iOS 7

Θα είναι (προσωπικά για μένα) το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΞΕΝΕΡΩΜΑ να μην δουλεύει σωστά στο 4ρι.
Θα είναι και η τελευταία σταγόνα επίσης.

Το εβαλα στο 4αρι και λειτουργει σφαιρα.
Μη σου οω καλυτερα κι απο πρωτα. Εξειρετικα responsive χωρις πουθενα να σου δεινει την εντυπωση οτι αγκομαχει για να τα βγαλει περα.
Νικος

Το 4s πάντως,εγώ έχω την εντύπωση πως βελτιώθηκε.
Βέβαια εγώ είμαι λίγο μαυρόψυχος και το καινούργιο look δεν...:furious3:

Re: Απάντηση: Apple iOS 7

Πως το εκανες αυτο το μαγικο;

Η γυναίκα μου ηθελε στο iphone 4 καποιες φωτογραφίες επιπλέον απο το προηγουμενο κινητο.
Μετεφερα λοιπόν τις φωτογραφίες manually στο folder με τις φωτο του iphone (σε αλλο dir).
Τι εβλεπε κανονικά τοσο καιρό και μονο του ειχε δημιουργήσει νεο album για δαυτες (παράλληλα με τις νεες).

Ηρθε η ώρα για μεταβαση σε αλλο iphone κινητο και επειδη τις επαφες τις συγχρονίζω , με ενδιεφεραν μονο οι φωτογραφίες.
Αμ δε!Εβλεπε μονο το νεο folder/photos και οχι αυτες που ειχα βαλει manually.
Εκανα sync με το itunes μπας και περάσουν στο my pictures και αυτο τις εσβησε...

Αν το itunes θελει να κανει οτι θελει , ας μας το λέει πρώτα ή να κανει την προσβαση στο dir dcim read only για να μην γινονται τετοιες μαλακιες.

Το θεμα αυτο το εχουν και πολλοί άλλοι , οι οποίοι προτειναν την χρήση 3rd party s/w για να βγαλεις τις φωτογραφίες.Ειχε ηδη γινει το sync ομως και ετσι και αλλιως ο χρόνος ηταν περιορισμένος.

Αποτελεσμα , χαμενες 200 φωτογραφιες της γυναίκας μου με την ανηψιά της ...

Καταρχην οταν συνδεεις οποιοδηποτε iphone με itunes κάνει αυτοματα backup το οποιο περιλαμβανει ολες τις φωτο που βρισκονται στο camera roll εκεινη την στιγμή. Αρα, λογικα οι φωτος ειναι ακομα θαμμενες μεσα στο backup που εγινε πριν συγχρονισεις το κινητό. Εκανες restore στο παλαιοτερο backup?

η καταναλωση στο ipadmini,βλεπω οτι αυξηθηκε αρκετα.
σημερα πχ. που το πηρα απο πριζα με 100% μπαταρια,
με χρηση 10 λεπτων περιπου,διαβασμα εφημεριδων και μια βολτα στο ιντερνετ,
επεσε στο 96%.
αντιστοιχα με το ios6,εμενε κολλημενο στο 100% για τουλαχιστον μιση ωρα.
αντε να επεφτε στο 99%.

Βαλε καμια dark ταπετσαρία απο αυτές που εβαλα πιο πριν! :p

Έβαλα.
Τα εικονίδια μου την σπάνε.Σαν καραμελίτσες είναι,άνετα τα κατάπινα!
Κατά τα άλλα όμως,όλα πάνε μια χαρά.(Ευτυχώς..)

Στο ipad 4 ο safari δεν κραταει history !! Παντα ειναι κενη η history ενω στο iphone 4s δουλευει κανονικα !!

Επισης στο tapatalk - iphone 4s πλεον ειναι αδυνατο να δεις το avclub κανενα thread δεν εμφανιζεται...

Απάντηση: Re: Apple iOS 7

Στο ipad 4 ο safari δεν κραταει history !! Παντα ειναι κενη η history ενω στο iphone 4s δουλευει κανονικα !!

Επισης στο tapatalk - iphone 4s πλεον ειναι αδυνατο να δεις το avclub κανενα thread δεν εμφανιζεται...

Κατι δεν σου παει καλα. Στο ipad 4 βλεπω κανονικα history και το tapatalk στο 5αρι δουλευει οπως πριν. Για το τελευταιο μπορει να φταίει κατι με το avclub. Σβήσε το account και ξαναβαλτο απο την αρχη.

Καταρχην οταν συνδεεις οποιοδηποτε iphone με itunes κάνει αυτοματα backup το οποιο περιλαμβανει ολες τις φωτο που βρισκονται στο camera roll εκεινη την στιγμή. Αρα, λογικα οι φωτος ειναι ακομα θαμμενες μεσα στο backup που εγινε πριν συγχρονισεις το κινητό. Εκανες restore στο παλαιοτερο backup?

Δεν μου εδειξε οτι ειχε κάνει και εγω πιστευοντας οτι τις ειχε ακομα μεσα , εκανα backup μετα το sync με τις φωτο.
Αρα τις θεωρω χαμένες.
Και το θεμα μου ηταν να τις κανω extract απο το κινητο.

Το θεμα Τάκαρε ειναι οτι τετοιες διαδικασίες πρεπει να είναι ελεεινά ευκολες ,απροβλημάτιστες και διαφανείς ...

Δεν ειναι σωστο η συσκευη να σου δεσμεύει φωτογραφιες που καταλαβαινει οτι δεν ειναι δικές του.
Το ξαναγραψα και πιο πάνω , ας το εκαναν read only το dcim ...

Δεν μου εδειξε οτι ειχε κάνει και εγω πιστευοντας οτι τις ειχε ακομα μεσα , εκανα backup μετα το sync με τις φωτο.
Αρα τις θεωρω χαμένες.
Και το θεμα μου ηταν να τις κανω extract απο το κινητο.

Το θεμα Τάκαρε ειναι οτι τετοιες διαδικασίες πρεπει να είναι ελεεινά ευκολες ,απροβλημάτιστες και διαφανείς ...

Δεν ειναι σωστο η συσκευη να σου δεσμεύει φωτογραφιες που καταλαβαινει οτι δεν ειναι δικές του.
Το ξαναγραψα και πιο πάνω , ας το εκαναν read only το dcim ...

Δοκίμασε να κανείς restore σε παλαιότερο backup.
Αλλά παραμένει ανάγκη πριν χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε προϊόν (εδώ το iTunes) πρέπει να ξέρεις τις βασικές του λειτουργίες.
Το iTunes είναι απλούστατο και ασφαλές αρκεί να ξέρεις πως δουλεύει (όπως πχ με τα backup η το γεγονός πως θεωρεί κάθε iOS συσκευή ανεξάρτητη απο τις άλλες άρα με δικά του settings, apps, φωτός, videos κλπ)
Δεν εχω ακόμα καταλάβει ακριβώς τι παίχθηκε με εσένα οπότε αν θες πάρε τηλ μήπως βρούμε άκρη.

Οχι Τακη , και το λεω κατηγορηματικά.

Για τόσο απλά πράγματα πρέπει να ισχύει η λογική.
Itunes και απλούστατο δεν ταιριάζει οταν πρέπει να το μάθεις απεξω και να κινδυνεύεις να χάσεις δεδομένα σου.
Και αν στο κάτω κάτω η apple θελει να το παιζει μεγάλος νταβάς , ας σου απαγορεύει την οποιαδηποτε προσβαση (write) στο κινητο εκτος itunes για να ξέρεις και εσυ τι κανεις/βαζεις/βγαζεις.Που και να αρχισω και κουβεντα οτι η προσβαση στο itunes καλο ειναι να γινεται απο μια συσκευη υπολογιστη (για μουσικη/φωτογραφίες κλπ)
Το να βαζεις εσυ φωτογραφίες μεσα , να στις κρυβει και να μην μπορείς να τις βγάλεις ειναι στην καλύτερη παράλογο και επικινδυνο.

Και αυτά που μου λες/προτείνεις, πες τα και στους εντελώς ακυρους iphone user (πχ γυναίκες , δεν το λέω υποτιμητικά) που οι γνώσεις τους ειναι (συνηθως) πολύ λιγοτερες σε θεματα υπολογιστών.

Οτι και να γράψεις δεν το σώζεις αυτο που μου συνέβη προχθες.Δεν θα επρεπε να ειναι τοσο δυσκολο .&-

Εδώ που τα λέμε,ακόμα και για προχωρημένους,με γνώση κι επίγνωση και μόνο που πρέπει να σπαταλήσει κάποιος κάποιον Χ χρόνο πιο πολύ απ' ότι χρειάζεται για απλές διαδικασίες,είναι στα μεγάλα πλην.
Μπορεί κι εγώ να είμαι κολλημένος με το μαραφέτι αλλά η αλήθεια να λέγεται.Το βάλε-βγάλε αρχείων με απόλυτο έλεγχο εκ μέρους του χρήστη,θα έπρεπε να είναι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο.

Το πρόβλημα με το, ελεεινό (με εξαίρεση την αναπαραγωγή μουσικής), iTunes ειναι οτι τα κανει όλα μόνο του, κατα την λογική της Apple όμως και όχι την κοινή λογική.

Και επειδή σου δίνει την ψευδαίσθηση της απλοικοτητας και της ασφλαλειας, την πατάς πολυ άνετα.

Κι εγω ακόμα, μετα απο τόσα χρόνια, όταν ειναι να κάνω οτιδήποτε με δαυτο, πλην music sync, το σκέφτομαι κανα δεκάλεπτο του στυλ "κάτσε, τι μαλακια μπορει να κανει δαυτο και τι μπορει να παει στραβά"

Και πριν πεις οτι όλοι εμείς που μας ζορίζει, είμαστε ηλίθιοι, δεν έχουμε ασχοληθεί κλπ, να σου θυμίσω οτι:

1. Ακόμα κι εσυ πολλές φορές έχεις δώσει "παρεξηγήσιμες" οδηγίες για τη χρήση του (οπως πρόσφατα με το 7 update).

Δεν στο λέω για να στην πω αλλα απλώς για να υπογραμμίσω ποσο εύκολα μπλέκεσαι με αυτο το ρημαδι.

2. Ακόμα και ο Γιάννης ώρες ωρες ζορίζεται με δαυτο (θυμάμαι την επική κουβέντα για τον "διπλό" χώρο που πιάνουν τραγούδια στα "playlist").

Γενικα πιστεύω οτι το iTunes θα έπρεπε ή να κανει λιγότερα απ όσα κανει ή να εξηγούσε καλυτερα αυτα που κανει (μόνο του).

Πχ στο απλούστατο και πολυ κοινό παράδειγμα του Χρήστου, θα έπρεπε να ξεκαθαρίζει οτι όταν κανει "sync" εννοεί μεταφορά απο το iTunes προς το κινητό και όχι και το αντίστροφο (που ειναι η έννοια του sync).

Το ίδιο δλδ που (κακώς) κανει όταν πας να συγχρονισεις ενα γεμάτο με τραγούδια iPod με ενα νέο iTunes (και σου σβήνει όλα τα τραγούδια απο το iPod....).

Γενικα ο χρονος και η προσπάθεια που απαιτείται για να είσαι απόλυτα σίγουρος τι κανει και να μη χάσεις πχ πολύτιμα δεδομένα, ειναι πολυ μεγάλος και το χειρότερο, μακράν της λογικής, της απλοικοτητας, που η ίδια η Apple, σου "επιβάλλει" (με αποτέλεσμα να καταντάει πολλές φορές επικίνδυνο).

Last edited:
Αν μας φαίνεται δύσκολο το iTunes μπορούμε να χρησιμοποιούμε την εφαρμογή iTools που είναι παιχνιδάκι και σε διαφορετικούς υπολογιστές.
iTools (OS X & Windows)

Απάντηση: Re: Apple iOS 7

Οχι Τακη , και το λεω κατηγορηματικά.

Για τόσο απλά πράγματα πρέπει να ισχύει η λογική.
Itunes και απλούστατο δεν ταιριάζει οταν πρέπει να το μάθεις απεξω και να κινδυνεύεις να χάσεις δεδομένα σου.
Και αν στο κάτω κάτω η apple θελει να το παιζει μεγάλος νταβάς , ας σου απαγορεύει την οποιαδηποτε προσβαση (write) στο κινητο εκτος itunes για να ξέρεις και εσυ τι κανεις/βαζεις/βγαζεις.Που και να αρχισω και κουβεντα οτι η προσβαση στο itunes καλο ειναι να γινεται απο μια συσκευη υπολογιστη (για μουσικη/φωτογραφίες κλπ)
Το να βαζεις εσυ φωτογραφίες μεσα , να στις κρυβει και να μην μπορείς να τις βγάλεις ειναι στην καλύτερη παράλογο και επικινδυνο.

Και αυτά που μου λες/προτείνεις, πες τα και στους εντελώς ακυρους iphone user (πχ γυναίκες , δεν το λέω υποτιμητικά) που οι γνώσεις τους ειναι (συνηθως) πολύ λιγοτερες σε θεματα υπολογιστών.

Οτι και να γράψεις δεν το σώζεις αυτο που μου συνέβη προχθες.Δεν θα επρεπε να ειναι τοσο δυσκολο .&-

Νομιζω πως κλασσικα προτρέχεις και απλα επειδή το πρόγραμμα έχει διαφορετικη φιλοσοφια απο αυτη που εχεις συνηθιζει, το κραζεις.

Επι της ουσιας: Οταν συνδεεις μια οποιαδηποτε IOS συσκευη στον υπολογιστη, ασχετως itunes, ο υπολογιστης την βλέπει ως φωτογραφικη μηχανή.
Ο συνετος χρηστης, σώζει τοτε τις φωτος του στην συλλογη του ειτε manually δημιουργοντας ενα φακελο οπου θέλει ειτε αυτοματα (πχ στα mac μπορεις να κανεις import με το iphoto).
Παραλληλα, τα δεδομενα στην συσκευη σου μπορουν να διασφαλιστουν με δυο τρόπους: Ειτε με icloud backup ειτε με τοπικο backup οποτε το συνδεεις με itunes. Έτσι, για μεγαλυτερη ασφαλεια, παιρνεται ενα snapshot της συσκευης σου ωστε να μπορεις να το επαναφέρεις ανά πασα στιγμή.
Τέλος, εαν εχεις ενεργοποιημενο το photo stream, σωζονται αυτοματα στο cloud οι τελευταιες 1000 φωτο που τράβηξες (ή περασες μεσω iphoto).
Το itunes παραλληλα σου δινει την δυνατοτητα να συγχρονίσεις καποια υπαρχοντα folders του υπολογιστη σου με videos, photos κλπ. Και να σβήσεις τελειως το iphone, εαν δεν εχεις επεμβει εσυ στον υπολογιστη σου, δεν χανονται τα δεδομένα αφου υπαρχουν ήδη στον υπολογιστη σου.
Οποτε για αυτο σε ρωτησα πως εκανες το "μαγικο"; Δεν εχω χασει ποτε ουτε μια φωτό τοσα χρονια, αλλα φυσικά γνωριζω πως λειτουργει το συστημα.
Εαν θες να βρεις τις χαμενες σου φωτο και οχι απλα να "κράξεις", στην διαθεση σου αν μπορω να βοηθήσω.

Αστα ρε Τάκη.

Ολοι προτρεχουμε , εχουμε αλλη φιλοσοφία και τα κανουμε λαθος.
Για τις γαμ****ες φωτογραφιες του κινητου μιλάμε , οχι για μηχανολογία ...
Επίσης εγω δεν ηθελα να τις κανω backup...
ΝΑ ΤΙΣ ΒΓΑΛΩ ΗΘΕΛΑ ΤΙΣ ΡΗΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΧΕ ΚΡΥΦΕΣ !!!!
Και θελω να τις βγαζω μονος μου και οχι να σε παιρνω τηλ στις 3 το βράδυ.

Λες και τα γραφω μονος μου κανεις.Στα γραψανε και οι αλλοι 2απο πάνω.
ΘΑ ΚΡΑΖΩ ΟΣΟ ΓΟΥΣΤΑΡΩ οσο γινονται τετοιες μαλακιες που με νοιάζουν.Μην το παιρνεις προσωπικά , την Apple κράζω οχι εσένα...

Μιλαμε για βασικά πράγματα . Α/Β

η καταναλωση στο ipadmini,βλεπω οτι αυξηθηκε αρκετα.
σημερα πχ. που το πηρα απο πριζα με 100% μπαταρια,
με χρηση 10 λεπτων περιπου,διαβασμα εφημεριδων και μια βολτα στο ιντερνετ,
επεσε στο 96%.
αντιστοιχα με το ios6,εμενε κολλημενο στο 100% για τουλαχιστον μιση ωρα.
αντε να επεφτε στο 99%.

επισης εχω την εντυπωση,οτι ο αισθητηρας φωτισμου,
δεν δουλευει τοσο καλα οσο στο 6.
ισως ειναι και ο λογος που καταναλωνει περιςςοτερη μπαταρια.