iOS 7

Η γυναίκα μου έχει ένα iphone 4 και μετα την αναβάθμιση (τώρα έχει 7.0.3) έχει συχνές διακοπές της κλήσης, το οποίο οφείλεται μάλλον σε πρόβλημα του proximity sensor που δε λειτουργεί σωστά όπως διάβασα σε κάποια fora - καθώς επίσης και κανα δυο φορές το τηλέφωνο έκανε κλήσεις μόνο του ενω ήταν ακουμπισμένο στο τραπέζι.Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει και κάποιος άλλος αυτό το πρόβλημα κι αν υπάρχει κάποια λύση ή πρέπει να περιμένουμε πότε θα δεήσει η apple να βοηθήσει με καινούριο update.

Μπήκα για να γράψω ακριβώς αυτό... χάνω πάρα πολλές κλήσεις... 1 στις 4 πέφτει η γραμμή... τραγική κατάσταση....

Σε 4s με 7.0.3 προσωπικά δεν έχω παρατηρήσει να χάνω καμία κλήση από την πρώτη έκδοση του iOS 7.

Το τηλέφωνο η αλήθεια είναι πως έγινε λίιιγο πιο αργό από πριν. Κοινώς κάθε πέρσι και καλύτερα όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτωσεις.

Το Σ/Κ αναβάθμισα δυο iPhone 4 από 4.3 σε 7.0.3.

Πρέπει να ήταν η πιο αγχωτική αναβάθμιση που έχω κάνει ποτέ μου..

Αφού είχε περαστεί το νέο IOS έπρεπε να γίνουν restore τα δεδομένα των κινητών (τα οποία φυσικά είχαν γίνει backup πριν αρχίσει η αναβάθμιση).

Έλα που δεν.. Η διαδικασία έκανε συνεχώς κύκλους με αποτέλεσμα η μόνη επιλογή που ήταν ρεαλιστική (δηλαδή που όντως προχωρούσε) ήταν η "set up as new phone" (ή κάτι τέτοιο).
Μόλις επέλεξα αυτή, ως εκ θαύματος, τα κινητά έπαιξαν κανονικά, με τα apps και τα contacts και όλα.
Δηλαδή το restore του backup γινόταν, αλλά το κινητό δεν το καταλάβαινε (ή κάτι τέτοιο).

Η διαδικασία έγινε σε 2 διαφορετικά laptops, κανένα από τα οποία δεν είχε στημένο πάνω του iTunes (καθαρή εγκατάσταση δηλαδή).
Το Σάββατο έγινε στο ένα κινητό, την Κυριακή στο άλλο.

Όπως καταλαβαίνετε, φχαριστήθηκα "user friendlyness" και θα σας το κοπανάω για πάντα. :D

Ντιμ έχω κάνει πάμπολλα new firmware/restore χωρίς κανένα πρόβλημα. Το restore from backup είναι απλούστατη διαδικασία εκτός και αν πρόκειται για jail broken συσκευές που χρειάζεται λίγο περισσότερη φροντίδα..

Και φυσικά άπαξ και έχεις κάνει backup δεν δικαιολογείται κανένα άγχος ότι και να γίνει. Βέβαια σε αυτό δικαιολογεισαι ερχομενος απο windows.. :p

Re: Απάντηση: Apple iOS 7

Ντιμ έχω κάνει πάμπολλα new firmware/restore χωρίς κανένα πρόβλημα. Το restore from backup είναι απλούστατη διαδικασία εκτός και αν πρόκειται για jail broken συσκευές που χρειάζεται λίγο περισσότερη φροντίδα..

Και φυσικά άπαξ και έχεις κάνει backup δεν δικαιολογείται κανένα άγχος ότι και να γίνει. Βέβαια σε αυτό δικαιολογεισαι ερχομενος απο windows.. :p

Απλούστατη ξε-απλούστατη, δεν δούλεψε όπως έπρεπε και μάλιστα σε δυο συσκευές, οι οποίες μάλλον είχαν κάνει το "αμάρτημα" να μην έχουν γίνει ποτέ update μέχρι προχτές.

Τι να το κάνω το backup αν δεν γίνεται restore? ;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Apple iOS 7

Απλούστατη ξε-απλούστατη, δεν δούλεψε όπως έπρεπε και μάλιστα σε δυο συσκευές, οι οποίες μάλλον είχαν κάνει το "αμάρτημα" να μην έχουν γίνει ποτέ update μέχρι προχτές.

Τι να το κάνω το backup αν δεν γίνεται restore? ;)
Προσπαθώ να σου πω ευγενικά ότι μάλλον έκανες πατάτα απο απειρία... :p

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Apple iOS 7

Προσπαθώ να σου πω ευγενικά ότι μάλλον έκανες πατάτα απο απειρία... :p

Βρήκες άνθρωπο να χαρακτηρίσεις άπειρο... :p
Τελικά Τάκαρε , το Itunes είναι οντως το καρκίνωμα της apple (μεσα σε ολα τα πραγματικά πολλά καλά που έχει).
Επίσης , επειδη εσυ και ο Γιάννης παντού γραφετε απο κάτω οτι σε εσάς δούλεψε καλά κτλ , μάλλον σας καθιστα κάτι πολύ παραπανω απο average users... (πρεπει να ειστε tutors στους genius η πως σταδιάλα λέγονται :p )

Απάντηση: Re: Apple iOS 7

Μπήκα για να γράψω ακριβώς αυτό... χάνω πάρα πολλές κλήσεις... 1 στις 4 πέφτει η γραμμή... τραγική κατάσταση....

Τα ιδια σημερα μου περιέγραφε φιλος που περασε την αναβάθμιση σε 5αρι.
Μεταξυ αλλων του σβήνει στα καλα καθούμενα εκει μου μιλάει...
Περιττό να πω ποσο μετανιωμένος ηταν που περασε την αναβάθμιση...
Του πρωτινα να την ξαναπεράσει απο την αρχη ως new ... ( λογικα με οσα γράφονται θα ρθει στα καλα του με την καθαρή εγκατάσταση )

Τα ιδια σημερα μου περιέγραφε φιλος που περασε την αναβάθμιση σε 5αρι.
Μεταξυ αλλων του σβήνει στα καλα καθούμενα εκει μου μιλάει...
Περιττό να πω ποσο μετανιωμένος ηταν που περασε την αναβάθμιση...
Του πρωτινα να την ξαναπεράσει απο την αρχη ως new ... ( λογικα με οσα γράφονται θα ρθει στα καλα του με την καθαρή εγκατάσταση )

Και εσύ φαιδρός είσαι !!! Η μάλλον ο φίλος σου :p
Τέτοια πράγματα δεν συμβαινουν πραγματικά , ειναι placebo effect :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Apple iOS 7

Βρήκες άνθρωπο να χαρακτηρίσεις άπειρο... :p
Τελικά Τάκαρε , το Itunes είναι οντως το καρκίνωμα της apple (μεσα σε ολα τα πραγματικά πολλά καλά που έχει).
Επίσης , επειδη εσυ και ο Γιάννης παντού γραφετε απο κάτω οτι σε εσάς δούλεψε καλά κτλ , μάλλον σας καθιστα κάτι πολύ παραπανω απο average users... (πρεπει να ειστε tutors στους genius η πως σταδιάλα λέγονται :p )

Έμπειρος γενικά, απειρος στα περί Apple..
Σοβαρά τώρα, δεν έχω ξανακούσει το πρόβλημα του εξου και το ότι το αποδίδω σε πατατια. Μπορεί να κάνω και λάθος.

Με δεδομένο ότι η διαδικασία είναι τυφλοσούρτης και δεν έχεις ουσιαστικά επιλογές, δεν έγινε πατάτα από μέρους μου. Τα κουμπάκια που μπορεί να πατήσει κανείς είναι ελάχιστα. Και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό..

Κοιτά, επι της ουσίας είτε επιλέξεις restore from backup είτε set up as new, η ίδια διαδικασία ακολουθείται αν γίνει μέσω iTunes: Σβηνεται τελείως το iPhone, περνά καθαρά το νέο firmware και επαναφέρεις τα δεδομένα απο το backup (manually στην δεύτερη περίπτωση).
Μήπως τα πισια δεν είχαν την τελευταία έκδοση iTunes?

iphone + pc = disaster! :p

ενας λογος , ειναι οτι ηταν σε ios 4 -> 7.
Δε παει ετσι ακριβως.... το σωστο ειναι να κανεις ολες τις αναβαθμισεις , τη μια πισω απο την αλλη.
Αν πηγες να περασεις το 7 , πανω απο το 4 , λογικο ειναι να μη γινεται restore.
Υπαρχουν πολλες αλλαγες ... μιλαμε για 3 version μετα (3 χρονια δηλ.) ....

Last edited:
Γιατι λογικο ρε Γιάννη?
Ο μεσος χρήστης το ξερει αυτο?
Δεν ειναι δα και δύσκολο να καταλάβει το itunes τι εκδοση εχεις πριν σου κανει restore.
Εστω να βγει ενα μήνυμα να αναβαθμίσεις manually.

ο μεσος χρηστης κανει κανονικα τις αναβαθμισεις , αφου απο default οταν το συνδεσεις στον υπολογιστη το itunes σου προτεινει να τη κανεις!
To itunes κανει αυτοματα backup οποτε το συνδεεις ...
Αν κανεις οτι σου λεει , δεν θα εχεις κανενα προβλημα.

Ο Δημητρης ειπε οτι ΠΟΤΕ δεν ειχαν συνδεθει σε pc me itunes....αντε βγαλε ακρη !

Ασε που μιλαμε για pc...οποτε δε παιρνουμε ευθυνη για τιποτα!:p
Σε pc δεν ξερεις καν τι "μεσολαβει" , αφου δεν υπαρχουν default επιλογες για contacts, addres book, photo management κλπ
Ολα αυτα που λεμε , ισχυουν για MAC...σε Pc , νιπτω τας χειρας μου.

Last edited:
Η αλήθεια είναι πως έχω χρόνια να κάτω iTunes restore σε windows οπότε δεν μπορώ να ξέρω τι παίχθηκε επακριβώς.
Πάντως Γιάννη εφόσον το iTunes επιτρέπει το restore from backup και απο παλαιότερες version, θα έπρεπε να το κάνει as advertised. Προφανώς είναι bug άσχετα του αν δεν είμαστε σίγουροι που ακριβώς οφείλεται.
Ο Ντιμ έπεσε στην περίπτωση αλλά αυτό είναι αναμενόμενο δεδομένης της λατρείας του για την apple :p