iPhone 5: Οι προπαραγγελίες ξεκινούν τα μεσάνυχτα!

Το IOS μπορεί να είναι πιο αυστηρό και συντηρητικό σε σχέση με το android, παραμένει όμως η αναφορά σε θέματα σταθερότητας, ταχύτητας,ευχρηστιας, ομαλότητας και ασφαλείας. Προσωπικά αυτοί είναι οι τομείς που με ενδιαφέρουν και όχι φαντεζι κόλπακια και live wallpapers...

Πάνε αυτά, τα δίνουν 110% άλλοι καιρό τώρα.... WP7.5+

Καθόλου άσκοπο, εάν αναλογιστεις πως έχει διπλάσια ταχύτητα, μεγαλύτερη και καλύτερη οθόνη, μικρότερο βάρος, πιο λεπτό, LTE και καλύτερες κάμερες...

Καλα αυτο το "διπλάσια ταχύτητα" το εχει κανιβαλήσει η Apple! Καλύτερη κάμερα δεν εχει τουλάχιστον για το μέσα άνθρωπο όσο για το LTE δεν χρειάζεται να κάνω κάποιο σχόλιο...

Το διπλασια ταχύτητα βγαινει βασει μετρήσεων και απο ανεξαρτητους φορείς. Καλυτερη καμερα εχει διοτι η πισω ειναι ΠΟΛΥ καλυτερη σε χαμηλου φωτισμο και η μπροστα ειναι πλεον 720p. Το LTE προς το παρον δεν έχει νοημα, αλλα σε λιγο καιρο θα εχει αφού η cosmote ηδη το ανακοινωσε..

Ασε μας ρε Φρανκι με τα windows... Καλα είναι, αλλα εχουν πολλα ψωμια για να φτασουν το IOS..

Συγνώμη αλλά μίλησες για sταθερότητα, ταχύτητα, ευχρηστία, ασφάλεια, δεν λείπει τίποτα από όλα αυτά (και ισως τα δινει και περισσότερο) + φρεσκάδα + εξατομίκευση....

αμάν με το παρωχημένο iOS... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ BENCHMARK...face it.

Και για τους "απιστους Θωμαδες", ιδου το benchmark test του Anandtech:
http://www.anandtech.com/show/6324/the-iphone-5-performance-preview

cpu.png

Συγνώμη αλλά μίλησες για sταθερότητα, ταχύτητα, ευχρηστία, ασφάλεια, δεν λείπει τίποτα από όλα αυτά (και ισως τα δινει και περισσότερο) + φρεσκάδα + εξατομίκευση....

αμάν με το παρωχημένο iOS... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ BENCHMARK...face it.

Φραγκίσκο, μιλαμε ελληνικα: Δεν ειπα οτι σε αυτους τους τομεις τα αλλα δυο λειτουργικα ειναι κακά, αλλα οτι το IOS εξακολουθει να ειναι η αναφορα σε αυτον τον τομεα.
Παραμενει το πιο γρηγορο, πιο ασφαλές, πιο εύχρηστο και πιο σταθερο λειτουργικό. Δεν σημαινει οτι τα αλλα δεν βελτιώνονται (πχ στον τομεα smoothness), εξακολουθουν ομως να ειναι πιο πισω.

ΥΓ. Μονο και μονο που το χαρακτηριζεις "παρωχημένο" παει να πει πως δεν μπορεις να συζητησεις αντικειμενικα..
Να μου πεις οτι δεν σου ταιριάζει στο γούστο, να το δεκτω, αλλα παρωχημενο;;;
Και εμενα πχ δεν μου αρεσουν τα τουβλακια των windows αλλα δεν θα τα πω παρωχημένα!

...Παραμένει το πιο γρήγορο, πιο ασφαλές, πιο εύχρηστο και πιο σταθερό λειτουργικό...

Δε διαφωνώ ότι είναι κορυφαίο το iOS, αναρωτιέμαι γιατί δε μπορείς να καταλάβεις ότι ΔΕΝ υπάρχει διάφορα με τα wp7.5 (πόσο μάλλον τα 8) αυτή την στιγμή που μιλάμε σε αυτούς τους τομείς!!!!

τεσπα... καλό ξεζούμισμα όσοι παραλάβατε! περιμένουμε εντυπώσεις...

PS. Οσο για το παρωχημένο,.. ακόμη κι εσείς έχετε αρχίσει να το βαριέστε....(αναφορές σε πολλά thread) εγώ το βαρέθηκα προ πολλού... μόνο στο ipad το αντέχω με υποχωρήσεις. τα τουβλάκια τουλάχιστον είναι ζωντανά...

Last edited:
Δεν θα μου κανει εντυπωση εαν τα win εχουν πλησιασει ή και φτάσει το IOS σε καποιους τομείς, αφου διαρκως βελτιώνονται..
Όμως το IOS, εαν εξαιρεσουμε το οτι εχουν το ιδιο look τοσα χρονια, ειναι σε τοσο υψηλο επίπεδο λειτουργιας σε αυτους τους τομείς, που απλα δεν ασχολεισαι με τιποτα αλλο εαν για εσενα αυτοι οι τομεις εχουν σημασια.
Πχ στην ασφαλεια: Η συσκευή είναι hardware encrypted με AES 256 ωστε να ειναι τρομερα δυσκολο να παραβιαστεί και ολες οι εφαρμογες είναι sandboxed, ενώ μετα απο 10 αποτυχημενες απόπειρες στο passcode, τα δεδομενα σβήνουν. Και επιπλέον, μπορεις εξ αποστασεως να βρεις την συσκευή και να την σβησεις.
Περισσοτερα εδώ: http://www.technologyreview.com/news/428477/the-iphone-has-passed-a-key-security-threshold/

Τα περι specs κλπ τα χουμε 1000συζητησει.

Χθες που το επιασα ελαχιστα στο χερι οχι μονο δεν μου εκανε εντυπωση αλλα μαλλον με ενοχλησε η η μακροστενη οθονη.

Ηταν και ελαφρυ, λεπτο και ασπρο, ολα τα κακα μαζι δλδ :p

Περαν της πλακας, μια απο τα ιδια - απλως σε αλλο σουλουπι.

imho οποιος εχει απο 4 και πανω δεν αξιζει να κουνηθει.

ΥΓ Μην τον παρεξηγειτε τον Τακη. Ειναι Apple και το πηρε τωρα (και σε λαθος χρωμα). Οσο τον πιεζετε τοσο κινδυνευετε. :p

Εγω παντως θα το παρω στο χρωμα που μου αρεσει κι οχι στο χρωμα που μου επιβαλει η apple κι αμα εχει προβλημα θα τους το φερω στο κεφαλι (η θα του βαλω μπαμπερ :p)
Δεν δεχομαι να ζησω με το ασπρο 2 χρονια για να μπορω να το πουλησω μετα γιατι κακα τα ψεματα οι περισσοτεροι που πηραν ασπρο συμβιβαστηκαν

Το LTE προς το παρον δεν έχει νοημα, αλλα σε λιγο καιρο θα εχει αφού η cosmote ηδη το ανακοινωσε..

Το "σε λίγο καιρό" είναι τόσο λίγο, που παίζει να έχεις αλλάξει άλλες δύο φορές άι-φον...

και για την ακρίβεια, ανακοίνωσε ότι αρχίζει δοκιμές. Τέτοια δοκιμή είδα και εγώ από Vodafone σήμερα το απόγευμα, στο Athens Metro Mall, με ένα SIII και ένα laptop με usb stick να χτυπάνε 100+Μbits...

Το διπλασια ταχύτητα βγαινει βασει μετρήσεων και απο ανεξαρτητους φορείς. Καλυτερη καμερα εχει διοτι η πισω ειναι ΠΟΛΥ καλυτερη σε χαμηλου φωτισμο και η μπροστα ειναι πλεον 720p. Το LTE προς το παρον δεν έχει νοημα, αλλα σε λιγο καιρο θα εχει αφού η cosmote ηδη το ανακοινωσε..

Καλα δεν εχει και μεγαλη σημασία τι γραφουν οι "ανεξάρτητοι φορεις" , το θεμα ειναι στην πράξη να καταλαβαινεις διπλάσια ταχυτητα σε σχεση με το 4S;;
Παραπανω λες πως το sygic σου ανοιγει σε 2-3 δευτερολεπτα , δηλαδη με το επίσης ταχυτατο 4S τι χρονο σου εκανε ; ( 5-6 sec? )

Έχω iPhone 4 χρονια , αλλα πλέον απροκάλυπτα φαίνεται πόσο πολυ θέλουν οι της apple να ξέζουμισούν τον κοσμάκη .
Μα ρε παιδιά πόσο δύσκολο είναι να καταλάβετε ότι ΔΕΝ υπάρχουν καινοτομίες που να δικαιολογούν τα χρήματα που ζητάνε .
Οι άλλοι περνούν nexus με 280 και το κινητό τα σπάει ΕΛΕΟΣ.

Καλα δεν εχει και μεγαλη σημασία τι γραφουν οι "ανεξάρτητοι φορεις" , το θεμα ειναι στην πράξη να καταλαβαινεις διπλάσια ταχυτητα σε σχεση με το 4S;;
Παραπανω λες πως το sygic σου ανοιγει σε 2-3 δευτερολεπτα , δηλαδη με το επίσης ταχυτατο 4S τι χρονο σου εκανε ; ( 5-6 sec? )

Στην πράξη, η διαφορα της ταχυτητας ειναι εμφανής και ανταποκρινεται στα benchmarks.

Επειδη έχω το 4s της γυναικας μου, μολις μετρησα την διαφορα:
Sygic: Iphone 4s: 6,3
Iphone 5: 3,4

Facebook (μεχρι να φορτωσει πλήρως το app με όλα τα περιεχόμενα):Iphone 4s: 6,3
Iphone 5: 3,1

Επιπλέον, εφαρμογες οπως remote desktop (πχ teamviewer, Logmein) συνδέονται πολυ πιο γρήγορα και το refresh της remote οθονης ειναι ταχυτατο..

οτι και να λεμε για σταθεροτητα και ταχυτητα του ΙΟS τα 976 ευρω που ζητα το 64αρι δεν δικαιολογουνται με τπτ!!!!
Μιλαμε για πεταμενα λεφτα ...Τωρα αν εχεις 1000 ευρω και δεν ξερεις τι να κανεις οκ χωστα για την ντεμεκ γκλαμουρια...
Το S3 πουλιεται 450 ευρω και θα επρεπε να πουλιεται 300 και το αι φον θα επρεπε 350...

οτι και να λεμε για σταθεροτητα και ταχυτητα του ΙΟS τα 976 ευρω που ζητα το 64αρι δεν δικαιολογουνται με τπτ!!!!
Μιλαμε για πεταμενα λεφτα ...Τωρα αν εχεις 1000 ευρω και δεν ξερεις τι να κανεις οκ χωστα για την ντεμεκ γκλαμουρια...
Το S3 πουλιεται 450 ευρω και θα επρεπε να πουλιεται 300 και το αι φον θα επρεπε 350...

Το iPhone ξεκινά στα 439 και η Μονή διάφορα με το 64αρι είναι η χωρητικότητα.

Ετσι

Οσο όμως τα πληρώνουμε τόσο θα έχουν

Τα περι specs κλπ τα χουμε 1000συζητησει.

Χθες που το επιασα ελαχιστα στο χερι οχι μονο δεν μου εκανε εντυπωση αλλα μαλλον με ενοχλησε η η μακροστενη οθονη.

Ηταν και ελαφρυ, λεπτο και ασπρο, ολα τα κακα μαζι δλδ :p

Περαν της πλακας, μια απο τα ιδια - απλως σε αλλο σουλουπι.

imho οποιος εχει απο 4 και πανω δεν αξιζει να κουνηθει.

ΥΓ Μην τον παρεξηγειτε τον Τακη. Ειναι Apple και το πηρε τωρα (και σε λαθος χρωμα). Οσο τον πιεζετε τοσο κινδυνευετε. :p

Σύρει, εξαρτα