iPad as laptop replacement !

• Καλύτερο από το 2S ως προς την λειτουργία και μου φαίνεται πιο ανατομικό στο χέρι..
  • Η ρόδα κύλησης τελείως αθόρυβη και η πλαϊνή ροδέλα σαφώς σε καλύτερο σημείο από την προηγούμενη έκδοση με τα δυο κουμπιά μόνα τους στον δεξί μου αντίχειρα..
  • Το software σου δίνει πολλές δυνατότητες για παραμετροποίηση, θέλει ψάξιμο (τουλάχιστον στο pc που το δοκίμασα).
  • Στο ipad δουλεύει πολύ καλά και αν ενεργοποιήσεις το assistive touch (settings-general-accessibility-touch) μπορείς να ορίσεις ποια κουμπιά θες να κάνουν τί. Πολλές επιλογές κι εδώ...:a0210:
  • USB-c φόρτιση και απο ότι λένε καλύτερη αυτονομία.
  • Η πλαϊνή ρόδα όταν κάνεις scroll στο ipad απο την πρώτη οθόνη στην δεύτερη κλπ, δεν δουλεύει σωστά. Πιθανόν να χρειάζεται update το software..
  • Επίσης, εναλλαγή από PC σε iPad κάνοντας κλικ στο κουμπάκι από κάτω (1,2,3 pairing έως τρεις συσκευές) κόλλησε κάποια στιγμή και έπρεπε να το κλείσω και να το ξανά ανοίξω.
Κατά τα άλλα δουλεύει πολύ καλά χωρίς καθυστερήσεις και lag στο iPad, σε οποιαδήποτε επιφάνεια (έχω γραφείο με γυάλινη επιφάνεια) και χωρίς mouse pad. Ελπίζω, σε επερχόμενο update του ipad, να τελειοποιηθεί η εμπειρία χρήσης αυτού του premium laser mouse..

Τέλος, αγοράστηκε (109 ευρώ) από το επίσημο site της Logitech με paypal 21/4 και παραλάβαμε σήμερα..

Α ωραία ευχαριστούμε πολύ, πάω για αγορά με έπεισες!!!, με το Magic mouse 2 δεν τα βρήκαμε και πάμε για διαζύγιο, οπότε θέλω νέο ποντίκι και μάλλον το βρήκα!!!

Ήθελα να ρωτήσω και κάτι ψιλοάσχετο. Αυτή την στιγμή έχω το Ipad το απλό του 2018. Δεν έχω κάποιο σοβαρό θέμα μαζί του και πάει σφαίρα, άλλα λίγο ο μικρός εσωτερικός χώρος, λίγο η μέτρια και σχετικά μικρή οθόνη και λίγο ότι με τρώει το χέρι μου και η τσέπη μου είπα να προβώ στην αγορά του ipad pro 2020, καθώς το βρίσκω σε πολύ καλή τιμή λόγω δουλειάς, το θέμα είναι ότι παρατηρώ ότι μπορώ να βρώ σε ακόμα καλύτερη τιμή με αισθητή οικονομική διαφορά το ipad air 2019 και έλεγα όσοι έχετε εμπειρία μαζί του να ακούσω κάποια γνώμη, αξίζει (δουλεύοντάς το και σαν Laptop) να θυσιάσω το pro για το air?? Θα χάσω κάτι ουσιαστικό??? 4K editing κλπ. δεν κάνω η χρήση που θα έχει είναι browsing, λίγο photo editing, emails, Youtube/netflix, παιχνίδια και φυσικά αρκετή δουλειά με ποντίκι σε office κλπ. Ευχαριστώ προκαταβολικά για οποιαδήποτε άποψη καθώς χάθηκα λίγο.

Υ.Γ. Τα 120hz κάνουν κάποια αισθητή διαφορά σε day to day, ξέρω ότι υπάρχει διαφορά άλλα πόσο σημαντική είναι, είναι ίσως το μόνο που με απασχολεί και δεν έχει το air 2019.

Ήθελα να ρωτήσω και κάτι ψιλοάσχετο. Αυτή την στιγμή έχω το Ipad το απλό του 2018. Δεν έχω κάποιο σοβαρό θέμα μαζί του και πάει σφαίρα, άλλα λίγο ο μικρός εσωτερικός χώρος, λίγο η μέτρια και σχετικά μικρή οθόνη και λίγο ότι με τρώει το χέρι μου και η τσέπη μου είπα να προβώ στην αγορά του ipad pro 2020, καθώς το βρίσκω σε πολύ καλή τιμή λόγω δουλειάς, το θέμα είναι ότι παρατηρώ ότι μπορώ να βρώ σε ακόμα καλύτερη τιμή με αισθητή οικονομική διαφορά το ipad air 2019 και έλεγα όσοι έχετε εμπειρία μαζί του να ακούσω κάποια γνώμη, αξίζει (δουλεύοντάς το και σαν Laptop) να θυσιάσω το pro για το air?? Θα χάσω κάτι ουσιαστικό??? 4K editing κλπ. δεν κάνω η χρήση που θα έχει είναι browsing, λίγο photo editing, emails, Youtube/netflix, παιχνίδια και φυσικά αρκετή δουλειά με ποντίκι σε office κλπ. Ευχαριστώ προκαταβολικά για οποιαδήποτε άποψη καθώς χάθηκα λίγο.

Υ.Γ. Τα 120hz κάνουν κάποια αισθητή διαφορά σε day to day, ξέρω ότι υπάρχει διαφορά άλλα πόσο σημαντική είναι, είναι ίσως το μόνο που με απασχολεί και δεν έχει το air 2019.

Το είπες και μόνος σου στο υστερόγραφο!

Προσωπικά, τρία πράγματα "παίζουν" για να προτιμήσεις το Pro:
- 120 Hz
- Face iD
- Design

Και είναι πολύ πιο γρήγορο, παίρνει περιφερειακά όπως το magic keyboard, το νέο pencil, δεν έχει μεγάλα bezels κλπ

Το είπες και μόνος σου στο υστερόγραφο!

Προσωπικά, τρία πράγματα "παίζουν" για να προτιμήσεις το Pro:
- 120 Hz
- Face iD
- Design

Κοίτα το Design και κυρίως το Face id δεν με ενδιαφέρουν καθόλου, προτιμώ μάλιστα το δαχτυλικό αποτύπωμα, από εκει και πέρα δεν ξέρω πόση διαφορά κάνουν τα 120hz και αν έχει στην πράξη σε ταχύτητα διαφορά σε day to day, γιατί και το Ipad που έχω τώρα με τον Α10 πάει σφαίρα δεν νιώθω ότι κάπου κολλάει.

Re: Απάντηση: iPad as laptop replacement !

Και είναι πολύ πιο γρήγορο, παίρνει περιφερειακά όπως το magic keyboard, το νέο pencil, δεν έχει μεγάλα bezels κλπ

Το keyobard δεν με ενδιαφέρει καθόλου ειδικά στα χρήματα που κάνει, τα bezels το ίδιο. Το pencil είναι ίσως ένα θέμα άλλα θα το δώ, λογικά θα είμαι οκ και με το πρώτο. Για το πιο γρήγορο τώρα θα ήθελα μια πιο αναλυτική εκτίμηση, σε τι είναι πιο γρήγορο και που?? Δεν με ενδιαφέρει π.χ. το video editing. Σε day to day, σε περιήγηση στα μενού, σε απλές εφαρμογές έχει διαφορά?? Και αν ναι την βλέπεις την διαφορά? έχω αμφιβολίες για αυτό διότι εδώ με τον Α10 όλα πάνε σφαίρα, και φαντάζομαι με τον Α12 του Air θα πάνε αστραπή, πόσο πιο γρήγορο είναι το pro σε απλές χρήσεις. Εχω δουλέψει λίγο το pro του 2018 και πέρα από την οθόνη που είναι φανταστική σε σχέση με το δικό μου σε χρήση δεν εντόπισα κάτι που να μου χτυπάει ότι πάει πιο γρήγορα, και μερικές εφαρμογές που δούλεψα πάνω κάτω δεν παρατήρησα κάτι ιδιαίτερα πιο γρήγορο. Απλά θα ήθελα μια γνώμη για κάποιον που το έχει στην κατοχή του άλλα έχει εμπειρία και με ipads με επεξεργαστές Α10-Α12 (όχι πιο παλιά).

Πάρε το καινούργιο, άλλη εμπειρία....μη το συζητάς.

Και κανένα περιφερειακό δεν έχει επίσης την ίδια απόκριση με της apple, για το magic mouse λέω αλλά και τα keyboard.

Sent from my LM-G710 using Tapatalk

Πάρε το καινούργιο, άλλη εμπειρία....μη το συζητάς.

Και κανένα περιφερειακό δεν έχει επίσης την ίδια απόκριση με της apple, για το magic mouse λέω αλλά και τα keyboard.

Sent from my LM-G710 using Tapatalk

Γιάννη, αυτό ρωτάω τι εννοείς με την ''άλλη εμπειρία''???, αν γίνεται θέλω αναλυτική άποψη πάνω σε αυτό, τι θα κερδίσω στην πράξη πέρα από τα specs και στο Day to day? Θα δω διαφορές? και αν ναι που?? Το να ανοίξει μια εφαρμογή π.χ. 1 sec πιο γρήγορα δεν μου λέει κάτι.
Το ρωτάω καθώς θέλω να πάρω και άλλη γνώμη, έχω συνάδελφο στην δουλειά που έχει το air 2019 (το κληρονόμησε η γυναίκα του πλέον) και πήρε πριν λίγο καιρό το Pro 2020 και δεν τον ενθουσίασε τόσο όσο περίμενε, είναι μεν καλύτερο από το air άλλα δεν παρατήρησε κάτι συγκλονιστικό στην χρήση του και στο day to day, και μου λέει να πάρω το air να γλιτώσω χρήματα και να περιμένω το νέο prο με Microled/amoled κλπ. αν και όταν βγει. Αλλα δεν τα παίρνω όλα τις μετρητοίς που μου λένε θέλω και άλλες απόψεις, πρακτικές με παραδείγματα αν γίνεται. Ευχαριστώ

Υ.Γ. Καλά το Magicmouse μπήκε στο κουτί του και θα φύγει λογικά σήμερα , ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, δεν μπορούσα να το κρατήσω καν, σε 3 λεπτά πόναγε το χέρι μου, Logitech Και πάλι logitech και ας μην δουλεύει τόσο καλά στο Ipad. Σε keyboard έχω αυτό και δουλεύει άψογα με το Ipad, κανένα lag και κανένα κόλλημα. https://www.skroutz.gr/s/7657466/Logitech-K380-Grey.html

αν ειχα μακ θα στο επαιρνα εγω το mouse, εμενα με ειχε βολεψει αφανταστα ... και παραδοξως, ενω εχω θεμα στο χερι, δεν ειχα προβλημα κρατηματος με το magic mouse.
Με βολευε αφανταστα το οριζοντιο scrolling και τα gestures.... τεσπα το περιμενα οτι δεν θα το κραταγες.

Καλα και τα logiteck, αλλα μη περιμενεις ιδια αποδοση απο κανενα mouse σε μακ/ιπαντ.
Το ιδιο και τ αλλα πληκτρολογια με touchpad κλπ.... δεν εχουν την ιδια αποδοση λογω driver

τωρα για τα υπολοιπα, αυτα που ειπαν τα παιδια...η εμπειρια δεν μεταφερεται δυστυχως .

αν ειχα μακ θα στο επαιρνα εγω το mouse, εμενα με ειχε βολεψει αφανταστα ... και παραδοξως, ενω εχω θεμα στο χερι, δεν ειχα προβλημα κρατηματος με το magic mouse.
Με βολευε αφανταστα το οριζοντιο scrolling και τα gestures.... τεσπα το περιμενα οτι δεν θα το κραταγες.

Καλα και τα logiteck, αλλα μη περιμενεις ιδια αποδοση απο κανενα mouse σε μακ/ιπαντ.
Το ιδιο και τ αλλα πληκτρολογια με touchpad κλπ.... δεν εχουν την ιδια αποδοση λογω driver

τωρα για τα υπολοιπα, αυτα που ειπαν τα παιδια...η εμπειρια δεν μεταφερεται δυστυχως .

Γούστα είναι Γιάννη, δεν την πάλεψα ούτε στο ελάχιστο με το Magic mouse, όπως είχα πει και πριν trackpad/touchpad ούτε για πλάκα τα συχαίνομαι όπως ο διάολος το λιβάνι!!!
Τώρα για το Ipad τι να πω, θα πάρω και από αλλού γνώμες καθώς θέλω μια αναλυτική όσο γίνεται άποψη με κάποιον χρήστη που έχει τριβή με Ipads με Α10 και μετά, με ενδιαφέρει το πρακτικό θέμα και σε χρήση day to day και όχι απλώς ότι είναι άλλη εμπειρία, πιο γρήγορο και αναφορά στα specs. Καλοπροαίρετα το λέω, δεν έχω κάτι με κάποιον, να βοηθήσουν θέλουν τα παιδιά όσο μπορεί ο καθένας.

Υ.Γ. Μήπως να πάρω τελικά ένα Samsung Tab S6 που το βρίσκω όσο το Air???χαχα... μου καλογυάλισε και αυτό!! Εχει μέσα και τον Snapdragon 855, pen και πήρε και το Android 10...έμπλεξα!!!

μερικα πραγματα δεν μεταφερονται...πως να σου μεταφερει καποιος τη διαφορα στα 120 Hz ?
Επισης εχουμε αλλες αναγκες/προτεραιοτητες/γουστα κλπ..... δεν συγκρινονται επισης.

ειδες τι ειπες ? Δεν μπορεσες το Magic mouse, οχι σε touch pad Κλπ.... αρα ουτε αυτα συγκρινονται (εγω τα θεωρω κορυφαια και αναγκαια για να εχεις πληρ την εμπειρια χρησης).

Οποτε δεν εχει νιημα...τα δοκιμαζεις και βλεπεις.

Απο ταχυτητα και specs δεν βγαζεις ακρη.

Τελος, για μενα (το τονιζω) η αλλαγη εγινε 2 φορες μαλιστα , λογω pencil 2 και USB C..... κατι που εσενα μπορει να μη σε απασχολησει καθολου.

αυτα....

ΥΓ... ειχα τα περισσοτερα τα σαμυ tablets ...δεν τα μπορεσα ποτε. Αν εξαιρεσεις την πολυ καλη amoled (ιδανικη για video/youtube κλπ) , σε ολα τ αλλα ...μακρια κι αγαπημενοι
Στα ταμπλετ ειναι πισω το android (για μενα παντα).

μερικα πραγματα δεν μεταφερονται...πως να σου μεταφερει καποιος τη διαφορα στα 120 Hz ?
Επισης εχουμε αλλες αναγκες/προτεραιοτητες/γουστα κλπ..... δεν συγκρινονμται επισης.

ειδες τι ειπες ? Δεν μπορεσες το Magic mouse, οχι σε touch pad Κλπ.... αρα ουτε αυτα συγκρινονται (εγω τα θεωρω κορυφαια και αναγκαια για να εχεις πληρ την εμπειρια χρησης).

Οποτε δεν εχει νιημα...τα δοκιμαζεις και βλεπεις.

Απο ταχυτητα και specs δεν βγαζεις ακρη.

Τελος, για μενα (το τονιζω) η αλλαγη εγινε 2 φορες μαλιστα , λογω pencil 2 και USB C..... κατι που εσενα μπορει να μη σε απασχολησει καθολου.

αυτα....

Κατανοητά Γιάννη, πιο πολύ με ενδιαφέρει αν γνωρίζεις φυσικά αν είναι πιο γρήγορο και σε πια σημεία το pro?? Θα δω κάπου διαφορές σε ταχύτητα?? Το ξαναγράφω ότι και με τον Α10 όλα πάνε τρένο, πόσο πιο γρήγορα θα πάνε π.χ. με τον Α12Χ σε σχέση με τον Α12, δεν αναφέρομαι σε Video editing.. Απλά επειδή δεν είμαι power user δεν θέλω να πληρώσω κάτι που είναι Overkill Και δεν θα δώ στην πράξη κάτι σημαντικό σε ταχύτητα, γιατί και σε reviews που διαβάζω αυτό που αναφέρουν για το pro ότι είναι overkill για τους περισσότερους χρήστες.

Για το Pencil δεν έχω άποψη πρέπει να το δω, σίγουρα θα πάρω άλλα δεν ξέρω τι διαφορές υπάρχουν σε πρακτική χρήση ανάμεσα στα 2 της Apple, πέρα από την φόρτιση που δεν με απασχολεί.

Υ.Γ. Για τα Android tablets έχεις δίκιο, απλά δεν ξέρω τι γίνεται με το Tab s6 που φαίνεται πολύ καλό και πλήρες παντού, προσωπικά μου αρέσει αρκετά και το One UI 2.1 που έχει το Tab S6 Και με βολεύει και πολύ και το DEX Mode, ότι πρέπει για office κλπ. Έμπλεξα, όλα μου αρέσουν, άλλα η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα έδινα τόσα λεφτά για Android Tablet. Θα πρέπει να το δοκιμάσω πρώτα αρκετά για να έχω άποψη.

Κοιτα, μιας που μπορείς να αγοράσεις το καινούργιο σε καλη τιμή λόγω δουλειάς, να το δοκιμάσεις, κι αν δεν σου κάνει το πουλάς και αγοράζεις λευκές συσκευές

ετσι.... ακριβως!

ΥΓ... απο ταχυτητα δεν θα δεις μεγαλες διαφορες εσυ, ισως και καθολου.
για μας που κανουμε photo-video editing κλπ εχει καποια διαφορα (και η μνημη επισης), αλλα για τους υπολοιπους οχι.

ΥΓ2... για τη φορτιση του pencil εχεις αδικο, το πρωτο ειχε το μειονεκτημα ν αδειαζει γρηγορα η μπαταρια, ακομα κι αν δε το χρησιμοποιεις και ειναι βασανο η φορτιση του (συνηθως το ξεχνας και οταν το χρειαζεσαι θα ειναι αφορτιστο ).
Ειναι απο τους βασικους λογους για να πας στο pencil 2 (και βεβαια σε pro ipad).

ΥΓ3... και το S6 εχει τις ιδιες εφαρμογες με τα υπολοιπα android , που συνηθως ειναι μεγεθυνση των mobile , οποτε δεν αλλαζει τιποτα .

Re: Απάντηση: iPad as laptop replacement !

Κοιτα, μιας που μπορείς να αγοράσεις το καινούργιο σε καλη τιμή λόγω δουλειάς, να το δοκιμάσεις, κι αν δεν σου κάνει το πουλάς και αγοράζεις λευκές συσκευές

Μια χαρά θα μου κάνει το θέμα είναι ότι μάλλον θα μου κάνει μια χαρά και το air και θα γλιτώσω μπόλικα χρήματα.

Υ.Γ. Δεν έχω παράπονο όλο το σπίτι έχω εξοπλίσει από πουλημένα Iphones. Περιμένω και το 12 μακάρι να πάνε την τιμή στα 2.000 ευρώ+, χρειαζόμαστε καινούριες τέντες στο σπίτι!!!

Πέραν της πλάκας, ένας άλλος σοβαρός παράγοντας να πάρει ο Νικος το Pro είναι το usb-c με τις πολύ ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων με εξωτερικούς σκληρούς, στικάκια, κάμερες κλπ καθώς και η σύνδεση με μεγάλα monitor.

Πέραν της πλάκας, ένας άλλος σοβαρός παράγοντας να πάρει ο Νικος το Pro είναι το usb-c με τις πολύ ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων με εξωτερικούς σκληρούς, στικάκια, κάμερες κλπ καθώς και η σύνδεση με μεγάλα monitor.

Σωστός, είναι βασικός λόγος αυτός και τον ξέχασα πριν, με το lighting δεν τα πάμε και πολύ καλά να πω την αλήθεια σε μεταφορές αρχείων κλπ. Δεν ξέρω αν φταίει το Ipad το απλό που έχω ή αν είναι γενικό θέμα.

Απάντηση: Re: iPad as laptop replacement !

Σωστός, είναι βασικός λόγος αυτός και τον ξέχασα πριν, με το lighting δεν τα πάμε και πολύ καλά να πω την αλήθεια σε μεταφορές αρχείων κλπ. Δεν ξέρω αν φταίει το Ipad το απλό που έχω ή αν είναι γενικό θέμα.

Γενικό είναι, το lighting έχει ταχύτητα usb-2.

Απάντηση: Re: iPad as laptop replacement !

Γενικό είναι, το lighting έχει ταχύτητα usb-2.

Δεν είμαι σίγουρος οτι αυτό είναι σωστό, ο Apple adaptor Lighting σε Usb που έχω είναι USB3 αν θυμάμαι καλά.

Με το Pen 1 o Γιάννης έχει δίκιο, όταν το χρειαστείς συνήθως είναι ξεφορτιστο, αδειάζει πολύ γρήγορα , για καποιο λόγο δεν μπαίνει σε standby mode όταν δεν το χρησιμοποιεις , αν το ηξερα δεν θα είχα δώσει ένα κατοσταρικο για αγορά.