Iphone 3G ως GPS

Να ρωτησω κατι ασχετο?

1)οι φωτογραφιες διαγραφονται μονο μεσω pc?
Όσες έχεις κάνει sync από το iTunes, ναι τις διαγράφεις μόνο με το iTunes. Όσες έχεις πάρει με το κινητό, τις διαγράφεις κανονικά από το κινητό σου.

2)video(πχ avi.mp4)που εχω στο pc μου δεν τα δεχεται για μεταφορα-αναπαραγωγη?

Δέχεται ότι μπορεί να "παίξει" το itunes. Αν είναι στο library του iTunes μπορεί να μπει και στο iPhone.

3)δεν μπορω να βαλω για ringtone ενα δικο μου τραγουδι?

Δεν είναι πολύ απλό από όσο ξέρω αν και δεν το έχω ψάξει το συγκεκριμένο θέμα πολύ. Υπήρχαν εφαρμογές για τις προηγούμενες εκδόσεις, οπότε υποθέτω θα υπάρχουν και για το 2.0

4)τα ΜΜS υποστηριζονται με καποια εφαρμογη εκτος apple?

Υπήρχε εφαρμογή MMS για το 1.0-1.4 αλλά όχι ακόμα για το 2.0. Νομίζω είναι θέμα χρόνου να εμφανιστεί εφαρμογή που θα υποστηρίζει MMS. Βεβαίως δεν νομίζω οτι θα είναι μέσω apple store άρα θα πρέπει να είναι jailbreak το τηλέφωνο για να την εγκαταστήσεις.

5)οταν λεει στο συμβολαιο οτι εχω 500 mb download δωρεαν εννοει απο το καταστημα της apple?δηλαδη οταν μπαινω σε διαφορα site και χαζευω στο ιντερνετ πληρωνω κανονικα και μονο οταν κατεβαζω ειναι δωρεαν?

Όχι. Τα 500mb download είναι για όλη τη κίνηση που κάνει το τηλέφωνο με το internet. Αυτό σημαίνει, email, internet browsing, downloads κλπ. Εφαρμογές σε συμφέρει να κατεβάζεις με το iTunes και να κάνεις sync (ώστε να μη τρώς απο τα 500mb) ή να τις κατεβάζεις όταν είσαι σε wi-fi spot οπότε πάλι δεν τρως από τα 500mb.

Last edited:
Μουφα δεν ειναι το google maps, μουφα ειναι οτι θα χρεωνεσαι τα κερατα σου για να πας απο τους Αμπελοκηπους στη Γλυφαδα, γιατι κατεβαζει συνεχως δεδομενα χαρτων. Ενω στα HTC ειναι ηδη φορτωμενα αρα τσαμπα.

Ποσα mb πια να κατεβαζει για το gps? Φανταζομαι δεν πρεπει να ειναι πολλα!

Οπως και να το κάνεις κάλυψη 3g δεν υπάρχει παντού, ασε που ολα ανοικτα τηλέφωνο δέκτης gps 3g και οθόνη για να βλέπεις, θα ρουφάει την μπαταρία στο αψε σβήσε... και δεν ειναι δουλεια βαλε βγάλε στη πριζα το τηλέφωνο γιατι η μπατατία σίγουρα θα τα φτύσει σύντομα εεε και μαζι και το υπόλοιπο αφου δεν αλλάζει...

Οπως και να το κάνεις κάλυψη 3g δεν υπάρχει παντού, ασε που ολα ανοικτα τηλέφωνο δέκτης gps 3g και οθόνη για να βλέπεις, θα ρουφάει την μπαταρία στο αψε σβήσε... και δεν ειναι δουλεια βαλε βγάλε στη πριζα το τηλέφωνο γιατι η μπατατία σίγουρα θα τα φτύσει σύντομα εεε και μαζι και το υπόλοιπο αφου δεν αλλάζει...

...η πολυ απλα παιρνεις ενα φορτιστη αυτοκινητου και καθαρισες! ;)
Αλλωστε δεν χρησιμοποιεις το GPS καθε μερα!

Παιδιά σοβαρολογείτε τώρα; Πρέπει να υπάρχει 3G κάλυψη για να δουλέψει το GPS και το σκέφτεστε ; Δεν μιλάω από άποψη χρημάτων, μιλάω από τεχνική κάλυψη 3G. Να δω να πατε σε καμιά επαρχία..... (έχετε για καλό και για κακό μαζί και κανά χάρτη της ΕΛΠΑ, ξέρετε αυτά τα πατροπαράδοτα κόκκινα βιβλία... )

Παιδιά σοβαρολογείτε τώρα; Πρέπει να υπάρχει 3G κάλυψη για να δουλέψει το GPS και το σκέφτεστε ; Δεν μιλάω από άποψη χρημάτων, μιλάω από τεχνική κάλυψη 3G. Να δω να πατε σε καμιά επαρχία..... (έχετε για καλό και για κακό μαζί και κανά χάρτη της ΕΛΠΑ, ξέρετε αυτά τα πατροπαράδοτα κόκκινα βιβλία... )

νομιζω οτι δουλευει και με απλο gprs...

α καλά , αυτό κι αν θα είναι επιτυχία. Πρώτα θα έχεις φτάσει στον προορισμό και μετά θα έχει φορτώσει ο χάρτης....

Ξαναρωτάω, σοβαρολογείτε; .....

Re: Απάντηση: Iphone 3G ως GPS

α καλά , αυτό κι αν θα είναι επιτυχία. Πρώτα θα έχεις φτάσει στον προορισμό και μετά θα έχει φορτώσει ο χάρτης....

Ξαναρωτάω, σοβαρολογείτε; .....

Τάσο μου, το είπαν οι άνθρωποι: ''Αυτοψήνονται / Αυτοδικαιολογούνται'' tm :p

Δεν χρειάζεται το gps μονο για να πας κάπου, πλεον οι εφαρμογές του ειναι πολυ περισσοτερες οπως αγαπημένα, χρήσιμα σημεια φαρμακεια βενζιναδικα και χιλιαδες άλλα, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ σημεία, μπλόκα, επισήμανση λεωφοριολωρίδες, υπενθυμιση ορίου ταχύτητας κοκ

Δεν χρειάζεται το gps μονο για να πας κάπου, πλεον οι εφαρμογές του ειναι πολυ περισσοτερες οπως αγαπημένα, χρήσιμα σημεια φαρμακεια βενζιναδικα και χιλιαδες άλλα, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ σημεία, μπλόκα, επισήμανση λεωφοριολωρίδες, υπενθυμιση ορίου ταχύτητας κοκ

Εγω παντως το παλιο GPS (HTC 3300) το χρησιμοποιω μονο οταν ειναι να παω καπου.. Αν θες να το εχεις συνεχεια αναμμένο, ο φορτιστης αυτοκινητου ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ειτε εχεις iphone ειτε οποιοδηποτε GPS.

εγω πηγα Ορωπο - Γλυφαδα με google maps με gprs και ηταν πολυ γρηγορη η φορτωση σελιδων, σχεδον αμεσως..ταχυτατο... Βεβαια χωρις φωνητικη υποστηριξη ειναι αχρηστο για να σε καθοδηγει ενω οδηγεις. Οποτε...

Εγω παντως το παλιο GPS (HTC 3300) το χρησιμοποιω μονο οταν ειναι να παω καπου.. Αν θες να το εχεις συνεχεια αναμμένο, ο φορτιστης αυτοκινητου ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ειτε εχεις iphone ειτε οποιοδηποτε GPS.

Ναι αλλα οι μπαταρίες για τα pda αλλαζουν σε 10secs και τις πουλάνε με το κιλό και είναι παμφθηνες ενω στο Iphone ουτε αλλάζει -στα χαρτιά- και αν καταφέρεις διχως να το καταστρέψεις θα την εχεις πληρώσει και ακριβά

με λιγα λογια σαν GPS ειναι μια χαρα απλα δεν υπαρχει καποιο software (οπως στα windows mobile) για το iphone ακομα οπως tomtom, destinator, mio το οποιο δεν θα χρειαζεται ουτε 3g ουτε gprs και αρα δεν θα υπαρχει χρεωση!

σιγουρα κατι θα βγει σε λιγο καιρο, ακουγεται το tomtom

Last edited:
Το πρόβλημα του ιΦον 3τζ είναι ότι βασίζεται στο google maps που απαιτεί σύνδεση με το διαδίκτυο για τους χάρτες...φυσικά αυτά δεν είναι προβλήματα σε άλλες χώρες, αφού τα συμβόλαια είναι σαφώς καλύτερα κ με λιγότερα χρήματα. Ακούγεται λοιπόν πράγματι ότι η tomtom θα βγάλει έκδοση του προγράμματος της για το λειτουργικό του ιΦον...φτάνει να το δούμε...

Re: Απάντηση: Iphone 3G ως GPS

Το πρόβλημα του ιΦον 3τζ είναι ότι βασίζεται στο google maps που απαιτεί σύνδεση με το διαδίκτυο για τους χάρτες...φυσικά αυτά δεν είναι προβλήματα σε άλλες χώρες, αφού τα συμβόλαια είναι σαφώς καλύτερα κ με λιγότερα χρήματα. Ακούγεται λοιπόν πράγματι ότι η tomtom θα βγάλει έκδοση του προγράμματος της για το λειτουργικό του ιΦον...φτάνει να το δούμε...

Ναι αλλα ο Θωμας-Θωμας δεν εχει χαρτη για Ελλαδα...Μονο εθνικες νομιζω, ή κανω λαθος?:chinscratch:

βρε Τακη, αφου το θελεις παρτο το ριμαδι και κοιτα να παρεις και καποιο GPS για το τουτου να κανεις τη δουλεια σου... Δε νομιζω πως το iPhone ειναι Ολα-Σε-Ενα, οπως τα HTC (βλογαω τα γενια μου τώρα..!:grandpa:)

Νομίζω προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα. Αν θέλεις να πάρεις το iPhone πάρτο - τέλος. Μη προσπαθείς όμως να πείσεις τον εαυτό σου οτι θα το χρησιμοποιείς για navigation γιατί πολύ απλά αποκλείεται. Αν βγεί software με Ελληνικούς χάρτες σε στυλ tom-tom ή destinator οκ, μέχρι τότε απλά πάρτο γιατί είναι καταπληκτικό gadget - το τι κάνει και δεν κάνει δεν έχει σημασία!

Παιδια εχω το παλαιο iphone και εχω παραγγειλει το καινουργιο απο την προηγουμενη εβδομαδα οποτε δεν τιθεται θεμα να πεισω τον εαυτο μου.
Απλα αναρωτιόμουν αν αξιζει να δωσω το παλιο HTC 3300 το οποιο χρησιμοποιω μονο για navigator οποτε χρειαστει (σπανια).
Σε καθε περιπτωση, θα σας πω τι παιζει απο βδομαδα!