iPad εναντίον PC

Απάντηση: Re: iPad εναντίον PC

Συνεχως θ ανεβαινουν οι πωλησεις στα tablet kai laptop , ενω θα παιφτουν στα desktop.

δεν πειράζει και οι πωλήσεις στην aston martin μπορεί να πέφτουν και να ανεβαίνουν στα ηλεκτρικά/αυτόματα.

Ομως θα προτιμήσω aston martin παρόλο τις δυσκολίες.

Ποιός κάθεται να δουλέψει word/excel σε ταμπλέτα;;; πλάκα κάνεις; μόνο θέλει να κάνει view ή να αλλάξει κάτι. Η βασική δουλειά θα έχει ξεκινήσει στο desktop.
Εκτός αν μιλάς για excel με ένα πινακάκι 5Χ5 για τα έξοδα της ημέρας....

Ακριβώς αυτό το θέμα το έχουν καλύψει πλήρως τα tablets.

Οσο για την δουλειά σου λεω ένα πολύ απλό: Θες να γράψεις μια σελίδα email ή ένα κείμενο. Συγκρίνεται η αίσθηση του φυσικού πληκτρολόγιου με το touch;;; Για μένα σε καμιά περίπτωση δεν πα να βγάλουν όσο touch θέλουν.

και μην μου πείτε θα καρφώνεις bluetooth keyboard/mouse ........ξαναλέω στις 10 ιντσούλες

Για κατι γρηγορο on the go, ειναι μια χαρά, ουτε καν 10 στις 7 εγώ σου λεω σαν ενα πληρες ηλεκτρονικο Organizer με παραπανω δυνατοτητες και εφαρμογες gps και λοιπα καλουδια Ειναι must (για μένα). για το σπίτι σερφάρισμα το 10αρι ειναι tamam. OXI το laptop Μου ΔΕΝ το αντικαθιστά, δε χρειαζεται να ειμαι πάνω του ομως ολη την ώρα με ενα tablet να βρίσκεται στον χώρο! Οταν εχω να κανω κατι συγκεκριμένο ξέρω που θα το κάνω.. (οχι στο tablet)

εξαρταται τι εννοεις "σοβαρή" δουλεια.

Εγω ευχαριστως φτιαχνω στο ταμπλετ μου το προγραμμα της δουλειας μου σε numbers (αντίστοιχο του excel), τις σημειωσεις μου και προτάσεις σε Pages (word) και καποιες παρουσιασεις σε Keynote (pp).
Φτιαψνω επισης καποια προσχεδια - storyboards για ιδεες των τραιλερ που θα φτιάξουμε στο καναλι που δουλευω , ηχογραφουμε τους speaker με φορητο συστημα ipad-apogee Mic οταν δεν έρχονται στο καναλι (μια απο τις speaker μας ειναι εγγυος και δουλευει απο το σπιτι της !) κλπ

Δεν ειπαμε οτι αντικαθιστα πληρως εναν υπολογιστη, αλλα αυτο θα γινει στο μελλον.

Συγκρίνετε σώβρακα με γραβάτες τώρα... Εγώ πχ χωρίς PC δεν μπορώ να διανοηθώ τον εαυτό μου αλλά το iPad κοντεύει να γίνει προέκταση του χεριού μου.
Άλλο το ένα... άλλο το άλλο....

Re: Απάντηση: Re: iPad εναντίον PC

Ποιός κάθεται να δουλέψει word/excel σε ταμπλέτα;;; πλάκα κάνεις; μόνο θέλει να κάνει view ή να αλλάξει κάτι. Η βασική δουλειά θα έχει ξεκινήσει στο desktop.
Εκτός αν μιλάς για excel με ένα πινακάκι 5Χ5 για τα έξοδα της ημέρας....
Τασο εδω καποιοι προσπαθουν να μας πεισουν οτι οι ταμπλετες και ειδικα τα iPad ειναι εργαλεια για επαγγελματιες και οτι αυτο ειναι και κριτηριο αγορας (εισαι σοβαρος επαγγελματιας και θα παρεις iPad να κανεις την σοβαρη δουλεια σου)
Μην πας μακρυα ψαξε λιγο τα topics...

Last edited:
Re: Απάντηση: iPad εναντίον PC

Πηγή : [B]Νικήτρια η Apple [/B] Σύμφωνα...015"]21% των συνολικών πωλήσεων Η/Υ παγκόσμιως! δλδ φετος πουλήθηκαν 86.6 εκατομμύρια συσκευές tablet όλων των κατασκευαστών εκ των οποίων οπως λεει η apple πουλησε 14 εκατομύρια... τοτε τι ακριβώς κέρδισε και ποιον? μένουν αλλα 70εκατομμύρια συσκευές......tablet... και ολο αυτό μαζι παλι στο 21% του συνόλου!!!

Αγαπητέ Φραπέ αν διαβάσεις προσεκτικά το ποστ του Μιχάλη θα δεις ότι η Apple πούλησε 14 εκ. ipad το τελευταίο τρίμηνο του 2012 και όχι όλη τη χρονιά, ενώ οι αριθμοί που αναφέρεις εσύ (86 εκ tablets) αντιστοιχούν στις πωλήσεις ενός έτους !!!!!

Το σίγουρο είναι ότι οι ταμπλέτες εξελίσσονται ταχύτατα, υπάρχει πληθώρα επιλογών κ η πληροφορική προς τα εκεί οδεύει...
Δεν θα αντικαταστήσει τους υπολογιστές αλλά θα πάνε πολλοί χρήστες προς τα εκεί.

δε λεει κανεις , το ξαναλεμε, οτι αντικαθιστα πληρως ενα pc, ΑΛΛΑ ποσοι απο το μεσο χρηστη χρειαζονται πραγματικα ενα pc ?

Ποσοι εχουν προβολεα και ποσοι τηλεοραση ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: iPad εναντίον PC

Αγαπητέ Φραπέ αν διαβάσεις προσεκτικά το ποστ του Μιχάλη θα δεις ότι η Apple πούλησε 14 εκ. ipad το τελευταίο τρίμηνο του 2012 και όχι όλη τη χρονιά, ενώ οι αριθμοί που αναφέρεις εσύ (86 εκ tablets) αντιστοιχούν στις πωλήσεις ενός έτους !!!!!

NAi ok, αλλα το νόημα δεν αλλαζει οι συνολικές φετινές πωλησεις του ipad σε σχέση με πέρυσι εξακολουθουν να ειναι μικρότερες ενω το market share των tablet αυξηθηκε!!!!

Re: Απάντηση: iPad εναντίον PC

Το σίγουρο είναι ότι οι ταμπλέτες εξελίσσονται ταχύτατα, υπάρχει πληθώρα επιλογών κ η πληροφορική προς τα εκεί οδεύει...
Δεν θα αντικαταστήσει τους υπολογιστές αλλά θα πάνε πολλοί χρήστες προς τα εκεί.

Πουλαει η (υπερ)φορητοτητα.

Για τη πλειοψηφια του κόσμου, το tablet ειναι υπεραρκετό για το σπίτι.
Μπορει να σερφάρει στο ιντερντε , να δει τα μαιλ του, να επεξεργαστει βασικα αρχεια (word-excel-pp) , να ταξινομησει βασικα αρχεια του, να φτιαξει και να διαχειριστει ενα calendar kai απλες σημειωσεις, να παιξει παιχνιδια, να δει και να δειξει τις φωτό και τα βιντεο τουκλπ.

Συνεχως θ ανεβαινουν οι πωλησεις στα tablet kai laptop , ενω θα παιφτουν στα desktop.
Σωστα.

Εγώ πλεον σπιτι δεν ανοιγω σχεδον ποτε το mac book πχ.

Ποσοι εχουν προβολεα και ποσοι τηλεοραση ?

Προσωπικά μου είναι αδιάφορο αν δεν έχει ανακαλύψει ο άλλος το "καλό" και νομίζει ότι έχει κινηματογραφική εικόνα με 50" .

Ακριβώς το ίδιο τραγελαφικό αν νομίζει ο άλλος ότι αγοράζοντας ταμπλέτα έχει υπολογιστή. Διότι αυτή την ουτοπία πάνε να περάσουν στους άσχετους με pc.

Προσωπικά μου είναι αδιάφορο αν δεν έχει ανακαλύψει ο άλλος το "καλό" και νομίζει ότι έχει κινηματογραφική εικόνα με 50" .

Ακριβώς το ίδιο τραγελαφικό αν νομίζει ο άλλος ότι αγοράζοντας ταμπλέτα έχει υπολογιστή. Διότι αυτή την ουτοπία πάνε να περάσουν στους άσχετους με pc.

Ναι αλλα αυτοι οι ασχετοι με τα pc μπορει να μην εχουν την ανάγκη υπολογιστη έτσι κι αλλιως, Λιγο surf λιγο fb αντε και λιγο youtube... Μια χαρα να παιζει στο σαλόνι.... αντι να καθεσαι στο γραφείο!!!!

Ναι OK για τέτοια χρηση, αλλά όχι τώρα που μας λένε ότι αντικαθιστά το pc το ipad.......

Οχι προς το παρων, παντως βλεποντας τις εφαρμογές στα RT αρχιζουν και βγαινουν εκδόσεις για όλα με touch interface με την ανάλογη απλότητα/αμεσότητα. Ισως σε μερικα χρόνια να υπάρχει ενα διαφορετικό status απο το σημερινό... οπότε

Κανεις δεν ειπε οτι αντικαθιστα πληρως ενα desktop μηχάνημα.... το θεμα ειναι οτι καλυπτει ομως το μέσο χρηστη , για το 80-90% των εργασιων του στο σπίτι.
Και μαλιστα εχει και πολυ περισσοτερες εφαρμογές, που αλλιως δεν θα τις έκανε... πχ εμεις εχουμε πολλες συνταγες περασμενες στο ipad , και το χρησιμοποιουμε σαν "ψηφιακο τσελεμεντέ" ! Πριν, ουτε που ανοιγαμε το αντιστοιχο βιβλίο.....

Εχουμε ολες τις φωτο και τις μουσικες στο χερι μας και στο στερεοφωνικο μας (πριν ουτε που ειχα διανοηθει να "εκπαιδεύσω" τη γυναικα μου να χειριζεται το htpc -server klp).

Υπαρχουν πολλες χρήσεις που πριν δεν υπήρχαν...

"iPad εναντίον PC" είναι σαν να λέμε "ποδήλατο εναντίον αυτοκινήτου".
Οι πωλήσεις των ποδηλάτων ανεβήκανε κατακόρυφα κι αυτές των αυτοκινήτων έπεσαν. Και λοιπόν;
Τις περισσότερες δουλειές κοντά στο σπίτι τις κάνεις με το ποδήλατο. Και λοιπόν;
Σαν διαπίστωση ΟΚ, να το δούμε, αλλά μπορούμε να τα συγκρίνουμε;