iOS 11

Εσάς σας κολλάει άρεα και που στην αρχική οθόνη και όσο και να πατάς το home button να μην ξεκλειδώνει;
Στρώνει βέβαια με μια επανεκκίνηση..

Για την ιστορία, το πρόβλημα παρέμεινε μετά από clean install, ομως φαίνεται να λύθηκε μετά από battery calibration σύμφωνα με τη μέθοδο που περιγράφεται εδώ.

Έκτοτε, η μπαταρία φαίνεται να κρατάει χοντρικά μια και κάτι μέρα, όπως και πριν το iOS11.

Είχα ξεχάσει να γράψω ότι κάνω αυτή τη διαδικασία τουλάχιστον 2 φορές το μήνα. (Σε όλες τις συσκευές.)

αν και δεν εχει αποδειχτει οτι βοηθαει το calibration, αν καποιος εχει θεμα με τη μπαταρια μετα την αναβαθμιση, μπορει να το κανει.

Δεν το συνιστω, γιατι το να αδειαζει τοσο πολυ η μπαταρια, δεν ειναι "σωστο".... δεν το εχω κανει ποτε.

Υπαρχουν διχασμενες αποψεις γι αυτο...

Ίσως είναι λίγο υπερβολικό έτσι που το αναφέρει το άρθρο, αλλά μια φόρτιση 0-100% λίγες φορές το μήνα, δεν κάνει κακό.

στον μοντελισμο που ασχολουμαι απο πολυ παλια, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ν αφησεις μια μπαταρια να φτασει κατω του 20%...

εχω πολλες μπαταριες "χαλασμενες-φουσκομενες " επειδη εκανα (κατα λαθος) τετοια χρηση (ειναι πολυ δυσκολο να κανεις real time monitoring τα ακριβη στοιχεια της μπαταριας).

Δεν ξερω τι ανοχες εχουν οι μπαταριες που χρησιμοποιουν στα τηλεφωνα, προσωπικα το αποφευγω...

Πάντως το calibration μου έχει δουλέψει δυο στις δυο φορές που η μπαταρία είχε πάθει κοκομπλοκο. Ίσως ο τρόπος που το γράφει το άρθρο να μοιάζει λίγο με... γιατροσόφι, όμως η γενική αρχή (hard reset το τηλέφωνο αφού βρίσκεται σε φουλ 100%) μάλλον έχει βάση.

Από και και πέρα ούτε εγώ θα το συνιστούσα συστηματικά. Το έχω κάνει δυο φορές σε δυο χρόνια που έχω το 6s.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

στον μοντελισμο που ασχολουμαι απο πολυ παλια, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ν αφησεις μια μπαταρια να φτασει κατω του 20%...

εχω πολλες μπαταριες "χαλασμενες-φουσκομενες " επειδη εκανα (κατα λαθος) τετοια χρηση (ειναι πολυ δυσκολο να κανεις real time monitoring τα ακριβη στοιχεια της μπαταριας).

Δεν ξερω τι ανοχες εχουν οι μπαταριες που χρησιμοποιουν στα τηλεφωνα, προσωπικα το αποφευγω...

μιλάς για μπαταρίες λιθίου; αλλά και αυτές έχουν διάφορους τύπους

πάντως στο iphone 1 που είχα πάρει, και πριν ενημερωθώ καλά για τις μπαταρίες λιθίου,
επειδή είχα αγχωθεί που δεν ήταν αφαιρούμενη η μπαταρία για να μπορώ να την αλλάξω εύκολα,
το άφηνα ΠΑΝΤΑ να σβήσει φτάνοντας η μπαταρία στο 0, και μετά το φόρτιζα,

δεν είχε ποτέ πρόβλημα και ούτε και σήμερα έχει πέσει εμφανώς η μπαταρία του, δεν το χρησιμοποιώ εδώ και πολλά χρόνια, αλλά το ανάβω τακτικά μόνο και μόνο για να "κινείται" η μπαταρία,
έχει ακόμη τη μανίσια,
η αλήθεια είναι ότι όταν το χρησιμοποιούσα, δεν έκανα βαριά χρήση, το φόρτιζα κατά μέσο όρο κάθε εβδομάδα

Ναι, για μπαταρίες λιθιου....

Η ιδιαιατεροτητα των μοντέλων, είναι ότι ότι τραβάνε πολύ μεγάλο ρεύμα και για αυτό υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο όριο.
Εδω δεν έχουμε τέτοιες απαιτήσεις, και γι αυτό ίσως υπάρχει περισσότερο ανοχή.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Συγνωμη, αλλα δεν εχει καμια απολυτως σχεση η μπαταρια μοντελισμου (9/10 εχουν lithium polymer) με τη μπαταρια ιόντων λιθιου που εχουν τα κινητά, ειτε μιλατε για charging είτε για discharging rates, είτε για ο,τιδηποτα. Τα πολυμερή με τα ιοντα εχουν μερα νύχτα στις αποκρισεις (σκεφτειτε αλυσίδες να κανουν περα δωθε vs μπαλιτσες να κανουν περα δωθε). Η ευκολια με την οποια μπορουν να κινηθουν οι μπαλιτσες καθιστούν το calibration δυνατό.

Edit: στις μπαταριες ιοντων λιθιου μπορει να γίνει αποφόρτιση στο 0%, χωρις να προτείνεται, εξαιτίας της φθορας ανοδου. Αυτό που τις καταστρεφει ειναι η παραμονή σε 0% για χρονικα διαστηματα.

(Στις μπαταριας πολυμερους το Amperage παει απο το 100% στο 0 σχεδόν αμεσα εξαιτίας εσωτερικών ελεγκτων που δεν επιτρεπουν την πληρη αποφορτιση)

Last edited:
Και μένα πάντως το 6S έχει χάσει σημαντικό ποσοστό αυτονομίας...

Και έχει και ένα μικρό λαγκ που και που...

ηρθε η ωρα για το Χ ! :p

Απο μπαταρια εγω με το 6s ειμαι στα ιδια... lag εχει λιγο φυσικα, λογικο, ειναι οι πρωτη εκδοση. Θα στρωσει , οπως εγινε και με το 10.χ (βασικα εχει stutter ).
Και στο ipad pro 9,7 το ιδιο.

Το ξαναειπα...συγκρινουμε τη πρωτη εκδοση λειτουργικου με την τελευταια και πιο σταθερη-γρηγορη-αξιοπιστη ... (καθε χρονο τα λεμε αυτα) :ernaehrung004:

YG... φανταζομαι περασατε τη νεα αναβαθμιση.

εγώ δε θα περάσω τίποτα, όσο διαβάζω για lag και θέματα μπαταρίας, θa περιμένω και βλέπω και για τις 2 συσκευές που έχω (se και air 2).

ΓΙα μένα η άμεση απόκριση έχει μεγάλη σημασία για την εμπειρία χρήσης, τα νέα χαρακτηρισικά μπορώ να τα περιμένω .

το εχουμε πει... αν δε θελει κανεις "μπλεξιματα" , καλυτερα να περιμενει 1-2 αναβαθμισεις.

Αυτο ισχυει παντα.

Προσωπικα δεν εχω κανενα θεμα μπαταριας σε ολες τις συσκευες, ουτε καποια ιδιαιτερα προβληματα.

Micro-stutter υπαρχουν, αλλα ειναι παλιοτερες συσκευες (5s-6s) και ειναι αναμενομενο γι αρχη.

Παρά το πρώτο update της 11 η μπαταρία παραμένει εμετική... Μακραν το χειρότερο update λογισμικού, κατέστρεψε το κινητό.. Να τα χεσω και τα x αν είναι αυτός ο σκοπός της Apple τα κορόιδα πέθαναν.. Για πρώτη φορα στην επαφή μου με smartphones κοιτάζω σοβαρά το ενδεχόμενο να παω σε Android άλλωστε τα κουσούρια του παρελθόντος δεν υπάρχουν πλέον..

Sent from my iPhone using Tapatalk

go for it !

Οι αλλαγες κανουν καλο... δοκιμαζεις και βλεπεις.
Εγω δοκιμασα 3-4 Android...not bad at all!

Αλλα ειναι νωρις ακομα να κρινεις , ισως να το περασεις με clean install.
Χωρις εξτρα εφαρμογες για λιγες μερες, να δεις αν φταιει καποια εφαρμογη.

Δεν εχει κατσει καλα σε καποιους σε θεμα μπαταριας...