iOS 7

Άλλη μια...

Με το iOS6, συνδέοντας το ΑϊΦώνη σε υπολογιστή, άνοιγα το Image Capture και μπορούσα να περάσω τις φώτο από την Camera Roll στον υπολογιστή.
Τώρα ανοίγοντας το Image Capture δεν βλέπω κανένα περιεχόμενο από το τηλέφωνο.

Έχει συμβεί κάτι?

θα το δοκιμασω το βραδυ... δοκιμασε και το τελευταιο iphoto - aperture.
YΓ... εχεις κανει φανταζομαι Update στο συστημα σου.

Η apple ειναι γνωστο οτι εχει μπει δυναμικα και στο χωρο των παιχνιδιων.
Με το Ios 7 και τις νεες δυνατοτητες διασυνδεσης μεσω BT4 , θ αρχθισουν σε λιγο ναβγαινουν και οι πρωτοι controller για games kai ios συσκευες.

Logitech και ClamCase δείχνουν τα πρώτα game controllers για το iOS 7

Η Apple παρέχει, πλέον, συγκεκριμένες οδηγίες για αυτά τα hardware controllers ώστε να διασφαλίζεται μια συνοχή στα πλήκτρα ελέγχου τόσο για τον χρήστη όσο και για τους developers. To συγκεκριμένο framework προσθέτει συμβατότητα εκτός από το iOS 7 και για το OS X 10.9. Όταν το σύστημα εντοπίσει έναν controller συνδεδεμένο στη Mac ή iOS συσκευή, τότε το παιχνίδι διαβάζει αυτά τα control inputs ως κανονικό gameplay. Υπάρχουν τρία είδη διαθέσιμα: standard form-fitting, extended form-fitting και extended wireless.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

gamecase.jpg

Last edited:
Ας πω κι εγώ την εμπειρία μου με το 7.

Μπήκε σε iPad 3 ΟΤΑ (έκανε καμιά ωρίτσα να μπει χοντρικά).

Τεχνικά είναι σαφώς βελτιωμένο (notification center κλπ).

Όλες οι αλλαγές που πρόλαβα να δω είναι στη σωστή κατεύθυνση και με καλύπτουν λειτουργικά.

Από ταχύτητα όμως δεν τα πήγε καλά: Σαφέστατο lag έως και ενοχλητικό (με disable διάφορα κολπάκια που είχατε αναφέρει νωρίτερα στο νήμα).

Καμία σχέση με τη γνωστή εμπειρία Apple (σε οτιδηποτε λιγότερο από 4S / iPad 3 νομίζω οτι θα ειναι απογοητευτική η ταχύτητα - δεν θα εκανα καν το κοπο να δοκιμασω).

Πχ η αλλαγή backround έκανε 10-20 sec να γίνει!

Ωστόσο αυτό (καλώς ή κακώς) δεν με ενόχλησε ιδιαίτερα γιατί ίσως στρώσει μετά από μερικα reboot (το ανέφερε κάποιος) και γιατί αργά ή γρήγορα θα πάρω το νέο iPad.

Από μπαταρία δεν προλαβα να δω κάτι ιδιαίτερο (αλλά και πάλι στο iPad δεν με καίει και πολύ το θέμα).

Τα floating τερτίπια, πλάκα έχουν αλλά είναι πολύ λιγότερο εμφανή απ όσο νόμιζα (και σίγουρα θα καταλήξουν αδιάφορα στο μέλλον).

Μέχρι εδώ όλα καλά / αναμενόμενα.

ΑΛΛΑ…γιατί υπάρχει ένα μεγάλο αλλά…

Η αισθητική του 7 είναι (για τα γούστα μου) τραγική.

Δεν αναφέρομαι τόσο στο ‛’λιτό’’ των εικονιδίων, αυτό το θεωρώ θετικό (ιδιαίτερα σε συνδυασμό με το parallax) όσο στις χρωματικές επιλογές.

Sorry αλλά αυτά τα χρώματα είναι παιδικά / κιτς / για Ασιάτες και καταλήγουν και ιδιαίτερα κουραστικά στο μάτι.

Δοκίμασα πχ το κιτρινάκι και νόμιζα ότι είχα Ασιατικό πυρετό (γιατί δεν είναι το ‛’καθαρό’’ κίτρινο αλλά αυτό το ‛’πεθαμένο’’ των Κινέζων ρε γμτ).

Κοιτάω την Home Screen και νομίζω ότι είμαι σε παιδική χαρά σε επαρχία της Ταιβάν.

Το δε άσπρο χρώμα που κυριαρχεί παντού στα menu με κούρασε ιδιαίτερα (νομίζω το ανέφερε και κάποιος παραπάνω). Δοκίμασα να χαμηλώσω φωτεινότητα / ρυθμιση contrast που έχει αλλά δεν ειδα σημαντική διαφορά.

Η δε μπαρα στο κάτω μέρος της home screen είναι τραγική!

Μια γκουμούτσα τεραστίου ύψους και με μηδενικό transparency (στο 5-10% του πάνω μέρους της μόνο – μετά γίνεται solid / απλως με προσαρμοζόμενο χρώμα.).

Νοιώθεις σαν να έχεις βάλει μονωτική ταινία στο κάτω μέρος της οθόνης και η οθόνη να έχει μικρύνει καθ’ ύψος.

Όσο για ρυθμίσεις κλπ, τις έψαξα όλες, τπτ από τα παραπάνω δεν είδα να ρυθμίζεται με αποτέλεσμα (μόνο ένα invert colors – που σε κάνει να παθαίνεις επιληπτικό σοκ σε 1 λεπτό).

Μετά από αυτά δεν τολμώ να το βάλω στο 4S (και για λόγους αισθητικής αλλά και ταχύτητας / κατανάλωσης).

Η αισθητική αυτή γραμμή της Apple ήταν μια μεγάλη, δυσάρεστη, έκπληξη για μένα.

Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι θέλει να ανοιχτεί στην Ασιατική αγορά (όπου οι κιτς χρωματικές επιλογές (software και hardware) θα κάνουν σίγουρα θραύση).

Περίμενα πως και πως το 7 να πάρω μια ανάσα από τα κουτάκια των τελευταίων ετών και να παίξω με το 5S αλλά αυτό που κατάφερε η Apple είναι απλώς να παραγγείλω σήμερα ένα Samsung S4 για να δώσω επιτέλους μία σοβαρή ευκαιρία και στο άλλο στρατόπεδο.

Δεν ξέρω πως θα πάει (γιατί από άποψη design hardware το iPhone παραμένει απείρως πιο όμορφο από οτιδήποτε άλλο) αλλά πλέον αισθάνομαι ότι η Apple το / μας παραγάμησε και πλέον είναι και θέμα αυτοσεβασμού να κοιτάξει κάποιος εναλλακτικές λύσεις.

Last edited:
Μμμ ενδιαφέρουσα (αναμενόμενη ως προς τα στυλιστικα) άποψη.
Με το καλό να παραλάβεις το flagship της samsung. Αναμένουμε λοιπόν εντυπώσεις...

Περίμενα πως και πως το 7 να πάρω μια ανάσα από τα κουτάκια των τελευταίων ετών και να παίξω με το 5S αλλά αυτό που κατάφερε η Apple είναι απλώς να παραγγείλω σήμερα ένα Samsung S4 για να δώσω επιτέλους μία σοβαρή ευκαιρία και στο άλλο στρατόπεδο.

Δεν ξέρω πως θα πάει (γιατί από άποψη design hardware το iPhone παραμένει απείρως πιο όμορφο από οτιδήποτε άλλο) αλλά πλέον αισθάνομαι ότι η Apple το / μας παραγάμησε και πλέον είναι και θέμα αυτοσεβασμού να κοιτάξει κάποιος εναλλακτικές λύσεις.

Ξέρεις τι θα γίνει τώρα, έτσι; :p

Unleash+the+Kraken[1].jpg

Είναι και Παρασκευή..

Re: Απάντηση: Apple iOS 7

Μμμ ενδιαφέρουσα (αναμενόμενη ως προς τα στυλιστικα) άποψη.
Με το καλό να παραλάβεις το flagship της samsung. Αναμένουμε λοιπόν εντυπώσεις...
Ελα, μη συγκρατείσαι, πες ότι είχες έναν μικρό οργασμό όταν διάβαζες το post...:p

Σε 5αρι , έχει lag (ή είναι αργό) το fade in, όταν πατάς το κουμπί για να ανοίξει το τηλέφωνο.
Από κατάσταση σβηστής οθόνης δηλαδή , κλικ
Αλλάζει η ρύθμιση για κάτι πιο ακαριαίο και πώς?

εκανες δυστυχως το λαθος να το βαλεις στο ipad... που η τελικη εκδοση θα ειναι το 7.1 τον Οκτωβριο!
Σε ολα τα ipad εχει ακομη lag , δεν ειναι θεμα γενιας (3-4 κλπ).... στο iphone einai πολυ καλυτερη εμπειρια.

Τεσπα... γιατι δε πηρες το HTC ONE τουλαχιστον που ειναι και πολυ ωραιο και κατασκευαστικα ανωτερο ?

οχι, ετσι ειναι.
Ισως το "επιταχυνουν" , οπως και πολλα animation στις επομενες αναβαθμισεις.

Σε 5αρι , έχει lag (ή είναι αργό) το fade in, όταν πατάς το κουμπί για να ανοίξει το τηλέφωνο.
Από κατάσταση σβηστής οθόνης δηλαδή , κλικ
Αλλάζει η ρύθμιση για κάτι πιο ακαριαίο και πώς?

οχι, ετσι ειναι.

Σε ευχαριστώ Γιάννη!

Να ρωτήσω και κάτι δεύτερο (λόγο έλλειψης χρόνου να ψάξω στο νετ – προκαταβολικά ευχαριστώ)

Πως ενεργοποιούμε το animation στα εικονίδια , αυτό όταν γέρνει το τηλέφωνο να γερνούν, γιατί default μετά το Update είναι στο off στο λευκό πεντάρι που έχω εδώ.

Απάντηση: Re: Apple iOS 7

οχι, ετσι ειναι.

δλδ υπάρχει Lag αλλα "ετσι ειναι"???? says who????????

και αν ειναι να το "επιταχύνουν" όπως λες ΑΡΑ ειναι lag και θέλει μάζεμα....

εκανες δυστυχως το λαθος να το βαλεις στο ipad... που η τελικη εκδοση θα ειναι το 7.1 τον Οκτωβριο!
Σε ολα τα ipad εχει ακομη lag , δεν ειναι θεμα γενιας (3-4 κλπ).... στο iphone einai πολυ καλυτερη εμπειρια.
Ετσι ειμαστε εμεις οι ηλιθιοι χρηστες, όλο λάθη κανουμε ρε γμτ (σαν τον VaderGR που χθες έκανε το λάθος κι αυτός να εμπιστευει το iTunes και την απλότητα που διατυμπανίζει (γενικα η Apple) και να χάσει όλες τις φωτο που είχε στο iPhone)....

Οπως είπα Γιάννη, το lag ειναι το τελευταίο που με νοιάζει.

Εκτός βέβαια αν πιστεύεις ότι στο 7.1 θα αλλάξουν όλα τα χρωματα, την start screen bar κλπ....

Οσον αφορά το HTC, ειναι σαφως πιο όμορφο και καλοκατασκευασμένο αλλά προτιμησα το S4 γιατι τεχνικά ειναι λίγο ανώτερο και κυρίως γιατί το OS του ειναι λίγο πιο φρέσκο και κυρίως πιο όμορφα σεταρισμένο από το Sense (που δεν μου μ αρεσε και πολύ - μου θυμησε λίγο εποχες Win Phone - που θελω να ξεχάσω :p).