Τακη, Μιχαλη, λυπαμαι τις γυναικες σας, τι ερωτας είναι αυτος ρε παιδια με το iphone;
Δεχομαι καταρχην την προσκληση (και οχι προκληση) σας για δοκιμη.
Στο ενδιαμεσο θα πω όμως τα εξης:
Μιχαλη, εχω παιξει λιγο μαζι του και ναι μου αρεσε αλλα δεν το ερωτευτηκα τοσο οσο εσεις ώστε να κανω τα στραβα ματια σε διαφορα θεματα. Αυτό κατι λεει καταρχην για το πώς βλεπει ο καθενας τα πραγματα γενικα.
Το επιχειρημα ότι πρεπει αναγκαστικα να το δοκιμασω 1 εβδομαδα (όταν εχω παιξει λιγο μαζι του και εχω διαβασει αρκετα για αυτό) μου θυμιζει αυτό του Τακη ότι πρεπει να δεις μια ταινια για να μπορεις να πεις ότι δεν αξιζει. Με αυτή την λογικη πρεπει πχ να κατσω να δω ολες του Δαλιανιδη ή δεν ξερω γω ποιου αλλου η πχ να αρχιζω να τρωω σκουπιδια για να αποφασισω ότι προτιμω τα μακαρονια…
Ακραια ισως παραδειγματα αλλα θελω να πω ότι ο καθενας, περαν των διαφορετικων προτεταιοτητων, εχει διαφορετικη κριτικη ικανοτητα την οποια είναι το λιγοτερο ατοπο να την καταργειτε ʽεπιβαλλονταςʼ τον δικο σας τροπο κρισης.
Επαγγελματικη χρηση παντως Τακη δεν σημαινει μονο υψηλου επιπεδου εφαρμογες αλλα και διαθεσιμοτητα:
Επαγγελματικη χρηση δεν σημαινει ʽπεριμενω Χ καιρο για να μπορω να γραψω Ελληνικα ή να συγχρονισω σωστα το calendar μου´ (ένα βασικο προβλημα στο οποιο απεφυγες να αναφερθεις). Λες αληθεια η δουλεια να περιμενει ποτε η Apple θα βγαλει νέο firmware για να μπορω να κανω τα παραπανω elementary όπως λες; Αυτό δεν είναι επαγγελματικο εργαλειο αγαπητε μου (και δειχνει ξεκαθαρα τον προσανατολισμο της συσκευης).
Το θεμα της αναλυσης της οθονης παντως μου κανει μεγαλη εντυπωση που, ειδικα εσυ, δεν τοκαταλαβαινεις. Είναι δυνατον να μην καταλαβαινεις ότι μεγαλη αναλυση σημαινει ότι η οθονη ʽχωραειʼ πολλα πραγματα και δεν χρειαζεται μα κανεις γελοιοτητες όπως zoom-scroll (οι οποιες ναι όταν απλως σερφαρεις για να δεις το νέο trailer του batman μπορει να μην σε νοιάζουν αλλα ότι ανοιγεις ένα excel σε καινε). Το θεμα είναι προφανες και δεν νομιζω ότι χρηζει μεγαλυτερης αναλυσης.
Το θεμα του πληκτρολογιου επισης δεν το θίγεις. Εκτος αν θες να μου πεις ότι το On screen είναι καλυτερο από ένα μηχανικο (που, αν δεν κανω λαθος, δεν ειχες σε htc). Φυσικα είναι και θεμα του ποσο το χρησιμοποιει ο καθενας.
Το ότι λες πως τo Calendar δουλευει αψογα (για το 3g μιλαω παντα) με κανει να πιστευω ότι η δεν το εχεις δοκιμασει (στο 3g) – που αν δεν κανω λαθος δεν το εχεις δοκιμασει μιας και δεν εχεις pc αυτόν τον καιρο - ή δεν το χρησιμοποεις πρακτικα παρα ελαχιστα (την στιγμη που εχει βουηξει ο τοπος για αυτό το προβλημα).
Με βαση αυτό (αλλα και το γεγονος ότι όταν ησουν διακοπες και ειχες μονο το iphone δεν ειχες προσβαση στο κινητο μου ) με κανει να πιστευω ότι μαλλον παραβλεπεις καποια πραγματα.
Για την διαθεσιμοτητα των εφαρμογων επισης κουβεντα. Και δεν μιλαω βεβαια για εφαρμογες όπως ο φακος η αλλα μπλιμπλίκια. Υπαρχει πχ εφαρμογη διαχειρησης κωδικων (τυγχανει να διαχεριζομαι κοντα 100 – ισως και παραπανω – πλεον κωδικους) που πλεον μου είναι απαραιτητη που υπαρχει πχ μονο για ms phones (και δεν ξερω αν υπαρχει καν κατι αντιστοιχο για iphone). Ουτε αυτό υποθετω είναι σοβαρο( και το iphone θα τοκανει καλυτερα με κανα ομορφο βιντεακι του Shrek 4 πχ ).
Αρα λοιπον Τακη ασε στην ακρη τους χαρακτηρισμους περι κουτων και παιδαριωδών επιχειρηματων και προσπαθησε να αντιληφθεις ότι για καποιους αλλους (δεν θες να τους πεις επαγγελματιες, πες τους όπως θες) τα παραπανω είναι πιο σημαντικα από την ομορφια και απλοτητα που ανοιγει το youtube η τα trailers ταινιων.
Αν καποιος δει αντικειμενικα τα παραπανω και δεν μπορει να καταλαβει τον προσανατολισμο της κάθε συσκευης, παω πασο.
Ξαναλεω παντως ότι με μεγαλη χαρα και ανοικτο μυαλο θα δοκιμασω το iphone όπως προτεινατε (καθως παντα η αγορα ενός ακομα γκατζετ είναι ευπρόσδεκτη

).