iOS 18

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
29,062
Παλλήνη
Δεν βλέπω (στο Mac) την επιλογή > System Settings, click Apple Intelligence & Siri, then click Join the Apple Intelligence Waiting List.

Δεν έχω ασχοληθεί ακόμα, αλλά διάβασα ότι πρέπει να λειτουργεί το σύστημα σε US English.

• Like
Reactions: jig
Λοιπόν, μπήκε στο iPhone. Καλό δείχνει. Τα email summaries που δοκίμασα είναι αρκετά εύστοχα (μόνο γι'αυτό εξάλλου είχα εγκαταστήσει το Mail). Το clean up, όπως αναμενόταν, αποτελεσματικό στα ευκολάκια, τραγικό στα δύσκολα.

Σήμερα εδέησαν οι ΙΤ μας να μας επιτρέψουν εγκατάσταση του Sequoia (τώρα θυμήθηκαν), οπότε θα το δω κι αυτό, και μαζί και το integration.

ilias

Supreme Member
18 June 2006
9,325
Bratislava
Btw, ενώ έβαλα την επίσημη 18.1, η ΑΙ συνεχίζει να εμφανίζεται ως BETA.
Apple is launching its new AI features with a ‘beta’ label. That means this technology is still somewhat in its early stages.

Per an Apple support doc:

Apple Intelligence uses generative models, and outputs may be inaccurate, unexpected, or offensive. Check important information for accuracy.

• Like
Reactions: Maestro

jig

AVClub Addicted Member
10 July 2007
1,703
Mets, Athens
ΟΚ για να γίνει αυτό πρέπει να αλλάξεις το region σε US.Τότε θα σου βγάλει την επιλογή να κάνεις Join waitlist.

δεν χρειάζεται αλλαγή το region σε US, μόνο η γλώσσα σε US English.

chrisssb

Μέλος Σωματείου
26 August 2008
29,860
Kingdom of Rain
To δοκίμασες?
Αν έχεις region Greece, σου βγάζει English - Primary, όχι English US.
Aκόμη και αν βάλεις στο Apple intelligence & Siri γλώσσα English US, δεν σου βγαζει την επιλογή να μπεις στην waitlist.
Σε εμένα αυτό γίνεται.

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
29,062
Παλλήνη
Ναι, αλλά αλλάζει από την επιλογή Language & Region όπου εκεί επιλέγεις ως main language το US English και πρεπει να κανεις restart το μηχανημα.
Αυτό έκανα και μπήκα στο waitlist.
Screenshot 2024-10-28 at 21.45.00.png

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,189
Λοιπόν, μπήκε στο iPhone. Καλό δείχνει. Τα email summaries που δοκίμασα είναι αρκετά εύστοχα (μόνο γι'αυτό εξάλλου είχα εγκαταστήσει το Mail). Το clean up, όπως αναμενόταν, αποτελεσματικό στα ευκολάκια, τραγικό στα δύσκολα.

Σήμερα εδέησαν οι ΙΤ μας να μας επιτρέψουν εγκατάσταση του Sequoia (τώρα θυμήθηκαν), οπότε θα το δω κι αυτό, και μαζί και το integration.
Clean up πχ στις φωτό φαντάζομαι, έχεις εμπιστοσύνη να στο κάνει το AI;

Clean up πχ στις φωτό φαντάζομαι, έχεις εμπιστοσύνη να στο κάνει το AI;

Ναι, στις φωτό, καλά δεν περίμενα κάτι φοβερό (άλλωστε δε γίνεται κιόλας, καλό-χρυσό το ΑΙ αλλά μόνο όταν μπορεί με σαφήνεια να κάνει infer background, μόνο πχ σε καμιά παραλία με τη θάλασσα πίσω σου. )

Τώρα από κει και πέρα, kudos στην Apple γιατί με όλο αυτό το νταβαντούρι και τις αργοπορίες, αν μη τι άλλο πέρασε στο κοινό μια καχυποψία για το AI (λέγε με privacy) που άλλοι κατασκευαστές που ήρθαν νωρίτερα στο χορό (πχ Google, Microsoft) απλά την είχαν καταπιεί ως μη υπάρχουσα. Δηλαδή τώρα, με όλα αυτά τα permissions, turn on, κλπ κλπ κλπ, μπαίνεις στο τρυπάκι να ανησυχησεις λίγο που ανοίγεις την πόρτα της ζωής σου στο data collection, και τελικά μάλλον εκτιμάς το on device processing.

Ψυχολογικά όλα αυτά εννοείται, και τελικά μάλλον ανώφελα σε βάθος χρόνου. Αλλά σκέψου πχ πόσα απόρρητα emails θα διαβαστούν από τον summaries creator, είναι να φρίττεις :)

Tα call summaries ψαρωτικά, όταν όμως ψάξεις τη λεπτομέρεια στα transcripts, μάλλον λίγο απογοητευτικά. Από την άλλη δε φημίζομαι για την αμερικανικη προφορά μου, οπότε ίσως να έχει κι αυτό σχέση.

Last edited:

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
29,062
Παλλήνη
Ναι, αλλά αλλάζει από την επιλογή Language & Region όπου εκεί επιλέγεις ως main language το US English και πρεπει να κανεις restart το μηχανημα.
Αυτό έκανα και μπήκα στο waitlist.
Ξύπνησα το πρωί και το Apple Intelligence ηταν πλεον ενεργο. Δοκιμασα λιγο το photos cleanup και δουλευει αξιοπρεπεστατα και γρηγορα, χωρις αναγκη συνδεσης στο internet.
Θα ψαχουλέψω και τα υπόλοιπα καλούδια.

• Like
Reactions: jig

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
29,062
Παλλήνη
Ξύπνησα το πρωί και το Apple Intelligence ηταν πλεον ενεργο. Δοκιμασα λιγο το photos cleanup και δουλευει αξιοπρεπεστατα και γρηγορα, χωρις αναγκη συνδεσης στο internet.
Θα ψαχουλέψω και τα υπόλοιπα καλούδια.
Αν και είμαστε off topic (κανονικα πρεπει να κανουμε νεο thread "Apple Intelligence"), σημερα χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω τα writing tools γιατι μου εστειλαν ένα συμβόλαιο 22 σελίδων απο το Monaco, γραμμένο απο Γαλλόφωνο δικηγόρο σε μάλλον φτωχά Αγγλικά. Εκανα copy το κειμενο στα notes, και επελεξα το "professional" απο τα writing tools και το αποτελεσμα ηταν εντυπωσιακό!
Το χτένισα βέβαια να διορθώσω μικρολαθάκια, αλλά τελείωσα τη δουλειά σε μια περίπου ώρα, ενώ αν έπρεπε να το κάνω όλο μόνος μου θα χρειαζόμουν minimum ένα οκτάωρο.
Και όλα αυτά on device, χωρις να σταλει το παραμικρό στο cloud.

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
29,062
Παλλήνη
Αν και είμαστε off topic (κανονικα πρεπει να κανουμε νεο thread "Apple Intelligence"), σημερα χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω τα writing tools γιατι μου εστειλαν ένα συμβόλαιο 22 σελίδων απο το Monaco, γραμμένο απο Γαλλόφωνο δικηγόρο σε μάλλον φτωχά Αγγλικά. Εκανα copy το κειμενο στα notes, και επελεξα το "professional" απο τα writing tools και το αποτελεσμα ηταν εντυπωσιακό!
Το χτένισα βέβαια να διορθώσω μικρολαθάκια, αλλά τελείωσα τη δουλειά σε μια περίπου ώρα, ενώ αν έπρεπε να το κάνω όλο μόνος μου θα χρειαζόμουν minimum ένα οκτάωρο.
Και όλα αυτά on device, χωρις να σταλει το παραμικρό στο cloud.
Μόλις ανακάλυψα ότι τα Writing Tools λειτουργουν system wide οποτε δεν χρειαζεται να κανεις copy το κειμενο σε προγραμμα της apple (πχ notes) αλλα απλο δεξι κλικ πχ στο Microsoft Word οπου σου εμφανιζεται ενα υπομενου!
Screenshot 2024-10-30 at 23.52.03.png

Αυτά βλέπω και καταλαβαίνω γιατί οι ΙΤ μας έχουν πάθει κοκομπλόκο με το Sequoia και τελικά ακόμα μπλοκάρουν την εγκατάσταση του. Νόμιζα προχθές ότι ξεκλείδωσε γιατί άρχισε να το κάνει download, αλλά τίποτα... :(

Λογικό αν σκεφτείς πόσοι υπολογιστές χρησιμοποιούνται για έρευνα συχνά απόρρητη κλπ... καλά τα on device, αλλά στην τελική ποτέ δεν ξέρεις.

ilias

Supreme Member
18 June 2006
9,325
Bratislava
Σε μενα στο 15ΡΜ με region USA και γλωσσα English US (απο τα settings ομως) δεν βγαζει τιποτε απο ΑΙ.... νομιζω πρεπει το apple ID να ειναι US και τα στοιχεια εκει. διευθυνση κτλ.

Αν το ειχες ετσι δηλωμενο εξ αρχης, τοτε μαλλον εισαι οκ με το ΑΙ, αλλοιως δεν...

Αν δεν τα εχω μπερδεμενα, ειναι διαφορετικο το apple ID και τα στοιχεια που εχεις εκει (διευθυνση, τηλ, πιστ. καρτα, region κτλ) και διαφορετικο το region που βαζεις στα subscreptions η στα settings η στο app store... σ αυτα τα τελευταια, μπορεις να αλλαζεις το region αλλα δεν σε αφηνει να εχεις το ΑΙ.... σου δινει μονο προσβαση σε διαφορετικα app store .

jtheogr

AVClub Enthusiast
13 July 2010
925
Καλαμάτα
Σε μενα στο 15ΡΜ με region USA και γλωσσα English US (απο τα settings ομως) δεν βγαζει τιποτε απο ΑΙ.... νομιζω πρεπει το apple ID να ειναι US και τα στοιχεια εκει. διευθυνση κτλ.

Αν το ειχες ετσι δηλωμενο εξ αρχης, τοτε μαλλον εισαι οκ με το ΑΙ, αλλοιως δεν...

Αν δεν τα εχω μπερδεμενα, ειναι διαφορετικο το apple ID και τα στοιχεια που εχεις εκει (διευθυνση, τηλ, πιστ. καρτα, region κτλ) και διαφορετικο το region που βαζεις στα subscreptions η στα settings η στο app store... σ αυτα τα τελευταια, μπορεις να αλλαζεις το region αλλα δεν σε αφηνει να εχεις το ΑΙ.... σου δινει μονο προσβαση σε διαφορετικα app store .
Πρέπει και το Account του Appstore (Media & Purchases) να είναι US για να λειτουργήσει.

ilias

Supreme Member
18 June 2006
9,325
Bratislava
Πρέπει και το Account του Appstore (Media & Purchases) να είναι US για να λειτουργήσει.
Το οποίο account ειναι το apple ID που λεω.... και το οποίο αν το αλλαξεις region, ζηταει πλεον πιστωτικη της χωρας που θα δηλωσεις (παλιοτερα νομιζω δεν ηταν αναγκαιο να βαλεις πιστωτικη) και χανεις ολα τα subscriptions που τυχον εχεις απο app store αλλου region.

Αν δεν εχεις καποια subscriptions η αγορασμενα apps μπορεις να δοκιμασεις την αλλαγη region, αν ομως ζηταει πιστωτικη αντιστοιχη της χωρας που θα δηλωσεις, κολλαει το θεμα.

jtheogr

AVClub Enthusiast
13 July 2010
925
Καλαμάτα
Όντως αν αλλάξεις region ισχύουν αυτά που λες. Προσωπικά έχω άλλο account με και έχω και μια κάρτα US οπότε έχω βάλει προσωρινά το άλλο account στο media & Purchases.