iPad εναντίον PC

Μιχάλης Κορ.

Moderator
Staff member
18 June 2006
21,746
Βαρυμπόμπη
Πηγή : http://www.reporter.gr/component/k2/item/214052-iPad-enantion-PC

Το τέλος μιας εποχής για τους συμβατικούς υπολογιστές;

Σημαντικά «χτυπήματα» δέχεται η αγορά των υπολογιστών από την ανερχόμενη αγορά των iPads. Ενδεικτικό του ότι η αγορά υπολογιστών περιέρχεται σε... «κρίση», είναι οι πωλήσεις των pcs για το τελευταίο τρίμηνο του 2012. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι πωλήσεις σημείωσαν πτώση 8% παγκοσμίως σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, ενώ η «βουτιά» παρουσιάζεται ακόμα μεγαλύτερη στις ΗΠΑ, όπου και οι πωλήσεις σημειώνουν υποχώρηση κατά 14%.

Νικήτρια η Apple

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς pc, η Apple πούλησε 14 εκατ. iPad το τελευταίο τρίμηνο του 2012, ενώ ο κορυφαίος παρασκευαστής ηλεκτρονικών υπολογιστών, Lenovo, είχε 13,7 εκατ. πωλήσεις την ίδια περιόδο. Αν σε αυτό υπολογιστεί και το ότι η Apple είδε τις πωλήσεις των Macs να ανέρχονται σε 4,9 εκατ. για το τελευταίο τρίμηνο του 2012, τότε είναι φανερό ότι ο αμερικανικός κολοσσός καθιερώνεται ως σταθερή δύναμη στην αγορά που σχετίζεται με τις νέες τεχνολογίες και το internet.

Είναι λογικό.

Το βλέπω και στον εαυτό μου.

Πολλές φορές δε κάθομαι καθόλου στον imac και προτιμώ να σερφάρω από την άνεση του καναπέ με το galaxy note, έστω και στις 5κάτι ίντσες.

Υπάρχουν εναλλακτικές συσκευές πλέον για τις απλές δουλειές για τις οποίες χρησιμοποιούμε H/Y.

Πηγή : http://www.reporter.gr/component/k2/item/214052-iPad-enantion-PC

Το τέλος μιας εποχής για τους συμβατικούς υπολογιστές;

Σημαντικά «χτυπήματα» δέχεται η αγορά των υπολογιστών από την ανερχόμενη αγορά των iPads. Ενδεικτικό του ότι η αγορά υπολογιστών περιέρχεται σε... «κρίση», είναι οι πωλήσεις των pcs για το τελευταίο τρίμηνο του 2012. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι πωλήσεις σημείωσαν πτώση 8% παγκοσμίως σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, ενώ η «βουτιά» παρουσιάζεται ακόμα μεγαλύτερη στις ΗΠΑ, όπου και οι πωλήσεις σημειώνουν υποχώρηση κατά 14%.

Νικήτρια η Apple

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς pc, η Apple πούλησε 14 εκατ. iPad το τελευταίο τρίμηνο του 2012, ενώ ο κορυφαίος παρασκευαστής ηλεκτρονικών υπολογιστών, Lenovo, είχε 13,7 εκατ. πωλήσεις την ίδια περιόδο. Αν σε αυτό υπολογιστεί και το ότι η Apple είδε τις πωλήσεις των Macs να ανέρχονται σε 4,9 εκατ. για το τελευταίο τρίμηνο του 2012, τότε είναι φανερό ότι ο αμερικανικός κολοσσός καθιερώνεται ως σταθερή δύναμη στην αγορά που σχετίζεται με τις νέες τεχνολογίες και το internet.

Εγω πάλι δε καταλαβαίνω γενικότερα τι νικησε η apple και ποιον.

Το σύνολο των tablet (apple + others) για το 2012 εφτασε το 21% των συνολικών πωλήσεων Η/Υ παγκόσμιως! δλδ φετος πουλήθηκαν 86.6 εκατομμύρια συσκευές tablet όλων των κατασκευαστών εκ των οποίων οπως λεει η apple πουλησε 14 εκατομύρια... τοτε τι ακριβώς κέρδισε και ποιον? μένουν αλλα 70εκατομμύρια συσκευές......tablet... και ολο αυτό μαζι παλι στο 21% του συνόλου!!!

Last edited:
Re: Απάντηση: iPad εναντίον PC

Εγω πάλι δε καταλαβαίνω γενικότερα τι νικησε η apple και ποιον.

Το σύνολο των tablet (apple + others) για το 2012 εφτασε το 21% των συνολικών πωλήσεων Η/Υ παγκόσμιως! δλδ φετος πουλήθηκαν 86.6 εκατομμύρια συσκευές tablet όλων των κατασκευαστών εκ των οποίων οπως λεει η apple πουλησε 14 εκατομύρια... τοτε τι ακριβώς κέρδισε και ποιον? μένουν αλλα 70εκατομμύρια συσκευές......tablet... και ολο αυτό μαζι παλι στο 21% του συνόλου!!!

νομιζω οτι απο αυτο και μονο
Σημαντικά «χτυπήματα» δέχεται η αγορά των υπολογιστών από την ανερχόμενη αγορά των iPads.
Μπορεις να καταλαβεις την σοβαροτητα και την εγκυροτητα του αρθρου.

Αν βάλετε την "πίτα" κάτω θα δείτε ότι ποσοστιαία υπάρχει μια εταρεία που πουλά μόνη της ένα πολύ μεγάλο ποσοστό συσκευών και μετά όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές με μικρά ποσοστά ο καθένας.
Σε 1η φάση βλέπουμε λοιπόν την άνοδο των tablets έναντι των υπολογιστών και σε 2η φάση την μεγάλη άνοδο της Apple έναντι των υπολοίπων κατασκευαστών tablets και υπολογιστών.

λογικό...
το βλέπω και από το περιβάλλον μου(ας πούμε ότι κάτι δείχνει...)...μέσα στο 2012 αγοράστηκαν-από γνωστούς μου-5 tablets και ένα pc....
από τα 5 tablets τα 4 ήταν iPad και το ένα Samsung...

λογικό...
το βλέπω και από το περιβάλλον μου(ας πούμε ότι κάτι δείχνει...)...μέσα στο 2012 αγοράστηκαν-από γνωστούς μου-5 tablets και ένα pc....
από τα 5 tablets τα 4 ήταν iPad και το ένα Samsung...

Μην ψαξεις ομως τα κριτηρια με τα οποια αγοραστηκαν γιατι θα βρεθεις προ εκπληξεως...
Ειναι χαρακτηριστικο οτι αν ρωτησεις να σου ονοματησουν αλλα 3 tablet περαν του iPad το συντριπτικο ποσοστο δεν θα ξερει ουτε ενα. :SFGSFGSF:
Κανε το γκαλοπ απο περιεργεια και θα δεις.

Αν βάλετε την "πίτα" κάτω θα δείτε ότι ποσοστιαία υπάρχει μια εταρεία που πουλά μόνη της ένα πολύ μεγάλο ποσοστό συσκευών και μετά όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές με μικρά ποσοστά ο καθένας.
Σε 1η φάση βλέπουμε λοιπόν την άνοδο των tablets έναντι των υπολογιστών και σε 2η φάση την μεγάλη άνοδο της Apple έναντι των υπολοίπων κατασκευαστών tablets και υπολογιστών.

Xmm τα βαζω κάτω, καποια βγαινουν καποια όχι. πχ η γενικη αυξηση των tablet ειναι όντως γεγονός!!! οπως τα τα 86 tablet τα 14 πουλάει η apple!! αν κοιταζαμε περυσι νομιζω πως το ποσοστό της apple είναι μεγαλύτερο δλδ

2011 Apple σημείωσε πωλήσεις 32.39 εκατομυρια συσκευές ipad απο σύνολο 73 εκατομυρια συνολικά tablet!
2012 Apple σημείωσε πωλήσεις 14 εκατομύρια συσκευές ipad απο σύνολο 86 εκατομμύρια tablet!

Μονο θετικα δε τα βλέπω τα πράγματα....

Εγώ θα ρωτήσω κάτι άλλο:
αυτοί που επιλέγουν iPad ή tablets γενικά, δεν μας λένε τι δουλειές κάνουν με αυτά; μήπως 90% σερφάρισμα 5% email και 5% παιχνίδια;

Μήπως αν τους κλεισεις το wifi είναι απλώς ένα κομμάτι σίδερo/πλαστικό;

Να συγκρίνουμε τι λοιπόν; Ολη αυτή η έξαρση των tablets και των smartphone γενικότερα προέκυψε από την ανάγκη του κόσμου να μπαίνει στο internet εύκολα, γρήγορα απ' όπου κι αν βρίσκεται. Ναι ή όχι;

Για δουλειά δεν θα χρησιμοποίησει ο άλλος κανένα tablet να βγάλει τα μάτια του στις 9-10-11 ιντσούλες. Δεν πα να λένε ότι θέλουν οι έρευνες.

Τάσο, έχεις δίκιο διχως Internet αυτες οι συσκευές δεν εχουν πολλα να κάνεις αν εξαιρέσεις το gaming και καποιες συσκεκριμένες εφαρμογές.
Απο την άλλη οταν ο μεσος χρηστης θελει μια απλη συσκευή για τον καναπε να σερφαρει ενω βλέπει tv η διπλα στο τζάκι γιατι να μην έχει?

Οσο αφορά το θέμα της δουλειάς που λες ,εξαρτάται τι ακριβως το θέλεις.... καποια πραγματα γίνονται πάντως..

Για τη πλειοψηφια του κόσμου, το tablet ειναι υπεραρκετό για το σπίτι.
Μπορει να σερφάρει στο ιντερντε , να δει τα μαιλ του, να επεξεργαστει βασικα αρχεια (word-excel-pp) , να ταξινομησει βασικα αρχεια του, να φτιαξει και να διαχειριστει ενα calendar kai απλες σημειωσεις, να παιξει παιχνιδια, να δει και να δειξει τις φωτό και τα βιντεο τουκλπ.

Συνεχως θ ανεβαινουν οι πωλησεις στα tablet kai laptop , ενω θα παιφτουν στα desktop.

Απο την άλλη οταν ο μεσος χρηστης θελει μια απλη συσκευή για τον καναπε να σερφαρει ενω βλέπει tv η διπλα στο τζάκι γιατι να μην έχει?

Ακριβώς αυτό το θέμα το έχουν καλύψει πλήρως τα tablets.

Οσο για την δουλειά σου λεω ένα πολύ απλό: Θες να γράψεις μια σελίδα email ή ένα κείμενο. Συγκρίνεται η αίσθηση του φυσικού πληκτρολόγιου με το touch;;; Για μένα σε καμιά περίπτωση δεν πα να βγάλουν όσο touch θέλουν.

και μην μου πείτε θα καρφώνεις bluetooth keyboard/mouse ........ξαναλέω στις 10 ιντσούλες

Εννοείται ότι η πλειοψηφία των χρηστών των ταμπλετών είναι για βόλτα στο διαδίκτυο, emails, φωτό, κάνα τραγούδι, ίσως κάνα παιχνίδι.
Ο υπολογιστής δεν πρόκειται να αντικατασταθεί.
Εδώ οι κονσόλες δεν αντικατέστησαν τους υπολογιστές στα παιχνίδια. Απλά πήραν ένα μέρος από την πίτα.

Οσο για την δουλειά σου λεω ένα πολύ απλό: Θες να γράψεις μια σελίδα email ή ένα κείμενο. Συγκρίνεται η αίσθηση του φυσικού πληκτρολόγιου με το touch;;; Για μένα σε καμιά περίπτωση δεν πα να βγάλουν όσο touch θέλουν.

Για εμαιλ κ κάνα κείμενο λίγων σελίδων είναι μια χαρά ένα 10άρι τάμπλετ. Τουλάχιστον εγώ το κάνω αυτό στο ipad 3 μου.

Τασο, εσυ μπορει να μη μπορεις , αλλα υπαρχουν ανθρωποι που το κανουν ευχαριστως.
Η γυναικα μου πχ, εχει αφησει το λάπτοπ στην ακρη και εχει μονο το ipad για καθημερινη χρηση και οχι μονο.
Και μαλιστα γραφει κειμενα , mail , σημειωσεις για τους μαθητες της κλπ
Και μαλιστα μεγαλα κειμενα , πολυ άνετα (και χωρις εξτρα πληκτρολόγιο) .

Τάσο, έχεις δίκιο διχως Internet αυτες οι συσκευές δεν εχουν πολλα να κάνεις αν εξαιρέσεις το gaming και καποιες συσκεκριμένες εφαρμογές.

Οσο αφορά το θέμα της δουλειάς που λες ,εξαρτάται τι ακριβως το θέλεις.... καποια πραγματα γίνονται πάντως..

Έχεις δίκιο. Αυτή είναι η βασική χρήση μιας ταμπλέτας. Της "λείπει" το ένα κομμάτι (πληκτρολόγιο) από έναν υποφορητό (που ήταν μόδα πριν 3-4 χρόνια) και αυτό βολεύει πολλούς. Το βλέπω στην γυναίκα μου. Η ταμπλέτα στα λυγισμένα πόδια ξαπλωμένη στον καναπέ και το σερφάρισμα έγινε πλέον εύκολο (ΔΕΝ καθόταν στον υπολογιστή για ίντερνετ. Πολύ σπάνια. Τώρα τρώει τη μισή μπαταρία κάθε βράδυ). Η τηλεόραση να παίζει στο background, οπότε δύο δουλειές σε μία. Οπτικά για σύγκριση υποφορητού-ταμπλέτας(με πληκτρολόγιο):

microsoft_surface_windows_8_laptop.jpg

Από την άλλη όποιος θέλει να κάνει σοβαρή δουλειά σε excel, word, επεξεργασία φωτό-βίντεο και την κάνει με μία ταμπλέτα είναι ήρωας.