Εύρεση iPhone
  • Δείτε την τρέχουσα ή την τελευταία γνωστή τοποθεσία των AirPod σας
  • Αναπαραγωγή ήχου σε ένα ή και στα δύο AirPod για να τα βρείτε πιο εύκολα
Siri
  • Υποστήριξη για πληρωμή και έλεγχο κατάστασης λογαριασμών σε εφαρμογές πληρωμών
  • Υποστήριξη για προγραμματισμό σε εφαρμογές κράτησης κουρσών
  • Υποστήριξη για έλεγχο της στάθμης καυσίμων και της κατάστασης κλειδώματος, ενεργοποίηση φώτων και κόρνας, σε εφαρμογές κατασκευαστών αυτοκινήτων
  • Αποτελέσματα αγώνων και στατιστικών κρίκετ για το Indian Premier League και το International Cricket Council
CarPlay
  • Συντομεύσεις στη γραμμή κατάστασης για εύκολη πρόσβαση στις πιο πρόσφατα χρησιμοποιημένες εφαρμογές
  • Η οθόνη «Παίζει τώρα» του Apple Music παρέχει πρόσβαση στο Επόμενο και στο άλμπουμ του τραγουδιού που αναπαράγεται τη δεδομένη στιγμή
  • Λίστες αναπαραγωγής, που ενημερώνονται καθημερινά από επιμελητές, και νέες κατηγορίες μουσικής στο Apple Music
Άλλες βελτιώσεις και επιδιορθώσεις
  • Ενοικιάστε μία φορά και παρακολουθήστε τις ενοικιασμένες ταινίες από το iTunes σε οποιαδήποτε συσκευή σας
  • Νέα ενοποιημένη προβολή των Ρυθμίσεων για τα στοιχεία λογαριασμού Apple ID, τις ρυθμίσεις και τις συσκευές σας
  • Ωριαία ενημέρωση του καιρού στους Χάρτες με χρήση 3D Touch στην εμφανιζόμενη τρέχουσα θερμοκρασία
  • Υποστήριξη για αναζήτηση του όρου «σταθμευμένο αυτοκίνητο» στους Χάρτες
  • Στο Ημερολόγιο, δυνατότητα διαγραφής μιας πρόσκλησης που δεν σας ενδιαφέρει και αναφοράς της ως ανεπιθύμητης
  • Στην εφαρμογή «Οικία», υποστήριξη για ενεργοποίηση σκηνών μέσω αξεσουάρ με διακόπτες και κουμπιά
  • Στην εφαρμογή «Οικία», υποστήριξη για εμφάνιση της κατάστασης στάθμης μπαταρίας σε αξεσουάρ
  • Στην εφαρμογή «Podcast», υποστήριξη για 3D Touch και το widget «Σήμερα» για πρόσβαση σε πρόσφατα ενημερωμένες εκπομπές
  • Δυνατότητα κοινοποίησης εκπομπών και επεισοδίων podcast στα Μηνύματα με πλήρη υποστήριξη αναπαραγωγής
  • Επιδιόρθωση ζητήματος που μπορούσε να αποτρέψει την εμφάνιση της τρέχουσας τοποθεσίας σας στους Χάρτες μετά από επαναφορά της ρύθμισης «Τοποθεσία και απόρρητο»
  • Βελτιωμένη σταθερότητα του VoiceOver για το Τηλέφωνο, το Safari και το Mail

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το iOS 10.3 έρχεται με μία μεγάλη αλλαγή! Το APFS, το νέο File System που σχεδίασε η Apple με σκοπό να αντικαταστήσει τα υπάρχοντα HFS και HFS+.

Το νέο File System είναι scalable, υποστηρίζει όλα τα λειτουργικά της εταιρείας (iOS, macOS, tvOS και watchOS) μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το Apple Watch έως το Mac Pro. Είναι βελτιστοποιημένο για χρήση σε Flash/SSD και στα δυνατά του σημεία συγκαταλέγονται οι εκτεταμένες δυνατότητες κρυπτογράφησης αλλά και πλήθος σύγχρονων τεχνολογιών που περιγράφονται παρακάτω:

APFS File System Features

Flash / SSD Optimization
APFS is optimized for Flash/SSD storage and can be used with traditional hard disk drives (HDD). A unique copy-on-write design uses I/O coalescing to maximize performance while ensuring data reliability.

Space Sharing
Space Sharing allows multiple file systems to share the same underlying free space on a physical volume. Unlike rigid partitioning schemes, which pre-allocate a fixed amount of space for each file system, APFS volumes can grow and shrink without volume repartitioning.

Each volume in an APFS container reports the same available disk space, which is equal to the total available disk space of the container. For example, for an APFS container with a capacity of 100GB that contains volume A, which uses 10GB, and volume B, which uses 20GB, the free space reported for both volumes A and B is 70GB (100GB – 10GB – 20GB).

Cloning of Files and Directories
A clone is a nearly instantaneous copy of a file or directory that occupies no additional space for file data. When a cloned file is modified, only the modified blocks are written to new locations on storage. In this way, the file system can store multiple revisions of the same document with less storage space.

Snapshots
A snapshot is a read-only instance of a file system on a volume. The operating system can use snapshots to make backups work more efficiently, and offer a way to revert changes to a given point in time.

Fast Directory Sizing
Fast Directory Sizing allows APFS to quickly compute the total space used by a directory hierarchy, and update it as the hierarchy evolves.

Atomic Safe-Save
Apple File System introduces a new Atomic Safe-Save primitive for bundles and directories. Atomic Safe-Save performs renames in a single transaction such that, from the user’s perspective, the operation either all happens or does not happen at all.

Πηγή : http://www.iphonehellas.gr/64133/ios-10_3-released/

Μπράβο Μιχάλη για την ενημέρωση.
Γιατί την έκανα στις 6 το πρωϊ και το πάτησα χωρίς backup λόγου πίεσης χρόνου αλλα ευτυχώς κανένα πρόβλημα.

Είδατε διαφορές σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις πέρα απο το νέο file system?
Καλύτερη η νέα έκδοση? χειρότερη? τι ?

Εντυπωσιακό όντως:

I upgraded my phone today, and it did seem to me that it took an unusual amount of time. Understandable, considering it was changing the file system. This is one of those things where if it all goes according to plan, normal people will have no idea it happened. But for us nerds, what Apple pulled off today seems almost impossible — tens of millions of devices are being upgraded to an altogether brand new file system, in place, silently. My sincere congratulations to Apple’s file system team on a job well done.

http://daringfireball.net/linked/2017/03/27/apfs-ios-10-3

Αυτήν την φορά θα τα πω μπας και βάλουν μυαλό και ίσως θα είναι η τελευταία φορά που θα ασχοληθώ με την Μήλο-Εταιρία μίας και είμαι κάτοχος iPhone εδώ και χρόνια και έχω την απαίτηση στο θέμα του λογισμικού να είναι αξιόπιστη.-

Η συγκεκριμένη εταιρία κοντεύει να καταντήσει σαν τους κινέζους να φτιάχνει το ένα και να χαλάει το άλλο.
Στην έκδοση 10.3 αφού διόρθωσε το Bluetooth μετά από καιρό στην έκδοση 10.3.1 το ξανά χάλασε... Είναι σοβαρή εταιρία αυτή?
Τι δια@@@ πετάει έτσι τις αναβαθμίσεις χωρίς να τίς ελέγχει... Σήμερα κιόλας θα τους πάρω τηλέφωνο και θα επανέλθω!!!

Ποια συσκευή έχεις; Δεν παρατήρησα κανένα BT πρόβλημα σε iPhone 7, 6s, iPad mini 4, Air, iPad 2 της οικογένειας.