iOS 18

Ερώτηση.
Έχω φτιάξει κάποια reminders πχ για τις πληρωμές του μήνα. Στο ημερολόγιο φαίνονται έτσι

View attachment 250845

Υπάρχει κάποιος τρόπος να φαίνονται και οι 5 πχ χωρίς να χρειαστεί να το ανοίξω;

Χρησιμοποιώ το fantastical αλλά είπα να γυρίσω στην εφαρμογή της Apple.
Γιατί δεν χρησιμοποιείς τις υπομνήσεις; Η συγκεκριμένη εφαρμογή με έχει βολέψει περισσότερο από το ημερολόγιο.

Λίγο βοήθεια.

Πριν λίγες μέρες σκοτώθηκε ένα νέο παιδί και είχε iphone. Είχε μαγαζί και θέλουν στην οικογένεια να ανοίξουν το κινητό για τα περιεχόμενα του. Πήγαν κάποιοι φίλοι του και άρχισαν να βάζουν κωδικούς με αποτέλεσμα να κλειδώσει. Αν και δεν το έχω δει κοίταξα στο PC του μήπως έχει αποθηκεύσει τους κωδικούς του icloud αλλά δεν είδα τίποτα. Το απόγευμα θα δω το κινητό και το laptop μήπως έχει εκεί κάτι. Επίσης έχει και apple watch. Να σημειωθεί ότι έχει windows και όχι Mac.

Μπορεί να γίνει κάποια επαναφορά επίσημα με ληξιαρχική πράξη θανάτου γιατί απ'όσο κατάλαβα έχει κλειδώσει για τα καλά.

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων. Ξεκαθάρισα εξαρχής ότι είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει επαναφορά ειδικά από τη στιγμή που έβαλαν χέρι και κλείδωσε. Αλλά λέω μήπως μια στο εκατομμύριο. Τουλάχιστον να στείλω τους γονείς επίσημα στην Apple να αναλάβουν αυτοί.

Μόνο αν είχε ορίσει κάποιον ως legacy contact.

Το θεωρώ εντελώς απίθανο. Θα δω το απόγευμα και τον άλλο υπολογιστή χωρίς να ελπίζω πολλά. Επειδή είναι πολύ ευαίσθητο το γεγονός θα τους παραπέμψω στην Apple αν δω ότι δεν βρίσκω κάτι. Δεν είναι να παίζουμε με τέτοια πράγματα.

Δυστυχώς δεν νομίζω να βρεις άκρη.. Αυτά τα safeguards σε προστατεύουν σε περίπτωση κλοπής ή μη εξουσιοδοτημένης χρήσης, αλλά αν δεν έχεις προβλέψει για το χειρότερο, η συσκευή κλειδώνει.

• Like
Reactions: koupa
Πριν ακριβώς 3 χρόνια είχα την ίδια περίπτωση με τον ξάδερφο μου. Πέθανε από καρδιά και η γυναίκα του δεν είχε επαφή με τα φορολογικά. Ευτυχώς είχε android και χρησιμοποιούσε Chrome και στον υπολογιστή. Ήταν παιχνιδάκι να βρούμε τους κωδικούς του μιας που συγχρονίζονται.

Δυστυχώς δεν νομίζω να βρεις άκρη.. Αυτά τα safeguards σε προστατεύουν σε περίπτωση κλοπής ή μη εξουσιοδοτημένης χρήσης, αλλά αν δεν έχεις προβλέψει για το χειρότερο, η συσκευή κλειδώνει.

Το ξέρω. Θυμάμαι σκηνικό πριν μερικά χρόνια με το fbi στην Αμερική που αρνήθηκαν να το ξεκλειδώσουν. Τους το εξήγησα από την πρώτη στιγμή ότι πουλάνε ασφάλεια σαν εταιρεία. Απλά θέλω να εξαντληθούν τα περιθώρια όσο είναι δυνατόν.

• Sad
Reactions: takisot
Μου έτυχε περίπτωση αντίστοιχη με συνάδελφο που έχασε τον γιό του, δεν μπορούσαν να ξεκλειδώσουν το τηλέφωνό του, και μάλιστα επειδή ήταν περίπτωση αυτοκτονίας, υπήρξε δικαστική εντολή και πάλι τίποτα δεν έγινε. Αν δεν έχεις ορίσει αυτό που ανέφερε ο Τακής, δεν υπάρχει λύση, κάνε μια ακόμα προσπάθεια, αλλά θεωρώ απίθανο να βγάλουν άκρη οι άνθρωποι, από την στιγμή που κλείδωσε η συσκευή, τέλος...

• Like
Reactions: koupa
Το θέμα είναι ότι ήταν νέος άνθρωπος και δεν τα είχε αποθηκευμένα. Τουλάχιστον τα γεροντια γράφουν και κανένα σημείωμα να θυμούνται. Έτσι είχα ξεκλειδώσει παλιότερα ένα icloud. Ο τύπος είχε χαρτάκι με τις 3 ερωτήσεις αλλά δεν είχε γράψει σωστά τα κεφάλαια γράμματα. Είχαμε πάρει τηλέφωνο στην Γερμανία αν θυμάμαι καλά και μας το είχαν ξεκλειδώσει. Αλλά μιλάμε για 2014-2015. Τώρα με το 2FA το θεωρώ εντελώς απίθανο

Καλώς ή κακώς, πρέπει να τα φροντίζουμε αυτά όσο είμαστε με ικανότητα δικαιοπραξίας, ακριβώς όπως με τις διαθήκες. Προσωπικά έχω ορίσει 2 legacy contacts και εχω και επιπλεον προβλεψεις για καθε ενδεχομενο...

Ενημέρωση...

Το iPhone είναι απενεργοποιημένο προφανώς λόγω πολλαπλών προσπαθειών εισόδου. Το παιδί δεν είχε iCloud αλλά Gmail. Βρήκαμε το πιο πρόσφατο τιμολόγιο αγοράς χώρου και ξεκινήσαμε τη διαδικασία επαναφοράς. Τα αδέρφια του είχαν μεταφέρει και τη SIM σε άλλο τηλέφωνο (android) οπότε ήρθαν οι κωδικοί στο νέο κινητό και στο Gmail. Τώρα περιμένουμε την Apple να μας ενημερώσει αν μας αναγνωρίζει και να το ξεκλειδώσει.

Τουλάχιστον να δούμε αν επαναφέρουμε φωτογραφίες, επαφές και ότι αρχεία βρούμε εκεί πάνω. Όπως έγραψα και το πρωί, είχε μαγαζί και τώρα έχουν πέσει πάνω τα αδέρφια του να δουν τι θα κάνουν.

Να πω την αλήθεια σε αυτό το κομμάτι προτιμώ την Google και τη Microsoft που έχουν ξεχωριστές εφαρμογές για 2FA. Μπορεί η Apple να τα κάνει εύκολα αν είσαι στο οικοσύστημα της αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις παιδεύεσαι. Αντίθετα οι άλλες 2 είναι πολύ πιο ευέλικτες. Πχ όταν αγόρασα το Pixel μου δεν μπόρεσα να το συνδέσω στη δουλειά που μου το έφεραν αν και έβαλα σωστό κωδικό. Όταν πήγα σπίτι ήρθε η ειδοποίηση στο iPad μέσω της εφαρμογής Gmail. Το ίδιο και όταν θέλω να ανοίξω κάτι από την MS. Χτυπάνε όλα μαζί. Κινητό και tablet. Στην Apple δεν έχω βρει κάτι αντίστοιχο. ΟΚ στέλνει ενημέρωση στο κινητό ή το εναλλακτικό mail αλλά θα σε παιδέψει.

Και στην Apple, αν έχεις άλλο trusted device (πχ iPad, Mac ) μπορεις να εχεις προσβαση στα iCloud δεδομενα και να κανεις ακομα και reset την συσκευη που ειναι κλειδωμενη.

Και στην Apple, αν έχεις άλλο trusted device (πχ iPad, Mac ) μπορεις να εχεις προσβαση στα iCloud δεδομενα και να κανεις ακομα και reset την συσκευη που ειναι κλειδωμενη.

Μόνο Apple όμως. Οι άλλοι σου δίνουν δυνατότητα και από τις 2 πλατφόρμες. ;)

Θυσιάζεις ασφάλεια για ευκολία όμως.

Γιατί; Όπως έγραψα και νωρίτερα τις προάλλες που αγόρασα το Google Pixel μου δεν μπόρεσα να το σετάρω στη δουλειά. Ήθελε επιβεβαίωση από μια ασφαλή συσκευή που είχα στο λογαριασμό μου. Το OP Nord είχε "ταξιδέψει" και έμεινε σαν εναλλακτική το iPad που ήταν σπίτι. Έκανα υπομονή λίγες ώρες και το έφτιαξα όταν γύρισα. Αντίστοιχα όταν στον υπολογιστή κάνω κάτι και θέλει σύνδεση χτυπάνε και τα 2 μηχανήματα.

Γιατί; Όπως έγραψα και νωρίτερα τις προάλλες που αγόρασα το Google Pixel μου δεν μπόρεσα να το σετάρω στη δουλειά. Ήθελε επιβεβαίωση από μια ασφαλή συσκευή που είχα στο λογαριασμό μου. Το OP Nord είχε "ταξιδέψει" και έμεινε σαν εναλλακτική το iPad που ήταν σπίτι. Έκανα υπομονή λίγες ώρες και το έφτιαξα όταν γύρισα. Αντίστοιχα όταν στον υπολογιστή κάνω κάτι και θέλει σύνδεση χτυπάνε και τα 2 μηχανήματα.
Στο οικοσύστημα της apple δεν μπορείς να θεωρήσεις ως trusted devices, non apple devices . Ορθως για εμενα γιατι δεν εχει ελεγχο στο ποσο καλα encrypted ειναι οι συσκευες αλλων κατασκευαστων.
Και εν πάση περιπτώσει, έχουν προσθέσει μια σειρά δικλείδων ασφαλείας για να αποφευχθεί το φαινόμενο κλειδώματος μιας συσκευής.

Στο οικοσύστημα της apple δεν μπορείς να θεωρήσεις ως trusted devices, non apple devices . Ορθως για εμενα γιατι δεν εχει ελεγχο στο ποσο καλα encrypted ειναι οι συσκευες αλλων κατασκευαστων.
Και εν πάση περιπτώσει, έχουν προσθέσει μια σειρά δικλείδων ασφαλείας για να αποφευχθεί το φαινόμενο κλειδώματος μιας συσκευής.

Σημερινή είδηση. Κενό ασφαλείας που μπορούσε να εκμεταλλευτεί κάποιος τη φόρτιση μέσω USB. Μπορούσες να ξεγελάσεις το λειτουργικό ότι η συνδεδεμένη συσκευή είναι φορτιστής και να ξεκινήσει εγκατάσταση backdoor. Και τα 2 λειτουργικά ήταν ευάλωτα.

Μια χαρά encrypted είναι και οι άλλοι. Τη δουλειά την κάνει η εκάστοτε εφαρμογή. Κάθε μέρα διαβάζουμε για κενά ασφαλείας και αποσύρσεις εφαρμογών. Δε νομίζω η Google και η MS να είναι λιγότερο χαλαρές σε αυτό το κομμάτι. Και οι 2 μάλιστα παίζουν στο ίδιο επίπεδο ασφαλείας μιας που και έχουν Enterprise κομμάτι μέσω των GSuite και O365 τα οποία εμπιστεύονται εκατομμύρια εργαζόμενοι.

Το android είναι πολύ λιγότερο ασφαλές από το iOS, αυτο είναι γνωστό τοις πασοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι το Apple ecosystem είναι απόρθητο. Απλά είναι από πάνω και ότι κενό ασφαλείας παρουσιαστεί το κλείνουν άμεσα. Και γενικά έχουν πολύ καλό practice στο θέμα ασφάλειας.

Το android είναι πολύ λιγότερο ασφαλές από το iOS, αυτο είναι γνωστό τοις πασοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι το Apple ecosystem είναι απόρθητο. Απλά είναι από πάνω και ότι κενό ασφαλείας παρουσιαστεί το κλείνουν άμεσα. Και γενικά έχουν πολύ καλό practice στο θέμα ασφάλειας.

Ήταν πολύ λιγότερο ασφαλές.
Οι διαφορές πλέον είναι ελάχιστες.
Τα security patches σε πολλές περιπτώσεις είναι σε μηνιαία βάση..