iPhone 4 vs Samsung Galaxy S

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το iPhone4 έφτασε...

Αχ.. Facebook δεν σημαίνει εφαρμογή Facebook. Τέτοιες έχει και η κουτσή Μαρία. Σημαίνει integration με το Facebook και τα λοιπά social networks, π.χ. το Tweeter.

Για παράδειγμα, όταν ανοίγω στο droid μου ένα contact εκτός από τα γνωστά μου εμφανίζει και πληροφορίες από το FB account του, π.χ. events, updates, photo albums, birthday info, κτλ. Αντίστοιχα και για Tweeter, αλλά και albums από Flickr account.

Αν το contact δεν έχει δηλωμένο κάποιο FB account, ψάχνει και μου προτείνει να το συνδυάσω.. κτλ κτλ.

Έχω widgets που μου δείχνουν πληροφορίες από social networks (status updates, κτλ) αλλά και άλλες εφαρμογές τα οποία τακτοποιώ όπως θέλω εγώ στις 7 οθόνες μου.

Τέτοια κάνει το iOS?
Προσωπικά, είμαι κατά του facebook κ αυτού που εκφράζει...την φακελλοποίηση όλων των μελών, φωτογραφίες, στοιχεία διαμονής, φίλους, γνωστούς, τηλέφωνα κ ότι άλλο θελήσει το μέλος να βάλει...

Κ για αυτό δεν έχω τέτοιο λογαριασμό καν. :a0210:

Αλλο το να μην θελεις να το χρησιμοποιεις και αλλο αν θελησεις ποτε να σου δινεται η δυνατοτητα.
Αλλο το ενα και αλλο το αλλο.

Πάντως, το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ hardware που πρεπει να εχει ενα τηλέφωνο, δηλαδή η κεραία του, στο Samsung ειναι ΚΛΑΣΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΗ από το Iphone.....

Και οχι μονο η κεραία του τηλεφωνου, αλλά και ο δέκτης του GPS ΚΑΙ το Wifi.... (δεν ξερω αν ειναι ιδια η κεραια για ολα, ή έχει 3 διαφορετικες....)

Ειδικα σε gps εφαρμογες, βρισκει σήμα ακόμα και μεσα σε πολύ χοντρά κτίρια, και κλειδώνει στον δορυφόρο σε ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ.....
ΔΕΝ εχω ξαναδει μηχανημα να κλειδώνει τόσο γρήγορα, ακόμα και εξειδικευμενο gps.....
Παρτε ενα βιντεακι να καταλαβετε τι εννοώ....::a0210:
http://www.youtube.com/watch?v=vsNvcZUIg60

Επίσης το ενσωματωμενο wifi του στον ιδιο χωρο (διπλα-διπλα) με το Iphone, πιανει περισσοτερα δικτυα, ή πιάνει με πολύ καλύτερο σήμα αυτα που πιανει και το Iphone.....

Ειναι θεμα ημερων να παραλαβω και την δικη μου συσκευή και να κανω την δοκιμη απο κοντα με το 4αρι "μηλαράκι" ενος φιλου μου, σε θέματα σηματος κεραιας/δικτυου 3g-mobile internet/ Gps δεκτη /Wifi δεκτη, και τότε έχουν να κλαψουν μανούλες.....:antlers:

Οπως εγραψα και αλλου, το iphone 4 + Navigon 1.6 που εχω, κλειδωσαν ευκολα και ΓΡΗΓΟΡΑ σημα GPS ΜΕΣΑ στο σπιτι μου , πραγμα που ποτε δεν εκανε το 3GS με το ιδιο προγραμμα , στην ιδια version !!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το iPhone4 έφτασε...

Προσωπικά, είμαι κατά του facebook κ αυτού που εκφράζει...την φακελλοποίηση όλων των μελών, φωτογραφίες, στοιχεία διαμονής, φίλους, γνωστούς, τηλέφωνα κ ότι άλλο θελήσει το μέλος να βάλει...

Σεβαστό..

Όμως τα 500 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες του Facebook ενδιαφέρονται για σωστή υποστήριξη από το κινητό τους.. ;)

Δεν θα έπρεπε να είχε κάνει κάτι η Apple για αυτούς; Δεν είναι και λίγοι, ούτε εμφανίστηκαν τους τελευταίους 3 μήνες..

Ή μήπως απλά το φιλάει για την επόμενη ή παρα-επόμενη version του iOS? (;))

Re: Απάντηση: iPhone 4 vs Samsung Galaxy S

Ντιμη, κοντη γιορτη αλλιουια..Θα σου δειξω απο κοντα τι εννοω.. ;)

ΥΓ. Χθες επαιζα ξανα με το κινητο σου.

Να μου δείξεις..

Αλλά μιας και το πιάσαμε το θέμα, τι ακριβώς δεν σου αρέσει στο email σύστημα του droid?

Πάντως έχω ψάξει όσες εφαρμογές χρησιμοποιώ στο iPhone και έχουν βγει όλες και για android. Δεν είναι εκεί το θέμα. Το θέμα είναι ότι το android έχει άλλη φιλοσοφία που είναι πιο κοντά στα windows. Και αυτό είναι ότι θες γίνεται αλλά με έξτρα πατήματα από popup windows και όχι on the fly. Οποίος παει από iPhone σε android κάποια πράγματα θα τον ξενερωσουν.
Σαφώς και όλη η φάση με τα widgets είναι γαματη. Σαν να φτιαχνεις μια εφημερίδα online στα μέτρα σου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το iPhone4 έφτασε...

Σεβαστό..

Όμως τα 500 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες του Facebook ενδιαφέρονται για σωστή υποστήριξη από το κινητό τους.. ;)

Δεν θα έπρεπε να είχε κάνει κάτι η Apple για αυτούς; Δεν είναι και λίγοι, ούτε εμφανίστηκαν τους τελευταίους 3 μήνες..

Δημήτρη, δεν μπορώ να ξέρω αναλυτικά τι εστί facebook @ iphone για τους παραπάνω λόγους.

Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει, με τελευταία ενημέρωση της 23-8-2010 : http://itunes.apple.com/gr/app/facebook/id284882215?mt=8

Και ότι 58 εκατομμύρια μέλη το χρησιμοποιούν : http://www.facebook.com/iphone#!/iphone?v=wall , με αξιολόγηση 3.7 από 10700 αξιολογήσεις, όταν το αντίστοιχο πρόγραμμα για android που υπάρχει : 4,5 εκατομμύρια μέλη και αξιολόγηση 2.9 από 4300 κριτικές : http://www.facebook.com/apps/application.php?id=74769995908

Application για iPhone σαφώς και υπάρχει, και αναπτύσσεται εδώ και χρόνια, σε αντίθεση με το αντίστοιχο του droid το οποίο είναι πολύ πιο "φρέσκο", γιαυτό και το χαμηλό rating. Η τελευταία version που κυκλοφόρησε πριν λίγες εβδομάδες το φέρνει άνετα στο επίπεδο του iPhone.

Αλλά εγώ δεν μιλάω για application.. μιλάω για integration με το λειτουργικό.

Οπως εγραψα και αλλου, το iphone 4 + Navigon 1.6 που εχω, κλειδωσαν ευκολα και ΓΡΗΓΟΡΑ σημα GPS ΜΕΣΑ στο σπιτι μου , πραγμα που ποτε δεν εκανε το 3GS με το ιδιο προγραμμα , στην ιδια version !!!

Για του λογου το αληθες, δειτε το βιντεο μου, που ανεβασα πριν απο λιγο... και δειχνει οτι σε 20" λοκαρε σημα ΜΕΣΑ στο σπιτι !!!

Δειτε το σε HD...

http://www.youtube.com/watch?v=83tM_8XrFT4

Last edited:
συνεχίζοντας το...debate (τέτοιο πράμα από την εποχή cd vs vinyl είχα να δω) θα γίνω λίγο galax-ιακός.

Πέρα από τα καπρίτσια της apple στο software, θεωρώ απαράδεκτο (πολύ ευγενικά το είπα), να μη μπορώ να έχω στην τσέπη άλλη μια μπαταρία για να τη χώσω στο κινητό όταν...μείνω.
Έλεος δηλαδή, θα πρέπει να έχω κάτι σαν αυτό:
http://cgi.ebay.com/1900mAh-Mobile-...ccessories&hash=item33604cc6cf#ht_3226wt_1139
ή ακόμα χειρότερα, κάτι σαν αυτό:
http://cgi.ebay.com/uNu-iPhone-3G-3...ccessories&hash=item3effebc816#ht_4907wt_1139.

Ενώ θα μπορούσα να πάρω 1-2 από αυτές:
http://cgi.ebay.com/B10s-2-Battery-...ccessories&hash=item1c14a69aaa#ht_3535wt_1139
και να κάνω τη δουλειά μου πιο σωστά.

Αμ το άλλο?
700 ευρώ για τηλέφωνο και να μη μπορώ να του χώσω μια 32gb micro sd????
Στο galaxy έχουμε 16+32=48 γιγαμπάητια μνήμης. Χώρια που μπορείς σε μια κάρτα να χώσεις ταινίες, στην άλλη mp3 κλπ κλπ.

Κι εγώ αηφονάκιας είμαι ρε παίδες, αλλά αυτά τα πράματα είναι απαράδεκτα.

Γι'αυτό την ψάχνω και αργά ή γρήγορα θα "την κάνω".

Δύσκολο κ εγώ να αγόραζα τώρα κάτι άλλο....μέχρι στιγμής δεν έχω βρει κάτι καλύτερο συνολικά...κ ας μην έχει sd θύρα που έχω γράψει παραπάνω ότι έπρεπε πια να έχει, αφού έχουν κ οι υπολογιστές της apple.

Χρήστης του omnia , δεν ξέρω αν αληθεύει, μου ανέφερε πάντως ότι τα samsung μπορούν να δεχτούν και 64αρα sdcard παρόλο που δεν το αναφέρουν επίσημα. Καλά εκεί γίνεται κινητό video club....:flipout:

Πέρα από αυτό οτι και να λεμε υπάρχουν και θετικά και αρνητικά και στις δυο συσκευές. Υπάρχουν πράγματα που κάνει το ένα που ποτέ δεν θα τα κάνει το άλλο και τουμπαλιν. Τα βάζετε σε μια ζυγαριά και αγοράζετε.

Υ.γ. Και μια υπενθύμιση: μιλάμε πάντα για σύγκριση με jailbreak iPhone γιατί αν μιλήσουμε για απειραχτο έχετε γεια βρυσουλες.,.για να λέμε τα πράγματα όπως είναι.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το iPhone4 έφτασε...

Σεβαστό..

Ρε Δημητρη ελεος, για το facebook μιλαμε! Δεν χρειαζεται integration αν εχεις καλο app με multitasking, location service, push και ολα τα καλουδια!
Ας κανουν καλυτερη υλοποιηση σε σοβαρα πραγματα οπως το email και ας αφησουν τις χαζομαρουλες. Και δεν το λεω εγω, το λεει ο φιλος μου που εχει το τηλεφωνο σου και ξενερωνει πολυ με τα emails σε σχεση με το iphone 3gs του (και οταν μου το εδειξε ξενερωσα και εγω..).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το iPhone4 έφτασε...

+1000
Από τα πράγματα που δεν μου καίγεται καρφί και δεν μπορώ να καταλάβω την τρέλα τοσου κόσμου παγκοσμίως. Αν θέλω 10 φίλους τους βάζω στο msn ή στο skype και τελειώνει. Ποιος ο λόγος να ξέρει όλος ο κόσμος και τι χρωμα βρακι φοραω. Το επόμενο βήμα θα είναι να έχουμε και κάμερες σε όλο το σπίτι να βλέπουν όλοι τι κάνουμε να γίνουμε όλοι ένα παγκόσμιο big brother.