iOS 11

Re: Απάντηση: Re: Apple iOS 11

Μιας και θίχτηκε το θέμα...
Δεν έχω σοβαρή ανάγκη από «κομπιουτεράκι» στο iPad αλλά θα ήταν χρήσιμο να έχω ένα!
Υπάρχει κάποιο free που προτείνεται που να μην το ξεφτιλίζει στις διαφημίσεις;

Αυτό που ανεφερε ο Γιάννης παραπάνω εχω κι εγω.

Οι διαφημίσεις δεν είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές (τουλάχιστον όχι οσο σε άλλες free εφαρμογές)

Αυτό που ανεφερε ο Γιάννης παραπάνω εχω κι εγω.

Οι διαφημίσεις δεν είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές (τουλάχιστον όχι οσο σε άλλες free εφαρμογές)

Οκ... ευχαριστώ!

Λοιπόν. Μόλις ειδα κατι περίεργο σε ipad air 2 με το τελευταιο public release (11.0.3). Θα σας το πω εν συντωνυμία (που έλεγε και ο ..Ζήκος:SFGSFGSF:).

Στο σπιτι έχω 2 κλειδωμενα wifi. Ενα στον 7ο όροφο (ας πουμε με SSID Home7) και ενα στον 6ο (σαν εξτεντερ) με -ας πουμε- SSID Home6. To tablet χρεισιμοποιείται κατά 95% στον 6ο απ τη μητέρα μου. Οταν λοιπον το χρησιμοποιει η μανα μου (στον 6ο) έχοντας εγώ ενεργοποιησει και τα 2 wifi μεσω του wifi settings στην ταμπλετα, πολλές φορες συνδεεται στον 7ο. Ενώ 100% το σήμα στον 6ο είναι δυνατοτερο αρα θα πρεπε να συνδεοταν εκει. Ας πουμε ομως πως δεν με νοιαζει στην φαση αυτή αυτο (άραγε ειναι bug ή υπάρχει κάποιος λόγος?), υπαρχει και κατι χειρότερο. Με το που ανοιγεις την ταμπλετα συνδεεται αυτοματα σε wifi!! Κάτι εκνευριστικό..

Ετσι λοιπον, για να μην μου συμβαινει αυτο, αφου μπηκα στο Home7 πήγα wifi settings-> πατησα το i (στο ssid home7) και από κει εκλεισα το auto join. Στην ουσία δλδ του πα να μην μπαινει στο wifi του 7ου. Τοτε - πράγματι - ανοίγοντας την ταμπλέτα δεν μπαινει σε κανένα δικτυο (κατι που ειναι το σωστό).

Δεν ξερω αν ειναι bug και δεν ξερω αν και σεις μπορειτε να το δείτε.

Απάντηση: Re: Apple iOS 11

Λοιπόν. Μόλις ειδα κατι περίεργο σε ipad air 2 με το τελευταιο public release (11.0.3). Θα σας το πω εν συντωνυμία (που έλεγε και ο ..Ζήκος:SFGSFGSF:).

Στο σπιτι έχω 2 κλειδωμενα wifi. Ενα στον 7ο όροφο (ας πουμε με SSID Home7) και ενα στον 6ο (σαν εξτεντερ) με -ας πουμε- SSID Home6. To tablet χρεισιμοποιείται κατά 95% στον 6ο απ τη μητέρα μου. Οταν λοιπον το χρησιμοποιει η μανα μου (στον 6ο) έχοντας εγώ ενεργοποιησει και τα 2 wifi μεσω του wifi settings στην ταμπλετα, πολλές φορες συνδεεται στον 7ο. Ενώ 100% το σήμα στον 6ο είναι δυνατοτερο αρα θα πρεπε να συνδεοταν εκει. Ας πουμε ομως πως δεν με νοιαζει στην φαση αυτή αυτο (άραγε ειναι bug ή υπάρχει κάποιος λόγος?), υπαρχει και κατι χειρότερο. Με το που ανοιγεις την ταμπλετα συνδεεται αυτοματα σε wifi!! Κάτι εκνευριστικό..

Ετσι λοιπον, για να μην μου συμβαινει αυτο, αφου μπηκα στο Home7 πήγα wifi settings-> πατησα το i (στο ssid home7) και από κει εκλεισα το auto join. Στην ουσία δλδ του πα να μην μπαινει στο wifi του 7ου. Τοτε - πράγματι - ανοίγοντας την ταμπλέτα δεν μπαινει σε κανένα δικτυο (κατι που ειναι το σωστό).

Δεν ξερω αν ειναι bug και δεν ξερω αν και σεις μπορειτε να το δείτε.

Υπάρχει και από τις προηγούμενες εκδόσεις αυτό το πρόβλημα ,τουλάχιστον σε μένα .
Οταν το δίκτυο του άλλου ορόφου έχει εμβέλεια μέχρι τον άλλο όροφο που πηγαίνω [4 όροφοι διαφορά] μένει στην πρώτη επιλογή .Μόνο όταν διακοπεί η σύνδεση επιλέγει το επόμενο γνωστό δίκτυο.

Υπάρχει και από τις προηγούμενες εκδόσεις αυτό το πρόβλημα ,τουλάχιστον σε μένα .
Οταν το δίκτυο του άλλου ορόφου έχει εμβέλεια μέχρι τον άλλο όροφο που πηγαίνω [4 όροφοι διαφορά] μένει στην πρώτη επιλογή .Μόνο όταν διακοπεί η σύνδεση επιλέγει το επόμενο γνωστό δίκτυο

To ίδιο διαπίστωσα και εγώ σήμερα.

To ίδιο διαπίστωσα και εγώ σήμερα.

Είναι λογικό από μία άποψη .
Βέβαια αν έχεις κάποιο mac Os μπορείς μέσα από τις ρυθμίσεις να δηλώσεις την σειρά των δικτύων,οπότε ίσως έτσι λυθεί το πρόβλημα και στα iphone -ipad .

Πάντως γενικότερα η διαχείριση των δικτύων από το iOS είναι τραγική. Μονίμως είμαι συνδεδεμένος σε κάποιο κούφιο Wifi και πρέπει να απενεργοποιήσω manually για να γυρίσει σε LTE. Τόσο δυσκολο είναι δηλαδή να ανιχνεύει το τηλέφωνο αν το WiFi έχει internet ή όχι και να επιλέγει αυτόματα;

Δεν ξέρω τι κάνει ο ανταγωνισμός (Android) αλλά το iOS δεν παλεύεται πραγματικά. Συνήθως στο γραφείο και στο σπίτι τρώω τσάμπα data διότι απλά ξεχνάω να ξανανεργοποιήσω Wifi που το'χα σβήσει για να μπορώ να έχω δίκτυο στο δρόμο σαν άνθρωπος.

Πάντως γενικότερα η διαχείριση των δικτύων από το iOS είναι τραγική. Μονίμως είμαι συνδεδεμένος σε κάποιο κούφιο Wifi και πρέπει να απενεργοποιήσω manually για να γυρίσει σε LTE. Τόσο δυσκολο είναι δηλαδή να ανιχνεύει το τηλέφωνο αν το WiFi έχει internet ή όχι και να επιλέγει αυτόματα;

Δεν ξέρω τι κάνει ο ανταγωνισμός (Android) αλλά το iOS δεν παλεύεται πραγματικά. Συνήθως στο γραφείο και στο σπίτι τρώω τσάμπα data διότι απλά ξεχνάω να ξανανεργοποιήσω Wifi που το'χα σβήσει για να μπορώ να έχω δίκτυο στο δρόμο σαν άνθρωπος.

Στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοια προβλήματα 😋

Στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοια προβλήματα 😋

Εδώ είναι δράμα η φάση. Ο δρόμος είναι γεμάτος από free Wifi (δήμος, μαγαζιά γύρω γύρω κλπ), αλλά όλα έχουν κάποιο process με φόρμα για να σου δώσουν internet. Οπότε το iPhone απλά συνδέεται όπου να'ναι και είσαι μονίμως χωρίς data, εκτός κι αν κάτσεις να συμπληρώνεις ονόματα, email κλπ.

...για να μην αναφερθώ στην άλλη κλασσική φάση που είσαι έξω απ'το κτίριο με ελεύθερο wifi (είτε το δικό σου, είτε άλλο, χωρίς φόρμες κλπ), αλλά επειδή είσαι εκτός του κτιρίου, το wifi έχει μισή μπάρα σήμα και δεν λειτουργεί, και το iOS ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΞΥΠΝΟ (???) ώστε να το πετάξει (κλείσει) και να γυρίσει σε LTE.

Εδώ είναι δράμα η φάση. Ο δρόμος είναι γεμάτος από free Wifi (δήμος, μαγαζιά γύρω γύρω κλπ), αλλά όλα έχουν κάποιο process με φόρμα για να σου δώσουν internet. Οπότε το iPhone απλά συνδέεται όπου να'ναι και είσαι μονίμως χωρίς data, εκτός κι αν κάτσεις να συμπληρώνεις ονόματα, email κλπ.

Τέτοια δίκτυα καλό είναι να τα κανείς forget network αφού τα χρησιμοποιησεις ώστε να μην συνδέονται αυτόματα την επόμενη φορά. Δεν ξέρω αν υπάρχει workaround αλλά εύχομαι να βάλουν κάποια τέτοια επιλογή στο μέλλον.

Τέτοια δίκτυα καλό είναι να τα κανείς forget network αφού τα χρησιμοποιησεις ώστε να μην συνδέονται αυτόματα την επόμενη φορά. Δεν ξέρω αν υπάρχει workaround αλλά εύχομαι να βάλουν κάποια τέτοια επιλογή στο μέλλον.

Σε μέρη που κυκλοφορώ συχνά το έχω κάνει αυτό. Το θέμα είναι πχ στο campus, που όλα τα κτίρια (καμιά 200αριά) έχουν Wifi το ίδιο δίκτυο που έχω και στο γραφείο, άρα δε μπορώ να το κάνω forget. Και όταν κυκλοφορείς έξω, το wifi παραμένει ζωντανό-νεκρό.

Δε μπορώ να φανταστώ με την καμία ότι χρειάζεται κάποια ιδιαιτερη φιλοσοφία για να το φτιάξουν αυτό. Είτε για κάποιον κουφό λόγο δεν το'χουν πάρει χαμπάρι, είτε, το πιθανότερο, για κάποιον ακόμα πιο κουφό λόγο το διατηρούν επίτηδες.

Ίσως να υπάρχει κάποιος τεχνικός περιορισμός. Στο campus όμως δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα, αφού φαντάζομαι δεν θα σου ζητάει συνέχεια credentials, σωστά; Η το WiFi σου κόβει την πρόσβαση στο Ίντερνετ μετά από κάποια ώρα όπως πχ στο Ελ Βενιζέλος όποτε πρέπει να κανείς ξανά web login?

Στο campus όμως δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα, αφού φαντάζομαι δεν θα σου ζητάει συνέχεια credentials, σωστά; Η το WiFi σου κόβει την πρόσβαση στο Ίντερνετ μετά από κάποια ώρα όπως πχ στο Ελ Βενιζέλος όποτε πρέπει να κανείς ξανά web login?

Είπε, το πρόβλημα είναι με οριακό το σήμα (πχ εκτός κτιρίου)

Aκριβώς αυτό. Περπατάω πχ κάνα τέταρτο από ένα κτίριο στο άλλο, και, επειδή περνάω έξω απ'τα κτίρια του πανεπιστημίου, το ίχνος του WiFi υπάρχει ακόμα, και το iPhone συνδέεται. Το πραγματικό Internet όμως με μισή μπάρα σήμα είναι μηδέν. Οπότε απλά δε μπορείς να κάνεις τίποτα (surfing, maps) ούτε και viber κλπ, παρά μόνο αν κλείσεις το WiFi.

Εντάξει, αυτό δεν είναι και τόσο τρομερό όμως, αφου δεν χάνεις notifications. Με ένα απλό swipe up κλείνεις το WiFi και αυτόματα μπαίνει 4g αν πραγματικά χρειάζεσαι ταχύτητα. Το πρόβλημα είναι με τα «κενά» WiFi hotspots τύπου Starbucks, που συνδέεται αλλά δεν έχεις internet αν δεν κανείς web login.

Μιας που ρωτήσατε, στο S8 πχ έχει μια λειτουργία, το smart switch που καταλαβαίνει πότε δεν έχει είτε καλή σύνδεση το wifi είτε καθόλου internet και ενώ παραμένει συνδεδεμένο στο ασύρματο δίκτυο, γυρνάει τα data σε cellular. Αντιστοίχως, εάν δει ότι συνδέεσαι για μεγάλες περιόδους σε κάποιο WiFi σε ρωτάει εάν θέλεις να συνδέεται ακόμα και όταν το wifi είναι κλειστό.

Ωραίες λειτουργίες που δεν είναι καμιά επιστήμη, βασικά πράγματα που θα έπρεπε να τα έχουν όλα.