Iron Man 3

Ψηφίστε την ταινία:

• Total voters
    0
Re: Iron Man 3 (2013)

Μπα, δεν ειναι η εκπληξη αλλα γουστα του καθενος (τις ατακες του 2 που ειδα προχθες και τωρα να μου τις παιξεις παλι θα τις εχω ξεχασει σε 1 λεπτο :p)

Θυμαμαι πχ και στο ένα πως ακόμα και ένα Μπριτζες πήγε απατος...αυτό ειναι καθαρα σκηνοθετικά ''κατόρθωμα'' πχ.

Kαπου στην μεση ειναι η αληθεια.

Στο 1 ο φαβρο τα ειχε παει πολυ καλυτερα απο το 2 (το 2 το ειδα αλλα δεν τρελλαθηκα οσο στο πρωτο)

Αλλα και στο 1 οντως θα μπορουσε να την κανει πιο ενδιαφερουσα σκηνοθετικα αλλα δεν ηταν το καλλιτεχνικο το ζητουμενο αλλα το εμπορικο. Εκει εστιασαν στο να κανουν τον ηρωα αμεσα αποδεκτο και επιτυχημενο μιας και απο οτι ειδαμε ειχαν μεγαλες βλεψεις για τον ηρωα και τις αλλες αδελφες ταινιες.

Εχω διαβασει και σκοτεινα και πολυ δυσκολα κομικ με τον Iron Man παντως και δεν του ταιριαζει καθολου ....δεν εχει το δραματικο στοιχειο (περαν απο την περιοδο που ηταν αλκοολικος) για να υποστηριχθει οποτε εστιασαν στο θεαμα και την υπερμεγεθη του δραση.

Καλως κατεμε.

Απάντηση: Iron Man 3 (2013)

Μπα, δεν ειναι η εκπληξη αλλα γουστα του καθενος (τις ατακες του 2 που ειδα προχθες και τωρα να μου τις παιξεις παλι θα τις εχω ξεχασει σε 1 λεπτο :p)

Θυμαμαι πχ και στο ένα πως ακόμα και ένα Μπριτζες πήγε απατος...αυτό ειναι καθαρα σκηνοθετικά ''κατόρθωμα'' πχ.

Έλα ρε συ, νομιζω οτι εισαι αυστηρος χωρις λόγο.. Και οι δυο ταινιες είχαν άριστο ρυθμό, καλες ερμηνειες (ειδικά του Νταουνι) και γενικα πετυχαν τον στοχο τους.
Επειδη δεν πας ισως τον σκηνοθέτη, δεν σημαινει οτι δεν διεπρεψε στις συγκεκριμένες ταινίες! Να μου πεις για το cowboys vs aliens, ΟΚ.

Kαπου στην μεση ειναι η αληθεια.

Στο 1 ο φαβρο τα ειχε παει πολυ καλυτερα απο το 2 (το 2 το ειδα αλλα δεν τρελλαθηκα οσο στο πρωτο)

Αλλα και στο 1 οντως θα μπορουσε να την κανει πιο ενδιαφερουσα σκηνοθετικα αλλα δεν ηταν το καλλιτεχνικο το ζητουμενο αλλα το εμπορικο. Εκει εστιασαν στο να κανουν τον ηρωα αμεσα αποδεκτο και επιτυχημενο μιας και απο οτι ειδαμε ειχαν μεγαλες βλεψεις για τον ηρωα και τις αλλες αδελφες ταινιες.

Εχω διαβασει και σκοτεινα και πολυ δυσκολα κομικ με τον Iron Man παντως και δεν του ταιριαζει καθολου ....δεν εχει το δραματικο στοιχειο (περαν απο την περιοδο που ηταν αλκοολικος) για να υποστηριχθει οποτε εστιασαν στο θεαμα και την υπερμεγεθη του δραση.

Καλως κατεμε.

Σιγα τωρα που ''εστιασαν'' κλπ....

Μπορεί τα στουντιο να δινουν κατευθύνσεις αλλα αυτό γίνεται (και) γιατί απλως οι της προκοπής σκηνοθετες στην Αμερική, με αποψη, οραμα και γουστο (και οχι βιντεοκλιπάδες της σειράς) ειναι μετρημένοι στα δακτυλα του ενός, άντε 2, χεριών.

Αυτα μπορούν, αυτά κάνουν. Και φυσικά αυτα εχουν μαθει τον κόσμο να ''θελει''.

Τι να λεμε τωρα...Ο Φαβρό ειναι κατι σαν τον Παπακαλιάτη :p ....simple as that....

Re: Απάντηση: Iron Man 3 (2013)

Έλα ρε συ, νομιζω οτι εισαι αυστηρος χωρις λόγο.. Και οι δυο ταινιες είχαν άριστο ρυθμό, καλες ερμηνειες (ειδικά του Νταουνι) και γενικα πετυχαν τον στοχο τους.
Επειδη δεν πας ισως τον σκηνοθέτη, δεν σημαινει οτι δεν διεπρεψε στις συγκεκριμένες ταινίες! Να μου πεις για το cowboys vs aliens, ΟΚ.
Δεν ειναι θεμα αυστηρότητας (καλά, ισως ειμαι λίγο :p) αλλά, βασικά, γούστου.

Ο Ντάουνι σαφώς και ειναι στα μεγάλα + της σειρας.

Για τις δυνατοτητες του Φαβρο δεν διαφωνω με τον Συριο.

Ειναι οντως τετοια δυναμικοτητας σκηνοθετικα αλλα προσαρμοσμενος στις γνωσεις του αμερικανικου σινεμα και με τους συνεργατες τους του τον κανει να μοιαζει μπροστα στον Παπακαλιατη με τον Ορσον Ουελς :D

Εγω παλι κρινω εκ του αποτελέσματος.. Ενας σκηνοθετης που κανει σερί μια εξαιρετικη και μια πολύ καλη (στο είδος της) ταινία, παει να πει οτι ξερει τι κάνει..
Φυσικα, παντα στα πλαισια του Genre. Δεν θα τον βαλουμε να σκηνοθετήσει την Πτώση.
Παντως, το να τον υποβιβαζουμε αβιαστα σαν "Παπακαλιατη" το θεωρω άδικο.

Re: Απάντηση: Iron Man 3 (2013)

Παντως, το να τον υποβιβαζουμε αβιαστα σαν "Παπακαλιατη" το θεωρω άδικο.
Η μονη διαφορά τους Τακη ειναι οτι ο Παπακαλιάτης ''υπηρετεί'' (LOL!) αλλο είδος, σε αλλη χωρα, με αλλους συνεργάτες, άλλο μπάτζετ κλπ κλπ

(νταξ, ο Παπακαλιάτης μπορεί να εικαι κι ενα bit χειρότερος....:p)

Παει επεσε η τσιμεντοπλακα :D

Kαι για να ξαναρχομαστε στα βασικα δραματικα χαρακτηριστικα της ταινιας που ενδιαφερουν εμας τους σινεφιλ παρτε και τους δυο αρματωμενους ηρωες που θα επιχειρουν εναντιον του mandarin στην ταινια.

iron-man-3-iron-patriot-armor.jpg

Αριστερα η Mark? πανοπλια του IronMan και δεξια ο super patriot ή war machine (δεν ξερουμε ακομα τι ονομα θα εχει)

Για το origin της πανοπλιας του super patriot διαβαστε εδω αν και αμφιβαλλω αν το κανουν τοσο περιπλοκο στην ταινια αυτη. Το πιθανοτερο ειναι να την φτιαξει ο Σταρκ για την αμερικανικη κυβερνηση και να την πιλοταρει ο χαρακτηρας που παιζει ο Cheadle (o οποιος θυμιζω επαιζε και τον war machine στο 2)

Last edited:

Βαρεμαρα λεγεται, οχι υποχωρηση.. Ειναι σαν να μιλας σε ντουβάρι :p

Ε,οχι και Παπακαλιατης ρε παιδια ο Φαβρώ.
Κατ'αρχην αν ηταν Παπακαλιατης θα ειχαμε πηξει στο δηθεν δραμα,επικουρες,σε κατι ατακες με "νοημα",στην αυταρεσκια,και θα ηταν πρωταγωνιστης ο ιδιος ο Φαβρώ.
Αν καποιος μοιαζει με τον Παπακαλιατη,αυτος ειναι ο Michael Bay.

Ο Φαβρω για μενα εκανε κατι σοφο.Εμεινε στα βασικα.Πονταρε σε εναν σπουδαιο πρωταγωνιστη,και προσαρμοσε τον ηρωα στην περσονα του.Προσθεσε αρκετη δοση χιουμορ και τρελλα (που ο Νταουνι την εχει ετσι κι αλλιως) ωστε να ελαφρυνει τον χαρακτηρα δειχνοντας οτι δεν χρειαζεται να τον παρεις και πολυ στα σοβαρα.
Και αποδειχτηκε μαστορας στην αφηγηση.Μοιρασε σωστα το χρονο στους δευτερους χαρακτηρες,και αφηγηθηκε την ιστορια με πολυ σωστη κλιμακωση.
Στο δευτερο του ξεφυγε λιγο,ισως απο βιασυνη (οι Avengers πιεζαν),δευτερον γιατι το στορυ φανηκε οτι ηταν γραμμενο λιγο στο "ποδι".Παρ'ολα αυτα το δευτερο Iron Man δεν ηταν κακο.Μου αρεσε ο τροπος που διαχειριστηκε τη σχεση με την Παλτροου (η σκηνη που την επισκεπτεται στο γραφειο της ειναι ολα τα λεφτα στην ταινια),αλλα και οι "κακοι" του εργου (και o Ρουρκ αλλα κυριως ο Ροκγουελ που εδινε μια νοτα χιουμορ).

Το οτι πετυχε ο Iron Man ειναι κυριως εργο Φαβρω.

Απάντηση: Re: Iron Man 3 (2013)

Με μονη σκηνοθετικη περγαμηνη το Kiss Kiss Bang Bang δεν θα τον ελεγα και κακη επιλογη τον σκηνοθετη..... αλλα ελπιζω ο Favreau να εχει μια υπερεπιβλεψη.....Ειχε πιασει παρα πολυ καλα το στυλ του σιδερενιου ηρωα.

Θα διαφωνησω για τον Μπλακ. Μια ταινια εχει κανει μονο και ηταν καλη. Αυτο μου δινει ελπιδες.
Ξερει και τον Νταουνι...
Προσωπικα θεωρω το 2 πολυ κατωτερο απο το 1 και με αυτα που διαβασα εδω, εχω πολυ μεγαλυτερες προσδοκιες απο το 3.

Μα δεν διαφωνουμε. Κι εγω παρολη την μια του ταινια καλο τον θεωρω.

Εδω εκανε ταινια της Μαρβελ με σουπερ ηρωα ο Κενεθ Μπρανα τωρα τι να λεμε.....

Ολα ειναι θεμα supervising σε αυτες τις ταινιες.

Μα δεν διαφωνουμε. Κι εγω παρολη την μια του ταινια καλο τον θεωρω.

Εδω εκανε ταινια της Μαρβελ με σουπερ ηρωα ο Κενεθ Μπρανα τωρα τι να λεμε.....

Ναι τωρα ξαναδα το ποστ σου. Παρασυρθηκα απο τα συμφραζομενα για τον Φαβρο και νομιζα οτι εγραφες
καλη αντι για κακη. Mea Culpa :flipout:

Αυτό ακριβώς ειναι το προβλημα...

Γι αυτο πολυ χλωμο να δουμε ταινια επιπεδου Batman Nolan ξανα....

Παει επεσε η τσιμεντοπλακα :D

Kαι για να ξαναρχομαστε στα βασικα δραματικα χαρακτηριστικα της ταινιας που ενδιαφερουν εμας τους σινεφιλ παρτε και τους δυο αρματωμενους ηρωες που θα επιχειρουν εναντιον του mandarin στην ταινια.

iron-man-3-iron-patriot-armor.jpg

Αριστερα η Mark? πανοπλια του IronMan και δεξια ο super patriot ή war machine (δεν ξερουμε ακομα τι ονομα θα εχει)

Για το origin της πανοπλιας του super patriot διαβαστε εδω αν και αμφιβαλλω αν το κανουν τοσο περιπλοκο στην ταινια αυτη. Το πιθανοτερο ειναι να την φτιαξει ο Σταρκ για την αμερικανικη κυβερνηση και να την πιλοταρει ο χαρακτηρας που παιζει ο Cheadle (o οποιος θυμιζω επαιζε και τον war machine στο 2)

Καλές είναι και οι δυο αλλά δεν μπορώ να πώ ότι τρελάθηκα κιόλας...
Πάντως για τον ρόλο του κακού ο Ben Kingsley πιστεύω ότι ήταν μια πολύ καλή επιλογή!