iPad εναντίον PC

Η αφορμη για μια ενδιαφέρουσα κουβεντα ειναι ενα, κλασικα, ηλιθιο / fanboyστικο ''αρθρο'' (ο Θεος να το κανει) τύπου ''H Apple τους μαμά όλους''.

Από τον τιτλο και μόνο, από την εξίσωση των tablets με τα ipads και από τα ''επινίκια'' στο τέλος καταλαβαινεις την σοβαρότητα του ατόμου που το εγραψε.

Ειναι αστειο πως η εταιρια αυτη εχει δημιουργησει ''χουλιγκάνους'' (οχι με την βιαιη εννοια του όρου). Θα μου πεις δεν ειναι περιεργο....Τοσοι ηλιθιοι κυκλοφορουν εκει έξω, δωστους ενα ακριβό γυαλιστερο παιχνιδάκι, πες τους οτι αντιπροσωπεύει τον ''νικητη'' και θεωρούν ότι αναβαθμίστηκε η υπόσταση τους....Pathetic.....

Εγώ καταλαβαίνω από την μέχρι τώρα εμπειρία μου ότι στην Apple τα laptop/desktop παίζουν το ρόλο του hub και τις πολύ χοντρές δουλειές και τα tablets είναι για καθημερινή χρήση. Από τα laptop/desktop ξεκινάνε όλες οι σοβαρές εργασίες σε pages/numbers πχ και με τις ίδιες εφαρμογές κάνεις άνετα διορθώσεις της τελευταίας στιγμής.

Αν ήμουν Apple θα πήγαινα και ένα βήμα παραπέρα μειώνοντας στο itunes τα όσα μπορείς να κάνεις στα win και βάζοντας πλήρη έκδοση μόνο στα mac έτσι ώστε να τονώσω και τις πωλήσεις των Η/Υ μου.....

Για κατι γρηγορο on the go, ειναι μια χαρά,
Δηλαδή οι ταμπλέτες είναι κάτι σαν σουβλατζίδικο ή fast food. Να ξέρουμε και με ποια σοβαρότητα θα τις αντιμετωπίζουμε δηλαδή... :Banane0::smash:

εγω πάντως από τότε που πήρα ipad, ανοιγω πολύ λιγότερο τον υπολογιστή μου.τον κυριότερο όγκο (ιντερνετ-σερφινγκ-ψυχαγωγία) τον κάνω από την ταμπλέτα και ο υπολογιστής για κανα office.αφήστε που διαβάζω κιόλας, πραγμα που δεν μπορούσα να κάνω εύκολα από τον υπολογιστή μου

Δηλαδή οι ταμπλέτες είναι κάτι σαν σουβλατζίδικο ή fast food. Να ξέρουμε και με ποια σοβαρότητα θα τις αντιμετωπίζουμε δηλαδή... :Banane0::smash:

Προφανώς σύντεκνε δεν εχεις δουλέψει με ταμπλέτα να δεις την γλύκα!!! :)

Απάντηση: Re: iPad εναντίον PC

εγω πάντως από τότε που πήρα ipad, ανοιγω πολύ λιγότερο τον υπολογιστή μου.τον κυριότερο όγκο (ιντερνετ-σερφινγκ-ψυχαγωγία) τον κάνω από την ταμπλέτα και ο υπολογιστής για κανα office.αφήστε που διαβάζω κιόλας, πραγμα που δεν μπορούσα να κάνω εύκολα από τον υπολογιστή μου

Κ εγω κάτι τέτοιο...σχεδόν όλα απο το iPad κ ο υπολογιστής ανοίγει 1-2 φορές την εβδομάδα!

Στη δική μου περίπτωση πάντως, το ipad έχει καταντήσει παιχνιδομηχανή των παιδιών. Πολύ λίγο το χρησιμοποιώ. Ακόμα και στο σερφάρισμα δεν αντέχω τόσο μικρές οθόνες. Κυρίως όταν έχω κάποια ομιλία, περνάω μέσω icloud το keynote και το έχω μαζί μου ώστε να το δω και να κάνω ότι διορθώ´σεις προκύπτουν την τελευταία στιγμή...

Το pc στο γραφείο είναι συνέχεια ανοιχτό λόγω δουλειάς excel, word κτλ. Σπίτι όμως και έξω σε καφετέριες μόνο με ipad πλέον. Με βολεύει πάρα πολύ από άποψη φορητότητας αλλά και η μπαταρία του κρατάει περίπου 8 ώρες!!

Ειμαι κατοχος ενος pc desktop, ενος netbook και ενος ipad 2 (συζυγου, κερδισμενο σε διαγωνισμο).
Αυτο που με καλυπτει σε ολους τους τομεις ειναι το netbook.
Ταυτοχρονα, σερφαρω, ξεζιπαρω, κατεβαζω με jdownloader και utorrent, μεταφερω αρχεια σε εξωτερικο δισκο και ολα αυτα στην πολυθρονα βαζοντας το σε ενα μαξιλαρακι και σε ενα σταντ στα ποδια μου (να κραταμε και μια αποσταση απο την "οικογενεια").

Το ipad για εμενα και την συζυγο ειναι αποκλειστικα παινιδομηχανη ωστοσο σε ενα game μου εχει σπασει τα νευρα διοτι ενω μπορω να βαλω το logo της ομαδας μου (στο dream league) θελει συγκεκριμενες διαστασεις 256χ256 και απο url κατι αδυνατο να βρω. Online υποστηριξη για resize δεν βρισκω και θα πρεπει να το κανω στο pc να το ανεβασω καπου και μετα να το βρω με το ipad και να βαλω στο game ....κουραστικα....

Τέτοιες δυσκοιλιοτητες έχει δυστυχώς πολλές το αιπαντ. Προσπαθούσα εχθές να χρησιμοποιήσω web banking οπότε χρειαζόταν μετάβαση σε άλλη εφαρμογή για copy paste κωδικών κτλ. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
Οπως δεν γίνεται να βάλεις να παίζει web radio να παίζει και να κανεις κάτι άλλο.

Τέτοιες δυσκοιλιοτητες έχει δυστυχώς πολλές το αιπαντ. Προσπαθούσα εχθές να χρησιμοποιήσω web banking οπότε χρειαζόταν μετάβαση σε άλλη εφαρμογή για copy paste κωδικών κτλ. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
Οπως δεν γίνεται να βάλεις να παίζει web radio να παίζει και να κανεις κάτι άλλο.

Νομιζω με τον google chrome μπορεις.δοκιμασε το!

Edit για το web radio αναφερομαι.

Last edited:
Δεν έχω δοκιμάσει εφαρμογή, απο browser μονο.
Αλλα γενικώς οι εφαρμογές όταν τις πας πίσω τείνουν να σταματούν.

H σωστη εφαρμογη για καθε δουλεια!
Γι αυτο εγινε διασημο το ipad... Μην το χειριζεσαι σαν υπολογιστη.
Στις εφαρμογες κρυβεται η δυναμη του.

Στη δικιά μου δουλειά που χρειάζομαι προγράμματα marine navigation το ipad είναι ένα πραγματικό εργαλείο με εξαιρετικές εφαρμογές που βοηθούν στη πλοήγηση και στη
μετεωρολογία.Το pc έμειiνε στο σπίτι γιατί δεν χρειάζεται πια αφού και κάποια ταινία να θέλω να δω τη βλέπω στο ipad. Τώρα το θέμα των πωλήσεων της apple των android,
αν είναι στα πάνω της η στα κάτω της μου είναι παντελώς αδιάφορο γιατί ομολογώ οτί δεν είμαι ένας απ`τους μετόχους της.

Μετά από σχεδόν ένα μήνα συμβίωσης με tablet (όχι iPad αλλά το ίδιο είναι), έχω παρατηρήσει ότι ναι μεν έχω περιορίσει λίγο τη χρήση του υπολογιστή σε διάφορα, αλλά όχι, δεν τον αλλάζω. Μπορεί το pad να'ναι ένα τέλειο αξεσουάρ για να κάνεις χιλιάδες πράγματα, αλλά υπολογιστής ούτε είναι, ούτε (πιστεύω πως) θα γίνει σύντομα.

Για αντικαταστάτη υπολογιστή θα μιλάμε μόνο όταν τελειοποιηθεί η φωνητική πληκτρολόγηση, όταν υπάρξει απόλυτη ελευθερία σε διαχείριση αρχείων, και όταν υπάρχουν διαθέσιμα όλα τα προγράμματα. Κοινώς, ο νο1 υποψήφιος για να πραγματοποιήσει μια τέτοια επανάσταση είναι το surface της Microsoft, το οποίο πληρεί τις δύο τελευταίες προδιαγραφές, είναι πολύ πίσω όμως ακόμα στην πρώτη.

Ακόμα και το android, που είναι αιώνες μπροστά σε θέματα file explorer σε σχέση με το iPad, δε μπορεί να αντικρύσει στα μάτια ένα κανονικό PC σε ευελιξία.

Last edited:
Το ipad δε βγηκε για ν αντικαταστησει κανενα laptop, desktop....
Κι ευτυχως που κρυβει το λειτουργικο και το file system απο το χρηστη!
Ειναι εντελως αλλη η λογικη της apple σ αυτο το τομεα.....

Βελτιωσεις φυσικα πρεπει να γινουν, αλλα η σωστη κατευθυνση δεν ειναι να παμε προς τα πισω.... Εδω και τα win 8 φευγουν απ αυτο.....