iQ DVB-T750HD

Απάντηση: Re: IQ SMART DVB-T750 HD

http://www.xoro.de/downloads/digital-receiver/download-fur-xoro-hrt-7500/
Καινούργιο Firmware 18.03.2011 Version: 268074.110318.2

ΜΕ NTFS, MKV, και Ελληνικό μενού, και ελληνικούς υποτίτλους χωρίς χρήση UTF-8.
Compatible
IQ SMART DVB-T750 HD.
Xoro HRT 7500, 7600

Παίδες καλησπέρα.

Με αφορμή το παραπάνω upgrade και επειδή σκέπτομαι να αγοράσω τον εν λόγω αποκωδικοποιητή,ήθελα να ρωτήσω.

Τους δίσκους NTFS τελικά,τους αναγνωρίζει?
Γράφει κανονικά σε αυτούς ή εξακολουθεί να "σπάει" την εγγραφή σε μικρότερα files (νομίζω είχε αναφερθεί για 2GB)?

Ευχαριστώ..

Παίδες καλησπέρα.

Με αφορμή το παραπάνω upgrade και επειδή σκέπτομαι να αγοράσω τον εν λόγω αποκωδικοποιητή,ήθελα να ρωτήσω.

Τους δίσκους NTFS τελικά,τους αναγνωρίζει?
Γράφει κανονικά σε αυτούς ή εξακολουθεί να "σπάει" την εγγραφή σε μικρότερα files (νομίζω είχε αναφερθεί για 2GB)?

Ευχαριστώ..
Εγώ έχω έναν XORO HRT 7600 που φοράει το συγκεκριμένο λογισμικό. Δεν χρησιμοποιώ σκληρό δίσκο αλλά 8GB στικάκια, και δουλεύει άνετα και FAT32 και NTFS στικάκια. Δεν ξέρω τι κάνει σε δίσκο, αλλά σε στικ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Τα αρχεία τα σπάει σε μικρότερα κομμάτια. Συνήθως δεν τα μεταφέρω σε υπολογιστή για να βλέπω τι κάνει, αλλά πολλές φορές βλέπω μέγεθος αρχείου π.χ. 120 MB, ενώ θα έπρεπε να είναι αρκετά GB. 120 MB είναι το τελευταίο αρχείο και υπάρχει και άλλο ένα με κάποια GB. Αν το μεταφέρω εκείνη την στιγμή σε υπολογιστή μπορώ να δω και το άλλο αρχείο, αλλά μέσα από τον δέκτη φαίνεται μόνο ένα, και το προβάλλει όλο ενιαίο. Μία φορά πάντως που συνδύασα χρόνο εγγραφής με όγκο, μου έβγαινε οτι το κρυφό αρχείο πρέπει να ήταν γύρω στα 3,5 με 4GB.

Μία φορά πάντως που συνδύασα χρόνο εγγραφής με όγκο, μου έβγαινε οτι το κρυφό αρχείο πρέπει να ήταν γύρω στα 3,5 με 4GB.
Ή ίσως δύο αρχεία των 2GB.

Re: IQ SMART DVB-T750 HD

Παρέλαβα σήμερα τον δέκτη Q SMART DVB-T750 HD και εχω δυσκολευτει με ποιον ακριβώς τρόπο ταξινομείς (σύμφωνα με την δική μου αρίθμηση) τα κανάλια που έχει βρει η συσκευή. Συγκεκριμένα την NET την έχει βρει στο channel 07 και θέλω να το μετακινήσω στο channel 02. Επίσης από μια γρήγορη σαρωση που εκανε η συσκευή για τα κανάλια δεν βρηκα το MEGA. Προς το παρόν δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με την συσκευή, απλώς την συνδεσμολογία έκανα και προσπάθησα να ταξινομήσω τα κανάλια. Αναλυτικότερες εντυπώσεις σύντομα....

Βάλε το firmware του xoro HRT-7500.

Όπως είναι δεν είναι και ότι καλύτερο. Εάν δεν θες να το κάνεις αυτό υπάρχει και to firmware του iq t750HD ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ NTFS SUPPORT.

Όπως είναι δεν είναι και ότι καλύτερο. Εάν δεν θες να το κάνεις αυτό υπάρχει και to firmware του iq t750HD ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ NTFS SUPPORT.

Είναι απαραίτητη η αναβάθμιση λογισμικού για τον προγραμματισμό των ψηφιακών καναλιών???

Δεν το νομίζω αλλά για μένα είναι απαραίτητο ιδίως όταν προσφέρονται τόσες πολλές βελτιώσεις.

koslyr, καλωσόρισες.
Για να λυθεί το πρόβλημα, απενεργοποίησε την ρύθμιση LCN στην πρώτη σελίδα του μενού του δέκτη σου. Μετά μπορείς να τα βάλεις σε όποια σειρά επιθυμείς.

Συμφωνώ και επαυξάνω. Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά στα δύο firmware, που αυτή και μόνο την καθιστά ουσιαστικά απαραίτητη.
Εξίσου καλή επιλογή είναι και του Strong 8110, που δείχνει να είναι ακόμα νεότερο, με περισσότερες λειτουργίες και βελτιωμένο χρόνο zapping.

Αναβάθμισε το firmware, όπως πρότεινε ο violantos, και δεν θα χάσεις!

Δεν το νομίζω αλλά για μένα είναι απαραίτητο ιδίως όταν προσφέρονται τόσες πολλές βελτιώσεις.

Εάν έχω καταλάβει σωστά σχετικά με τις διαθέσιμες επιλογές για την αναβάθμιση λογισμικού του IQ SMART DVB-T750, έχουμε

1) από τον προμηθευτή
http://www.iq-smart.com/eng/digital-recievers.php

2) το firmware του xoro HRT-7500

Ποίες από τις δυο προτέινετε ως καλύτερη; Σε περίπτωση που βάλω την δέυτερη χάνω την εγγυηση του εξοπλισμού;
Πάντως μεχρι τώρα είμαι λίγο απογοητευμένος από τον IQ SMART DVB-T750 καθώς ακόμη δεν έχω καταφέρει να προγραμματίσω τα ψηφιακά κανάλια με την σειρά που θέλω εγώ. Δεν γνωρίζω εάν με την αναβάθμιση αυτό θα γίνεται πλέον με πιο εύκολη & κατανοητή διαδικασία.
Αναγκάστηκα να αγοράσω και δευτερο καλώδιο κεραίας για να έχω απευθειας (μέσω του αποκωδικοποιητη) τα αναλογικά κανάλια μεχρι να λύσω τα όποια "προβλήματα" με τα ψηφιακά.

Εάν έχω καταλάβει σωστά σχετικά με τις διαθέσιμες επιλογές για την αναβάθμιση λογισμικού του IQ SMART DVB-T750, έχουμε

1) από τον προμηθευτή
http://www.iq-smart.com/eng/digital-recievers.php

2) το firmware του xoro HRT-7500
Και
3) το firmware του Strong SRT 8110
http://www.strongsat.com/tvweb4/index.php?id=2009

Για το τί επιπλέον έχει του Strong, δες στο θέμα του AMTC DTHD290.

Έκανα την αναβάθμιση με το firmware του xoro HRT-7500.

Στην διαδικασία της αναβάθμισης αναφέρει το βήμα:
. Restore the factory setting:
-> MENU -> System -> restore Factory Setting, the standard pass word is 000000, the Super-pass word is 888888

είναι απαράιτητο να εκτελεστεί το απαραπάνω restore????

Τωρα μετά την αναβάθμιση καταφερα να κάνω τον προγραμματισμό των καναλιων, από την λίστα που είχε βρει μετά την σαρωση.

Ορισμένα επιπλεον προβλήματα/ερωτήματα:
1) κάθε φορά που κάνω αυτόματη σαρωση μου χαλαει τον προγραμματισμό των καναλιών που έχω ήδη κάνει, όταν επιλέγω exit
2) στην αυτόματη σαρωση μου βρισκει όλα τα κανάλια, όμως δεν έχω σήμα ή είναι με πολλά πιχελιασματα τα περισσότερα από αυτά. Ουσιαστικά τα μόνα που φάινονται τζαμι είναι το ΕΤ1, ΝΕΤ, CINE+, MTV, ΒΟΥΛΗ αλλά στα βασικά ιδιωτικά (ANT, MEGA, ALTER, SKY, ALPHA) μου βγάζει ότι δεν έχει σημα. Παιζει ρόλο η περιοχή που μένω (Βυρωνας) ή έχει να κάνει με κάποια ρύθμιση;

1) Γιατί κάνεις κάθε φορά αυτόματη σάρωση??? Εγώ μια φορά έκανα, δεν νομίζω να χρησιμεύει σε κάτι.
2) Δεν γνωρίζω. Τι σήμα έχεις? Εγώ έχω άνω των 90 τα εκατό με ποιότητα 100%
Κοίταξε η αντένα σου να έχει σωστό προσανατολισμό.

Εγώ δεν έκανα restore (MENU -> System -> restore Factory Setting) αλλά νομίζω ότι αυτό συστήνεται από τον κατασκευαστή.

Last edited:

1) Γιατί κάνεις κάθε φορά αυτόματη σάρωση??? Εγώ μια φορά έκανα, δεν νομίζω να χρησιμεύει σε κάτι.
2) Δεν γνωρίζω. Τι σήμα έχεις? Εγώ έχω άνω των 90 τα εκατό με ποιότητα 100%
Κοίταξε η αντένα σου να έχει σωστό προσανατολισμό.

Εγώ δεν έκανα restore (MENU -> System -> restore Factory Setting) αλλά νομίζω ότι αυτό συστήνεται από τον κατασκευαστή.

1) Την αυτόματη σάρωση την ξανα-έκανα διότι με την πρώτη δεν μου βρήκε όλα τα κανάλια. Συγκεκριμένα δεν βρήκε το MEGA, STAR & SKY. Σε ποια συχνότητα αυτά παίζουν μήπως καταφέρω και τα βρω χειρονακτικά.
2) Το πρόβλημα είναι ότι όταν κάνεις αυτόματη σάρωση χαλάει όλον τον προγραμματισμό που έχεις ήδη κάνει.
3) Τα κανάλια που έχει βρει μέχρι τώρα τελικά όλα έχουν τέλειο σημα.
4) Η τηλεόραση για να ανοίξει χρειάζομαι το παλιό "αναλογικό" τηλεκοντρολ αλλά μετά χρισιμοποιώ το "ψηφιακό". Με το ψηφιακό τηλεκοντρολ δεν έχω βρει με ποιο κουμπί ανοίγει η TV.
Εφόσον επιλύσω και το πρόβλημα εύρεσης όλων των καναλιών θα είμαι ΟΚ με τον δέκτη.

1) Την αυτόματη σάρωση την ξανα-έκανα διότι με την πρώτη δεν μου βρήκε όλα τα κανάλια. Συγκεκριμένα δεν βρήκε το MEGA, STAR & SKY. Σε ποια συχνότητα αυτά παίζουν μήπως καταφέρω και τα βρω χειρονακτικά.
2) Το πρόβλημα είναι ότι όταν κάνεις αυτόματη σάρωση χαλάει όλον τον προγραμματισμό που έχεις ήδη κάνει.
3) Τα κανάλια που έχει βρει μέχρι τώρα τελικά όλα έχουν τέλειο σημα.
4) Η τηλεόραση για να ανοίξει χρειάζομαι το παλιό "αναλογικό" τηλεκοντρολ αλλά μετά χρισιμοποιώ το "ψηφιακό". Με το ψηφιακό τηλεκοντρολ δεν έχω βρει με ποιο κουμπί ανοίγει η TV.
Εφόσον επιλύσω και το πρόβλημα εύρεσης όλων των καναλιών θα είμαι ΟΚ με τον δέκτη.

Από ότι είδα στο είδα στο site του digea τα τρια αυτά κανάλια ειναι στην ακόλουθη συχνότητα:
47 (682 MHz) MEGA, ΣΚΑΪ, STAR
Δυστυχώς και με την χειρονακτική σάρωση δεν βρήκε κανένα από αυτά. Είναι πρόβλημα στον προσανατολισμό της κεραίας ή συμβαίνει κάτι με τον δέκτη. Όλα τα υπολοιπα κανάλια τα πιανω τέλεια.

http://www.tvnt.net/forum/akira-dhb-b36hr-hu-pvr-tnt-hd-et-magnetoscope-numerique-t20556.html

χμμ ο κλώνος Akira υποστηρίζει μέχρι 1920χ1080p 30fps στα βίντεο. Από ότι κατάλαβα ο xoro πρέπει να κάνει το ίδιο. H επιλογή πρέπει να γίνεται αυτόματα από τον δέκτη. Μην κάνετε αναβάθμιση με τον ΑΚΙΡΑ το remote δεν δουλεύει.

Και
3) το firmware του Strong SRT 8110
http://www.strongsat.com/tvweb4/index.php?id=2009

Για το τί επιπλέον έχει του Strong, δες στο θέμα του AMTC DTHD290.

Μην βάλετε το firmware του strong.
1. Η ποιότητα εικόνας δέκτη του χόρο είναι καλύτερη
2. Δεν μπορείτε να επανέλθετε πίσω στο firmware του ΧΟRO.