iPhone 4 vs Samsung Galaxy S

Επειδη λοιπον δεν εχεις εμπειρια επι του θεματος μιας που δεν εχεις κινητο με ενσωματομενο δεκτη gps, μαθε οτι το 3g με το 3gs και το 4, εχουν διαφορα στην ταχυτητα κλειδωματος του σηματος, κρυα ή ζεστα και αυτο εχει να κανει κυριως με την ταχυτητα του επεξεργαστη και ισως και με την ram που εχει. Το ιδιο ισχυει λιγο πολυ για ολα τα κινητα...

Η ταχυτητα του επεξεργαστη παιζει ρολο περισσότερο στο software που χρησιμοποιείς παρά στην ευρεση του στιγματος. το garminακι μου (oregon 300) σε καμμια περιπτωση δεν εχει επεξεργαστη 1ghz και ζεστο βρίσκει στίγμα αμέσως....

Το warm η cold startup ειναι που παιζει το σημαντικοτερο ρολο απο 2 secs εως και λιγα λεπτα για να βρει που είσαι.

Δεν ειμαι απο αλλο πλανήτη και οτι το κινητο μου δεν εχει Native gps αλλα με εξωτερικο δέκτη δε παιζει ρολο γιατι εχω και ενα htc prophet με destinator οπως επισης ενα diamond2 του αδερφου μου για τα test μου....

Tα περι εμπειριας λοιπον φίλτατε αστα.... γιατι οταν εγω εκανα BT pair το παλιο μου Magellan μεσω σειριακη σύνδεσης με DIY ΒΤ πομπo με το S100 η apple ακομα προσπαθουσε να φτιάξει το ipod... :P

Last edited:
Καταρχήν, θα ήθελα να ηρεμήσετε αμφότεροι...συζήτηση κάνουμε. :a0210:

Από εκεί κ πέρα, το μόνο που θα προσθέσω είναι ότι παίζει ρόλο η ταχύτητα επεξεργαστή + η μνήμη της κάθε συσκευής για το πόσο γρήγορα θα κλειδώσει το gps.

Ρε Φρανκι, τι μας τσαμπουνας τωρα! :p
Το πρωι, με κρυο iphone, το σημα του δορυφορου κλειδωσε σε 4 δευτερα μεσα στο σαλονι μου! :D Τι συζηταμε τωρα...-bye-

Καταρχήν, θα ήθελα να ηρεμήσετε αμφότεροι...συζήτηση κάνουμε. :a0210:

Από εκεί κ πέρα, το μόνο που θα προσθέσω είναι ότι παίζει ρόλο η ταχύτητα επεξεργαστή + η μνήμη της κάθε συσκευής για το πόσο γρήγορα θα κλειδώσει το gps.

Αυτο ειπα παραπανω Μιχαλη..
Και μην μας παρεξηγεις... Μας αρεσει να αλληλοπειραζομαστε!:grinning-smiley-043

Το πρωι, με κρυο iphone, το σημα του δορυφορου κλειδωσε σε 4 δευτερα μεσα στο σαλονι μου! :D Τι συζηταμε τωρα...-bye-

Κ αν το βάλεις μέσα σε κουβέρτα για να ζεσταθεί ;; :flipout:

Αυτο ειπα παραπανω Μιχαλη..
Και μην μας παρεξηγεις... Μας αρεσει να αλληλοπειραζομαστε!:grinning-smiley-043

Το ξέρω. :grinning-smiley-043 -bye-

Χαχαχα αν το εκλεισες στο σπιτι την προηγουμενη ημερα το βράδυ τοτε λογικο ακουγεται.
Αν το ειχες κλεισει πχ στον Ωρωπο και το ανοιξες σπιτι σου την επόμενη τοτε θελω και εγω iphone4 (με bumper ομως ε?)

Εσυ κοιμασαι Ωρωπο και ξυπνας Παλληνη; :D

Οχι θα μπορουσες να ειχες παει ΣΚ οπου το χρειαστεκες για να βρεις καποιο φίλο, και επειτα επεστρεψες σπίτι....

H λογικη χρήσης της cpu και η μαντικη ικανοτητα να βρισκει μεσα στο σαλονι στιγμα ειναι η χρηση του Α-GPS που στην ουσια εφοσον εχει συνεχως πληροφορίες απο τις κυψέλες κάνει σχεδον "warm" startup το gps.... -bye-

Ναι βρε, το AGPS κανει ουσιαστικα ολη την δουλεια και γιαυτο λεει πολυ να χρησιμοποιεις το κινητο ως gps.. ;)

Ναι βρε, το AGPS κανει ουσιαστικα ολη την δουλεια και γιαυτο λεει πολυ να χρησιμοποιεις το κινητο ως gps.. ;)

Nαι συμφωνω, αλλα δε το χρειάζομαι σε κλειστους χώρους + κανω συνεχεια warm startup αφου το tom tom ειναι διαρκως στο ρευμα και το gps δουλευει συνεχως.... -bye-

Εχθες, ειχα στα χερια μου για μια ολοκληρη μερα ενα galaxy S και ενα iphone 4.

_ Και τα 2 cosmote, το iphone ειχε καλυτερο σημα (τουλαχιστον οσον αφορα τις "παυλες")

_ Φωτογραφιες: Τα χρωματα του σαμσουνγκ ηταν "τουμπανο" αρχικα εντυπωσιακα, αλλα, μακρια απο την πραγματικοτητα. Πολυ καλυτερο το αποτελεσμα στις φωτος τους iphone.
Σε ζουμ, φωτογραφια σε χαρτι με γραμματα, στο σαμσουνγκ, δεν διαβαζες τιποτα, στο iphone διαβαζες κανονικα.

_ Ταχυτητα browser: Διπλα απο το ασυρματο μοντεμ (φουλ σημα και στα 2 τηλεφωνα), το σαμσουνγκ ηταν ποιο γρηγορα. Με εναν επιπολεο ισως υπολογισμο, ταχυτερο κατα ενα 20% περιπου.
Σε μακρινη αποσταση, εκει δλδ που και τα δυο τηλεφωνα "επιαναν" το ελαχιστο σημα απο το wifi, το iphone ανοιγε την σελιδα στην ιδια σχεδον ταχυτητα οπως να εχει φουλ σημα (wifi), την στιγμη που το σαμσουνγκ εως και δεν ανοιγε την σελιδα.
Συμπερασμα εδω, οτι ο browser του σαμσουνγκ ειναι ποιο γρηγορος απο του iphone, μονον οταν το τηλεφωνο εχει φουλ wifi σημα. Η διαφορα οταν δεν εχει φουλ σημα ειναι τεραστια υπερ του iphone.

_ Εμφανιση μενου: Εδω, και μαλλον επειδη εχω συνηθίσει το μενου του iphone, το βρηκα μαλλον αβολο, και αρκετα περιπλοκο.

_ Αποκριση touch screen:Πανω κατω τα ιδια, (ας μην πω οτι του iphone μου φανηκε καλυτερο :D )

Τα 2-3 κουμπια που εχει το σαμσουνγκ στο κατω μερος της οθονης, δεν "επιαναν" με την μια. (ισως και αυτο επειδη εχω σηνηθισει του iphone)

_ Αισθηση στο χερι: Iphone

_ Εφαρμογες: (Το σαμσουνγκ ηταν φισκα, το iphone οχι). Πολλες και εντυπωσιακες οι εφαρμογες του σαμσουνγ, και (προς το παρον ) δωρεαν - θυμηθητε οτι σε κανα χρονο δυο, ο τσαμπας θα τελειωσει.

Γενικως, το σαμσουνγκ ειναι ποιο εφατζιδικο, εχει κατι υδρογειους να περιστρεφονται, να γυρνααι και το φεγγαρι γυρω γυρω, τουμπανο τα χρωματα, και πολλα τετοια.

Καλο το alfaromeo (με τα λαμπακια και τα νικελ κουμπακια), αλλα θα προτιμισω κατι ποιο "αυστηρο". Μια bmw λογου χαρη.

Στην (πολυ) αρχη με κλωνισε το σαμσουνγκ, αλλα το ξεπερασα συντομα :D

εν κατακλειδι, εαν μου χαριζαν και τα δυο, και επρεπε να κρατησω το ενα, δεν θα κραταγα το σαμσουνγκ ;-)

Last edited:
Απάντηση: Re: iPhone 4 vs Samsung Galaxy S

Εχθες, ειχα στα χερια μου για μια ολοκληρη μερα ενα galaxy S και ενα iphone 4.

_ Και τα 2 cosmote, το iphone ειχε καλυτερο σημα (τουλαχιστον οσον αφορα τις "παυλες")

_ Φωτογραφιες: Τα χρωματα του σαμσουνγκ ηταν "τουμπανο" αρχικα εντυπωσιακα, αλλα, μακρια απο την πραγματικοτητα. Πολυ καλυτερο το αποτελεσμα στις φωτος τους iphone.
Σε ζουμ, φωτογραφια σε χαρτι με γραμματα, στο σαμσουνγκ, δεν διαβαζες τιποτα, στο iphone διαβαζες κανονικα.

_ Ταχυτητα browser: Διπλα απο το ασυρματο μοντεμ (φουλ σημα και στα 2 τηλεφωνα), το σαμσουνγκ ηταν ποιο γρηγορα. Με εναν επιπολεο ισως υπολογισμο, ταχυτερο κατα ενα 20% περιπου.
Σε μακρινη αποσταση, εκει δλδ που και τα δυο τηλεφωνα "επιαναν" το ελαχιστο σημα απο το wifi, το iphone ανοιγε την σελιδα στην ιδια σχεδον ταχυτητα οπως να εχει φουλ σημα (wifi), την στιγμη που το σαμσουνγκ εως και δεν ανοιγε την σελιδα.
Συμπερασμα εδω, οτι ο browser του σαμσουνγκ ειναι ποιο γρηγορος απο του iphone, μονον οταν το τηλεφωνο εχει φουλ wifi σημα. Η διαφορα οταν δεν εχει φουλ σημα ειναι τεραστια υπερ του iphone.

_ Εμφανιση μενου: Εδω, και μαλλον επειδη εχω συνηθίσει το μενου του iphone, το βρηκα μαλλον αβολο, και αρκετα περιπλοκο.

_ Αποκριση touch screen:Πανω κατω τα ιδια, (ας μην πω οτι του iphone μου φανηκε καλυτερο :D )

Τα 2-3 κουμπια που εχει το σαμσουνγκ στο κατω μερος της οθονης, δεν "επιαναν" με την μια. (ισως και αυτο επειδη εχω σηνηθισει του iphone)

_ Αισθηση στο χερι: Iphone

_ Εφαρμογες: (Το σαμσουνγκ ηταν φισκα, το iphone οχι). Πολλες και εντυπωσιακες οι εφαρμογες του σαμσουνγ, και (προς το παρον ) δωρεαν - θυμηθητε οτι σε κανα χρονο δυο, ο τσαμπας θα τελειωσει.

Γενικως, το σαμσουνγκ ειναι ποιο εφατζιδικο, εχει κατι υδρογειους να περιστρεφονται, να γυρνααι και το φεγγαρι γυρω γυρω, τουμπανο τα χρωματα, και πολλα τετοια.

Καλο το alfaromeo (με τα λαμπακια και τα νικελ κουμπακια), αλλα θα προτιμισω κατι ποιο "αυστηρο". Μια bmw λογου χαρη.

Στην (πολυ) αρχη με κλωνισε το σαμσουνγκ, αλλα το ξεπερασα συντομα :D

εν κατακλειδι, εαν μου χαριζαν και τα δυο, και επρεπε να κρατησω το ενα, δεν θα κραταγα το σαμσουνγκ ;-)

Εγώ πάντως έχω ακαριαίο browsing με το iphone, δεν μπορώ να φανταστώ κάτι ποιο γρήγορο! Thanks για τις εντυπώσεις! ;)

Απάντηση: Re: iPhone 4 vs Samsung Galaxy S

Τουλάχιστον βεβαιώθηκα ότι δεν έχω αχρωματοψία που τα λέω από το #230

Re: Απάντηση: Re: iPhone 4 vs Samsung Galaxy S

Εγώ πάντως έχω ακαριαίο browsing με το iphone, δεν μπορώ να φανταστώ κάτι ποιο γρήγορο! Thanks για τις εντυπώσεις! ;)

Και ομως, ο browser του galaxy (τουλαχιστον σε 2-3 σελιδες που εκανα την συγκριση) ηταν ποιο γρηγορος, παντα με φουλ σημα wifi, γιατι αλλιως ....

Re: Απάντηση: Re: iPhone 4 vs Samsung Galaxy S

Τουλάχιστον βεβαιώθηκα ότι δεν έχω αχρωματοψία που τα λέω από το #230

Ο μη σχετικος με τα χρωματα σε πρωτη φαση, θα πει "ουαου" οταν δει το galaxy, αλλα ακομη και αυτος εντος ολιγου θα καταλαβει.....

Εντωμεταξυ, δεν εχει να κανει μονον η καμερα του galaxy, αλλα και η οθονη (εννοειται), μιας και φωτο που τραβηξα με το αηφον και το εστειλα με μαιλ (χωρις συμπιεση) στο galaxy, εδειχνε τουμπανο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: iPhone 4 vs Samsung Galaxy S

Και ομως, ο browser του galaxy (τουλαχιστον σε 2-3 σελιδες που εκανα την συγκριση) ηταν ποιο γρηγορος, παντα με φουλ σημα wifi, γιατι αλλιως ....

Μηπως οι σελιδες που μπηκες υπηρχαν ηδη στην cache του galaxy (δλδ. ο κατοχος του της ειχε επισκευτει και στο παρελθον); Αυτο θα εξηγουσε πιθανες διαφορες στην ταχυτητα..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: iPhone 4 vs Samsung Galaxy S

Μηπως οι σελιδες που μπηκες υπηρχαν ηδη στην cache του galaxy (δλδ. ο κατοχος του της ειχε επισκευτει και στο παρελθον); Αυτο θα εξηγουσε πιθανες διαφορες στην ταχυτητα..

Οχι Τακη, το τσεκαρισα