iOS 7

LOL ειμαι ανωτερος άνθρωπος! :p

Τι να σου πω, εμενα δεν με ενοχλει καθολου η διαφανη κατω μπαρα, ακριβως επειδη ειναι.. διαφανη!
Και με διαφορες φωτο που έβαλα ως background είχα πολυ ωραιο αποτελεσμα αισθητικά, σε σημειο που δεν ξέρω ποια φωτο να επιλέξω! :p

κανε εναλλαγες,μια του Τζομπς και μια του Κουκ,για να μη βαριεσαι συνεχεια την ιδια!

Re: Απάντηση: Apple iOS 7

Εγώ το πέρασα στο 4άρι μου συνδέοντας το στον Mac μέσω itunes με κλειστό το WiFi του κινητού. Έκανα πρώτα transfer purchases, μετά back up, στη συνέχεια update and restore, και τελικά restore from backup. Πέρασαν όλα τα στοιχεία σωστά (εφαρμογές, sms, επαφές, ιστορικό κλήσεων, τραγούδια κτλ) αλλά μου πέρασε και κάποιες επιπλέον εφαρμογές που τις είχα μόνο στο ipad. Επίσης ενώ το είχα στα ελληνικά πρώτα, μετά το update, ήταν στα αγγλικά και το γύρισα χειροκίνητα. Γνωρίζει κάποιος γιατί πέρασε και τις εφαρμογές από το ipad? 'Η γιατί δεν έμεινε ελληνικά?

Για να στη πουμε και λιγο παντως Συριε, θα κανεις ολοκλρηρη "Στροφη" για τα χρωματα ?:p

Να δω πως θα το συνδεσεις το s4 στο στερεο - αυτοκινητο (ειδικα αν εχεις τα κοντρολ στο τιμονι) , τι εφαρμογες θα βρεις (δε χρησιμοποιεις φυσικα και πολλες καλες εφαρμογες του ios , ειδικα για multimdia) , πως θα το συνδεσεις στο mac (αλλα εχεις και pc )…. καλο ξεμπλεξιμο !

Με την HTC που ειχα μπλεξει , τιποτα απο τα παραπανω δε γινοταν… ελπιζω με τη samy να ειναι καλυτερα!

Απάντηση: Re: Apple iOS 7

Για να στη πουμε και λιγο παντως Συριε, θα κανεις ολοκλρηρη "Στροφη" για τα χρωματα ?:p

Να δω πως θα το συνδεσεις το s4 στο στερεο - αυτοκινητο (ειδικα αν εχεις τα κοντρολ στο τιμονι) , τι εφαρμογες θα βρεις (δε χρησιμοποιεις φυσικα και πολλες καλες εφαρμογες του ios , ειδικα για multimdia) , πως θα το συνδεσεις στο mac (αλλα εχεις και pc )…. καλο ξεμπλεξιμο !

Με την HTC που ειχα μπλεξει , τιποτα απο τα παραπανω δε γινοταν… ελπιζω με τη samy να ειναι καλυτερα!

γιατι πρεπει να εχουμε apple ready αυτοκινητα? και γιατι να ακουει απο το κινητο ενω μπορει να εχει ενα usb στικακι μονιμο?, εφαρμογες??? οτι θελεις υπαρχει..., πως θα το συνδεσει στο mac/pc?? οoh god android εχει οχι iphone, τα πάντα θα μπορει να κάνει!! :)

Εγώ πάντως τον τελευταίο χρόνο μόνο για τα.... χρώματα εμένα στο iOS, μου άρεσε αυτή η διακριτική μινιμαλ προσεγγιση και με χαλούσαν τα έντονα χρώματα του αντροιντ. Αλλά έπεσε κι αυτό το κάστρο. Οσο για το πως θα το συνδέσεις στον μακ δεν καταλαβαίνω γιατί να έχεις οποιοδήποτε πρόβλημα, εκτός αν ο μακ δε δέχεται εξωτερικό δίσκο usb

Γιαννη, για μουσική δεν νομίζω να ''αποσυνδεθω'' απο την Apple (μου αρεσει το iTunes αλλωστε - μονο για μουσική όμως!).

Για τον λογο αυτό έχω 2 ipods (classic για το αυτοκινητο + nano για gym) (+ καποια αλλα σε αχρηστία απο παλιά...)

Μουσικη από το κινητο πολύ σπάνια ακούω αλλά και γι αυτό δεν θα εχω πρόβλημα πιστεύω: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.easyphonetunes.android.app

Σε καθε περιπτωση, ναι το αισθητικό ηταν μεγαλο σοκ για εμενα (εξαλλου, μην κοροιδευομαστε, το αισθητικό ειναι ενα μεγαλο κομματι στο οποιο πονταρει η Apple....)

Περαν τουτου, οπως επισης ειπα, θεωρω θεμα αυτοσεβασμού πλέον να δοκιμάσω και κατι αλλο - γιατι αρκετα τούμπανο μας τα χει κανει η Apple τελευταία.

Τελος, οπως ειπα, δοκιμη ειναι. Δεν αποκλείω καθόλου το γεγονος να γυρισω σε iPhone. Ανοιχτομυαλος ειμαι σίγουρα αλλωστε.

Εγώ πάντως τον τελευταίο χρόνο μόνο για τα.... χρώματα εμένα στο iOS, μου άρεσε αυτή η διακριτική μινιμαλ προσεγγιση και με χαλούσαν τα έντονα χρώματα του αντροιντ. Αλλά έπεσε κι αυτό το κάστρο.

Το αυτό....

Μα δε το λεω τυχαια…. το ΗΤC one X που ειχα , δε συνδεοταν με τιποτα , γιατι η HTC εχει εγκαταλαηψει το γνωστο προτυπο συνδεσης USB Mass Storage και μετεβηκε σε MTP poy δεν υποστηριζεται σε Linux kai mac osx (μονο σε win).!

Ιδου και η απαντηση της HTC σε αυτο το θεμα… κι αλλες εταιρειες το εχουν ακολουθησει (η Samy ελπιζω οχι) ..

"I’m sorry to hear that you are experiencing difficulties with USB OTG on the device. Unfortunately this was never a feature that was intended to be used on the device and there is no way to work around this without voiding the devices warranty I am sorry to say. The work around that will void the devices warranty involves rooting the device with a ROM that includes USB OTG. This can be made possible as HTC has released the kernel source code for the USB on the HTC One X."

Κανενα mac με ML δεν μπορει να το δει σα usb disk, και πρεπει να χρησιμοποιησεις τα δικα της προγραμματα… οποτε τζιφος!

Εγώ πάντως τον τελευταίο χρόνο μόνο για τα.... χρώματα εμένα στο iOS, μου άρεσε αυτή η διακριτική μινιμαλ προσεγγιση και με χαλούσαν τα έντονα χρώματα του αντροιντ. Αλλά έπεσε κι αυτό το κάστρο. Οσο για το πως θα το συνδέσεις στον μακ δεν καταλαβαίνω γιατί να έχεις οποιοδήποτε πρόβλημα, εκτός αν ο μακ δε δέχεται εξωτερικό δίσκο usb

Last edited:
Αμα δε σε νοιαζει αυτο, να εχεις δηλ. 2 συσκευες τουλαχιστον, τοτε οκ.
Αν ομως ειχες μονο μια ?

Τεσπα… ο καθενας εχει διαφορετικες αναγκες, σεβαστο.

Γι αυτο το εκανα κι εγω to τεστ (και με tablet τωρα)…

Σε τι υπολογιστη θα το συνδεσεις ?
Αν το κανεις με mac , μ ενδιαφερει πολυ να μου πεις αν τελικα το βλεπει σαν usb disk… (ειναι ο λογος που δεν πηρα το HTC ONE ).

Γιαννη, για μουσική δεν νομίζω να ''αποσυνδεθω'' απο την Apple (μου αρεσει το iTunes αλλωστε - μονο για μουσική όμως!).

Για τον λογο αυτό έχω 2 ipods (classic για το αυτοκινητο + nano για gym) (+ καποια αλλα σε αχρηστία απο παλιά...)

Μουσικη από το κινητο πολύ σπάνια ακούω αλλά και γι αυτό δεν θα εχω πρόβλημα πιστεύω: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.easyphonetunes.android.app

Σε καθε περιπτωση, ναι το αισθητικό ηταν μεγαλο σοκ για εμενα (εξαλλου, μην κοροιδευομαστε, το αισθητικό ειναι ενα μεγαλο κομματι στο οποιο πονταρει η Apple....)

Περαν τουτου, οπως επισης ειπα, θεωρω θεμα αυτοσεβασμού πλέον να δοκιμάσω και κατι αλλο - γιατι αρκετα τούμπανο μας τα χει κανει η Apple τελευταία.

Τελος, οπως ειπα, δοκιμη ειναι. Δεν αποκλείω καθόλου το γεγονος να γυρισω σε iPhone. Ανοιχτομυαλος ειμαι σίγουρα αλλωστε.

Last edited:
Εγώ πάντως τον τελευταίο χρόνο μόνο για τα.... χρώματα εμένα στο iOS, μου άρεσε αυτή η διακριτική μινιμαλ προσεγγιση και με χαλούσαν τα έντονα χρώματα του αντροιντ. Αλλά έπεσε κι αυτό το κάστρο.

Νομίζω οτι εχετε μπερδεψει λιγο τα πράγματα.. Το IOS 7 σε design είναι πολυ minimal αφου απαλλαχθηκε απο ολα τα σκευομορφικα στοιχεια του παλαιοτερου IOS (πρασινες τσοχες, πυξίδες, ρετρό μικροφωνα κλπ). Τωρα ειναι μονο καθαρες γραμμες & γραμματοσειρές, διαφάνειες, layers over layers, συμμετρία. Το μονο εντονο στοιχειο πανω του ειναι το pop χρωμα ορισμένων εικονιδιων.

Re: Απάντηση: Apple iOS 7

Αμα δε σε νοιαζει αυτο, να εχεις δηλ. 2 συσκευες τουλαχιστον, τοτε οκ.
Τα ipods τα θεωρω ''αλλη'' συσκευη, οχι ''2η'' (το ιδιο κανω και τωρα που εχω iPhone).

Αλλα, οπως ειπα, με το app που εδειξa θεωρητικά δεν θα χω προβλημα και μονο με το S4.

Σε τι υπολογιστη θα το συνδεσεις ?
Αν το κανεις με mac , μ ενδιαφερει πολυ να μου πεις αν τελικα το βλεπει σαν usb disk… (ειναι ο λογος που δεν πηρα το HTC ONE ).

Ναι, στο MB Pro.

Θα σε πω.

Νομίζω οτι εχετε μπερδεψει λιγο τα πράγματα.. Το IOS 7 σε design είναι πολυ minimal αφου απαλλαχθηκε απο ολα τα σκευομορφικα στοιχεια του παλαιοτερου IOS (πρασινες τσοχες, πυξίδες, ρετρό μικροφωνα κλπ). Τωρα ειναι μονο καθαρες γραμμες & γραμματοσειρές, διαφάνειες, layers over layers, συμμετρία. Το μονο εντονο στοιχειο πανω του ειναι το pop χρωμα ορισμένων εικονιδιων.

Αρπάχτηκες τώρα από το minimal εσύ...

ΟΚ, το 7 ειναι πιο minimal, ναι.

Αλλα ειναι και ΠΟΛΥ πιο pop (πες το κιτς, μην φοβάσαι :p)

δεν αναφερθηκα μονο στη συνδεση και στο πως θα περασεις τραγουδια.
Αλλα κυριως στην αδυναμια συνδεσης στο αμαξι και να το χειριστεις απο το τιμονι.
Εκει δεν ειχα βρει λυση.
Φυσικα 2 συσκευες δε παιζει να εχω..

Η samy δε νομιζω να εχει αλλαξει προτυπο συνδεσης με τον υπολογιστη, οποτε μαλλον δε θα χεις προβλημα…εγω παντως samy κινητο ουτε για πλακα!:p
Μονο HTC …

ποτε παραλαμβανεις?

Αρπάχτηκες τώρα από το minimal εσύ...

ΟΚ, το 7 ειναι πιο minimal, ναι.

Αλλα ειναι και ΠΟΛΥ πιο pop (πες το κιτς, μην φοβάσαι :p)

Έχεις καταλάβει ότι μανουριαζεις για 5-6 εικονίδια, έτσι; :p

και αλλη μια αποψη για το νεο ios 7 τον σχεδιασμο του …http://www.macobserver.com/tmo/article/how-the-design-of-ios-7-evokes-such-strong-feelings

αφιερωμενο στο Συριο :p (αν και λιγο αργα)!

Why Doesn't Everyone Love iOS 7?

My feeling is that several things get in the way, at first, of the appreciation of iOS 7. There's the use of color. I think many users tend to over react to how color is used because it's the most obvious, first thing to see. The color forms the shapes and patterns that our eyes see as icons and words. If the colors are off putting, then it builds a psychological wall that hinders the user's ability to accept the new design.

As a result, it's all too easy to gloss over the design elements and principles I described above. However, in time, they make themselves more apparent, perhaps even dominate. Eventually, there's a turnaround, and the response is, "Hey, this really is cool."

But it takes time.

Another problem may just be the natural resistance to change. There's an ever so slight mental adjustment needed to embrace something that shifts our appreciation for an interface. Perhaps it's an enthusiasm for -- or dread of -- the future. If that resistance is strong, the design benefits will be overlooked.

Making the Transition

If you're considering the move to iOS 7, and you should, these are some things to consider. The list of security fixes to iOS 7 is impressive, and so holding back is risky business. My advice is to upgrade and withhold judgment. Let the interface grow on you. Let those intangibles seep into your psyche, and it won't be long before you'll realize you could never go back to iOS 6.

Last edited:
δεν αναφερθηκα μονο στη συνδεση και στο πως θα περασεις τραγουδια.
Αλλα κυριως στην αδυναμια συνδεσης στο αμαξι και να το χειριστεις απο το τιμονι.
Εκει δεν ειχα βρει λυση.
Φυσικα 2 συσκευες δε παιζει να εχω..

Η samy δε νομιζω να εχει αλλαξει προτυπο συνδεσης με τον υπολογιστη, οποτε μαλλον δε θα χεις προβλημα…εγω παντως samy κινητο ουτε για πλακα!:p
Μονο HTC …

ποτε παραλαμβανεις?

Η μουσικη μου δε χωραει ουτε στα 64GB, εξ ου και εχω ''dedicated'' iPod για το αυτοκινητο.

Παρελαβα ηδη.

Έχεις καταλάβει ότι μανουριαζεις για 5-6 εικονίδια, έτσι; :p

loooool

(εχεις καταλαβει ουτε τρελαίνεσαι που μανουριαζω για 5-6 εικονιδια; :p)

Μπααα απλά ετσι οπως το βλέπω το ποτήρι ξεχείλισε γι αυτόν με τα τερτίπια της AAPL :P

Αυτό το αγόρι με νοιωθει....:p

και αλλη μια αποψη για το νεο ios 7 τον σχεδιασμο του …http://www.macobserver.com/tmo/article/how-the-design-of-ios-7-evokes-such-strong-feelings
looool

Με τίτλο ''How the Design of iOS 7 Evokes Such Strong Feelings'' πρέπει κυριολεκτικά να σου σηκώνεται όταν ακους Apple για να σπαταλήσεις έστω και 1 sec για να το διαβάσεις....:p

Ρε, σας εχει κάψει τελείως αυτή η εταιρια λέμε...ακόμα και τι φαγητό ''πρέπει'' να σας αρέσει θα επιλέγετε από fanboystika links σε λίγο....:p

Why Doesn't Everyone Love iOS 7?

My feeling is that several things get in the way, at first, of the appreciation of iOS 7. There's the use of color. I think many users tend to over react to how color is used because it's the most obvious, first thing to see. The color forms the shapes and patterns that our eyes see as icons and words. If the colors are off putting, then it builds a psychological wall that hinders the user's ability to accept the new design.

As a result, it's all too easy to gloss over the design elements and principles I described above. However, in time, they make themselves more apparent, perhaps even dominate. Eventually, there's a turnaround, and the response is, "Hey, this really is cool."

But it takes time.

Another problem may just be the natural resistance to change. There's an ever so slight mental adjustment needed to embrace something that shifts our appreciation for an interface. Perhaps it's an enthusiasm for -- or dread of -- the future. If that resistance is strong, the design benefits will be overlooked.

Making the Transition

If you're considering the move to iOS 7, and you should, these are some things to consider. The list of security fixes to iOS 7 is impressive, and so holding back is risky business. My advice is to upgrade and withhold judgment. Let the interface grow on you. Let those intangibles seep into your psyche, and it won't be long before you'll realize you could never go back to iOS 6.

Βασικα, αυτο που λεει Γιαννη ειναι ότι τα χρωματα χαντακώνουν το design.

Οτι ειπα κι εγω από την 1η στιγμή δλδ στο post μου.

Τωρα αν αυτος sony και καλά γουσταρει να περιμενει να του αλλαξει η γνωμη, μαγκια του.

Για μενα ξεχειλησε το ποτηρι.

Αν στο ενδιαμεσο αλλαξω γνωμη κι εγω, δεν θα χω κανενα προβλημα να το παραδεχτω.

Δεν τρελαίνομαι, το απολαμβάνω να σε βλέπω μανουρα! :p

Τσου, ρε! Τράβα σε καμια ουρα να περιμενεις το 5S και ασε μας να παιξουμε με τις παντόφλες μας, παλιοδυνάστη! :p