iOS 26

Ειχα το ιδιο θεμα οταν ημουν εκει (2009-2022). Ευτυχως η google ηταν πιο γρηγορη, και τα τελευταια χρονια ειχε αυτοματη απορριψη ή εβγαζε την κληση σε κοκκινα πλαισια γραφοντας Suspected Spam Call. Με εσωσε τοτε απο πολλες κλησεις κ σε καθημερινη βαση

Ειχα το ιδιο θεμα οταν ημουν εκει (2009-2022). Ευτυχως η google ηταν πιο γρηγορη, και τα τελευταια χρονια ειχε αυτοματη απορριψη ή εβγαζε την κληση σε κοκκινα πλαισια γραφοντας Suspected Spam Call. Με εσωσε τοτε απο πολλες κλησεις κ σε καθημερινη βαση

Το είχε και το iPhone αυτό αλλά έτσι έχανες και τη μια στις 10 κλήσεις που ήταν πραγματική. Τώρα ξεκαθάρισε το τοπίο.

Βασικά αυτό, το βγάζει με κόκκινο οπότε καταλαβαίνεις ότι είναι scam, άλλα έτσι και αλλιώς στην Ελλάδα δεν πέρνουμε και πολλές τέτοιες κλήσεις.

Μην το λες, οι τύποι κάνουν generate καινούρια νούμερα κάθε λεπτό, οπότε το κοκκινάκι δεν είναι απολύτως reliable. Πολλές φορές μάλιστα χρησιμοποιούν υπαρκτά νούμερα εν αγνοία φυσικά των νομίμων κατόχων τους.

Πάντως, τώρα που το ξανασκέφτομαι, στην Ελλάδα δε θα μπορούσε να προσφέρεται έτσι κι αλλιώς λόγω μη υποστήριξης της γλώσσας.

Στο Samsung που έχει κάτι τέτοιο πάντως, επειδή ως συνήθως τα Ελληνικά δεν υποστηρίζονται, 1-2 φορές που το δοκίμασα, νόμιζαν ότι είναι τηλεφωνητής και το έκλειναν.

Έστω δλδ ότι σε παίρνει κάποιος που είναι valid και σημαντικός (αλλά νέος και δεν τον έχεις ακόμη στις επαφές), θα τον βάζεις να κάνει δήλωση νομιμοφροσύνης;

Πιθανόν να βαρεθεί / τσαντιστει / δεν καταλάβει και να το κλείσει (ειδικά αν δεν είναι τόσο δικό του το ενδιαφέρον για επικοινωνία) και να χάσεις μια σημαντική (για εσένα) κλήση.

Ίσως είναι και κοινωνικές/πολιτισμικές διαφορές. Εδώ πχ οι τηλεφωνητές είναι καθημερινότητα, αν κάποιος δε σε βρει στάνταρ θα σου αφήσει μήνυμα (αυτός ήταν άλλωστε ο τρόπος που φιλτράριζα τα spam έως τώρα, απλά είχα και το τηλέφωνο να χτυπάει και να μου σπάει τα !#%@%). Μάλιστα, μια και κανείς δεν κάθεται να ασχοληθεί, κατά κανόνα οι τηλεφωνητές είναι οι default των παρόχων, άρα έτσι κι αλλιώς ακούγονται "ρομπότ" ως προς το μήνυμα που σου δίνουν.

Last edited:
Σε iPhone 15 pro max με iOS 26 υπάρχει η συγκεκριμένη επιλογή από τη beta. Συνδεδεμένο με US account και Apple Intelligence. Εχω ελληνική και αγγλική SIM ταυτόχρονα αλλά δε νομίζω ότι παίζει κάποιο ρόλο. Παντελώς άχρηστο βέβαια εφόσον δεν υποστηρίζει ελληνικά. Δυστυχώς.

Ναι, εγω εχω USA region και λειτουργει κανονικα με κοσμοτε καρτα, μονο που μιλαειι αγγλικα ακριβως οπως στο βιντεο παραπανω.

Εχω ομως 2 καρτες και θα ηθελα η λειτουργια αυτη ν αειναι ενεργη μονο στη μια καρτα... πχ στον προσωπικο αριθμο και οχι στον εταιρικο.... δεν με πειραζει πχ να χασω κλησεις στον προσωπικο μου αριθμο απο νιγηριανους πριγκηπες, αλλα με πειραζει στον επαγγελματικο, οπου δνε μπορω να εχω ολους τους προμηθευτες, πελατες, συναδελφους κτλ στις επαφες.

Δεν βρηκα τετοια επιλογη...

Ίσως είναι και κοινωνικές/πολιτισμικές διαφορές. Εδώ πχ οι τηλεφωνητές είναι καθημερινότητα, αν κάποιος δε σε βρει στάνταρ θα σου αφήσει μήνυμα (αυτός ήταν άλλωστε ο τρόπος που φιλτράριζα τα spam έως τώρα, απλά είχα και το τηλέφωνο να χτυπάει και να μου σπάει τα !#%@%). Μάλιστα, μια και κανείς δεν κάθεται να ασχοληθεί, κατά κανόνα οι τηλεφωνητές είναι οι default των παρόχων, άρα έτσι κι αλλιώς ακούγονται "ρομπότ" ως προς το μήνυμα που σου δίνουν.
Εχω να χρησιμοποιήσω τηλεφωνητή 100 χρόνια…

• Haha
Reactions: zapper

Στον τηλεφωνητή του παρόχου ζήτημα είναι να λαμβάνω 2-3 μηνύματα τον χρόνο. Στου σπιτιού πριν από 20 χρόνια ήταν κάτι το ιδιαίτερο, μπορεί και να το χρησιμοποιούσε κανείς.
Να είμαι ειλικρινής το θεωρώ και απίστευτο χάσιμο χρόνου. Τόσο για αυτόν που μιλάει στον τηλεφωνητή όσο και για εμένα που θα πρέπει να τα ακούσω.

Ένα sms/teams/email/οτιδήποτε άλλο, είναι πολύ πιο άμεσο.

Στον τηλεφωνητή του παρόχου ζήτημα είναι να λαμβάνω 2-3 μηνύματα τον χρόνο. Στου σπιτιού πριν από 20 χρόνια ήταν κάτι το ιδιαίτερο, μπορεί και να το χρησιμοποιούσε κανείς.
Να είμαι ειλικρινής το θεωρώ και απίστευτο χάσιμο χρόνου. Τόσο για αυτόν που μιλάει στον τηλεφωνητή όσο και για εμένα που θα πρέπει να τα ακούσω.

Ένα sms/teams/email/οτιδήποτε άλλο, είναι πολύ πιο άμεσο.
Είναι λίγο στην κουλτούρα του κάθε λαού αυτό, εμείς στην Ελλάδα δεν το έχουμε με τον τηλεφωνητή, δεν έχω αφήσει ποτέ ηχητικό μήνυμα στην ζωή μου, στην Αμερική από την άλλη το κάνουν....εμείς στην Ελλάδα το πρωί τρώμε τυρόπιτες, κουλούρια κλπ. γενικά αλμυρά, ενώ οι Αμερικανοί τρώνε μόνο ζάχαρη με ντόνατς κλπ....είναι πως έχεις μάθει.

Είναι safe να το περάσω το 26 στα iphone των παιδιών ή να περιμένω τους beta testers για να μην έχω γκρίνιες;

Safe είναι . Απλά ανάλογα τη συσκευή μπορεί η μπαταρία αρχικά να μειωθεί πχ στο 14pm έτσι έγινε.

• Like
Reactions: pathfinder