iPad as laptop replacement !

βέβαια είναι και τι θέλει ο καθένας,

απλά για μένα το ipad είναι για λίγα πράματα καθιστός στον καναπέ, στο αεροπλάνο, στο ταξίδι για να μην κουβαλάω λάπτοπ,
όταν είμαι σπίτι ακόμη και για να βρω κάτι στο ίντερνετ προτιμώ τη μεγάλη οθόνη του pc και το να κάθομαι μπροστά στο γραφείο

για φωτος, εργασία , ακόμη και σοβαρό ψάξιμο στο ίντερνετ δεν το συζητάμε,
ούτε καν λάπτοπ δεν μπορώ
(και για αυτό είχα πουλήσει το macbook pro με καμμιά 50ριά κύκλους φόρτισης στα 5-6 χρόνια που το είχα)

Σε αυτό συμφωνώ και για μένα η βασική χρήση 90% του Ipad είναι σε καναπέ, αραγμένος κλπ. για δουλειά, φώτος, επεξεργασία, σοβαρό ψάξιμο πάω στο pc μου με την οθονάρα μου, την ποντικάρα μου κλπ. Απλά κάποιες φορές ειδικά σε ταξίδια κλπ. ή αν θέλω να κάτσω χαλαρα στο σαλόνι μετατρέπω το ipad σε laptop για πρόχειρα πραγματάκια. Είναι όπως είπες βέβαια και τι ανάγκες έχει ο καθένας, π.χ. με την δουλειά που κάνω προσωπικά είναι μονόδρομος σχεδόν η χρήση κανονικού υπολογιστή και μάλιστα με οθόνη μεγάλη.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: iPad as laptop replacement !

Ανετότατα, μιλάω για αυτό που είναι ενσωματωμένο στο MacBook.
Το άλλο, στο πλάι είναι όντως πιο άβολο.

Τι να σου πω, ειλικρινά μπράβο σου, προσωπικά δεν ξέρω κανέναν να την παλεύει πάνω από 1-2 ώρες την ημέρα με το Trackpad, δεν ξέρω και τι χρήση κάνεις, προσωπικά επειδή τα σκίζω τα μηχανήματα με δεκάδες παράθυρα, αρχεία, προγράμματα κλπ. να τρέχουν όλα μαζί για πολλές ώρες κάθε μέρα είναι μονόδρομος η χρήση εξωτερικού ποντικιού, όπως σου είπα στην δουλειά έχουμε χοντρικά κάπου 200 macbooks Και όλοι έχουν κανονικά εξωτερικά ποντίκια (ένας μόνο ήρωας με το magicmouse, θα πρέπει να του κόψουμε επίδομα ανθυγιεινής εργασίας!!!!), για αυτό με βλέπεις διστακτικό να σε πιστέψω, άλλα οκ πάμε παρακάτω. Όπως βολεύεται ο καθένας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: iPad as laptop replacement !

Τι να σου πω, ειλικρινά μπράβο σου, προσωπικά δεν ξέρω κανέναν να την παλεύει πάνω από 1-2 ώρες την ημέρα με το Trackpad, δεν ξέρω και τι χρήση κάνεις, προσωπικά επειδή τα σκίζω τα μηχανήματα με δεκάδες παράθυρα, αρχεία, προγράμματα κλπ. να τρέχουν όλα μαζί για πολλές ώρες κάθε μέρα είναι μονόδρομος η χρήση εξωτερικού ποντικιού, όπως σου είπα στην δουλειά έχουμε χοντρικά κάπου 200 macbooks Και όλοι έχουν κανονικά εξωτερικά ποντίκια (ένας μόνο ήρωας με το magicmouse, θα πρέπει να του κόψουμε επίδομα ανθυγιεινής εργασίας!!!!), για αυτό με βλέπεις διστακτικό να σε πιστέψω, άλλα οκ πάμε παρακάτω. Όπως βολεύεται ο καθένας.

Μην το παρουσιάζεις σαν να είναι κάτι δύσκολο η δύσχρηστο. Στο MacBook επειδή τα χέρια είναι ήδη πάνω στο πληκτρολόγιο είναι πολύ φυσικό να χρησιμοποιείς ξεκούραστα το ενσωματωμένο trackpad χωρίς να τα σηκώσεις ειδικά αν έχεις μάθει gestures και φυσικά keyboard shortcuts.
Για εμενα πιο δύσκολο είναι να σηκώσω το ένα χέρι από το πληκτρολόγιο και να ακουμπήσω ένα mouse δεξιά.
Προφανώς έχει να κάνει και με τι εργασίες κάνει ο κάθε ένας στον υπολογιστή του.
Αλήθεια, εσυ σε MacBook δουλεύεις;

κι εγω στο macbook , μονο trackpad...σπανια ποντικι (και μονο magic mouse)

Στο μακ ειναι αλλη εμπειρια , τεραστιο, ευχρηστο, ακριβειας.
Και τα gestures σου λυνουν τα χερια....

φυσικα τωρα σε laptop windows, καμια σχεση μονο ποντικι και πενακι (κυριως το δευτερο)

Επειδή το τραβήξαμε πολύ και είμαστε και of topic, στην δουλειά οι περισσότεροι σε mac δουλεύουμε (εγώ έχω 2 υπολογιστές βέβαια στην δουλειά, ένα macbook pro Και ένα Dell Windows σταθερό) και όλοι έχουμε εξωτερικά ποντίκια καθώς κανένας δεν την παλεύει για ώρες με το Trackpad. Το trackpad μόνο και αναγκαστικά όταν είμαστε εκτός σε ραντεβού αν και εγώ κουβαλάω σχεδόν πάντα και το ποντίκι μου. Τώρα από και πέρα ότι αρέσει στον καθένα. Για μένα λοιπόν trackpad Μόνο για λύση ανάγκης...πάμε παρακάτω στο ipad.

Ρε karamela διαβαζω 3 σελιδες για το ποντικι σου, για βαλε ενα λικν και τελος τα οφτοπικς :p

Ένα ωραιο & αναλυτικό review για το νεο Magic Keyboard:

https://sixcolors.com/post/2020/04/magic-keyboard-ipad-pro-review/

mk-campchair-6c.jpg

Ipad (pro) και laptop replacement ειναι 2 λέξεις που δε πάνε μαζί σε μια πρόταση (για μένα) ακόμα.
Κοντεύω μήνα χρήσης με το νεο 11αρι και οχι, δε νιώθω ότι θέλω ξεφορτωθώ το surface pro μου....
Ίσως επειδή δεν είμαι γνώστης καλά του IOS και γενικότερα του οικοσυστήματος fan αλλά προς το παρόν ψάχνομαι και δεν... ενδεχομένως να αναθεωρήσω πάντως εχει Potential...

κανεις απο μας δεν θα ξεφορτωθει το laptop/desktop του.... τροπος του λεγειν ειναι παντα.

Δεν εχει βγει αλλωστε γι αυτο το λογο, εμεις απλα θελουμε να το σπρωξουμε στα ορια του.
Κυριως tablet ειναι και μαλιστα οτι καλυτερο, και γι αυτο ειναι τοσο πετυχημενο.

Το surface ειναι κυριως laptop και μετα tablet (το ειχα κι εγω αλλα ηταν αδυναμο για laptop και χαλια σαν tablet ).

Ειναι εντελως διαφορετικα πραγματα ακομα....

ΥΓ... εξαιρεση αποτελουν οι χρηστες που απλα θελουν να κανουν καποια καθημερινα πραγματα, οπως η γυναικα μου.
Δεν εχει πια laptop και της αρκει το ipad, αλλα δε κανει βαρια πραγματα... email , office (word/excel klp) , browsing, παιχνιδια κλπ
Τωρα που το σκεφτομαι, μαλλον εμεις ειμαστε η εξαιρεση ! :p

Απάντηση: Re: iPad as laptop replacement !

κανεις απο μας δεν θα ξεφορτωθει το laptop/desktop του.... τροπος του λεγειν ειναι παντα.

Δεν εχει βγει αλλωστε γι αυτο το λογο, εμεις απλα θελουμε να το σπρωξουμε στα ορια του.
Κυριως tablet ειναι και μαλιστα οτι καλυτερο, και γι αυτο ειναι τοσο πετυχημενο.

Το surface ειναι κυριως laptop και μετα tablet (το ειχα κι εγω αλλα ηταν αδυναμο για laptop και χαλια σαν tablet ).

Ειναι εντελως διαφορετικα πραγματα ακομα....

ΥΓ... εξαιρεση αποτελουν οι χρηστες που απλα θελουν να κανουν καποια καθημερινα πραγματα, οπως η γυναικα μου.
Δεν εχει πια laptop και της αρκει το ipad, αλλα δε κανει βαρια πραγματα... email , office (word/excel klp) , browsing, παιχνιδια κλπ
Τωρα που το σκεφτομαι, μαλλον εμεις ειμαστε η εξαιρεση ! :p

Συμφωνω απολυτα με ολα!

Ρε karamela διαβαζω 3 σελιδες για το ποντικι σου, για βαλε ενα λικν και τελος τα οφτοπικς :p

Σε πρώτη φάση δεν με λένε ''Ρε karamela'' σε δεύτερη φάση υπάρχουν άπειρες επιλογές και έχω αρκετά ποντίκια, για αρχή ξεκινάς από αυτό, φανταστικό ποντίκι που δεν κουράζει καθόλου για ώρες εντατικής δουλειάς/χρήσης, δουλεύει και σε ipad:
https://www.skroutz.gr/s/12349350/Logitech-MX-Master-2S-Black.html

Εγώ δεν το μπορώ καθόλου παιδιά το Trackpad, σε σημείο που το συχαίνομαι, και στα macbook που έχουμε στην δουλειά που έχουν μεγάλο trackpad, έχω εξωτερικό ποντίκι για να τα δουλευω. Βάλε στην εξίσωση ότι πιάνετε το χέρι μου ύστερα από ώρες, εγώ θέλω το μαξιλαράκι να ακουμπάω τον καρπό μου και το μεγάλο ποντίκι να το αγκαλιάζει πλήρως το χέρι μου. Τώρα για πρόχειρες δουλίτσες και για λίγο θα την παλέψω με το trackpad άλλα μόνο για λίγο.

:)

IMG_0329.jpeg

Eιναι του ''καναπέ'' για το Macmini που έχω στην ΤV

Σε πρώτη φάση δεν με λένε ''Ρε karamela'' σε δεύτερη φάση υπάρχουν άπειρες επιλογές και έχω αρκετά ποντίκια, για αρχή ξεκινάς από αυτό, φανταστικό ποντίκι που δεν κουράζει καθόλου για ώρες εντατικής δουλειάς/χρήσης, δουλεύει και σε ipad:

Ok thanx για το λινκ.
(σορι για το ρε, ετσι αποκαλω τους φιλους, ονομα καραμελα βλεπω)

• Like
Reactions: esykas

Και αυτό δουλεύει σε ipad pro 2020 και για μένα νο1 για την υγειά των χεριών (γενικά τα vertical).
Θέλει 1-2 μέρες να το συνηθίσει κάποιος αλλά ξεχνάει κάθε πόνο.

Re: Απάντηση: Re: iPad as laptop replacement !

Και αυτό δουλεύει σε ipad pro 2020 και για μένα νο1 για την υγειά των χεριών (γενικά τα vertical).
Θέλει 1-2 μέρες να το συνηθίσει κάποιος αλλά ξεχνάει κάθε πόνο.

Σωστός ένα τέτοιο έχω στην δουλειά, άλλα δεν το πρότεινα γιατί είναι λίγο περίεργο για τους περισσότερους, άλλα αν το μάθεις δεν κουράζεις καθόλου τον καρπό κλπ.!!! Θα το δοκιμάσω και στο ipad.

Παρέλαβα σήμερα και διαπιστώνω ιδίοις όμμασι πόσο πολύ έχει βελτιωθεί από το master 2S το οποίο πάει στο...συρτάρι!

F6373C1C-5283-4AD9-9507-E313AB6D4852.jpeg

Παρέλαβα σήμερα και διαπιστώνω ιδίοις όμμασι πόσο πολύ έχει βελτιωθεί από το master 2S το οποίο πάει στο...συρτάρι!

View attachment 171148

Ζηλεύω, είμαι στο τσακ να το πάρω και εγώ και να στείλω στο συρτάρι το 2S....για γράψε μας εμπειρία χρήσης με το ipad?? δουλεύει καλά??

• Καλύτερο από το 2S ως προς την λειτουργία και μου φαίνεται πιο ανατομικό στο χέρι..
  • Η ρόδα κύλησης τελείως αθόρυβη και η πλαϊνή ροδέλα σαφώς σε καλύτερο σημείο από την προηγούμενη έκδοση με τα δυο κουμπιά μόνα τους στον δεξί μου αντίχειρα..
  • Το software σου δίνει πολλές δυνατότητες για παραμετροποίηση, θέλει ψάξιμο (τουλάχιστον στο pc που το δοκίμασα).
  • Στο ipad δουλεύει πολύ καλά και αν ενεργοποιήσεις το assistive touch (settings-general-accessibility-touch) μπορείς να ορίσεις ποια κουμπιά θες να κάνουν τί. Πολλές επιλογές κι εδώ...:a0210:
  • USB-c φόρτιση και απο ότι λένε καλύτερη αυτονομία.
  • Η πλαϊνή ρόδα όταν κάνεις scroll στο ipad απο την πρώτη οθόνη στην δεύτερη κλπ, δεν δουλεύει σωστά. Πιθανόν να χρειάζεται update το software..
  • Επίσης, εναλλαγή από PC σε iPad κάνοντας κλικ στο κουμπάκι από κάτω (1,2,3 pairing έως τρεις συσκευές) κόλλησε κάποια στιγμή και έπρεπε να το κλείσω και να το ξανά ανοίξω.
Κατά τα άλλα δουλεύει πολύ καλά χωρίς καθυστερήσεις και lag στο iPad, σε οποιαδήποτε επιφάνεια (έχω γραφείο με γυάλινη επιφάνεια) και χωρίς mouse pad. Ελπίζω, σε επερχόμενο update του ipad, να τελειοποιηθεί η εμπειρία χρήσης αυτού του premium laser mouse..

Τέλος, αγοράστηκε (109 ευρώ) από το επίσημο site της Logitech με paypal 21/4 και παραλάβαμε σήμερα..

Το οριζόντιο scroll και με το παλιό τα ίδια παρουσιάζει και σε εμένα, μερικες φορές δεν δουλεύει σωστά και η βασική ροδέλα για το κατακόρυφο. Δεν είναι λοιπόν θέμα του ΜΧ Vertical.

Re: Απάντηση: Re: iPad as laptop replacement !

Το οριζόντιο scroll και με το παλιό τα ίδια παρουσιάζει και σε εμένα, μερικες φορές δεν δουλεύει σωστά και η βασική ροδέλα για το κατακόρυφο. Δεν είναι λοιπόν θέμα του ΜΧ Vertical.

μμμμ...βασικά τα ίδια θέματα έχω και εγώ άλλα έλεγα μήπως φταίνε τα ποντίκια μου, πήρα το Magic mouse 2 που δουλεύει σωστά μεν και με gestures άλλα έχει τραγικό κράτημα δε σε σημείο που δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω και πάει για πούλημα, και λογικά θα επιστρέψω πίσω στην αγαπημένη Logitech.