Iphone 3G ως GPS

Σαν να βλέπω τους γέρους του muppet show!! Μπράβο βρε παιδιά- μου φτιάχνετε το κέφι!
Χμμ Deja Vu μου κάνει λίγο αυτό (aka κάπου το έχω ξανακούσει).

Και που να ήσουν και από κοντά.

:p

Πάρε την Ζιζέλ και ελάτε καμιά φορά (αλλά πρόσεχε γιατί μετά θα πάρει και εσένα η μπάλα :p).

Last edited:
Λοιπον.... αφου ενεργοποιήθηκε η υπηρεσια δεδομενων κατορθωσα να βγω στους δρομους με το Iphone ως GPS. Οι εντυπωσεις που αφησε, αναμεικτες:

ΥΠΕΡ
-Ταχυτατος δεκτης με μεγαλη ακριβεια. Πραγματικα βρηκε δορυφορους σε δευτερολεπτα! Στην διαδρομη ειχε στιγμα πολυ κοντα (2-3 μετρα??) στην πραγματικη θεση.
-Πολυ ψαρωτικο το να βλεπεις την διαδρομη απο δορυφορικο χαρτη!
-Πολυ γρηγορος υπολογισμος διαδρομης
-Δουλευει και με απλο GPRS (δεν απαιτειται 3G)

ΚΑΤΑ
-Καμια σχεση το Google Maps με σοβαρο προγραμμα navigator: Ουτε φωνητικες οδηγιες, ουτε βελακια-ενδειξεις, τιποτα. Απλα σου χαραζει μια διαδρομη και την ακολουθεις χωρις μαλιστα να ανανεωνει αυτοματα τις οδηγιες ή αν αλλαζεις δρομο να υπολογιζει απο την αρχη!
- Για μια μικρη διαδρομη κατεβασε 2,4 μεγα δεδομενων (με δορυφορικες εικονες) ή 1,8 (με σκετο χαρτη). Αρα, χρειαζεσαι αρκετο bandwith για
"σκοτωμα"..

Συμπερασμα: Μεχρι να βγει κανονικο προγραμμα με χαρτες, το iphone δεν μπορει να υποκαταστησει ενα GPS, μπορει ομως να σε βοηθησει να πας καπου (με συμβιβασμους..) εαν ξεχασες το GPS σπιτι..

Απάντηση: Re: Iphone 3G ως GPS

Σαν να βλέπω τους γέρους του muppet show!! Μπράβο βρε παιδιά- μου φτιάχνετε το κέφι!

Μας φωναξε κανεις???-bye-

Τακη,
για καποιον που κατεβαινει που και που στην Αθηνα αρα θα χρειαστει 5 φορες τον χρονο GPS θα το προτεινες?

Τι να σου πω ρε Αγγελε.... Εγω το GPS το χρησιμοποιω σπανια, αλλα οταν χρειαζεται θελω να ειναι πληρως λειτουργικο αλλιως μπορει να ειναι ταλαιπωρία...

Re: Απάντηση: Iphone 3G ως GPS

Για εμένα το σημαντικότερο είναι αυτό:

Απλα σου χαραζει μια διαδρομη και την ακολουθεις χωρις μαλιστα να ανανεωνει αυτοματα τις οδηγιες ή αν αλλαζεις δρομο να υπολογιζει απο την αρχη!

Με άλλα λόγια, δεν είναι navigator.

Τι να κάνουμε..

Ίσως στο επόμενο iPhone..

Το 3τζι ιΦον έχει μεν τζι-π-ς, αλλά μέχρι εκεί.
Αυτά που κάνουν τα μηχανήματα με destinator ειδικά στην Ελλάδα, το ιΦον δεν τα κάνει. Είναι τηλ που έχει φτιαχτεί για τους Αμερικανούς κυρίως...ειδικά το ιΦον 1. Τώρα το ιΦον 2 έχει κ κάποια ευρωπαϊκά στοιχεία, όπως το τζι-π-ς, το 3τζι κ.α.

Μέχρι να βγει κάποια άλλη εφαρμογή για το ιΦον....διαβάζουμε ότι η Tom Tom θα βγάλει το πακέτο της για το ιΦον, που είναι μια πολύ καλή περίπτωση, αν κ στην Ελλάδα ότι καλύτερο θεωρώ το destinator.

το iphone εχει παρα μα παρα πολλες ελειψεις.Σαν κατοχος του 5 μερες τωρα...εαν καποιος ζητησει την γνωμη μου..θα του απαντησω ..μακραν το καλυτερο τηλεφωνο που ειχα ποτε.παρολο που σε αναγκαζει να προσαρμοστεις μαζι του και οχι αυτο μαζι σου το τηλεφωνο βρισκεται μια κλαση πανω απο οτιδηποτε αλλο στην αγορα.Εαν καποιος προσπαθησει να το συγκρινει με κατι αλλο απλα εχασε.Ειναι σαν να συγκρινεις ferrari με yaris και να υποστηριζεις οτι το yaris ειναι οικονομικοτερο ,ευκολοδηγητο και εχει και mp3.E και?Σε καποιον που θα προσπαθησει να το συγκρινει με κατι αλλο θα πω μονο αυτο.Ειναι η μοναδικη συσκευη που με κανει να την παρατηρω και να την θαυμαζω αρκετες φορες ενω ειναι κλειστη πανω στο τραπεζι.Αυτο δεν μου εχει ξανατυχει ποτε στο παρελθον για οποιαδηποτε συσκευη εχω αποκτησει.Με μια κουβεντα..ειναι ενα πολυπλοκο κινητο τηλεφωνο που σε μαγευει με την απλοτητα του δινοντας μια διασταση στον ορο κινητο τηλεφωνο που ουτε καν φανταζομουν.Τωρα περι GPS ή αλλων λειτουργιων του...ελπιζω η παραπανω διατριβη να σας καλυψε.Απλα οσοι δεν το αποκτησουν....μονο να χασουν εχουν..-bye-

Το θεμα ειναι απλως οτι καποιοι πιθανως θελουν μια συσκευη η οποια δεν ειναι απλως κινητο τηλεφωνο την οποια επισης θα χρησιμοποιουν και δεν θα τη χαζευουν απλως κλειστη επανω στο τραπεζι...:p

Απάντηση: Re: Iphone 3G ως GPS

Το θεμα ειναι απλως οτι καποιοι πιθανως θελουν μια συσκευη η οποια δεν ειναι απλως κινητο τηλεφωνο την οποια επισης θα χρησιμοποιουν και δεν θα τη χαζευουν απλως κλειστη επανω στο τραπεζι...:p

Εδω ειναι που κανεις το μεγαλο λαθος και φαινεται οτι δεν εχεις χρησιμοποιησει ποτε το Iphone!
Για εμενα, το Iphone υπηρξε το πρωτο κινητο το οποιο δεν βαρεθηκα να ασχολουμαι μεχρι σημερα, διοτι πραγματικα απολαμβανω να το χρησιμοποιω οχι μονο ως τηλεφωνο, αλλα και ως email client, ως web browser, ως φωτογραφικο αλμπουμ, ως αναπαραγωγεα των videos μου, ως Utube client, ως προγραμμα καιρου, ως converter , ως το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ipod, ακομα και ως παιχνιδομηχανη τσεπης!
Ολα τα αλλα τηλεφωνα (απο Nokia εως smartphones που περασαν στα χερια μου) τα βαρεθηκα 1-2 μηνες μετα την αγορα τους και φυσικα η απολαυση χρησης τους σε τομεις οπως οι παραπανω ειναι σκαλες παρακατω (ισως αυτο να ειναι και η αιτια...).
Στο HTC ξεσκιστηκα να εγκαθιστω προγραμματακια, καποια στιγμη ομως κουραστηκα,βαρεθηκα και πλεον εμεινε ενα ξερο τηλεφωνο με gps..
To Iphone αντιθετα, συνεχιζει να με εντυπωσιαζει παρα τις οποιες ελλειψεις..και σε τομεις που δεν ειναι το φορτε του οπως ως επαγγελματικο εργαλειο, οταν χρειαστηκε το καλοκαιρι οχι μονο να κατεβασω σε αυτο email με pdf μεσω του wifi ενος ξενοδοχειου στην Ιταλια, αλλα να μπω και στον εταιρικο server για να αναζητησω καποια σημαντικα εγγραφα για την δουλεια μου...Με αλλο κινητο τυπου HTC, κλαφτα χαραλαμπε...
Οποτε, πριν δοκιμασεις (το καινουργιο σου iphone ;) ) μην κανεις ακομα δηλωσεις my dear friend...

Να γίνουν οι δοκιμές! Αντε τι περιμένετε.. Επίσης να γίνει ένα thread "Δοκιμή" που θα βάζει ο Σύριος τις εντυπώσεις της κάθε ημέρας :furious3:

Τάκη, συμφωνώ με το 90% όσων γράφεις (γι αυτό άλλωστε θέλω να το δοκιμάσω και για λίγο καιρό).

Δεν συμφωνώ πάντως με το ‛κλάφτα Χαράλαμπε’ για το htc (τουναντίον μάλιστα).

Μιχάλη, άλλη παραγγελιά έχεις; :p

Τα παραπάνω πάντως δεν αναιρούν το σχόλιό μου περί του ότι η επιλογή του iphone, της μεγάλης πλειοψηφίας θεωρώ, γίνεται λόγω της ‛ομορφιάς’ (με ότι ‛ευκολία χρήσης’ αυτή περιλαμβάνει).

Χμμμ συνηθως ομως ''παντρευεσαι'' αυτη που εχει (τουλαχιστον) και αλλα χαρισματα.

Τωρα βεβαια αν θες κινητο-γκομενα και μονο το iphone ειναι οτι πρεπει.

Εχω το 3G στα χερια μου και οσο διαβαζω στο δικτυο τοσο πιο πολυ διαολιζομαι με την Apple και το απαραδεκτο θεμα των Ελληνικων και δεν βρισκω λογο να το ανοιξω (ναι ειμαι περιεργος και κουτος που θελω να γραφω Ελληνικα - τι βιτσιο και αυτο - περναει και ο μηνας και Ελληνικος δεν βλεπω να βγαζει η Apple).

Και μετα μου λετε σε διαολιζει η MS....

''Κάτι που ίσως δεν έκανα κατανοητό, το πληκτρολόγιο παραμένει αγγλικό, απλά όταν πατιούνται παρατεταμένα τα πλήκτρα βγαίνουν κάποια γράμματα ακόμα, εκεί είναι και τα ελληνικά. ''

Αν αυτο σου κανει μια χαρα....

Επισης μεχρι σημερα δεν εχω δει πουθενα την παραμικρη επισημη ελπιδα για υποστηριξη Ελληνικων στο 3G.

To 2G εχει κλεισει χρονο και ακομα δεν εχει επισημα Ελληνικα.

Τι σας κανει να λετε ''στο επομενο firm / μηνα'' θα εχουμε Ελληνικα;

Ηρθε και το νεο firm και παλι στην απεξω η Ελλαδα.

Δεν καταλαβαινω, δεν νοιωθετε προσβεβλημενοι (το ειπα ευγενικα :p) ως καταναλωτες οταν δινετε 600 Ευρω για κινητο και δεν μπορειτε να γραψετε στη γλωσσα σας (χωρις να κανετε τους φακιρηδες) ;