iPhone 5S: Καθυστερήσεις λόγω αλλαγής στο μέγεθος της οθόνης ;

Αστειο ειναι για σενα, για μενα και για πολλα εκατομμυρια ακομη , που θελουμε να δουλευουμε τη συσκευη με το ενα χερι, ειναι απαραιτητο.

Το εχω ξαναπει, μεχρι 4 - 4.3`` ειναι κινητο, παραπανω ειναι κατι αλλο.
Για μενα τουλαχιστον.... ειναι θεμα εργονομιας.

Αστειο ειναι για σενα, για μενα και για πολλα εκατομμυρια ακομη , που θελουμε να δουλευουμε τη συσκευη με το ενα χερι, ειναι απαραιτητο.

Το εχω ξαναπει, μεχρι 4 - 4.3`` ειναι κινητο, παραπανω ειναι κατι αλλο.
Για μενα τουλαχιστον.... ειναι θεμα εργονομιας.

Γιαννη, έχει βγάλει και idrugs ή Apple και εισαι beta tester; :p

Βρε συ, διαβασε τι γραφω. Γραφεις τα ιδια αλλα διαφωνεις.

Ηλιος + Apple + JBL = Φονικός συνδυασμός :p

Σοβαρα τωρα, θα κανω μια τελευταία προσπαθεια να σας κανω να παραδεχτείτε (φανμπους γαρ :p) το προφανες

Εβαλα 2 φωτο / grips.

Λεω ότι το 2ο ειναι αβολο ενώ το 1ο ''δινει περισσότερο χωρο στον αντιχειρα / καλυτερη προσβαση στην οθονη''.

Ο Γιάννης γραφει ακριβώς τα ίδια από κάτω. Συμφωνεί δλδ.

Με καλεί όμως ''να το δοκιμάσω για να δω''. Τί να δω δλδ, αυτό στο οποιο συμφωνούμε;

Μάλλον η δύναμη της αυτόματης αντίδρασης στα fanboys ειναι πολύ έντονη (αμυνονται αυτόματα και σε όσους συμφωνούν μαζί τους). Παιδικα τραύματα.... :p :p :p

Και προσθετω ότι το 2ο / αβολο grip ειναι αυτό που επικαλείται η Apple για να σας πείσει ότι οι 4'' ειναι το max (αυτό μεχρι του χρόνου δλδ που θα παει σε παραπάνω).

Αυτα τα όλιγα και Καλές βουτιές :)

ΥΓ… αντιδρω στο "αστεια δικαιολογια της Apple" .

Δεν ειναι δικαιολογια, ειναι πραγματικοτητα.

Αν θες να χειριζεσαι με ενα χερι τη συσκευη, τοτε αυτος ειναι ο σωστος τροπος κρατηματος.
Αν του χρονου αποφασισουμε οτι δεν θελουμε να το κραταμε με το ενα χερι, προφανως και δεν υπαρχει προβλημα και για 7" τηλεφωνο !!!:ernaehrung004:

Αν θες να χειριζεσαι με ενα χερι τη συσκευη, τοτε αυτος ειναι ο σωστος τροπος κρατηματος.
Ο πρωτος, αυτός που ανέφερα στην 1η φωτό, αυτος με τον οποίο συμφώνησες αυτός που ΔΕΝ ειναι αυτός που ''διαφημίζει'' η Apple (βλ. φωτο 2).

Δωκε και σε μας iDrugs μπαρμπα John :p :p :p

Δεν ξερω εαν ο Γιαννης κανει idrugs, ξερω ομως πως το φυσιολογικο one hand grip ενος τηλεφωνου ειναι αυτό:

iphone-5-screen-size.jpg

Και με αυτο το grip, ο αντιχειρας μου φτανει στα ορια του οταν ακουμπα διαγώνια το πάνω δεξια εικονίδιο. Το οτι το φτανει, εχει να κανει με το στενο πλατος της οθονης που σοφα επελεξε η apple να κρατησει σε αυτη την διασταση. Ειναι προφανες πως σε ενα κινητο με πλατυτερη και μεγαλυτερη οθόνη, η χρηση με ενα χερι γινεται προβληματική/ανασφαλης. Το να γλιστρά" το κινητο στην παλαμη σου για να φτασεις στα ακριανά εικονιδια δεν ειναι λύση..

Last edited:
Απάντηση: Re: iPhone 5S: Καθυστερήσεις λόγω αλλαγής στο μέγεθος της οθόνης ;

lol. Γυναικειο τηλεφωνο με αντρικα χερια...

Πονανε οι αντρες ωρε Μανωλιο; :p

Και επειδή προφανώς δεν ειμαστε οι μονοι τρελοί/γεροπαραξενοι με το θεμα, ιδου τι γραφει καποιος που απο iphone 5 περασε σε HTC One:

"The HTC One feels very great in the hand. I hate the way that sounds, but it’s true. The curved back rests in my hand very naturally. If there is one complaint I have, and it might be a result of my familiarity with using the smaller, thinner iPhone 5, is that it is NOT a one-handed device. I have average sized hands, and I can’t reach the top left corner of the screen with any accuracy on a regular basis. Even the back button at times seems to be too far to the left depending on how high the phone is resting in my hand. The volume rocker button is a little harder to locate than I’d like, but for the most part my thumb is always resting on it anyway."

http://phandroid.com/2013/05/13/iphone-to-htc-one/

Aν εξαφανιζουν τα περιθωρια, το iphone εχει οριο πιστευω τις 4.3" … οχι παραπανω.
Εκει βρισκεται το ανω οριο ,που για μενα τουλαχιστον , της εργονομιας (για ενα χερι παντα).

Ενα τετοιο τηλεφωνο ηταν το HTC 8X , 4.3" που ειχα δοκιμασει για λιγο καιρο …. εκει ισως καταληξει και το iphone.

Απάντηση: Re: iPhone 5S: Καθυστερήσεις λόγω αλλαγής στο μέγεθος της οθόνης ;

Aν εξαφανιζουν τα περιθωρια, το iphone εχει οριο πιστευω τις 4.3" … οχι παραπανω.
Εκει βρισκεται το ανω οριο ,που για μενα τουλαχιστον , της εργονομιας (για ενα χερι παντα).

Ενα τετοιο τηλεφωνο ηταν το HTC 8X , 4.3" που ειχα δοκιμασει για λιγο καιρο …. εκει ισως καταληξει και το iphone.

Το 8Χ ειναι η τρέχουσα συσκευή μου και ειναι αρκετα μεγαλύτερο σε μεγεθος απο το iphone 5. ειναι πολύ "ψηλή" σαν συσκευή αλλά παρολαυτα μια χαρα παιζω με το ένα χέρι, ΟΤΑΝ αυτο χρειάζεται... το δυνατο ατού ειναι η curved πλάτη που ειναι αφάνταστα εργονομική για το χέρι ενώ οπτικά κερδίζει σε πάχος δίχως να ειναι ιδιαίτερα λεπτό.

συμφωνω.... ειναι πολυ καλο κι εργονομικο κινητο.
Και τα win mobile ειναι πολυ ομαλα και σταθερα.
Σιγουρα θ αποτελουσε την πρωτη μου επιλογη αν δεν υπηρχε το IPHONE .

Ναι περιθώρια και κουμπί ας εξαφανιστούν πρώτα, και βλέπουμε.
Πάντως δεν έπαθε ποτέ κανείς τίποτα χρησιμοποιώντας μεγαλύτερο τηλέφωνο.
Σε βλέπω large σημερα , δίνεις λιγες ίντσες παραπάνω :-)

Re: Απάντηση: iPhone 5S: Καθυστερήσεις λόγω αλλαγής στο μέγεθος της οθόνης ;

Δεν ξερω εαν ο Γιαννης κανει idrugs, ξερω ομως πως το φυσιολογικο one hand grip ενος τηλεφωνου ειναι αυτό:

iphone-5-screen-size.jpg
Και ο εγώ και ο Γιάννης διαφωνούμε μαζί σου.

Το εν λόγω grip (με την αριστερη πλευρά του κινητού να ακουμπάει στην βάση του αντίχειρα) μπλοκάρει τις κινήσεις του αντίχειρα (ειδικά την πρόσβαση στο κάτω αριστερό τμήμα της οθόνης).

Στοιχειώσης (αντι)εργονομία...

Όσοι το πιάνουν έτσι (σαν σιδερογροθιά) προφανώς φοβούνται περισσότερο μην τους πέσει (καλή ώρα.....:p) παρα το πως θα το χειριστούν.

Τα παραπάνω τα σκεφτηκα, όπως σου εχω πει, όταν επιασα 4,7-5'' μοντέλα και δεν μου φανηκαν μεγαλα.

Μετα κοιταξα πως πιανω και το 3,5αρι 4S και συνειδητοποιησα γιατί ισχύει αυτό (grip no. 1 στις φωτο μου).

Θα σου ελεγα ότι θα στα δειξω και απο κοντα αλλα ειλικρινά σκεφτομαι τις αντιδρασεις σου και με πιάνει από τώρα ένας εκνευρισμός :p

Θέλω να το δω απο κοντα γιατί υποψιαζομαι πως θα σου πεσει κατω και θα σπάσει υπό τα ηχητικα εφφε του Χρηστου (χιχιχιχιχιχι)

:p

το εχω αναφερει και σε παλιοτερα ποστ (οταν ειχα δοκιμασει για μια περιοδο και τα Android κινητα), οτι η χρυση τομη ειναι στις 4-4.3" ... δεν ειναι σημερινο.

Ναι περιθώρια και κουμπί ας εξαφανιστούν πρώτα, και βλέπουμε.
Πάντως δεν έπαθε ποτέ κανείς τίποτα χρησιμοποιώντας μεγαλύτερο τηλέφωνο.
Σε βλέπω large σημερα , δίνεις λιγες ίντσες παραπάνω :-)

Last edited: