iOS 11

Από ότι έχω διαβάσει σε διαφορά φορουμ με την 11.1.1 η μπαταρία έχει πέσει σε ιστορικά χαμηλά... Προσοχή!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Απάντηση: Re: Apple iOS 11

Από ότι έχω διαβάσει σε διαφορά φορουμ με την 11.1.1 η μπαταρία έχει πέσει σε ιστορικά χαμηλά... Προσοχή!!

Δυστυχως τα πρωτα συμπτωματα αρχισαν και στο δικο μου ipad. Μαλιστα χτες ειχε τετοιο battery drain που ακομη και στον φορτιστη δεν αντεξε και εκλεισε!

Καταντάει κάπως κακόγουστο αυτό που κάνει η Apple με τα updates για κάθε συσκευή το ίδιο. Προφανώς δεν σηκώνει το ίδιο iOS ένα x με ένα 6ρι πχ. Σε παλαιότερα μοντέλα θα έπρεπε μα υπάρχει κάποιος «κόφτης» αλλιώς καταστρέφονται. Τι να την κάνω την τελευταία αναβάθμιση αν μου τερματίζει την συσκευή; Κάποιος αγαθός θα πει ευκαιρία για νέο μοντέλο. Κάποιος πιο έξυπνος θα δει κακοπροαίρετα την κίνηση αυτή και εκμετάλλευση του πελάτη. Δεν θα ταΐζουμε την Apple μια ζωή

Είναι λογικό να μην έχει την ταχύτητα των καινούριων μοντέλων αφού o επεξεργαστής είναι 3 γενιές πίσω και η RAM μόνο 1GB

Σε αυτό όμως που λες για τον ''κόφτη'' έχεις απόλυτο δίκιο.

Για να καταλάβετε πως λειτουργεί το θέμα iPhone στην Αμερική (που είναι η βασική αγορά), το iPhone Upgrade πρόγραμμα επί της ουσίας σε χρεώνει από 35-55$ το μήνα (ανάλογα το μοντέλο) για 24 μήνες, με τη δυνατότητα πάνω στον χρόνο να το κάνεις trade in στην Αpple και να πάρεις το καινούριο (συνεχίζοντας φυσικά το μηνιαίο "πάγιο" επ'αόριστον και έχοντας κάθε χρόνο το τρέχον iPhone).

Τα ποσά αυτά για τον μέσο Αμερικανό είναι ψίχουλα (ένα γεύμα δυο ατόμων σε ένα μικρομεσαίο εστιατόριο), οπότε γι'αυτό η Apple πουλάει σα ζεστά ψωμάκια.

Κοινώς, για τις μεγάλες αγορές, τα καινούρια μοντέλα αλλάζουν κάθε λίγο και λιγάκι, και ελάχιστα ασχολούνται με τα παλιά.

Win για την Apple, "win" για τον μέσο Αμερικανό (παίζουν με καινούρια γκατζετάκια χωρίς ιδιαίτερο γι'αυτούς κόστος), lose για τον υπόλοιπο κοσμο, που βλέπει τις παλιές του συσκευές να παύουν ουσιαστικά να υποστηρίζονται.

Last edited:
Για να καταλάβετε πως λειτουργεί το θέμα iPhone στην Αμερική (που είναι η βασική αγορά), το iPhone Upgrade πρόγραμμα επί της ουσίας σε χρεώνει από 35-55$ το μήνα (ανάλογα το μοντέλο) για 24 μήνες, με τη δυνατότητα πάνω στον χρόνο να το κάνεις trade in στην Αpple και να πάρεις το καινούριο (συνεχίζοντας φυσικά το μηνιαίο "πάγιο" επ'αόριστον και έχοντας κάθε χρόνο το τρέχον iPhone).

Τα ποσά αυτά για τον μέσο Αμερικανό είναι ψίχουλα (ένα γεύμα δυο ατόμων σε ένα μικρομεσαίο εστιατόριο), οπότε γι'αυτό η Apple πουλάει σα ζεστά ψωμάκια.

Κοινώς, για τις μεγάλες αγορές, τα καινούρια μοντέλα αλλάζουν κάθε λίγο και λιγάκι, και ελάχιστα ασχολούνται με τα παλιά.

Win για την Apple, "win" για τον μέσο Αμερικανό (παίζουν με καινούρια γκατζετάκια χωρίς ιδιαίτερο γι'αυτούς κόστος), lose για τον υπόλοιπο κοσμο, που βλέπει τις παλιές του συσκευές να παύουν ουσιαστικά να υποστηρίζονται.

Είπαμε, άλλος κόσμος άλλη αγορά, αλλη νοοτροπία (και αλλά οίκον μεγέθη..)
Εδώ έχουμε την τάση να τα βλέπουμε από το δικό μας μικρόκοσμο (λογικό ως ένα βαθμό) και να νομίζουμε ότι όλος ο κόσμος γυρίζει γύρω από έμας.
Όταν το καταλάβουμε αυτό...,,

Για το θεμα του ‛κοφτη’ νομίζω ότι στην τελική κανείς δεν σε υποχρεώνει να ‛αναβαθμιστεις’...
Αν θες το κανείς.,
Ίσως βέβαια να ήταν και ποιο σωστό να μην αποσύρει την ψηφιακή υπογραφή από το εκάστοτε προηγούμενο λογισμικο και να σου δίνει την ευχέρεια ανα πάσα στιγμή να γυρίζεις πίσω εάν το νέο λειτουργικό δεν σε ικανοποιεί ή δημιουργεί προβλήματα στη συσκευή σου..

Re: Απάντηση: Apple iOS 11

Kαλά τι προσπαθεί να μας πει ο Γκάρντιαν; Ότι δεν υπάρχει μυστικό θεωρίας συνομωσίας πίσω απ'την μείωση της απόδοσης; Σώπα. :firstprize::firstprize::firstprize:

Προφανώς και το θέμα είναι το ότι βαραίνει το iOS και όχι ότι "φθίνει η CPU". Σιγά μην είχε και χρονοδιακόπτη. :D

Η ουσία είναι γιατί να μην προσφέρει η Apple κάποιου είδους settings optimization στο λειτουργικό με βάση κάθε μοντέλο της (κάτι σαν τον κόφτη που ανέφεραν κάποιοι). Σιγά τα πολλά μοντέλα που έχει, μπορεί να φτάνει 3-4 χρόνια πίσω και ας σταματάει εκεί. Θα μπορούσε να υπάρχει διαφορετική έκδοση του IOS αναλόγως της συσκευής απ'την οποία την κατεβάζεις (και να έφτανε με σημερινά δεδομένα μέχρι πχ το iPhone 6).

Αλλά όπως προείπα, τα δεδομένα της ντόπιας και κύριας αγοράς για την Apple είναι τελείως διαφορετικά από τα ευρωπαϊκά (για να μην αναφέρουμε καν τα ελληνικά).

Και το χειρότερο είναι ότι δεν υπογράφονται προηγούμενες εκδόσεις. Γιατί να μην παω πλέον από 11.1 στην 10.3.3 στο 6s plus μου; Επειδή έκανα το λάθος και δοκίμασα την 11; Μέγα φάουλ. Αρχίζω και πιστεύω ότι τα Android που κοροϊδεύαμε ότι δεν περνούν αναβαθμίσεις από ένα σημείο και μετά κάνουν την καλύτερη δουλειά..

Απάντηση: Re: Apple iOS 11

Ο λόγος που δεν υπογράφονται παλιές εκδόσεις είναι η ασφάλεια (κλείσιμο τρυπων). Επίσης πολλές φορές στην αρχή ενός update βαραίνουν οι παλαιότερες συσκευές, αλλα στην πορεία βελτιώνεται η κατάσταση.
Ιδανικά θα έπρεπε να βγάζει οptimized IOS εκδόσεις για παλαιότερες συσκευές.

Αναβαθμιση σημερα σε ios 11.1.2 με μικρες βελτιωσεις κυριως για το iphone X

Τελευταία, παρατήρησα το εξης:

Όταν κανω search στo Calendar (exchange account) με ένα keyword δεν γυρίζει αποτέλεσμα αν το keyword δεν εμπεριέχεται και στις σημειώσεις του appointment.

Αν δλδ εχω ένα appointment με ονομασία ''Λογαριασμός'' και στις σημειώσεις του έχω πχ ''ΔΕΗ'' και κανω search με ''Λογαριασμός'' δεν βρισκει το appointment.

Αν ψαξω όμως με ''ΔΕΗ'' το βρίσκει.

wtf?

ΥΓ Νομίζω ότι το ιδιο ισχυε και πριν το 11

Σύριε κάτι τέτοια μεξικάνικα γίνονται γενικώς με το search Και όχι μόνο στο calendar.
Αυτός είναι ο λόγος που βάζω σε οτιδήποτε αποθηκεύω 2 λέξεις κλειδιά που θα ψάξω όταν κάνω search αν στην πρώτη λέξη φάω πόρτα.

πχ έχω αποθηκευμένο Ηλίας Υδραυλικός.
Αν ψάξω Ηλίας παίζει να μην το βρει. Αν ψάξω Υδραυλικός θα το βρει.
Ή και το αντίστροφο.
Άλλες φορές πάλι θα το βρεί είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο.
έχω την 10.3.3

Ειλικρινά μου καίει τον εγκέφαλο η apple με κάτι τέτοια ώρες ώρες.

Πετρο, το ζουμί είναι σε ποια πεδία (πχ στις επαφές, όνομα-επωνυμο-εταιρία κλπ) ψάχνει.

Δλδ το να βάλεις 2 διαφορετικές λέξεις στο ιδιο πεδίο δε νομίζω να βοηθάει σε κάτι. Αν είναι να ψάξει στο πεδιο αυτό, θα βρει όποια από τις 2 και να εχεις βάλει.

Η ιστορία μου θυμίζει τις αρχες του iOS που το search δεν εψαχνε στα πεδία notes των επαφών με αποτέλεσμα τον Γιώργο τον υδραυλικό αν τον είχες καταταχωρήσει σαν Γιώργο Υδραυλικό (στο πεδιο όνομα) να τον βρισκει αλλά είχες βάλει το ''Υδραυλικός'' στο πεδιο πχ ''εταιρία'' ή ''notes'' να μην τον εβρισκε.

Το αποτέλεσμα ηταν φυσικά ένα μπαχαλο.

Αλλα τουλάχιστον τοτε ηξερες ότι ψαχνει στα βασικά πεδία (όνομα, επώνυμο).

Εδώ φαινεται να μην ψάχνει στο βασικό πεδίο (τίτλος appointment) και να ψαχνει σε (καποια - ποια; ) άλλα.

Κάτι σχετικό-άσχετο: για πρώτη φορά συγχρόνισα το ημερολόγιο του Exchange με το ημερολόγιο του iOS μπας και περνάνε μερικά ραντεβού απ'το email.

Το θέμα είναι ότι παίρνω καθημερινά διάφορα invitations για seminars κλπ, τα οποία περνάνε στο ημερολόγιο και εμφανίζονται ως notification (το κλασσικό κόκκινο νουμεράκι πάνω στο εικονίδιο του app), και για να φύγουν πρέπει να κάνεις ντε και καλά accept, decline.

Προφανώς, επειδή πολλά απ'αυτά είναι ανοιχτά events, δε θέλω να μπαίνω στη διαδικασία να στέλνω προσωπική απάντηση στο καθένα, απλά να αδιαφορώ γι'αυτά. Πως το κάνω αυτό χωρίς να βλέπω το notification κολλημένο εκεί για πάντα;