iOS 27

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Σε μενα κατεβηκε το app, του εκανα μια ψευτοερωτηση και απντησε αλλα δεν δοκιμασα κατι σοβαρο ουτε ξερω μεχρι που μπορει να φτασει.... και σε 12ρι απλο και σε air...
Αν και τα αγγλικα μου δεν ειναι και οτι καλυτερο, αλλα και η siri.... αν και ΑΙ ειναι ακομη .... siri :cool::cool:

Screenshot 2026-09-17 at 17.46.22.png Screenshot 2026-09-17 at 17.57.11.png

Πιο αδιάφορη 'major' αναβάθμιση δεν θυμάμαι πάντως. Αν εξαιρέσεις το εικονίδιο της μπαταρίας, ψάχνεις με πολύ κόπο για να δεις κάτι καινούριο. Όσο για τη Siri... ας μη σχολιάσω, ευτυχώς που έχει ανεβεί τόσο πολύ το Voice του GPT και δεν χρειάζεται να ασχοληθείς καν μαζί της. Πραγματικά, εδώ και 2 χρόνια τη χρησιμοποιώ μόνο για κάνα ξυπνητήρι.

Επίσης, το CarPlay μου κάνει τσαλίμια με τα κουμπιά της BMW. Πλέον το next/previous track (τα μόνα χρήσιμα κουμπιά δηλαδή στο τιμόνι) δε λειτουργούν με το Apple Music. :eek:

Προφανώς θα είναι κάτι αστεία εύκολο να διορθωθεί, επειδή όμως έχει να κάνει με το infotainment της BMW, φοβάμαι πως μπορεί να πάρει και 3-4 χρόνια...

Πιο αδιάφορη 'major' αναβάθμιση δεν θυμάμαι πάντως. Αν εξαιρέσεις το εικονίδιο της μπαταρίας, ψάχνεις με πολύ κόπο για να δεις κάτι καινούριο. Όσο για τη Siri... ας μη σχολιάσω, ευτυχώς που έχει ανεβεί τόσο πολύ το Voice του GPT και δεν χρειάζεται να ασχοληθείς καν μαζί της. Πραγματικά, εδώ και 2 χρόνια τη χρησιμοποιώ μόνο για κάνα ξυπνητήρι.
Ηταν αναβάθμιση πιο πολύ για βελτίωση ταχύτητας, το ίδιο και το Ipados...είναι πιο γρήγορο το λειτουργικό, ανοίγουν οι εφαρμογές πιο γρήγορα, όπως και το Multitasking, ο File explorer πάει σφαίρα, το Airdrop επίσης κλπ. Του χρόνου φαντάζομαι θα δούμε κάτι σημαντικό σε αλλαγές αισθητικές όσο και σε νέες δυνατότητες κλπ. Είναι πλήρες και ώριμο λειτουργικό, πολύ γρήγορο στα πάντα πλέον, οπότε αρχίζει και δυσκολεύει το πράγμα στο τι να δώσεις κάθε χρόνο που να χαρούν οι χρήστες.

Ακριβώς. Μια από τις πιο ουσιαστικές αναβαθμίσεις που έχουν γίνει στην ιστορία. Όσο για το Siri AI, Ιάσωνα ψάξε το καλύτερα, θα έχεις ευχάριστες εκπλήξεις. ;)

Δεν ξέρω τι λέτε, επειδή είχα και τα δυο current (iPhone 17PM και iPadProM5), εγώ διαφορές δεν είδα, ήταν και είναι όλα ταχύτατα. Θα σας πω μήπως δω κάτι καλύτερο στην αυτονομία σε καμία βδομάδα που θα'χουν τελειώσει τα indexing κλπ.

Ακριβώς. Μια από τις πιο ουσιαστικές αναβαθμίσεις που έχουν γίνει στην ιστορία. Όσο για το Siri AI, Ιάσωνα ψάξε το καλύτερα, θα έχεις ευχάριστες εκπλήξεις. ;)

Τάκη, ψάξε εσύ λίγο το Apple Music στο Χ3 να μου πεις αν σου κάνει τα ίδια. Βέβαια έχουμε διαφορετικό version εκεί.

Τάκη, ψάξε εσύ λίγο το Apple Music στο Χ3 να μου πεις αν σου κάνει τα ίδια. Βέβαια έχουμε διαφορετικό version εκεί.

Update: δεν είναι καν μόνιμο, όποτε θέλει το κάνει, ενίοτε φτιάχνει με επανεκίνηση (του αυτοκινήτου)... 🫠

Δεν ξέρω τι λέτε, επειδή είχα και τα δυο current (iPhone 17PM και iPadProM5), εγώ διαφορές δεν είδα, ήταν και είναι όλα ταχύτατα. Θα σας πω μήπως δω κάτι καλύτερο στην αυτονομία σε καμία βδομάδα που θα'χουν τελειώσει τα indexing κλπ.
Oχι βρε συ, δεν παρατήρησες διαφορές στην ταχύτητα σε σχέση με το παλιό λειτουργικό? Ειδικά στο Ipad (έχουμε το ίδιο) άνoιξε αν θες τον file explorer παίξε λίγο, μετακίνησε αρχεία θα δεις μεγάλη διαφορά, το ίδιο και στο άνοιγμα των εφαρμογών, το Airdrop στέλνει αρχεία σε πολλαπλάσια ταχύτητα, μέχρι και το Multitasking είναι πλέον εντελώς Smooth. Δεν λέω ότι όλα δεν ήταν γρήγορα πριν, άλλα τώρα είναι απλά ακαριαία.

Παράδειγμα Resident Evil 4 ανοίγει στο Ipad σχεδόν στον μισό χρόνο, ακαριαία θα έλεγα σε σημείο που απορείς πως τα καταφέρνει. Σχεδόν σε κάθε έκδοση ios/ipados στην αρχή που την εγκαθιστούσα πάντα κάτι αργούσε, κάτι καθυστερούσε, έτρωγε μέρες να στρώσει ή περίμενα νέο Update κλπ. Είναι η πρώτη φορά που όλα με το καλημέρα είναι smooth με μεγάλη διαφορά σε ταχύτητα σε σημείο που δεν ξέρω πλέον αν μπορεί να γίνει πιο γρήγορο στο μέλλον.

• Like
Reactions: takisot
Επίσης, το CarPlay μου κάνει τσαλίμια με τα κουμπιά της BMW. Πλέον το next/previous track (τα μόνα χρήσιμα κουμπιά δηλαδή στο τιμόνι) δε λειτουργούν με το Apple Music. :eek:

Προφανώς θα είναι κάτι αστεία εύκολο να διορθωθεί, επειδή όμως έχει να κάνει με το infotainment της BMW, φοβάμαι πως μπορεί να πάρει και 3-4 χρόνια...
Δεν έχω θέμα στο δικό μου (με Spotify).

Είναι πολύ πιο snappy σε όλες τις συσκευές που έχω.

Ναι, γράφεις Ελληνικά και σου απαντάει ομοίως. Δεν είδες το παραπάνω που έβαλα ;
Οχι δεν το είδα αλλά το τσέκαρα και δουλεύει όντως, απλά δεν καταλαβαίνει αν της μιλήσεις Ελληνικά.

Οχι δεν το είδα αλλά το τσέκαρα και δουλεύει όντως, απλά δεν καταλαβαίνει αν της μιλήσεις Ελληνικά.
Όντως δεν καταλαβαίνει καλά τα ελληνικά στο φωνητικό, αλλά παρατήρησα κάτι ακόμα και στο απλό Siri του κινητού: πλέον μπορείς βασικές εντολές να τις δώσεις στα ελληνικά πχ κάλεσε την Ιωάννα , οδήγησε με στο σπίτι της Ιωάννας κλπ

Όντως δεν καταλαβαίνει καλά τα ελληνικά στο φωνητικό, αλλά παρατήρησα κάτι ακόμα και στο απλό Siri του κινητού: πλέον μπορείς βασικές εντολές να τις δώσεις στα ελληνικά πχ κάλεσε την Ιωάννα , οδήγησε με στο σπίτι της Ιωάννας κλπ
Όντως συμβαίνει απλά δεν καταλαβαίνει τα Ελληνικά ονόματα σε μένα τουλάχιστον π.χ. Αν του πω κάλεσε τον γιό μου δεν το καταλαβαίνει, ενώ το κάλεσε my son το καταλαβαίνει.