Ήρθε η Άνοιξη.

Μ αρεσει που τα λετε σα να μη περασε μια μερα, εστω και μετα απο... ενα χρονο... :ADFADF1:

Στελιο και ΝΝ, υπεροχα η μαργαριτα και το κρινακι (και το δυσκολο ασπρο του -πες καμμια λεπτομερια της εξαισιας ληψης)!!

Tamron 90 macro ο φακός, λήψη στο χέρι και εγώ.
Δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο η λήψη Χιώτη. Τα κρινάκια είναι στη πραγματικότητα μικρά ο ήλιος ήταν ψηλά και ήμουν τυχερός που έπεφτε ακριβώς πάνω αναμεσα σε δέντρα και έτσι δεν είχα σκιές. Levels - curves στο ps και λίγο σκοτείνιασμα το ήδη σκοτεινό background

Για πορτρέτα με την κλασσική έννοια επειδή είναι εξαιρετικά οξύς δεν μου πολυκάνει μια και οι όποιες "ατέλειες" του προσώπου φαίνονται καθαρά. Ασε που στα 90 τέρμα ανοικτός εγώ πορτρέτο με σωστό focus δεν έχω καταφέρει να βγάλω

Ασε που στα 90 τέρμα ανοικτός εγώ πορτρέτο με σωστό focus δεν έχω καταφέρει να βγάλω

Ενδιαφερον αυτο... f2,8 ειναι αυτος? Που εντοπιζεις το προβλημα? Για ληψεις στο χερι φανταζομαι μιλας... εχεις δοκιμασει και εστιαση με τριποδο και ειχες το ιδιο αποτελεσμα?

Στο ότι τα μοντέλα μου είναι τα παιδιά μου που αρνούνται να καθήσουν ακίνητα νομίζω!!!!!
Με τρίποδο ή ακόμα και στο χέρι με μοντέλο δεν νομίζω να έχω πρόβλημα

Μια χαρά πορτραίτα βγάζει ανοικτός ο 90ρης Τάμρον, δεν είναι δα και τέτοιο θέμα η οξύτητα, χώρια που μπορείς να δώσεις κατά τη μετατροπή του raw στο ACR ένα μείον 10 με 20 στο clarity και να βγει υπέροχα.

για τα μακρο ειναι παντως πολυ καλος, τον εχει ενας φιλος μου στη canon 40d και ειναι μια χαρα, ακομα και στο φ2.8

Καλά εννοείται ότι ο φακός είναι μια χαρά εγώ δεν μπορώ να βγάλω καλά πορτρέτα ετσι όπως τον χρησιμοποιώ.

Χα χα... θα πινεις κι εσυ πολλους καφεδες μου φαινεται.... !!!!

Συνεχιζω να θελω περισσοτερες λεπτομερειες γαι το τι σου φταιει... τι δεν σου αρεσει... εκτος αν αναφερεσαι μονο σε κινουμενα θεματα (πχ τα παιδια που ειπες) οποτε εκει ειναι θεμα τεχνικης και μηχανης (drive) και οχι φακου... οποτε εχεις παραπανω λεπτομερειες, ευχαριστως να τις ακουσω...

...(μου θυμιζει τα θεματα που εχω με τον 85ρη στην εστιαση γι αυτο και... τσιμπησα...!!!)

K5GP0579.jpg