iPad as laptop replacement !

Ωραίο και εντυπωσιακό γκάτζετ για το iPad αλλά η τιμή του πονάει - κοντά στα 350 - ειδικά αν ήδη έχεις το folio...

Είναι πολύ καλό άλλα η τιμή του όχι μόνο πονάει, δέρνει κιόλας!! Προσωπικά έχω ένα απλό και μικρό Keyboard της Logitech και ένα απλό εξωτερικό ποντίκι και απλός τα συνδέω όταν χρειαστώ Desktop χρήση, δεν έχω κανένα θέμα!!

Υ.Γ. Σκέψου ότι με την τιμή που έχει, αγοράζεις το απλό Ipad του 2019 ή ένα entry level laptop.

update: από τέλη Μαίου, 389 για το 11άρι και 449 για το 12,9...💷💶

Αουτς, νομίζω ξέφυγε η κατάσταση, ευτυχώς υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές/πληκτρολόγια που κάνουν πορτοκάλια!!

Ετσι πολύ πρόχειρα για το 12,9:

Ipad pro 2020 12,9 256gb: 1.319 ευρώ
Magic Keyboard: 449 ευρώ
Apple Pencil: 130 ευρώ

Για να ξεκινήσεις δηλαδή με ένα καλό σετ πας στα 1.900 ευρώ, αν βάλεις και κανένα εξωτερικό μικρό SSD που θα χρειαστεί φτάνεις στο 2.000 άνετα.....ακριβό σπόρ!!

επειδη εχω δοκιμασει πολλα πληκτρολογια για ipad, δυστυχως δεν υπαρχει κανενα που να εχει την εξυπνη συνδεση (οχι bluetooth δηλ.) και απ οτι φαινεται κανενα δεν θα εχει touchpad με ολες τις λειτουργιες, μιας και η apple δεν το δινει ουτε στην Logitech!

Θα βγουν αρκετα , αλλα κανενα με την ευχρηστια αυτη...δυστυχως.

επειδη εχω δοκιμασει πολλα πληκτρολογια για ipad, δυστυχως δεν υπαρχει κανενα που να εχει την εξυπνη συνδεση (οχι bluetooth δηλ.) και απ οτι φαινεται κανενα δεν θα εχει touchpad με ολες τις λειτουργιες, μιας και η apple δεν το δινει ουτε στην Logitech!

Θα βγουν αρκετα , αλλα κανενα με την ευχρηστια αυτη...δυστυχως.

Εννοείται Γιάννη ότι θα είναι το καλύτερο πληκτρολόγιο και όπως είπες θα έχει και το καλύτερο Trackpad από όσα βγουν (με trackpad) άλλα και πάλι η τιμή του είναι πάρα πολύ υψηλή. Προσωπικά έτσι και αλλιώς δεν με βολεύουν καθόλου τα Trackpads Και πάντα και σε laptop κλπ. δουλεύω με εξωτερικό ποντίκι. Παρήγγειλα ήδη το magic mouse 2 που έχει και κάποια gestures και λογικά θα δουλεύει καλά με τα Ipads, αν και το κράτημά του νομίζω ότι θα είναι ψιλοχάλια (πολύ deighn βρε παιδί μου!!)άλλα καλύτερο αισθητά για μένα από trackpad.

καλα , δεν ειναι για μας με τετοια τιμη...απλα το αναφερω .

ΥΓ2... το magic mouse ηταν το αγαπημενο μου ποντικι σε mac !

Ω ωραία, ελπίζω να μου αρέσει και εμένα το Magic mouse και να συνεργάζεται άψογα με τα ipad, θα αναφέρω εντυπώσεις μόλις έρθει άλλα και για όσα gestures επιτρέπει.

με το ipad δε ξερω...με το μακ ηταν αψογο.
Οχι εργονομικο βεβαια, αλλα με βολευαν τα gestures και το οριζοντιο scrolling.

Δεν αρεσει σε πολλους να ξερεις...

Οσοι επισης θελουν gestures se ipad ,κυριως στο trackpad πανε

Εγώ δεν το μπορώ καθόλου παιδιά το Trackpad, σε σημείο που το συχαίνομαι, και στα macbook που έχουμε στην δουλειά που έχουν μεγάλο trackpad, έχω εξωτερικό ποντίκι για να τα δουλευω. Βάλε στην εξίσωση ότι πιάνετε το χέρι μου ύστερα από ώρες, εγώ θέλω το μαξιλαράκι να ακουμπάω τον καρπό μου και το μεγάλο ποντίκι να το αγκαλιάζει πλήρως το χέρι μου. Τώρα για πρόχειρες δουλίτσες και για λίγο θα την παλέψω με το trackpad άλλα μόνο για λίγο.

με το ipad δε ξερω...με το μακ ηταν αψογο.
Οχι εργονομικο βεβαια, αλλα με βολευαν τα gestures και το οριζοντιο scrolling.

Δεν αρεσει σε πολλους να ξερεις...

Οσοι επισης θελουν gestures se ipad ,κυριως στο trackpad πανε

Καλά για εργονομία κρατάω μικρό καλάθι μιας και έχω συνηθίσει τα μεγάλα ποντίκια. Το θέλω μόνο για πρόχειρες δουλίτσες στο Ipad μιας και δεν την παλεύω με τα trackpad, αν θέλω για πολύ ώρα ε πάω στο Laptop μου με το αστέρι Logitech ποντίκι μου.

προσωπικα δεν χρησιμοποιω και πολυ , ουτε ποντικι ουτε τρακπαντ στο Ipad.

Μονο το μολυβι , αυτο ειναι το ιδανικο για μενα.
Δε γραφω αλλωστε κα μεγαλα κειμενα...

προσωπικα δεν χρησιμοποιω και πολυ , ουτε ποντικι ουτε τρακπαντ στο Ipad.

Μονο το μολυβι , αυτο ειναι το ιδανικο για μενα.
Δε γραφω αλλωστε κα μεγαλα κειμενα...

Ναι στο Ipad κατά 90% δαχτυλάκι και μολυβάκι, το ποντίκι το θέλω για ένα 10% που θα το χρησιμοποιώ σαν Laptop για κάποιες πιο συγκεκριμένες δουλειές. Η βασική χρήση του ipad είναι για tablet έτσι και αλλιώς, αν κάποιος το θέλει για πολύ γράψιμο κλπ. καλύτερα να πάει σε ένα laptop.
Προσωπικά περνάω 8-10 ώρες την ημέρα σε υπολογιστή οπότε την παλεύω μόνο με άριστο και μεγάλο εξωτερικό πληκτρολόγιο και άριστο καλά εργονομικά ποντίκι με σωστό κράτημα και πακέτο με εξαιρετικό mousepad με στήριξη για τον καρπό. Σε αυτά το κομμάτι δεν δέχομαι κανένα συμβιβασμό.

Αουτς, νομίζω ξέφυγε η κατάσταση, ευτυχώς υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές/πληκτρολόγια που κάνουν πορτοκάλια!!

Ετσι πολύ πρόχειρα για το 12,9:

Ipad pro 2020 12,9 256gb: 1.319 ευρώ
Magic Keyboard: 449 ευρώ
Apple Pencil: 130 ευρώ

Για να ξεκινήσεις δηλαδή με ένα καλό σετ πας στα 1.900 ευρώ, αν βάλεις και κανένα εξωτερικό μικρό SSD που θα χρειαστεί φτάνεις στο 2.000 άνετα.....ακριβό σπόρ!!

έτσι είναι
και ξεφεύγει όχι μόνο σε τιμή αλλά και χρηστικότητα,

το ipad είναι πολύ καλό για αυτό που είναι,
άμα είναι να βάζεις ποντίκι, πληκτρολόγιο, trackpad, εξωτερικούς δίσκους .... άσε καλύτερα, πάρε φορητό

εδώ απλά λεπτή θήκη βάζεις και χαλάει η μισή εμπειρία του πως το πιάνεις και το κρατάς

βέβαια είναι και τι θέλει ο καθένας,

απλά για μένα το ipad είναι για λίγα πράματα καθιστός στον καναπέ, στο αεροπλάνο, στο ταξίδι για να μην κουβαλάω λάπτοπ,
όταν είμαι σπίτι ακόμη και για να βρω κάτι στο ίντερνετ προτιμώ τη μεγάλη οθόνη του pc και το να κάθομαι μπροστά στο γραφείο

για φωτος, εργασία , ακόμη και σοβαρό ψάξιμο στο ίντερνετ δεν το συζητάμε,
ούτε καν λάπτοπ δεν μπορώ
(και για αυτό είχα πουλήσει το macbook pro με καμμιά 50ριά κύκλους φόρτισης στα 5-6 χρόνια που το είχα)

Το καλό του iPad Pro και των περιφερειακών του είναι ότι είναι modular. Με το νέο iPad Os + το νέο Smart Keyboard, αν θες να το χρησιμοποιήσεις ως laptop γίνεται σε μεγάλο βαθμο πλέον.
Και το trackpad ειδικά όταν είναι ενσωματωμένο στο laptop η στο πληκτρολόγιο είναι απολαυστικό στη χρήση ειδικά αν ξέρεις τα gestures. Έχω να χρησιμοποιήσω ποντίκι χρόνια.

έτσι είναι
και ξεφεύγει όχι μόνο σε τιμή αλλά και χρηστικότητα,

το ipad είναι πολύ καλό για αυτό που είναι,
άμα είναι να βάζεις ποντίκι, πληκτρολόγιο, trackpad, εξωτερικούς δίσκους .... άσε καλύτερα, πάρε φορητό

εδώ απλά λεπτή θήκη βάζεις και χαλάει η μισή εμπειρία του πως το πιάνεις και το κρατάς

Σε αυτό το section βλέπουμε αν ένα ipad μπορεί να αντικαταστήσει και σε τι βαθμό έναν υπολογιστή και όχι αν είναι καλό το Ipad για αυτό που είναι (που είναι), άλλα laptop δεν μπορεί να αντικαταστήσει αν δεν βάλεις και το πληκτρολόγιό σου και το ποντίκι/Trackpad Και το μολύβι σου και τον εξωτερικό δίσκο, και το Hub σου κλπ.

Υ.Γ. Θήκη ούτε εγώ βάζω, το δουλευω γυμνό, όταν όμως το χρησιμοποιώ για σοβαρή δουλειά το βάζω στην βάση του π.χ. έχω αυτήν:
https://www.amazon.co.uk/AICase-Universal-Adjustable-Aluminum-Smartphones-Silver/dp/B07Q6N4ZFH/ref=sr_1_6?crid=32LBIP5YRLZLD&dchild=1&keywords=ipad+base&qid=1588075930&s=electronics&sprefix=ipad+base%2Celectronics%2C184&sr=1-6
προσθέτω και το εξωτερικό ποντίκι μου και το εξωτερικό πληκτρολόγιο + τον ssd samsung πάνω και έχω ένα μηχάνημα που αντικαθιστά λίγο πολύ ένα Laptop για απλή χρήση.

Re: Απάντηση: iPad as laptop replacement !

Το καλό του iPad Pro και των περιφερειακών του είναι ότι είναι modular. Με το νέο iPad Os + το νέο Smart Keyboard, αν θες να το χρησιμοποιήσεις ως laptop γίνεται σε μεγάλο βαθμο πλέον.
Και το trackpad ειδικά όταν είναι ενσωματωμένο στο laptop η στο πληκτρολόγιο είναι απολαυστικό στη χρήση ειδικά αν ξέρεις τα gestures. Έχω να χρησιμοποιήσω ποντίκι χρόνια.

Από περιέργεια μπορείς και δουλεύεις 10 ώρες την ημέρα με το Trackpad??? Αμα το κάνεις πραγματικά είσαι ήρωας!!! Και δεν πονάνε οι καρποί σου και τα δάχτυλα??? Στην δουλειά μου πάντως με εκατοντάδες macbook, imacs κλπ. όλοι με εξωτερικά ποντίκια δουλεύουν και οι περισσότεροι έχουν βάλει και κανονικό μεγάλο πληκτρολόγιο. Νομίζω μόνο ένας έχει το Magic mouse 2 και κάποιοι άλλοι κάτι τεράστια tracpads που είναι σαν οθόνες σε μέγεθος (δεν έχω ιδέα τι είναι).

Απάντηση: Re: Απάντηση: iPad as laptop replacement !

Από περιέργεια μπορείς και δουλεύεις 10 ώρες την ημέρα με το Trackpad??? Αμα το κάνεις πραγματικά είσαι ήρωας!!! Και δεν πονάνε οι καρποί σου και τα δάχτυλα??? Στην δουλειά μου πάντως με εκατοντάδες macbook, imacs κλπ. όλοι με εξωτερικά ποντίκια δουλεύουν και οι περισσότεροι έχουν βάλει και κανονικό μεγάλο πληκτρολόγιο. Νομίζω μόνο ένας έχει το Magic mouse 2 και κάποιοι άλλοι κάτι τεράστια tracpads που είναι σαν οθόνες σε μέγεθος (δεν έχω ιδέα τι είναι).

Ανετότατα, μιλάω για αυτό που είναι ενσωματωμένο στο MacBook.
Το άλλο, στο πλάι είναι όντως πιο άβολο.