Iphone 3G ως GPS

Επίσης, αν κρατήσεις πατημένο το κουμπί μπροστά για κάποια δευτερόλεπτα 6+ νομίζω τότε κλείνει "βιαίως" όποια εφαρμογή είναι ανοιχτή κ έχει μείνει έτσι.
Για να κολλήσει ο safari browser προφανώς η σελίδα που διάβαζες πήγε να φορτώσει κάποιο plugin που δεν υποστηρίζει.

Re: Απάντηση: Iphone 3G ως GPS

...η γνώμη μου είναι ότι-αφού-ο Τάκης έχει ζήσει και με τις δύο συσκευές , ξέρει ποιά είναι η καλύτερη....

Ναι εφ'οσον μιλαμε για το 3300...
Μην ξεχνατε πως η HTC δεν εχει μονο αυτο το μοντελο. Η καλυτερη συγκριση θα ηταν ειτε με τον Καιζερ, ειτε με το αντιστοιχο HTC Touch

(αν και δεν νομιζω πως θα αλλαξει κανεις γνωμη...)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Iphone 3G ως GPS

το manual που ειναι στο πακετο ειναι απαραδεκτο.

τιποτα δεν εχει-bye-

Βασίλη μου...

το πακέτο συσκευασίας έχει το χαρακτήρα πολυτελούς κουτιού ακριβού αρώματος....δεν ήταν δυνατόν(με την λογική της Apple) να μπει εγχειρίδιο χρήσης 160-170 σελίδων...

εννοώ το manual από το site της Apple σε μορφή PDF αρχείου...μπορείς να το κατεβάσεις...κάπου εκεί γράφει και για τα τυχόν κλειδώματα του iphone και για το πως γίνεται το reset....-bye-

Τακη, Μιχαλη, λυπαμαι τις γυναικες σας, τι ερωτας είναι αυτος ρε παιδια με το iphone; :p

Δεχομαι καταρχην την προσκληση (και οχι προκληση) σας για δοκιμη.

Στο ενδιαμεσο θα πω όμως τα εξης:

Μιχαλη, εχω παιξει λιγο μαζι του και ναι μου αρεσε αλλα δεν το ερωτευτηκα τοσο οσο εσεις ώστε να κανω τα στραβα ματια σε διαφορα θεματα. Αυτό κατι λεει καταρχην για το πώς βλεπει ο καθενας τα πραγματα γενικα.

Το επιχειρημα ότι πρεπει αναγκαστικα να το δοκιμασω 1 εβδομαδα (όταν εχω παιξει λιγο μαζι του και εχω διαβασει αρκετα για αυτό) μου θυμιζει αυτό του Τακη ότι πρεπει να δεις μια ταινια για να μπορεις να πεις ότι δεν αξιζει. Με αυτή την λογικη πρεπει πχ να κατσω να δω ολες του Δαλιανιδη ή δεν ξερω γω ποιου αλλου η πχ να αρχιζω να τρωω σκουπιδια για να αποφασισω ότι προτιμω τα μακαρονια…

Ακραια ισως παραδειγματα αλλα θελω να πω ότι ο καθενας, περαν των διαφορετικων προτεταιοτητων, εχει διαφορετικη κριτικη ικανοτητα την οποια είναι το λιγοτερο ατοπο να την καταργειτε ʽεπιβαλλονταςʼ τον δικο σας τροπο κρισης.

Επαγγελματικη χρηση παντως Τακη δεν σημαινει μονο υψηλου επιπεδου εφαρμογες αλλα και διαθεσιμοτητα:

Επαγγελματικη χρηση δεν σημαινει ʽπεριμενω Χ καιρο για να μπορω να γραψω Ελληνικα ή να συγχρονισω σωστα το calendar μου´ (ένα βασικο προβλημα στο οποιο απεφυγες να αναφερθεις). Λες αληθεια η δουλεια να περιμενει ποτε η Apple θα βγαλει νέο firmware για να μπορω να κανω τα παραπανω elementary όπως λες; Αυτό δεν είναι επαγγελματικο εργαλειο αγαπητε μου (και δειχνει ξεκαθαρα τον προσανατολισμο της συσκευης).

Το θεμα της αναλυσης της οθονης παντως μου κανει μεγαλη εντυπωση που, ειδικα εσυ, δεν τοκαταλαβαινεις. Είναι δυνατον να μην καταλαβαινεις ότι μεγαλη αναλυση σημαινει ότι η οθονη ʽχωραειʼ πολλα πραγματα και δεν χρειαζεται μα κανεις γελοιοτητες όπως zoom-scroll (οι οποιες ναι όταν απλως σερφαρεις για να δεις το νέο trailer του batman μπορει να μην σε νοιάζουν αλλα ότι ανοιγεις ένα excel σε καινε). Το θεμα είναι προφανες και δεν νομιζω ότι χρηζει μεγαλυτερης αναλυσης.

Το θεμα του πληκτρολογιου επισης δεν το θίγεις. Εκτος αν θες να μου πεις ότι το On screen είναι καλυτερο από ένα μηχανικο (που, αν δεν κανω λαθος, δεν ειχες σε htc). Φυσικα είναι και θεμα του ποσο το χρησιμοποιει ο καθενας.

Το ότι λες πως τo Calendar δουλευει αψογα (για το 3g μιλαω παντα) με κανει να πιστευω ότι η δεν το εχεις δοκιμασει (στο 3g) – που αν δεν κανω λαθος δεν το εχεις δοκιμασει μιας και δεν εχεις pc αυτόν τον καιρο - ή δεν το χρησιμοποεις πρακτικα παρα ελαχιστα (την στιγμη που εχει βουηξει ο τοπος για αυτό το προβλημα).

Με βαση αυτό (αλλα και το γεγονος ότι όταν ησουν διακοπες και ειχες μονο το iphone δεν ειχες προσβαση στο κινητο μου :p) με κανει να πιστευω ότι μαλλον παραβλεπεις καποια πραγματα.

Για την διαθεσιμοτητα των εφαρμογων επισης κουβεντα. Και δεν μιλαω βεβαια για εφαρμογες όπως ο φακος η αλλα μπλιμπλίκια. Υπαρχει πχ εφαρμογη διαχειρησης κωδικων (τυγχανει να διαχεριζομαι κοντα 100 – ισως και παραπανω – πλεον κωδικους) που πλεον μου είναι απαραιτητη που υπαρχει πχ μονο για ms phones (και δεν ξερω αν υπαρχει καν κατι αντιστοιχο για iphone). Ουτε αυτό υποθετω είναι σοβαρο( και το iphone θα τοκανει καλυτερα με κανα ομορφο βιντεακι του Shrek 4 πχ :p).

Αρα λοιπον Τακη ασε στην ακρη τους χαρακτηρισμους περι κουτων και παιδαριωδών επιχειρηματων και προσπαθησε να αντιληφθεις ότι για καποιους αλλους (δεν θες να τους πεις επαγγελματιες, πες τους όπως θες) τα παραπανω είναι πιο σημαντικα από την ομορφια και απλοτητα που ανοιγει το youtube η τα trailers ταινιων.

Αν καποιος δει αντικειμενικα τα παραπανω και δεν μπορει να καταλαβει τον προσανατολισμο της κάθε συσκευης, παω πασο.

Ξαναλεω παντως ότι με μεγαλη χαρα και ανοικτο μυαλο θα δοκιμασω το iphone όπως προτεινατε (καθως παντα η αγορα ενός ακομα γκατζετ είναι ευπρόσδεκτη :p).

Last edited:
εμενα παντως η Pioneer Tv Μου ειναι ΜΟΝΟ 1027 χ 768 αναλυση (ουτε καν HD Ready logo δεν εχει !!!) , αλλα σε πληροφορω οτι βαζει κατω ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ αλλη τηλεοραση εχω δει - κι εχω δει ΠΟΛΛΕΣ !!!
Νομιζω οτι αυτο αρκει .... σημασια δεν εχουν αναλυσεις και ξερα νουμερα, ουτε χαρακτηρηστικα, αλλα η "αισθηση" που σου δινουν καποιες συσκευες, με τις οποιες ελλειψεις τους.

Ετσι και το iphone, exei πολλες ελλειψεις, αλλα το gui του και η αισθηση του ειναι ανεπαναληπτη... αφηνει τον ανταγωνισμο πολυ πισω !

Βλεπω το iphone είναι πολύ ζημιαρικο τελικά :p

Βρε Γιάννη, δεν μπορω τωρα να ακουω και από εσενα, που είναι και η δουλεια σου, αντεπιχειρήματα περι της μη υψηλης αναλυσης.

Τι σχεση εχει τωρα η TV και η αναλυση της ;

Την ιδια χρηση εχει με το κινητο;

Προφανως μπορει να είναι καλυτερη από πολλες άλλες, δεν χρειαζεται να με πεισεις περι αυτου , το γνωριζω, αλλα προφανως εκει μετράνε αλλα πραγματα όπως το μαυρο και η χρωματικη ακριβεια. Δεν είναι αυτά τα ζητουμενα όμως προφανως σε ένα τηλεφωνο – εργαλειο.

Στα εργαλεια δεν μετραει τοσο η αισθηση αλλα απλουστατα καταρχην αν μπορεις να κανεις την δουλεια σου (περι της οποιας ανεφερα παραπανω πολλα συγκεκριμενα πραγματα).

Περι GUI συμφωνω απολυτα (γιατι αλλωστε προσπαθούσα να ψηθώ; ) αλλά δεν μπορω να ακουω από κάποιους , που απλως βαζουν αυτό πανω απ όλα, ότι τα κανει όλα καλυτερα από ένα ms phone και να αρνουνται να παραδεχτουν τις προφανεις ελλειψεις / προβληματα του (που για τους ιδιους μπορει να είναι μικρης σημασιας για αλλους όμως μεγιστης).

Πες βρε αδερφε ότι γουσταρω τρελα την οθονη και το gui του και αυτό είναι πιο σημαντικο για εμενα απ όλα τα αλλα. Αυτό το δεχομαι. Αλλα μην φτανουμε στο σημειο να εθελοτυφλούμε και μαλιστα να επιχειρηματολογουμε περι αυτου.

Νομίζω ότι η συζήτηση αυτή είναι κάτι σαν την συζήτηση μεταξύ των λειτουργικών mac os x & windows.
Κ τα δύο έχουν πολλά θετικά κ αρνητικά, το καθένα έχει τους "οπαδούς" του κ οι συζητήσεις αυτές απλά δεν τελειώνουν ποτέ...
Θεωρώ λοιπόν ότι το ιΦον έχει πολλά θετικά κ πολλά αρνητικά. Απλά ο καθένας επιλέγει, τα βάζει στην ζυγαριά κ αποφασίζει.
Για εμένα ας πούμε βασικότατο αρνητικό το γεγονός ότι το ιΦον δεν έχει ραδιόφωνο !

Απάντηση: Re: Iphone 3G ως GPS

Τακη, Μιχαλη, λυπαμαι τις γυναικες σας, τι ερωτας είναι αυτος ρε παιδια με το iphone; :p

Δεχομαι καταρχην την προσκληση (και οχι προκληση) σας για δοκιμη.

Στο ενδιαμεσο θα πω όμως τα εξης:

Μιχαλη, εχω παιξει λιγο μαζι του και ναι μου αρεσε αλλα δεν το ερωτευτηκα τοσο οσο εσεις ώστε να κανω τα στραβα ματια σε διαφορα θεματα. Αυτό κατι λεει καταρχην για το πώς βλεπει ο καθενας τα πραγματα γενικα.

Το επιχειρημα ότι πρεπει αναγκαστικα να το δοκιμασω 1 εβδομαδα (όταν εχω παιξει λιγο μαζι του και εχω διαβασει αρκετα για αυτό) μου θυμιζει αυτό του Τακη ότι πρεπει να δεις μια ταινια για να μπορεις να πεις ότι δεν αξιζει. Με αυτή την λογικη πρεπει πχ να κατσω να δω ολες του Δαλιανιδη ή δεν ξερω γω ποιου αλλου η πχ να αρχιζω να τρωω σκουπιδια για να αποφασισω ότι προτιμω τα μακαρονια…

Ακραια ισως παραδειγματα αλλα θελω να πω ότι ο καθενας, περαν των διαφορετικων προτεταιοτητων, εχει διαφορετικη κριτικη ικανοτητα την οποια είναι το λιγοτερο ατοπο να την καταργειτε ʽεπιβαλλονταςʼ τον δικο σας τροπο κρισης.

Επαγγελματικη χρηση παντως Τακη δεν σημαινει μονο υψηλου επιπεδου εφαρμογες αλλα και διαθεσιμοτητα:

Επαγγελματικη χρηση δεν σημαινει ʽπεριμενω Χ καιρο για να μπορω να γραψω Ελληνικα ή να συγχρονισω σωστα το calendar μου´ (ένα βασικο προβλημα στο οποιο απεφυγες να αναφερθεις). Λες αληθεια η δουλεια να περιμενει ποτε η Apple θα βγαλει νέο firmware για να μπορω να κανω τα παραπανω elementary όπως λες; Αυτό δεν είναι επαγγελματικο εργαλειο αγαπητε μου (και δειχνει ξεκαθαρα τον προσανατολισμο της συσκευης).

Το θεμα της αναλυσης της οθονης παντως μου κανει μεγαλη εντυπωση που, ειδικα εσυ, δεν τοκαταλαβαινεις. Είναι δυνατον να μην καταλαβαινεις ότι μεγαλη αναλυση σημαινει ότι η οθονη ʽχωραειʼ πολλα πραγματα και δεν χρειαζεται μα κανεις γελοιοτητες όπως zoom-scroll (οι οποιες ναι όταν απλως σερφαρεις για να δεις το νέο trailer του batman μπορει να μην σε νοιάζουν αλλα ότι ανοιγεις ένα excel σε καινε). Το θεμα είναι προφανες και δεν νομιζω ότι χρηζει μεγαλυτερης αναλυσης.

Το θεμα του πληκτρολογιου επισης δεν το θίγεις. Εκτος αν θες να μου πεις ότι το On screen είναι καλυτερο από ένα μηχανικο (που, αν δεν κανω λαθος, δεν ειχες σε htc). Φυσικα είναι και θεμα του ποσο το χρησιμοποιει ο καθενας.

Το ότι λες πως τo Calendar δουλευει αψογα (για το 3g μιλαω παντα) με κανει να πιστευω ότι η δεν το εχεις δοκιμασει (στο 3g) – που αν δεν κανω λαθος δεν το εχεις δοκιμασει μιας και δεν εχεις pc αυτόν τον καιρο - ή δεν το χρησιμοποεις πρακτικα παρα ελαχιστα (την στιγμη που εχει βουηξει ο τοπος για αυτό το προβλημα).

Με βαση αυτό (αλλα και το γεγονος ότι όταν ησουν διακοπες και ειχες μονο το iphone δεν ειχες προσβαση στο κινητο μου ) με κανει να πιστευω ότι μαλλον παραβλεπεις καποια πραγματα.

Για την διαθεσιμοτητα των εφαρμογων επισης κουβεντα. Και δεν μιλαω βεβαια για εφαρμογες όπως ο φακος η αλλα μπλιμπλίκια. Υπαρχει πχ εφαρμογη διαχειρησης κωδικων (τυγχανει να διαχεριζομαι κοντα 100 – ισως και παραπανω – πλεον κωδικους) που πλεον μου είναι απαραιτητη που υπαρχει πχ μονο για ms phones (και δεν ξερω αν υπαρχει καν κατι αντιστοιχο για iphone). Ουτε αυτό υποθετω είναι σοβαρο( και το iphone θα τοκανει καλυτερα με κανα ομορφο βιντεακι του Shrek 4 πχ ).

Αρα λοιπον Τακη ασε στην ακρη τους χαρακτηρισμους περι κουτων και παιδαριωδών επιχειρηματων και προσπαθησε να αντιληφθεις ότι για καποιους αλλους (δεν θες να τους πεις επαγγελματιες, πες τους όπως θες) τα παραπανω είναι πιο σημαντικα από την ομορφια και απλοτητα που ανοιγει το youtube η τα trailers ταινιων.

Αν καποιος δει αντικειμενικα τα παραπανω και δεν μπορει να καταλαβει τον προσανατολισμο της κάθε συσκευης, παω πασο.

Ξαναλεω παντως ότι με μεγαλη χαρα και ανοικτο μυαλο θα δοκιμασω το iphone όπως προτεινατε (καθως παντα η αγορα ενός ακομα γκατζετ είναι ευπρόσδεκτη :p).

Λοιπον, επειδη οπως βλεπω τα θελει ο πωπος σου :p συνεχιζουμε:

1)Ασχοληκα αναγκαστικα με το calendar του 3G επειδη το αφεντικο μου ειχε ενα "προβλημα" που αποδειχθηκε οτι ηταν δικο του λαθος και διαπιστωσα οτι δεν ειχε κανενα "θεματακι" οπως θες να παρουσιασεις. Αυτο βεβαια θα το τσεκαρω ξανα οταν καποτε επιστρεψεις το λαπτοπ μου :p αλλα αν δεν ειχε κανενα προβλημα το παλιο iphone, ειναι σιγουρο οτι δεν προκειται να εχει eventually και το νεο..
2)Το θεμα της αναλυσης της οθονης παντως μου κανει ακομα μεγαλη εντυπωση που, ειδικα εσυ, δεν το καταλαβαινεις! :p
Ρε Συριε, δεν πα να εχει 4.000Χ 8000 αναλυση η οθονη, αν δεν εχει σωστο ζουμ οπως του iphone ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ! :p
Και με το ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ζουμ-σκρολ του iphone ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΕΡΦΑΡΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ σε websites ή να βλεπείς απο κοντα ενα κειμενο/pdf/excel/powerpoint! Τι να την κανω την εξτρα αναλυση της οθονης αν:
α) Η οθονη ειναι χειροτερης ποιοτητας
β) Δεν εχει κρυσταλλο με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΦΗΣ αλλα πλαστικη μεμβρανη
γ) Δεν εχει δυνατοτητες multitouch και εξυπνου zoom?

Γελοιοτητα ειναι να νομιζεις οτι μπορεις να κανεις την δουλεια σου σε τοσο μικρη οθονη ΧΩΡΙΣ ζουμ, οχι η υπαρξη αυτου! Εκτος και αν εχεις ματια...κεφαλα! :D

3) Το θεμα του πληκτρολογιου δεν το εθιξα διοτι κατα την γνωμη μου...δεν υπαρχει θεμα! Κανω την δουλεια μου, στελνοντας μειλ ή γραφοντας στο web ΤΑΧΥΤΑΤΑ χωρις προβλημα! Τι να την κανω την λαστιχουρα των πληκτρων? Αν τα ηθελα, θα επερνα Blackburry οχι Smartphone!

4) Στο θεμα των εφαρμογων εισαι επισης ανενημερωτος... Εχει ο,τι μπορεις να φανταστεις. δωρεαν ή επι πληρωμη, και φυσικα προγραμμα για κωδικους (τρελα elementary και αυτο... :p)

Συνοψιζοντας, και με βαση την χρηση που ΕΣΥ φαινεσαι να κανεις στα κινητα , οχι μονο σε υπερκαλυπτει αλλα κανει πολυ καλυτερα αυτα που εσυ κανεις μεχρι σημερα με το HTC...Τωρα αν θες να εθελοτυφλεις, δικαιωμα σου ειναι αυτο, δεν μπορουμε να κανουμε κατι παραπανω...:violent-smiley-030:

Νομίζω ότι η συζήτηση αυτή είναι κάτι σαν την συζήτηση μεταξύ των λειτουργικών mac os x & windows.
Κ τα δύο έχουν πολλά θετικά κ αρνητικά, το καθένα έχει τους "οπαδούς" του κ οι συζητήσεις αυτές απλά δεν τελειώνουν ποτέ...
Θεωρώ λοιπόν ότι το ιΦον έχει πολλά θετικά κ πολλά αρνητικά. Απλά ο καθένας επιλέγει, τα βάζει στην ζυγαριά κ αποφασίζει.
Για εμένα ας πούμε βασικότατο αρνητικό το γεγονός ότι το ιΦον δεν έχει ραδιόφωνο !
Συμφωνώ Μιχάλη.

Απλώς θεωρώ ότι οι συζητήσεις αυτές προσφέρουν εφόσον εστιάζονται στην καταγραφή των δυνατοτήτων της κάθε λύσης (ώστε να μαθαίνουμε όλοι) και όχι των αναγκών / προτεραιοτήτων του εκάστοτε χρήστη.

Τάκη,

Για τα τεχνικά, ας μην τα ξαναλέμε, είναι προφανές ότι ο καθένας έχει διαφορετική αντίληψη (πχ για την οθόνη, εγώ προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με τις ʽψείρεςʼ – τουναντίον μάλιστα ενώ εσύ προφανώς προτιμάς το zoom / scroll). Btw ποιος είναι ο Κεφάλας; :p

Για το θέμα των εφαρμογών πάντως, έθεσα ένα πολύ συγκεκριμένο παράδειγμα στο οποίο το iphone δεν προσφέρει λύση (η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν υπάρχει για iphone).

Επίσης λάβε υπόψιν ότι οι λύσεις που ʽέχει για τα πάνταʼ πρέπει να είναι συμβατές με την υφιστάμενη κατάσταση του καθενός (και η συντριπτική πλειοψηφία, καλώς ή κακώς, χρησιμοποιεί win).

Τώρα αν εσύ έχεις σκοπό, να αλλάξεις τις μισές σου καθημερινές διαδικασίες που συνδέονται με τους υπολογιστές, για να μπορείς να εναρμονιστείς με την Apple είναι δικό σου θέμα (και δείχνει φυσικά τις προτεραιότητές σου). Εγώ πχ δεν έχω τον χρόνο και την διάθεση να αλλάξω τις μισές εφαρμογές που χρησιμοποιώ για να απολαύσω μία ωραία οθόνη, καλύτερο youtube και ωραία γραφικούλια.

Το βασικότερο όμως είναι το εξής: Εξακολουθείς να μην κατανοείς ότι το ʽeventuallyʼ και το ʽεπαγγελματική χρήσηʼ δεν πάνε μαζί. Το γεγονός αυτό και μόνο κάνει σαφείς τις προτεραιότητες σου στη χρήση ενός κινητού ως 'επαγγελματικό' εργαλείο.

Κατά τα άλλα αναμένω να μου δώσεις το παλιό για δοκιμάσω πως δουλεύουν πχ αυτά τα μαγικά zoom και scroll στην πράξη σε ένα Excel πχ.

ΥΓ Με βάση τα παραπάνω αλλά και το γεγονός ότι εγώ από την αρχή προσπαθούσα να βρω λόγο να το πάρω και τώρα παραμένω ανοικτός στην πρόταση της δοκιμής, νομίζω ότι είναι σαφές ποιος εθελοτυφλεί και ποιος όχι…

Eλα ρε Συριε... σε πειραζουμε !!!:music-smiley-005:
Ειπαμε , το Iphone εχει ελλειψεις, αλλα ειναι τοσο μπροστα το ατιμο...
Ειναι σαν να αγγιζεις τη Ζιζελ και να διαπιστωνεις οτι εχει ασχημα νυχια.... ή οτι της λειπει ο φρονιμητης !!!

Μπορεις και χωρις αυτα ... :flipout:

Ειναι σαν να αγγιζεις τη Ζιζελ και να διαπιστωνεις οτι εχει ασχημα νυχια.... ή οτι της λειπει ο φρονιμητης !!!

Μπορεις και χωρις αυτα ... :flipout:
Εξαρτάται τη χρήση που κάνεις στην Ζιζέλ :p

Μόλις παρέλαβα και το Touch Pro οπότε αναμένω το iphone για την κόντρα!

Ναι, αλλά πρέπει να περιμένεις νέο firmware και - κυρίως - θες και ''plug in''...:p

Λοιπόν, αφήστε τις εξυπνάδες και φέρτε μου την Ζιζέλ, ε...το iphone εννοούσα για το συγκριτικό.

Last edited:
Απάντηση: Re: Iphone 3G ως GPS

Τάκη,

Για τα τεχνικά, ας μην τα ξαναλέμε, είναι προφανές ότι ο καθένας έχει διαφορετική αντίληψη (πχ για την οθόνη, εγώ προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με τις ʽψείρεςʼ – τουναντίον μάλιστα ενώ εσύ προφανώς προτιμάς το zoom / scroll). Btw ποιος είναι ο Κεφάλας; :p

Για το θέμα των εφαρμογών πάντως, έθεσα ένα πολύ συγκεκριμένο παράδειγμα στο οποίο το iphone δεν προσφέρει λύση (η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν υπάρχει για iphone).

Επίσης λάβε υπόψιν ότι οι λύσεις που ʽέχει για τα πάνταʼ πρέπει να είναι συμβατές με την υφιστάμενη κατάσταση του καθενός (και η συντριπτική πλειοψηφία, καλώς ή κακώς, χρησιμοποιεί win).

Τώρα αν εσύ έχεις σκοπό, να αλλάξεις τις μισές σου καθημερινές διαδικασίες που συνδέονται με τους υπολογιστές, για να μπορείς να εναρμονιστείς με την Apple είναι δικό σου θέμα (και δείχνει φυσικά τις προτεραιότητές σου). Εγώ πχ δεν έχω τον χρόνο και την διάθεση να αλλάξω τις μισές εφαρμογές που χρησιμοποιώ για να απολαύσω μία ωραία οθόνη, καλύτερο youtube και ωραία γραφικούλια.

Το βασικότερο όμως είναι το εξής: Εξακολουθείς να μην κατανοείς ότι το ʽeventuallyʼ και το ʽεπαγγελματική χρήσηʼ δεν πάνε μαζί. Το γεγονός αυτό και μόνο κάνει σαφείς τις προτεραιότητες σου στη χρήση ενός κινητού ως 'επαγγελματικό' εργαλείο.

Κατά τα άλλα αναμένω να μου δώσεις το παλιό για δοκιμάσω πως δουλεύουν πχ αυτά τα μαγικά zoom και scroll στην πράξη σε ένα Excel πχ.

ΥΓ Με βάση τα παραπάνω αλλά και το γεγονός ότι εγώ από την αρχή προσπαθούσα να βρω λόγο να το πάρω και τώρα παραμένω ανοικτός στην πρόταση της δοκιμής, νομίζω ότι είναι σαφές ποιος εθελοτυφλεί και ποιος όχι…

Θα μπορουσες να εισαι πολιτικος...απαντας σε συγκεκριμενα πραγματα με γενικοτητες! :p
Μαλλον δεν προσεξες τι σου εγραψα...
-ΝΑΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΩΔΙΚΩΝ
-ΟΧΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΒΑΤΟ ΜΕ WIN (σε σημειο ντροπιαστικο για την Μicrosoft καθοτι ειναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΠΛΟ στον συγχρονισμο απο τα δικα της εργαλεια!)
-OXI ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ... Και μεταξυ μας ΚΑΝΕΝΑ κινητο δεν ειναι σημερα επαγγεματικο εργαλειο, ουτε καν το Blackburry το οποιο δεν υποστηριζει ανοιγμα κανενος attachment!!

Τελος παντων, θα σου το φερω για συγκριτικο, για να μπορεσεις να καταπιεις την γλωσσα σου με την ησυχια σου και να κανεις 3 μετανοιες ενωπιον της "ζιζελ"! :p

Θα μπορουσες να εισαι πολιτικος...απαντας σε συγκεκριμενα πραγματα με γενικοτητες! :p

http://www.imdb.com/title/tt0097778/ !!!!!!!!

Μαλλον δεν προσεξες τι σου εγραψα...

http://www.imdb.com/title/tt0100050/ !!!!!!!!

Σου είπα ότι το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ δεν παίζει σε iphone αλλά εσύ το χαβά σου με τα κεφαλαία θα με πείσεις ότι πρέπει να μου κάνει επειδή έτσι θες εσύ (κλασικ τακτική Κούλη – η επανάληψη μήτηρ της μαθήσεως tm :p)

Για το βασικότερο όλων, το ʽeventuallyʼ πάντως, κουβέντα. Επιχειρηματολογείς επί μελλοντικής βάσης – καλό κιʼ αυτό.

Τεσπά, ας μην το συνεχίσουμε (γιατί εγώ θεωρώ ότι μιλάω πολύ συγκεκριμένα και εσύ ποιείς την ούσα τυφλωμένος από την Ζιζέλ – την οποία αναμένω εναγωνίως για να της βάλω το plug in μου :p).

Επειδη δεχτηκα απειλητικο μηνυμα του Ρουλη περι ενος δισκου μου-ομηρου στα χερια του, σταματω εδω! :p