iPhone 5: Οι προπαραγγελίες ξεκινούν τα μεσάνυχτα!

Απάντηση: Re: Απάντηση: iPhone 5: Οι προπαραγγελίες ξεκινούν τα μεσάνυχτα!

Στην αρχή, ναι, ενθουσιάζεσαι.

Μετα όμως μπορείς να αξιολογήσεις ποσό τελικά ''αξιζει'' η παραμονή σου (και οχι η ''συνηθεια'') και το κυριότερο, ότι, ακόμα κι αν θες, μπορείς να παραμείνεις χωρίς να σκας χρυσάφι κάθε χρόνο για ότι νέο βγάζει.

Ε, αυτο ειναι θεμα αναγκων και επιλογων του καθ´ενος. Την high end τεχνολογια παντως, ανεκαθεν χρυσαφι την πλήρωνες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: iPhone 5: Οι προπαραγγελίες ξεκινούν τα μεσάνυχτα!

Στην αρχή, ναι, ενθουσιάζεσαι.

Μετα όμως μπορείς να αξιολογήσεις ποσό τελικά ''αξιζει'' η παραμονή σου (και οχι η ''συνηθεια'') και το κυριότερο, ότι, ακόμα κι αν θες, μπορείς να παραμείνεις χωρίς να σκας χρυσάφι κάθε χρόνο για ότι νέο βγάζει.

Aν μπείς στο τριπάκι τους πιστεύω δύσκολα βγαίνεις...
Γιατί πάντα βγαίνει κατι καλύτερο και πιό αναβαθμισμένο οπότε φυσιολογικό είναι να το θέλεις!
Φυσικά είναι στον άνθρωπο και τις επιλογές που θέλει και μπορεί να κάνει...

Τα προιόντα της είναι ένα ακριβό σπορ που όμως πιστεύω (ούτε είχα, ούτε έχω αλλά και ούτε θα έχω) ότι αξίζει για όποιον μπορεί να διαθέσει τα χρήματα.

η ψυχικη σου υγεια, αξιζει περισσοτερο , beleive me!
Αν την ψυχική σου υγεία την εξαρτάς από την Apple (και την κάθε Apple) εισαι χαμένος από χέρι...

(καταλαβαίνω τι εννοείς αλλά ως ενα βαθμό - τις προάλλες έλεγα ποσο ηθελα να σπάσω το win phone που ειχα στο χέρια μου :p)
Ε, αυτο ειναι θεμα αναγκων και επιλογων του καθ´ενος. Την high end τεχνολογια παντως, ανεκαθεν χρυσαφι την πλήρωνες.

Aν μπείς στο τριπάκι τους πιστεύω δύσκολα βγαίνεις...
Γιατί πάντα βγαίνει κατι καλύτερο και πιό αναβαθμισμένο οπότε φυσιολογικό είναι να το θέλεις!
Φυσικά είναι στον άνθρωπο και τις επιλογές που θέλει και μπορεί να κάνει...

Τα προιόντα της είναι ένα ακριβό σπορ που όμως πιστεύω (ούτε είχα, ούτε έχω αλλά και ούτε θα έχω) ότι αξίζει για όποιον μπορεί να διαθέσει τα χρήματα.
Αυτό που λέω παίδες είναι ότι την απόλαυση που, αδιαμφισβήτητα σου προσφέρουν τα προιόντα Apple (εξ ου και σχεδον ολοι κολλάνε όντως), μπορείς να την έχεις στο 90% με μοντελα 1-2 (αναλογα την περιπτωση) γενιών πίσω - μιας και κατα ενα πολύ μεγάλο βαθμό, έχει να κανει με το, κοινό, λειτουργικό).

Από εκεί και πέρα είναι θέμα καταναλωτικής (αλλά και γενικότερης) ωριμότητας να μην ''έχεις ανάγκη'' κάθε χρόνο τον παραπάνω πυρήνα, μην μισή ίντσα στην οθόνη κλπ.

Για καποιον φυσικα που του περισσεύουν, προφανώς δεν τίθεται καν θέμα σκέψης (αν και εκεί υπάρχουν άλλου τύπου, πιο φιλοσοφικού ίσως, ενδοιασμοί....να τα εδινε πχ για εναν καλό σκοπό....αλλα μεγαλη κουβεντα αυτη....)

Oσον αφορα τη σχεση σου με τα μηχανηματα βρε εννοω... οχι γενικα!:smash:

Προφανως και δε χρειαζεται ν ακολουθεις καθε ανανεωση.... εγω πχ με το Iphone 4 δε βλεπω να μου λειπει τιποτα.
Θα το αλλαξω μονο αν καταφερω να το φερω απο Αμερικη, σε πολυ χαμηλοτερη τιμη απο Ελλαδα.

Το ιδιο πχ και με το mbp ... δεν ειδα την αναγκη ν αλλαξω σε Retina.
Ουτε φυσικα θ αλλαξω το ipad 3 με το 4....

Και να ηθελα φυσικα, θα ηταν δυσκολο.

Δεν είναι για τη μισή ίντσα βρε, ούτε για το καλύτερο video ούτε για τον πιο γρήγορο επεξεργαστή. Ποιός τα γαμ..εεε τα υπολογίζει αυτά;
Αυτά είναι απλά προφάσεις.
Το "ταξίδι" είναι αυτό που μετράει. Η αναμονή, η παραλαβή, το σετάρισμα... Φαντάζεσαι να συζητάνε εδώ μέσα για το καινούριο 5-άρι κι εσύ να μη συμμετέχεις γιατί δεν σε αφορά; Πως θα το αντέξεις αυτό; :chinese:

Απάντηση: Re: iPhone 5: Οι προπαραγγελίες ξεκινούν τα μεσάνυχτα!

Αν την ψυχική σου υγεία την εξαρτάς από την Apple (και την κάθε Apple) εισαι χαμένος από χέρι...

(καταλαβαίνω τι εννοείς αλλά ως ενα βαθμό - τις προάλλες έλεγα ποσο ηθελα να σπάσω το win phone που ειχα στο χέρια μου :p)

Αυτό που λέω παίδες είναι ότι την απόλαυση που, αδιαμφισβήτητα σου προσφέρουν τα προιόντα Apple (εξ ου και σχεδον ολοι κολλάνε όντως), μπορείς να την έχεις στο 90% με μοντελα 1-2 (αναλογα την περιπτωση) γενιών πίσω - μιας και κατα ενα πολύ μεγάλο βαθμό, έχει να κανει με το, κοινό, λειτουργικό).

Από εκεί και πέρα είναι θέμα καταναλωτικής (αλλά και γενικότερης) ωριμότητας να μην ''έχεις ανάγκη'' κάθε χρόνο τον παραπάνω πυρήνα, μην μισή ίντσα στην οθόνη κλπ.

Για καποιον φυσικα που του περισσεύουν, προφανώς δεν τίθεται καν θέμα σκέψης (αν και εκεί υπάρχουν άλλου τύπου, πιο φιλοσοφικού ίσως, ενδοιασμοί....να τα εδινε πχ για εναν καλό σκοπό....αλλα μεγαλη κουβεντα αυτη....)

Σε αυτο συμφωνώ... Προσωπικα, μονο στο iphone κάνω ετησια αναβαθμιση λογω επιδότησης + καλης αξιας μεταπωλησης της συσκευής.
Το Mid-2009 macbook pro μου, ειδικα μετα την προσθηκη ssd δίσκων, πετάει και δεν βλεπω σοβαρό αναβάθμισης, ειδκα εαν δεν πέσει η τιμη στα υψηλης χωρητικοτητας μοντελα. Ναι, οντως το retina macbook pro ειναι φανταστικό (έπαιξα μαζι του συμπτωματικά χθες, το εφερε φιλος στο γραφείο), αλλα να δωσω 3.000 για την χωρητικοτητα που έχω τώρα, δεν το θεωρω λογικο..
Το ipad το αναβαθμισα μονο λόγω retina display.. Δεν καιγομαι για το νεο μοντελο. Φυσικά, εαν του χρονου βγει μισο σε βαρος και με παιρνει οικονομικα, θα το σκεφτώ..

Δεν είναι για τη μισή ίντσα βρε, ούτε για το καλύτερο video ούτε για τον πιο γρήγορο επεξεργαστή. Ποιός τα γαμ..εεε τα υπολογίζει αυτά;
Αυτά είναι απλά προφάσεις.
Το "ταξίδι" είναι αυτό που μετράει. Η αναμονή, η παραλαβή, το σετάρισμα... Φαντάζεσαι να συζητάνε εδώ μέσα για το καινούριο 5-άρι κι εσύ να μη συμμετέχεις γιατί δεν σε αφορά; Πως θα το αντέξεις αυτό; :chinese:

Ειναι και αυτο ενα σταδιο που καθε γκατζετακιας προσμένει, απλα περασαν οι εποχές των παχιων αγελαδων ανεπιστρεπτι, οποτε τωρα το σκεφτομαστε δυο και τρεις φορες πριν προβούμε σε ακριβη αγορα...

Μπικο, εισαι καμένος.

Κριμα την ηλικια σου.

:p :p :p

Ψιτ, πιο καμένος απο εσενα δεν υπάρχει!
Μην ανοιξω το στομα μου με τις κατα καιρους obsessive compassive (disorder) αγορες σου!

:p

Re: Απάντηση: Re: iPhone 5: Οι προπαραγγελίες ξεκινούν τα μεσάνυχτα!

Ψιτ, πιο καμένος απο εσενα δεν υπάρχει!
Μην ανοιξω το στομα μου με τις κατα καιρους obsessive compassive (disorder) αγορες σου!

:p
disorder, preorder, backorder....whatever....:p :p :p

this, last year....:p

ψιτ, ο Μπικος δεν χρειαζεται υπερασπιση, εχει την αλλη τρελογεροξούρα (αυτη καλέ με τα floating blacks) :p :p :p

Re: Απάντηση: Re: iPhone 5: Οι προπαραγγελίες ξεκινούν τα μεσάνυχτα!

Ειναι και αυτο ενα σταδιο που καθε γκατζετακιας προσμένει, απλα περασαν οι εποχές των παχιων αγελαδων ανεπιστρεπτι, οποτε τωρα το σκεφτομαστε δυο και τρεις φορες πριν προβούμε σε ακριβη αγορα...

Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, τώρα που άλλαξαν οι εποχές, σκεφτόμαστε λίγο παραπάνω ( δυο και τρεις φορές) για να καταλήξουμε στο ίδιο αποτέλεσμα...

Εγώ πάντως, αν και απάντησα στ e-mail της voda, δεν αλλάζω το 4-άρι μου!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: iPhone 5: Οι προπαραγγελίες ξεκινούν τα μεσάνυχτα!

Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, τώρα που άλλαξαν οι εποχές, σκεφτόμαστε λίγο παραπάνω ( δυο και τρεις φορές) για να καταλήξουμε στο ίδιο αποτέλεσμα...

Εγώ πάντως, αν και απάντησα στ e-mail της voda, δεν αλλάζω το 4-άρι μου!

Εγω βρε το δήλωσα εξ αρχής ότι θα το πάρω! :p Στο retina mac book αντιστάθηκα! :p

Εγώ λόγω εταιρικής επιδότησης, αφού δεν θα μου κοστίσει δραχμή, θα το πάρω για την γυναίκα να έχει να παίζει. Εάν όμως ήταν να πληρώσω, σε καμία περίπτωση. Θα έπαιρνα ένα μεταχειρισμένο 4S 32άρι με κάνα 450άρι και θα ήταν και η απόλυτη ευκαιρία. Άσε που δεν θα είχε καμιά διαφορά με το 5 σε δυνατότητες.

Εγώ λόγω εταιρικής επιδότησης, αφού δεν θα μου κοστίσει δραχμή, θα το πάρω για την γυναίκα να έχει να παίζει. Εάν όμως ήταν να πληρώσω, σε καμία περίπτωση. Θα έπαιρνα ένα μεταχειρισμένο 4S 32άρι με κάνα 450άρι και θα ήταν και η απόλυτη ευκαιρία. Άσε που δεν θα είχε καμιά διαφορά με το 5 σε δυνατότητες.
Ασε, τα κολπα με την επιδοτηση και τη γυναικα ειναι του Τακη :p

Υπαρχει λογος για το "κόλλημα" και τιποτα δεν ειναι τυχαίο.. Οταν μπεις στο οικοσυστημα της apple, απλα δεν θέλεις να βγεις.
Τώρα, περι τιμης, παντα ακριβο ηταν το iphone, φετος λιγο ακριβότερο λογω συναλλαγματικης ισοτιμιας.
Δεν ειναι υποχρεωτικη η αγορα του και οποιος εχει μικροτερο budget θα βρει και καλες προτασεις σε android, windows phone.
Ετσι ακριβως!

Re: Απάντηση: iPhone 5: Οι προπαραγγελίες ξεκινούν τα μεσάνυχτα!

Υπαρχει λογος για το "κόλλημα" και τιποτα δεν ειναι τυχαίο.. Οταν μπεις στο οικοσυστημα της apple, απλα δεν θέλεις να βγεις.
Τώρα, περι τιμης, παντα ακριβο ηταν το iphone, φετος λιγο ακριβότερο λογω συναλλαγματικης ισοτιμιας.
Δεν ειναι υποχρεωτικη η αγορα του και οποιος εχει μικροτερο budget θα βρει και καλες προτασεις σε android, windows phone.

σοφα λογια. Το οικοσυστημα της apple ειναι ο μεγαλυτερος εθισμος της.
Για πρωτη φορα αλλαξα συσκευη απο iphone σε ενα galaxy nexus.
Χορταστικη οθονη, η jelly bean εντυπωσιακοτατη και ομαλοτατη, αυτονομια μπαταριας 1-2 κλικ καλυτερη του iphone 4 που ειχα. Και περναμε στις εφαρμογες. Κλασσικο android.
Κακογραμμενες, καποιες κανουν upscale για να γεμισουν την αναλυση του nexus, σε καποιες λειπουν βασικα και αυτονοητα πραγματα, καποιες ειναι απλα για τα μπαζα. Πχ wunderlist, στην εκδοση android δεν κανει share μια λιστα. Το play store της google φανταζει αναρχο μπροστα στο συμμαζεμένο apple store.
Για καποιους που απλα παιρνουν μια συσκευη τηλεφωνου με 100 ιντσες και σουπερ ντουπερ specs και θελουν να ασχολουνται με root, αλλαγες rom, η απλε σερφαρουν στο web κτλ,το android ειναι τρομερο.
Προσωπικα κρατησα τις εφαρμογες μου σε ενα new ipad που πηρα και για την ωρα παλευω να αγαπησω το οικοσυστημα του android. Εαν το iphone 5 ηταν σε χαμηλοτερη τιμη και ειχε ενα αναθεματισμενο καλυτερο aspect ratio (το ειδα απο κοντα σε apple store του Μοναχου και μου ξυνισε) θα ηταν η πρωτη μου επιλογη. Ακομα δεν αποκλειω μεταβαση ξανα σε iphone.
Θα δειξει.

Τελικά λέγανε λέγανε ότι δεν θα υπήρχε διαθεσιμότητα και τα λίγα κομμάτια θα έφευγαν αμέσως αλλα απο αυτα που μαθαίνω το βρίσκεις παντού απροβληματιστα...

τσάμπα στο δίνουν με επιδότηση....

σου κόβουν και 100 ευρώ με 24μηνη δέσμευση....

απατεώνες...