Ήρθε και η δική μου ώρα...

JustMusic

New member
12 June 2011
2
... δεν το είχα σκοπό, είναι η αλήθεια, αλλά ψάχνοντας με ένα φίλο για το δικό του, μου άνοιξε η όρεξη για ανανέωση...

Τωρινό σύστημα:
Sansui AU-a607MRX, ολοκληρωμένος ενισχυτής,
Epos ES-14, ηχεία βάσης,
Teac VRDS-10, πηγή.

Χώρος:
Απόσταση 4 μέτρα, πίσω υπάρχει κενό 5 μέτρων ακόμα όπου υλοποιείται η τραπεζαρία,
Πλάτος διαθέσιμο για την τοποθέτηση των ηχείων 2,80 μέτρα, τωρινή απόσταση ηχείων 2,40 μέτρα και απόσταση ακρόασης 2,80 μέτρα.
Στο αριστερό ηχείο ο χώρος επεκτείνεται κατά 3.20 μέτρα.

Έχω φροντίσει στο αριστερό ηχείο να υπάρχει μία βιβλιοθήκη, η οποία το "βοηθάει" να μη "βλέπει" τον άδειο χώρο και σε απόσταση 1.70 είναι η πλάτη καναπέ, χωρίς πλαϊνό μπράτσο.
Ανάμεσα στα ηχεία και προς τ' αριστερά, υπάρχει παράθυρο 1,40 μέτρα, με κουρτίνα.

Η πρόταση ενισχυτή πρέπει να έχει είσοδο MM/MC, γιατί υπάρχει δισκοθήκη.

Χρήματα? Περίπου στο 1.500αρι για κάθε συσκευή (+-)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις προτάσεις σας

Καλως ηρθες στην παρεα φιλε JustMusic... -bye-

Ο χωρος σου ετσι οπως τον περιγραφεις μοιαζει με σπαζοκεφαλια... Ψυχανεμιζομαι ομως οτι πας για ηχειο δαπεδου.
Ως παθων θα σου πω οτι το στησιμο ειναι τα μισα λεφτα, οποτε ειτε θα μπορουσες να παρεις περισσοτερα απο το υπαρχον συστημα με ενα διαφορετικο στησιμο,
ειτε καποια στιγμη -οταν με το καλο ολοκληρωσεις τις αγορες σου- πιθανοτατα θα επανελθουμε σ' αυτο το θεμα...

Δεν ξερω τι μουσικη ακους, αλλα βλεποντας τον μεχρι σημερα εξοπλισμο σου θα τολμησω μια προταση στο μπατζετ που εθεσες...

Ενισχυτης
Ηχεια

...αν εβαζες ενα σχεδιαγραμμα κατοψη του χωρου με τη θεση των ηχειων μαρκαρισμενη επανω, θα μπορεσουμε να κανουμε πιο ευστοχες προτασεις κ παρατηρησεις.

μια χαρα μηχανηματα εχεις,αν θελεις να αλλαξεις κατι ξεκινα απο τον ενισχυτη.Το teac σαν trasnport θα ειναι ιδανικο,παρε ενα dac για να μπορεσεις να συνδεσεις και αλλες ψηφιακες πηγες. Ο destiny που σου προτεινε ο φιλος ειναι εξαιρετικο εργαλειο και θα βελτιωσει πολυ τον ηχο των αλλων συνοδων,ξεκινα απο εκει και βλεπεις.

φιλε μου, αν καταλαβα καλα τα ηχεια ειναι τα μικρα τετραγωνακια αριστερα στο σχεδιο. Προφανως ειναι πανω απο 30τμ ο χωρος αρα θελεις ηχεια δαπεδου. Η λυση που σου προταθηκε ειναι πολυ καλη

Για να παρεις ηχεια δαπεδου με την αναλυση και τις χροιες των EPOS πρεπει να ανεβεις πολυ.Τα es14 μπορουν να καλυψουν μια χαρα των χωρο σου,αλλωστε η θεση ακροασης ειναι πολυ κοντα στα ηχεια.

Νομίζω ότι θα πρέπει να ανεβείτε κατηγορία τιμής, αν θέλετε μία ουσιαστική αναβάθμιση για το σύστημα σας.
Έχετε ένα σύστημα της δεκαετίας του ’90, που πολλοί θα επιθυμούσαν να έχουν, πολύ καλύτερο από πολλά σημερινά!
Αν δε με απατά η μνήμη μου, ο ενισχυτής σας είχε κόστος 320.000 δρχ., τα ηχεία σας 240.000δρχ, η πηγή σας 210.000δρχ.

Δε νομίζω ότι, ένα σύστημα αποτελούμενο από μηχανήματα της κατηγορίας των 1.500,00 ανά κομμάτι θα ήταν αναβάθμιση.
Θα ήταν ανανέωση οπτική, αλλαγή χαρακτήρα συστήματος λόγω νέων συσκευών αλλά ουσιαστική αναβάθμιση… δε νομίζω…

Καλή σας ημέρα :-)