Iron Man 2

Aπογοητεύτηκα μάλλον.... quotάρω την κριτική του Αθηνοράματος, καθώς είναι από τις λίγες φορές που συμφωνώ απόλυτα:

"ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ, ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ, ΚΑΚΟΙ-ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΕΣ: Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΑ COOL, ΕΞΥΠΝΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΛΟΚΜΠΑΣΤΕΡ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΕΠΑΝΑΠΑΥΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΑΦΝΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΡΕΤΑ. "

Η ώρα περνούσε, (αν και έριξα τρελά χασμουρητά για τα δεδομένα τέτοιου είδους ταινίας), όμως δεν την ξανάβλεπα όυτε να με πλήρωνες...

Εκει που απογοτευτηκα πληρως ειναι απο τον προβολεα της αιθουσας 11 των village Ρεντη. Πολλες φορες πηρε το ματι μου σκουπιδια στην οθονη και αλλιωση των υποτιτλων και γενικοτερα η ευκρινεια ηταν χαμηλου επιπεδου. Για 8.5 ευρω που χρεωνουν θα περιμενε κανεις να εχουν επενδυσει σε νεο εξοπλισμο.

Offtopic αλλά.... Odeon Cosmopolis για πάντα... Εξαιρετική εικόνα, crisp, με καλό κοντραστ, απολάμβανα την υπέροχη αναλογικίλα χωρίς να προβληματιστώ για τίποτα.

Τα Village/Mall τα'χω κόψει εδώ και μήνες, πάω μόνο Τετάρτες που έχει έκπτωση, και όσες φορές έχω πάει έχω δει εικόνα με τραγική εστίαση, θολή, σε σημείο να μη διαβάζονται οι υπότιτλοι.

Μάλλον κανείς δεν ειναι μέσα την ώρα της προβολής, και κανείς δεν ενδιαφέρεται να ελέγξει... ας το δούν μόνοι τους λοιπόν.

Cosmopolis πηγα αιθουσα 10.ΔΕΝ ηταν ψηφιακη προβολη και νομιζω ουτε η 11 ειναι ψηφιακη.
Παρολα αυτα, μια χαρα ηταν η εικονα και ο ηχος.
Τo Cosmopolis δεν το αλλαζω οταν ειναι να δω σινεμα ταινια με εφφε.Για ρομαντικες κομαντι δεν βαριεσαι...

Aπογοητεύτηκα μάλλον.... quotάρω την κριτική του Αθηνοράματος, καθώς είναι από τις λίγες φορές που συμφωνώ απόλυτα:

"ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ, ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ, ΚΑΚΟΙ-ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΕΣ: Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΑ COOL, ΕΞΥΠΝΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΛΟΚΜΠΑΣΤΕΡ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΕΠΑΝΑΠΑΥΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΑΦΝΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΡΕΤΑ. "

Η ώρα περνούσε, (αν και έριξα τρελά χασμουρητά για τα δεδομένα τέτοιου είδους ταινίας), όμως δεν την ξανάβλεπα όυτε να με πλήρωνες...

Συμφωνω απολυτως. Πολυ χειροτερη απο την πρωτη.

Α καταλάβα (αδιαφορο tm)

Εγω που ψιλοβαρέθηκα στην πρωτη θα με πάει ο υπνος (Κούλη: Πάσα :p) σε δάυτη...

Oι 110 ιντσες οσο ναναι σε νανουριζουν πιο ευκολα...
Δες στην στην τηλεοραση βρε να δεις τι επος ειναι ! :grinning-smiley-043

Εντάξει μια χαρά ταινία, ίσως χωρίς να περνάει μηνύματα όπως η πρώτη που βιώνει ο πρωαγωνιστής τα αποτελέσματα της δουλειά του πάνω στο πετσί του, αλλά παρ' όλα αυτά έχει τον χαβαλέ του. Ο Μίκι Ρουρκ κάτι μου λέει ότι κάπως έτσι είναι πλέον και στη ζωή του, ακριβώς στο ίδιο στύλ που τον είδαμε και στον παλαιστή: Τύπος που κάποτε ήταν στις δόξες του και σαν παρακμιακός πλέον προσπαθεί να αναδειχθεί με κάθε τρόπο.

Δυστυχώς η εικόνα στα γνωστά ανοιχτογκρί και θολά χάλια που γνωρίζουμε. Ας όψονται οι πολυθρόνες (Gold)...

Re: Απάντηση: Iron Man 2

Μην απογοητευεσαι εσυ απο κακες κριτικες.:D

Ειδικα απο τον Συριο που ζει και αναπνεει για ταινιες απο κομικ ;)

Ασε να την δουμε πρωτα...

Ντεζαβου μου κάνει αλλά δεν τσιμπάω :p

Αγαπητέ, λατρέυω τα κόμιξ αλλά βαριέμαι τις βαρετές μεταφορές.

Τα X-Men και τα Spiderman πχ (ΟΚ, βασικά τα 1 και το 2) γιατί είναι μαμάτες ταινίες; Μήπως γιατί οι σκηνοθέτες τους έχουν αυτό το ''κάτι'' που δεν έχουν χλαπάτσες όπως ο Φαβρό;

Το πρωτο Iron Man ηταν καλο. Αν κατι δεν σας πηγαινε καλα ειναι γιατι ο ηρωας ειναι φολα.

Αν διαβαζες ποτε το κομικ θα το καταλαβαινες αυτο. Αντιθετα δραματουργικα ο spiderman αλλα και οι xmen ειχαν "ψωμι".

Επισης ψωμι και ισως πιο πολυ απο ολους ειχε ο DareDevil αλλα επεσε σε χερια ηλιθιων.....

μου αρεσε αλλα δεν τρελαθηκα κιολας, οπως ισως εκανα με το νουμερο 1....

αν και βασικα καπου χαθηκα στο σεναριο....

η ωρα περασε χωρις να κουραστω παντως...

Α, αρχίσαμε πάλι τα ''εσύ δεν ξες, ξέμε εμείς που τα έχουμε διαβάσει όλα'' ; :p

Δεν ξέρω αν θα σε απογοητεύσω αλλά φυσικά και έχω διαβάσει Iron Man και όντως δεν μου είχε ''πεί'' κάτι ιδιαίτερο (μπροστά στον Spiderman πχ).

Ωστόσο και τα X-Men μου ήταν αδιάφορα (πολύ περισσότερο από τον Iron Man - γούστα είναι αυτά) αλλά η ταινία είναι Νο.1. Και αυτό γιατί η μεταφορά (σκηνοθέτης, ηθοποιοι κλπ) ''λένε''.

Εξάλλου, όποιος νομίζει ότι ακόμα και τα κορυφαία X-Men 1 και 2, είναι κάτι παραπάνω από πολύ καλές περιπέτειες (χωρίς αυτό να είναι υποτιμητικό - τουναντίον) και οφείλουν την ποιότητά τους σε ''δραματουργικά'' υπόβαθρα και όχι στην άριστη υλοποίηση μίας, ωραίας αλλά βασικά απλής, ιδεάς (περιπέτεια δράσης), θεωρώ ότι απατάται.

Δεν ξέρω αν θα σε απογοητεύσω αλλά φυσικά και έχω διαβάσει Iron Man και όντως δεν μου είχε ''πεί'' κάτι ιδιαίτερο (μπροστά στον Spiderman πχ).

Αντε συμφωνουμε και σε κατι :ernaehrung004:

Εξάλλου, όποιος νομίζει ότι ακόμα και τα κορυφαία X-Men 1 και 2, είναι κάτι παραπάνω από πολύ καλές περιπέτειες (χωρίς αυτό να είναι υποτιμητικό - τουναντίον) και οφείλουν την ποιότητά τους σε ''δραματουργικά'' υπόβαθρα και όχι στην άριστη υλοποίηση μίας, ωραίας αλλά βασικά απλής, ιδεάς (περιπέτεια δράσης), θεωρώ ότι απατάται.

+1000. Επιτέλους, να και κάποιος που καταλαβαίνει τι βλέπει.

Απάντηση: Re: Iron Man 2

Το πρωτο Iron Man ηταν καλο. Αν κατι δεν σας πηγαινε καλα ειναι γιατι ο ηρωας ειναι φολα.

Αν διαβαζες ποτε το κομικ θα το καταλαβαινες αυτο. Αντιθετα δραματουργικα ο spiderman αλλα και οι xmen ειχαν "ψωμι".

Επισης ψωμι και ισως πιο πολυ απο ολους ειχε ο DareDevil αλλα επεσε σε χερια ηλιθιων.....

εχεις απολυτο δικιο Ναθ.η διαφορα ειναι οτι στις ταινιες ο μεν Daredevil ενσαρκωθηκε απο τον κυριο τιποτα Μπεν Αφλεκ και ο Σιδερενος απο τον Ρομπερτ Νταουνι....
Ο Iron Man πετυχε γιατι ειχε αυτον.Και στηθηκε πανω του.Οπως εγινε με τον Τζοννι Ντεπ στους Πειρατες.Και ειχε και ενα πραγμα που απουσιαζει συνηθως.Το χιουμορ.
Το νο2 εχει τα ιδια συστατικα.Και ο σκηνοθετης το ξερει και παλι επικεντρωνεται σ'αυτον(τον Νταουνι).Και καλα κανει...
Δεν εχει παρα πολυ δραση το 2 αλλα αυτο δεν ειναι απολυτα κακο.Το μονο που κουραζει ισως ειναι οτι ενω η ταινια δεν βιαζεται και προσπαθει να στησει τους χαρακτηρες τα κανει ψιλομανταρα στην οικονομια της και τελικα αφηνει μερικους εξω.Παντως κακο δεν ειναι.Ανισο ναι αλλα τι ψαχνουμε τωρα.Ετσι κι αλλιως ο Ρομπερτ Νταουνι ειναι ολα τα λεφτα και ειναι μια χαρα κεφατος.
Η Σκαρλετ ειναι πολυ "μπουμπου" παντως για να παιξει την action woman.Aσε που μου φαινεται οτι την αδυνατησαν και αυτο μου την εσπασε.Ο Μικι ειναι Μικι,ο Ντον Τσιντλ καπου μου φανηκε εξω απο τα νερα του(δεν του παει να κανει το στρατιωτικο),η Γκουινεθ σαν μαμα που ειναι ,της παει το μαμαδιστικο στιλακι και ο Ροκγκουελ θα μπορουσε να ειναι αποκαλυψη αλλα τον φρεναρει το σεναριο...
Αλλα ετσι κι αλλιως η ταινια ειναι ο Τζουνιορ.Οπως ηταν και η 1η.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Iron Man 2

εχεις απολυτο δικιο Ναθ.η διαφορα ειναι οτι στις ταινιες ο μεν Daredevil ενσαρκωθηκε απο τον κυριο τιποτα Μπεν Αφλεκ και ο Σιδερενος απο τον Ρομπερτ Νταουνι....
Ο Iron Man πετυχε γιατι ειχε αυτον.Και στηθηκε πανω του.Οπως εγινε με τον Τζοννι Ντεπ στους Πειρατες.Και ειχε και ενα πραγμα που απουσιαζει συνηθως.Το χιουμορ.

Ολοσωστος.

Η επιλογη Αφλεκ ειναι μεγαλη πατατα....αντιθετα με τον Νταουνι που ειναι λαμπρος ηθοποιος.

Και οντως η νοτα χιουμορ που εδωσε δεν υπαρχει στο κομικ του IronMan. Πινελια του Νταουνι πρεπει να ειναι για να νιωθει ανετα να παιξει το χαρακτηρα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Iron Man 2

Αρκετα καλο αλλα το πρωτο μερος ηταν καλυτερο...

Σε αυτην υπηρχαν πολλα διαστηματα "αδρανειας" σαν να μην ηταν το σεναριο αρκετο για ολη την διαρκεια που επρεπε...