IPBOX 9000HD και enigma2

"Τα σπάει" το νέο Sifteam Extreme. Το καλύτερο image για 9000HD.

καλό αυτό για τους κατόχους των συγκεκριμένων δεκτών που κάνουν υπομονή τόσο καιρό, αλλά νομίζω ότι πλέον είναι πολύ αργά για την συγκεκριμένη σειρά δεκτών (900,910,9000) να προσεγγίσει νέους πελάτες.
Φίλε Πάνο, αν και έχεις γράψει μια ανακεφαλαίωση στην προηγούμενη σελίδα, μπορείς να πεις κάποια πράγματα παραπάνω σχετικά με την σταθερότητα των emus, cccam beta, τελευταίο incubus κτλ
εγώ είχα κάνει το λάθος πέρυσι το καλοκαίρι και πήρα ένα 910HD όταν το enigma έφτανε στο 0.4 ή 0.5 και πραγματικά είχα απογοητευθεί πολύ με την επιλογή μου. και τότε τα σχόλια χρηστών (στο denktenk.com) έλεγαν ότι "τα έσπαγε" αλλά εικόνα σε hd κανάλι και fta μάλιστα δεν έβλεπες πάνω από μισό λεπτό, μετά κόλλαγε το σύμπαν. τον επέστρεψα σε 3 μέρες δεν ξαναδιάβασα από τότε σοβαρά για τον δέκτη.

ακόμα ψάχνω για δεύτερο δέκτη και ένας φτηνός μεταχειρισμένος 910 ή 900 δεν θα με χάλαγε, με την προοπτική ότι κάνει τα βασικά απροβλημάτιστα...

καλό αυτό για τους κατόχους των συγκεκριμένων δεκτών που κάνουν υπομονή τόσο καιρό, αλλά νομίζω ότι πλέον είναι πολύ αργά για την συγκεκριμένη σειρά δεκτών (900,910,9000) να προσεγγίσει νέους πελάτες.
Φίλε Πάνο, αν και έχεις γράψει μια ανακεφαλαίωση στην προηγούμενη σελίδα, μπορείς να πεις κάποια πράγματα παραπάνω σχετικά με την σταθερότητα των emus, cccam beta, τελευταίο incubus κτλ
εγώ είχα κάνει το λάθος πέρυσι το καλοκαίρι και πήρα ένα 910HD όταν το enigma έφτανε στο 0.4 ή 0.5 και πραγματικά είχα απογοητευθεί πολύ με την επιλογή μου. και τότε τα σχόλια χρηστών (στο denktenk.com) έλεγαν ότι "τα έσπαγε" αλλά εικόνα σε hd κανάλι και fta μάλιστα δεν έβλεπες πάνω από μισό λεπτό, μετά κόλλαγε το σύμπαν. τον επέστρεψα σε 3 μέρες δεν ξαναδιάβασα από τότε σοβαρά για τον δέκτη.

ακόμα ψάχνω για δεύτερο δέκτη και ένας φτηνός μεταχειρισμένος 910 ή 900 δεν θα με χάλαγε, με την προοπτική ότι κάνει τα βασικά απροβλημάτιστα...

Για τον 910 δε μπορώ να πω, αφού εγώ έχω 9000. Ο δέκτης πλέον είναι πολύ σταθερός, με incubus 1.17 ή με oscam. Το cccam beta δε το δοκίμασα γιατί δεν έχει καμία σχέση με την uvadi team, άρα δεν είναι αυθεντικό cccam, και από τη στιγμή που δε ξέρω ποιος το φτιάχνει δεν έχω διάθεση να το δοκιμάσω. Άλλωστε τόσο το incubus όσο και το oscam παίζον άψογα.

Έχει ακόμα προβλήματα, με ποιο σημαντικά το budgetone για όσους έχουν sharp tuners και το sand effect. Εγώ έχω conexant tuners οπότε δε μπορώ να πω για το θέμα του budgetone, αν έχει βελτιωθεί ή όχι. Sand effect εξακολουθώ να έχω, αλλά λιγότερο συχνά.

Δε ξέρω αν θα τον συνιστούσα ακόμα για κάποιον χρήστη που θέλει ο δέκτης του "απλώς να δουλεύει". Αλλά σίγουρα έχει βελτιωθεί πολύ.

καταλαβαίνω ότι δεν είναι και vu+, αλλά μάλλον δεν θα πρέπει να το ξανατολμήσω ή τουλάχιστον πρέπει να δοκιμάσω πριν τον αγοράσω για δεύτερη φορά:shot:
ευχαριστώ για άλλη μια φορά για τις πληροφορίες...

καταλαβαίνω ότι δεν είναι και vu+, αλλά μάλλον δεν θα πρέπει να το ξανατολμήσω ή τουλάχιστον πρέπει να δοκιμάσω πριν τον αγοράσω για δεύτερη φορά:shot:
ευχαριστώ για άλλη μια φορά για τις πληροφορίες...

Σε σχέση με VU+ και DM, ο 9000 έχει πάντως κάποια πλεονεκτήματα. Πχ υποστηρίζει DTS decoding to stereo (και όχι μόνο passthrough), έχει dual video decoders (όπως μόνο ο DM8000 έχει), 2 CI και 2 readers (που έχει και ο VU+ αλλά όχι ο 800) και άλλα.

Προσωπικά όταν τον αγόρασα μεταχειρισμένο ουσιαστικά τζογάρισα. Είχα διαβάσει για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, και το να πάρεις ένα δέκτη με παρόμοια χαρακτηριστικά με τον DM8000 στο 1/3 της τιμής (350 περίπου τον πήρα μεταχειρισμένο) είναι μεγάλο κέρδος. Το πρώτο enigma2 που δοκίμασα ήταν το 0.5.0 και δεν έχει καμία σχέση με το πως είναι τα πράγματα σήμερα.

Στο καθιστικό όπου το WAF πρέπει να είναι μεγάλο έχω τον VU. Τον 9000 τον έχω στην κρεβατοκάμαρα και τον σκαλίζω συχνά, δοκιμάζοντας νέα images κτλ.

ipbox9000hd με usb stic internet on the go.

έχει δοκιμάσει κανείς να συνδέσει τον ipbox9000hd με usb stic internet on the go.
υπάρχει κάποιο stic που είναι συμβατό με τους drivers για wirless internet του IPBOX;
ή είναι συμβατά μόνο με windows;
Aν κάποιος έχει κάνει κάποιο πετυχυμένο ή αποτυχιμένο τεστ ας το αναφέρει.
Ευχαριστώ Στάθης

Παντως να αναφερω οτι εχω τον 9000 δυο χρονια τωρα με sifteam image (οχι Ε2) και μου δουλευει τελεια.
Απολυτα σταθερος, κανενα κολλημα, του εχω βαλει και επιγειο tuner και ολα μια χαρα.
Στο επιγειο δεν μου βγαζει το epg στο Star & Alpha και εχω επικοινωνησει με τους κορεατες οπου μου ζητησαν να κανω capture το stream με VLC και να τους το στειλω να δουν τι συμβαινει.
Για μενα προσωπικα ειναι πολυ πετυχημενος δεκτης. Μπορει καποιο να τον θελουν με Ε2 και να τον συγκρινουν με το E2 των Dreamboxes αλλα πιθανον ο δορυφορικος κοσμος δεν ειναι μονο E2.
Το θεμα με το CCcam δεν με εχει απασχολησει γιατι το newcs κανει μεχρι στιγμης μια χαρα την δουλεια του.

Παντως να αναφερω οτι εχω τον 9000 δυο χρονια τωρα με sifteam image (οχι Ε2) και μου δουλευει τελεια.
Απολυτα σταθερος, κανενα κολλημα, του εχω βαλει και επιγειο tuner και ολα μια χαρα.
Στο επιγειο δεν μου βγαζει το epg στο Star & Alpha και εχω επικοινωνησει με τους κορεατες οπου μου ζητησαν να κανω capture το stream με VLC και να τους το στειλω να δουν τι συμβαινει.
Για μενα προσωπικα ειναι πολυ πετυχημενος δεκτης. Μπορει καποιο να τον θελουν με Ε2 και να τον συγκρινουν με το E2 των Dreamboxes αλλα πιθανον ο δορυφορικος κοσμος δεν ειναι μονο E2.
Το θεμα με το CCcam δεν με εχει απασχολησει γιατι το newcs κανει μεχρι στιγμης μια χαρα την δουλεια του.

Έχω δοκιμάσει το αυθεντικό λογισμικό και δε μου αρέσει καθόλου. Ίσως έχω εθιστεί στο enigma2, με ενοχλεί ο τρόπος που παρουσιάζονται τα κανάλια, ο τρόπος που φτιάχνεις favorites κτλ. Επίσης είχα σοβαρό πρόβλημα να σετάρω το vbox positioner (έπρεπε να ρυθμίσω όλες τις μνήμες από την αρχή, δε μου έδινε επιλογή να περάσω χειροκίνητα τις μνήμες). Γεγονός είναι πως το αυθεντικό image δεν ταλαιπωρείται από προβλήματα όπως το budgetone και το sand effect.

Όσο για τα emu, το incubus και το oscam παίζουν μια χαρά και στο αυθεντικό image.

Απο αυριο λεει καινουργιο image με νεο stlinux 2.3 και μεγαλη διαφορα στο user interface.

Re: ipbox9000hd με usb stic internet on the go.

έχει δοκιμάσει κανείς να συνδέσει τον ipbox9000hd με usb stic internet on the go.
υπάρχει κάποιο stic που είναι συμβατό με τους drivers για wirless internet του IPBOX;
ή είναι συμβατά μόνο με windows;
Aν κάποιος έχει κάνει κάποιο πετυχυμένο ή αποτυχιμένο τεστ ας το αναφέρει.
Ευχαριστώ Στάθης

κοιταξε εδω http://linuxwireless.org/en/users/Drivers/zd1211rw/devices

Απάντηση: Re: IPBOX 9000HD και enigma2

"Τα σπάει" το νέο Sifteam Extreme. Το καλύτερο image για 9000HD.

Άντε να το περάσω και αυτό το image,να δούμε τι κάνει,γιατί προς το παρόν μου έχει σπάσει τα νεύρα...να μην πω κάτι άλλο.

Λίγη βοήθεια παρακαλώ.
Δεν έχω βάλει enigma2 μέχρι σήμερα, γιατί νόμιζα ότι δεν είναι αρκετά ώριμο.
Θέλω να βάλω στον 9000HD το Enigma2_SifTeam_Extreme_Edition_1.0_v0.9.7 ,αλλά βλέπω ότι το αρχείο της USB Version έχει μεγαλύτερο μέγεθος.
Έχει περισσότερα καλούδια ή είναι το ίδιο με το αρχείο για FLASH Version ???

Έχω μάθει να βάζω τη FLASH Version, αλλά δεν έμαθα ακόμα να βάζω την USB Version.
Σε ποιό φάκελο πρέπει να βάλω το αρχείο sifteam-e2-ee-1.0_097-cuberevo-flash.tar.gz, για να κάνω την εγκατάσταση με το Panel Plugin ???

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Λίγη βοήθεια παρακαλώ.
Δεν έχω βάλει enigma2 μέχρι σήμερα, γιατί νόμιζα ότι δεν είναι αρκετά ώριμο.
Θέλω να βάλω στον 9000HD το Enigma2_SifTeam_Extreme_Edition_1.0_v0.9.7 ,αλλά βλέπω ότι το αρχείο της USB Version έχει μεγαλύτερο μέγεθος.
Έχει περισσότερα καλούδια ή είναι το ίδιο με το αρχείο για FLASH Version ???

Έχω μάθει να βάζω τη FLASH Version, αλλά δεν έμαθα ακόμα να βάζω την USB Version.
Σε ποιό φάκελο πρέπει να βάλω το αρχείο sifteam-e2-ee-1.0_097-cuberevo-flash.tar.gz, για να κάνω την εγκατάσταση με το Panel Plugin ???

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

http://enigma2.sifteam.eu/index.php...dition_1.0_v0.9.7/Cuberevo hd (ipbox9000 hd)/

παρε απο πιο πανω αυτο που θελεις
αν ειναι για τη flash θ'αποσυμπιεσεις ωστε να παρεις το αρχειο usb_update & η διαδικασια ειναι η ιδια οπως με τα official img
απλα το img στη flash επειδη ειναι μεγαλο & θα σου φαει αρκετα mb δουλεψε το μ'ενα γρηγορο stick ειναι καλυτερα

+1 εξαιρετική εικόνα, newcs δουλεύει απροβλημάτιστα. όσο για firmware, ακόμη και τα τελευταία οriginal, με sf addon, έχουν βελτιωθεί πάρα πολυ (για άπειρους χρήστες).

ACT E2 099 rev 2 mod Tideglo 0.9.9 usb version based on NightlyBuild 0.9.9 for Cuberevo (Ipbox-9000HD)
changelog Tideglo:
release 0.9.9
- added cuberevo-100hd support
- updated enigma2 cvs
- first try of improving system stability

changelog ACT 0.9.9:
-changed startup and restart screen
-reorganised the actpanel for friendly use
-softcampanel with included cams(incubus117,cccam214,mbox,mgcamd and others)
-added in actpanel swapmanager
-plugins,cams,skin,etc can now be downloaded in actpanel
-fixed the softcampanel(i hope its now working for all the boxes)
for those who still have problems try to create a swapfile
-removed somme plugins
-new plugin added:
-DMvidsDirect plugin
plays videofiles from dailymotion site
-BlockContent plugin
with this plugin most of the xx channels are blocked(mostly on astra19 and hotbird)
pincode=1111
-added SA-KeyUpdater plugin
-added DD-subtitleplayer
-added EnhancedEpg plugin
-added dvd controller plugin
-added dvd backup plugin
-added bootplus plugin

Thanx again to the betatester of the satboxteam and Tideglo for his nightly build image.
With best regards from the satboxteam(former ACTteam)

http://www2.hostinoo.com/f946yqgvr09y/ACT_099_r2_E2_9000_usb.tar.gz.htm

Last edited:
PKT mod 1.0.3.312 Tideglo rev 1.0.3-9000HD /91/900/910

ph_or_77066_a23d1d0.jpg

http://e2.pkteam.pl/index.php?dir=IMAGE IPBOX CUBEREVO/Enigma2/1.0.3.312_usb_sata/