ήρθαμε - "δεν" σας είδαμε - φύγαμε...

Να τις φάς, γιατί το έχω.:p
Προτεινόμενη από εμένα δισκογραφία του Wim Mertens:
Maximizing The Audience
Jardin Clos
Integer Valor

Και τα 3 ανεκτίμητα. δεν ξέρω ποιά απ αυτά εξακολουθούν να κυκλοφορούν.
Αν δεν μπορείτε να τα βρείτε, σφυρίξτε κλέφτικα ;)

Ναι, αλλά σου αρέσει κιόλας;;; :speechless-smiley-0

Τα άλλα δύο ευρέθησαν στο mdt, όπου παραγγέλθηκαν πάραυτα, μαζί με το Σκωτσέζικο του Beethoven (το έγραψε ο Δαμιανός και μου γύρισε το μάτι!)

Ανεπανάληπτες μουσικές "σκηνές" λοιπόν.

Κλαίω που έχασα Σπύρο και Δαμιανό για άλλη μια φορά.Και τους υπόλοιπους φυσικά.

Το δέσιμο που λέτε υπάρχει.Με όλα τα στραβά του και τα καλά του υπάρχει.

Και ναι,μπορεί να μην είμαι καλός στις παρουσιάσεις γιατί βαριέμαι (:slapface:), να ρουφάω τα δικά σας αλλά σε αυτό που περιέγραψε ο Λύμπε δεν κωλώνω.
Στο να στηρίξω και να σηκώσω τον οποιοδήποτε με ζητήσει´.
Και όχι επειδή έχω εκπαιδευτεί με τόσα χρόνια προυπηρεσίας αλλά επειδή το νοιώθω αυτόματα και αυθόρμητα και μου βγαίνει.
Η σάρκα πολλάκις ασθενής αλλά το πνεύμα πάντα πρόθυμο και παρόν..

Καθυστερημένος όπως πάντα, οφείλω να ευχαριστήσω καταρχήν τον Τζίμη για την τιμή που μου έκανε να παίξω στο περίπτερο μας. Ήταν ένα από τα πιο συναρπαστικά Σαβατοκύριακα πράγματι..

Η άλληλεγύη που μας συνδέει για τον κοινό, παράφορο έρωτά μας έγινε ανηλειμμένη υποχρέωση. Θα ήθελα πολύ να ακούσω και τα κομμάτια των υπολοίπων, αυτό όμως δεν κατέστι δυνατό. Αντί αυτού προσπάθησα να μείνω όσο περισσότερο γινόταν στο περίπτερο (τις βραδινές ώρες που λειτουργώ καλύτερα).

Αξέχαστες στιγμές με τον Γιώργο Κουνελάκη που του μιλούσα συνεχώς για τα κομμάτια που έβαζα (ευχαριστώ Γιώργο-είσαι γιγάντιος), με τον Γιώργο Μπαϊραχτάρη που με τίμησε και έκατσε μέχρι το τέλος του προγράμματος, τον Νάσο Μανιάτη που με το Blue Bell Knoll θημήθηκε τα φοιτητικά του χρόνια, τον Στέργιο που προσπαθούσε να κοιμηθεί με το ένα μάτι ανοιχτό μέχρι να τελειώσω με τα CD και φυσικά την μεγάλη μου αγάπη τον Μανωλάκο που δεν έχανε ευκαιρία να με αποδοκιμάζει-επιδοκιμάζει ταυτόχρονα! (Πως τα καταφέρνει ο μπαγάσας).

Thanks Τζίμη για την υποστήριξη (σοβαρά το λέω).

Τελικά κατάλαβα ότι αυτά που μας συνδέουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Αυτό φάνηκε έντονα με τους δύο Δημήτρηδες εκ του Βορρά, όταν ο Ντοκ με ρώτησε για ένα κομμάτι των Nits, που δεν τους γούσταρε, και προφανώς του άρεσε. Για τον chief ότι και να πω είναι λίγο: Τα 16 χρόνια που μας χωρίζουν συνθλίβονται μην μπορώντας να σηκώσουν το βάρος της Σονάτας του Φαντάσματος.

Τα κομμάτια που επέλεξα ήταν ακριβώς τα πιο ακατάλληλα για το χώρο και το χρόνο. Με μερικά μάλιστα απορώ πως δεν μας έβαλαν χέρι. Από την πλήρη απομόνωση του Several Times έως την βίαιη εξωστρέφεια του War/Subvert διάλεξα κομμάτια για τις βασανισμένες ψυχές. Κάπου εκεί στο τέλος της σκάλας περίμενε και το Failure με το Ecstasy.

Για το σύστημα: Δεν νομίζω ότι άλλο σύστημα στην έκθεση είχε την ευφωνικότητα του δικού μας και το ειδικό βάρος του χρόνου. Απέδωσε τα κομμάτια όπως ακριβώς ακουγόντουσαν τότε..

Ευχαριστώ και πάλι όλα τα παιδιά από το μουσικό forum και μη για την συμπαράσταση και την ανοχή που έδειξαν.

Άντε και του χρόνου..

Υ.Γ.1 :Μην τολμήσει να λείψει κανείς στις 15-16 γιατί.. θα πάω μόνος μου
icon10.gif

Υ.Γ.2 :Ζητώ συγνώμη από τους παρεξηγιάρηδες (ξέρουν ποιοί είναι αυτοί) που δεν μπόρεσα να είμαι παρόν σε όλο το πρόγραμμα τους.

Υ.Γ.3 :Σπύρο, Δαμιανέ και Κώστα (Λύμπε) θα έχουμε και δεύτερη ευκαιρία..

δώσε και τις εκτελέσεις και label please...:operator:

1. Haydn, 1st cello concerto, 1st mov. Rostropovich, Academy of St Martin in the Fields, EMI.
  2. Bach, fugue en sol mineur, για όργανο. Kay Johannsen, από το δίσκο The Young Bach, a virtuoso, Haenssler (είναι a με umlaut).
  3. Mozart, piano concerto no. 24, 1st mov. (σε βινύλιο). Υπάρχει και σε cd. W. Kempff, Bamberger Symphoniker, F. Leitner, DG.
  4. Hummel, trompete konzert, 3rd mov. Reinhold Friedrich, Academy of St. Martin in the Fields, Marriner, Capriccio.
  5. Beethoven, 6 bagatelles, op. 126, (η τέταρτη, presto). Alfred Brendel, Philips.
  6. Beethoven, the sweetest lad was Jamie, από τα Σκωτσέζικα τραγούδια του. Julie Kaufmann, Neues Muenchner (u με umlaut) Klaviertrio, Orfeo.
  7. Mendelssohn, Piano Concerto no. 1, 1st mov. (και αυτή σε βινύλιο). Υπάρχει και σε cd. Rudolf Serkin, Philadelphia & Columbia Orchestras, Eugene Ormandy, Sony.
  8. Rossini, Prelude blageur για πιάνο. Paolo Giacometti, από το cd Un petit train de plaisir, Channel Classics (CCS16098).
  9. Schubert, Rosamunde, Entr' acte. Columbia Symphony Orchestra, Bruno Walter, Sony.
  10. Schubert, Moments musicaux αρ. 3. Wilhelm Kempff, DG.
  11. Brahms, Double concerto, 3rd mov. Zino Francescatti, Pierre Fournier, Columbia Symphony Orchestra, Bruno Walter, Sony.
  12. Mussorgsky, Pictures, Bydlo (για πιάνο). Vladimir Ashkenazy, Decca.
  13. Shostakovich, cello sonata, 2nd mov. Rostropovich / Richter, Melodiya.
  14. Shostakovich, quartet no. 11, 2nd mov. scherzo. Borodin Quartett, Melodiya.
  15. Weil, Threepenny Opera Suite, Cannon Song. Chicago Pro Musica, Reference Recordings.
  16. Ligetti, Hungarian Rock για τσέμπαλο. Elizabeth Chojnacka, Wergo.

Re: Απάντηση: ήρθαμε - "δεν" σας είδαμε - φύγαμε...

Τελικά κατάλαβα ότι αυτά που μας συνδέουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Αυτό φάνηκε έντονα με τους δύο Δημήτρηδες εκ του Βορρά, όταν ο Ντοκ με ρώτησε για ένα κομμάτι των Nits, που δεν τους γούσταρε, και προφανώς του άρεσε. Για τον chief ότι και να πω είναι λίγο: Τα 16 χρόνια που μας χωρίζουν συνθλίβονται μην μπορώντας να σηκώσουν το βάρος της Σονάτας του Φαντάσματος.

Γιά τους Nits άσε τον Ντοκ σε μένα...-bye-
Δαμιανέ, ευχαριστώ πολύ.
ΑΡχίζει η αναζήτηση

Εγώ ψιλοανέλαβα τα σάουντρακς και διάφορα ξέμπαρκα. Δεν κράτησα λίστα. Από μνήμης:

1. Charlie Hunter + Nora Jones : When the day's done (Nick Drake)
2. Δυό αποσπάσματα από την Frida του Elliot Goldenthal
3. Απόσπασμα από το in the mood for love, .....
4. ..... και το 2046 αμφότερα του Shigeru Umebaγhiashi
5. The wind that shakes the barley από τους DCD
6. Δεύτερο μέρος της 5ης του Μάλερ με Μπαρσάι
7. Απόσπασμα από τους 'ψαράδες μαργαριταριών' του Μπιζέ όπως ακούγεται
στην ταινία The man who cried με τον τενόρο Salvatore Licitra
8. Evan Lurie ''the great retreat' όπως ακούγεται στον διαβολάκο του Μπενίνι
9. 'Sous Le Ciel De Paris' από τον Yves Mοntand
10. Holly Cole Trio: I don't wanna grow up (T. Waits)

πρέπει να ήταν και κάνα δυό ακόμη που δεν θυμάμαι .....

Handel – Passacaglia (Keyboard Suite no. 7) Andrei Gavrilov, piano – “Keyboard Suites” (EMI Classics)
Uri Caine – Symphony No. 1 “Titan”, 3rd Movement – “I Went Out This Morning Over The Countryside: Gustav Mahler In Toblach” (Winter & Winter)
The Rolling Stones – Love Is Strong (Virgin CD-single)
The Velvet Underground – Sweet Bonnie Brown/It's Just Too Much – “1969 Live” (Mercury)
John Lewis – Django – “Evolution” (Atlantic)
Friedrich Gulda – Variations On “Light My Fire” – Midlife Harvest (MPS)
Talking Heads – Born Under Punches (The Heat Goes On) – The Name Of This Band Is Talking Heads (Sire)
Sparks - When I'm With You – Profile: The Ultimate Sparks Collection - Rhino
Todd Rundgren + Gary Windo – Call From The Grave/Ballad In Which Macheath Begs All Men For Forgiveness – Lost In The Stars: The Music Of Kurt Weill (A&M)
Wim Mertens – Maximizing The Audience – “Maximizing The Audience” (Crepuscule)
Abdullah Ibrahim – Ishmael – “Africa-Tears & Laughter” (ENJA)
Villa-Lobos – Bachianas Brasileiras No.9 – Villa-Lobos Chamber & Choral Music (LORELT)
Bob Dylan - Blind Willie McTell – The Bootleg Series, Volumes 1-3 rare & unreleased – Sony
Lou Reed – September Song – Lost In The Stars: The Music Of Kurt Weil (A&M)

Last edited:
Purple Disk (1st)

The Night Owl - Nits
I'm on Fire - Bruce Springsteen
Matador - Xmal Deutchland
Stanlow - O.M.D.
The Same Deep Water as You - The Cure
Nowhere Girl - Bmovie
Autumnmatic Play - Mecano
The Chauffeur - Duran Duran
Mermen of the Lea - And Also the Trees
The Sitting Room - Anne Clark
She's in Parties - Bauhaus
I Cry - Pink Military
Detail for Paul - The Durutti Column
The Sweet Cheat Gone - The Durutti Column
Mountain - Minny Pops
Sketches of Spain - Nits
Failure - Swans

Red Disk (2nd)

Blue Bell Knoll - Cocteau Twins
Equal Ways - Clan of Xymox
The Last Song - Trisomie 21
The Old Men - The Wake
Several Times - Pieter Nooten
Life by the Sea - The Names
Mega City 3 - Spizzenergi
Ocean Rain - Echo & the Bunnymen
Perfomance - Tones on Tail
Judgement - The Sound
Mr Somewhere - This Mortal Coil
Amen Yves - For Against
War/Subvert - Zounds
Ecstasy - The Wolfgang Press
Music Number Two - Tuxedomoon
In a Manner of Speaking - Tuxedomoon
Η Βροχή Πέφτει Δυνατά - Λευκή Συμφωνία

Απάντηση: Re: ήρθαμε - "δεν" σας είδαμε - φύγαμε...

Αυτός ο κύριος είχε την ατυχία να πέσει σε φάση μεγάλης φασαρίας στο δωμάτιο και τον καρατόμησες με συνοπτικές διαδικασίες. Για γράψε καμια κουβεντούλα (ή δώσε link αν το έχεις ήδη κάνει και με πιάνεις αδιάβαστο)...

Ah, yes! :blush: Να σου πω την αλήθεια, όταν διαβάζω 7 φορές τη λέξη "τζαζ" σε μια παράγραφο ξέρω ότι πρέπει να πάω παρακάτω. :chinese: Αλλά από το λίγο που το άκουσα στην έκθεση μου τράβηξε το ενδιαφέρον... ;)

Επειδή ήδη με έχετε καλύψει σε όσα ήθελα να εκφράσω (αλλά δεν πρόλαβα έγκαιρα εξ αιτίας της μακράς αποχής λόγω ασθένειας), έχω μόνο τούτο να πω:

ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΜΑΣΤΕ!!!

Απάντηση: Re: ήρθαμε - "δεν" σας είδαμε - φύγαμε...

Handel – Passacaglia (Keyboard Suite no. 7) Andrei Gavrilov, piano – “Keyboard Suites” (EMI Classics)
Uri Caine – Symphony No. 1 “Titan”, 3rd Movement – “I Went Out This Morning Over The Countryside: Gustav Mahler In Toblach” (Winter & Winter)
The Rolling Stones – Love Is Strong (Virgin CD-single)
The Velvet Underground – Sweet Bonnie Brown/It's Just Too Much – “1969 Live” (Mercury)
John Lewis – Django – “Evolution” (Atlantic)
Talking Heads – Born Under Punches (The Heat Goes On) – The Name Of This Band Is Talking Heads (Sire)
Sparks - When I'm With You – Profile: The Ultimate Sparks Collection - Rhino
Todd Rundgren + Gary Windo – Call From The Grave/Ballad In Which Macheath Begs All Men For Forgiveness – Lost In The Stars: The Music Of Kurt Weill (A&M)
Wim Mertens – Maximizing The Audience – “Maximizing The Audience” (Crepuscule)
Abdullah Ibrahim – Ishmael – “Africa-Tears & Laughter” (ENJA)
Villa-Lobos – Bachianas Brasileiras No.9 – Villa-Lobos Chamber & Choral Music (LORELT)
Bob Dylan - Blind Willie McTell – The Bootleg Series, Volumes 1-3 rare & unreleased – Sony
Lou Reed – September Song – Lost In The Stars: The Music Of Kurt Weil (A&M)

Η κομματάρα των Velvets, What goes on παίχτηκε μάλλον εκτός προγράμματος, ε; ;)

Παντως Κωστα δεν εχεις παραπονο
Ο Γιωργης ετρωγε ,επινε ....ειχε και το νου του ομως!!!!!!!!!