Ήρθε η Άνοιξη.

Όμως σήμερα, Τρίτη, το Ηπειρώτικο τοπίο με αποζημίωσε. Άνοιξη στα βουνά. Βέβαια ο λαμπρός ήλιος μου έβγαλε ghosts στις μισές (Sigma 15-30 EX) αλλά δεν πειράζει.

(οι δύο πρώτες με τον Sigma EX 15-30 + πολωτικό B+W, η τρίτη με τον Panagor 55/3 Macro)
Θαυμάσιες όλες. Μου αρέσει ιδιαίτερα η σύνθεση της δεύτερης!

Τασο πραγματικα ολες ειναι "ωραιες" φωτογραφιες. Αυτη με το ποταμι εχει μια δυνατη συνθεση αλλα για τα δικα μου γουστα την αδικουν τα κατα τ αλλα αληθοφανη χρωματα της και σιγουρα ο υπαρχον φωτισμος.

Η κατηφορα με τα παιδια εχει κινηση, ενεργεια, ειναι πολυ δυνατη. μπραβο. Οπως και η λιτοτητα και η ηρεμια του σπιτιου. very good job!

Τασο πραγματικα ολες ειναι "ωραιες" φωτογραφιες. Αυτη με το ποταμι εχει μια δυνατη συνθεση αλλα για τα δικα μου γουστα την αδικουν τα κατα τ αλλα αληθοφανη χρωματα της και σιγουρα ο υπαρχον φωτισμος.

Η κατηφορα με τα παιδια εχει κινηση, ενεργεια, ειναι πολυ δυνατη. μπραβο. Οπως και η λιτοτητα και η ηρεμια του σπιτιου. very good job!

εσύ φαντάζομαι πως αντί γι' αυτό

attachment.php

θέλεις χρώματα τέτοιου τύπου, σωστά?

attachment.php

μου φαίνεται πως με τη D300 γίνεστε ολίγον... vivid junkies!

Attachments

• pigesaoouapr08_04_2.jpg
    pigesaoouapr08_04_2.jpg
    238.8 KB · Views: 363
:crown:Σαν να βγηκε ο ηλιος και φωτιστηκε ολη η πλαση! ανοιγει η καρδια σου ρε παιδι μου! Εγω φταιω?? Η φυση ειναι πιο ομορφη ετσι.!!!

Ευχαριστώ, αλλά συνήθως δεν τα σπρώχνω έτσι τα χρώματα, όπως στη δεύτερη, παραμένω στο επίπεδο της πρώτης, η δεύτερη μου φαίνεται αφύσικη, γνωρίζοντας ότι την τράβηξα στις 3 το μεσημέρι και με τόσο πολύ ήλιο (f/22 + πολωτικό + iso100 και πάλι η ταχύτητα στο 1/6!). Εν προκειμένω απλώς τροποποίησα τη φωτογραφία για τα χρωματικά γούστα του Nilo. Το μέρος βέβαια θα ήθελε επίσκεψη 2-3 ώρες πιο αργά, αλλά αυτή είναι η κατάρα του ερασιτέχνη οικογενειάρχη φωτογράφου: κλέβει όσες στιγμές μπορεί.

Βέβαια χωρίς θυσίες δεν πρόκειται ούτε καν να πλησιάσει κανείς μας αποτελέσματα όπως του Μανώλη Κουπέ (εννοείται αφήνω κατά μέρος και τη μεγάλη διαφορά σε τεχνική αρτιότητα και αισθητική, έτσι; ), είδατε τι έγραψε παραπάνω το παλλικάρι, τι ώρες ξυπνάει. Έτσι είναι η τέχνη, θέλει θυσίες!

Last edited:
Εμενα οπως εχεις καταλαβει μ αρεσουν τα πιο bold χρωματα.

attachment.php

Attachments

• DSC_5835.jpg
    DSC_5835.jpg
    110.9 KB · Views: 103
Αν την τραβήξεις άλλη ώρα και με πολωτικό για τα σύννεφα, ξέρεις πώς θα δείξει αυτή?

Το ξερω και ψηνομαι. Τον ουρανο δεν ξερω αν θα πετυχω ετσι. Παντως δεν μπορω να θυμηθω αν την συγκεκριμενη την εβγαλα με πολωτικο γιατι εκεινη τη μερα θυμαμαι οτι το χρησιμοποιησα αλλα ισως οχι απο την αρχη. Η ωρα ηταν γυρω στις 6 το απογευμα.

Βablan το ξερω αλλα ουτε η σκαλωσια ουτε και η πετρα μπορουν να βγουν οποτε μαλλον την επομενη φορα θα πρεπει να βρω αλλη γωνια.

αυτη ειναι σιγουρα με πολωτικο. Η συμπιεση βεβαια εκανε το θαυμα της παλι και τα 140kb βγηκαν 64 και εχασε λιγο το γκελ του πολωτικου αλλα και παλι....

attachment.php

Attachments

• DSC_5840.jpg
    DSC_5840.jpg
    64 KB · Views: 74
Βablan το ξερω αλλα ουτε η σκαλωσια ουτε και η πετρα μπορουν να βγουν οποτε μαλλον την επομενη φορα θα πρεπει να βρω αλλη γωνια.
Η πέτρα είναι βασικό στοιχείο, δεν είναι για ... εξαγωγή!

Μια φρέσκια από τη σημερινή βόλτα...

attachment.php

Attachments

• aduckonthefinishline.jpg
    aduckonthefinishline.jpg
    144 KB · Views: 65
Ωραιος και με το σουριαλ κιτρινακι. Καλιτεχνια!:ernaehrung004:

αυτη ειναι σιγουρα με πολωτικο. Η συμπιεση βεβαια εκανε το θαυμα της παλι και τα 140kb βγηκαν 64 και εχασε λιγο το γκελ του πολωτικου αλλα και παλι....
:worshippy: