Ήρθε ο καιρός να αντικαταστήσω την KURO...τι προτείνετε σε > 60' ?

Απάντηση: Re: Ήρθε ο καιρός να αντικαταστήσω την KURO...τι προτείνετε σε > 60' ?

Καλημέρα και πάλι.

Έχω αποφασίσει να περιμένω τα νέα μοντέλα. Βέβαια, ειλικρινά, από τότε που αποφάσισα να αλλάξω την KURO και άρχισα να τη συγκρίνω (με το μάτι, από φίλους, καταστήματα κτλ) με τα σημερινά κορυφαία μοντέλα, η απόφαση έγινε ακόμη πιο δύσκολη! Πραγματικά η εικόνα της KURO είναι απίστευτη και την έχω συνηθίσει τόσο πολύ, που θα με δυσκολέψει η μετάβαση σε κάποια άλλη, εξού και οι περισσότεροι με συμβουλεύουν να μην την αλλάξω, αλλά τι να κάνω που θέλω μεγαλύτερο μέγεθος!
.

Σαν κάτοχος που είμαι κι εγώ Kuro (50" & 60" ) είμαι πολύ περίεργος να δω σε ποιά θα καταλήξεις.

Και ακόμα πιό περίεργος να διαβάσω τα (ειλικρινή θέλω να πιστεύω) σχόλιά σου μετά την αγορά.

καλό ψάξιμο!

Υ.Γ. ελπίζω να μην επιλέξεις TV με κριτήριο αν έχει κάμερα ή συνδέεται στο youtube.......τουλάχιστον από τα γραφόμενά σου δείχνεις συνειδητοποιημένος αγοραστής.

Re: Απάντηση: Re: Ήρθε ο καιρός να αντικαταστήσω την KURO...τι προτείνετε σε > 60' ?

Σαν κάτοχος που είμαι κι εγώ Kuro (50" & 60" ) είμαι πολύ περίεργος να δω σε ποιά θα καταλήξεις.

Και ακόμα πιό περίεργος να διαβάσω τα (ειλικρινή θέλω να πιστεύω) σχόλιά σου μετά την αγορά.

καλό ψάξιμο!

Υ.Γ. ελπίζω να μην επιλέξεις TV με κριτήριο αν έχει κάμερα ή συνδέεται στο youtube.......τουλάχιστον από τα γραφόμενά σου δείχνεις συνειδητοποιημένος αγοραστής.

To ίδιο και εγώ σαν κάτοχος μη κούρο

Αφου βλεπεις κυριως ταινιες, κρατα την kuro για τηλεοπτικό και παρε εναν JVC x35 για να παίζεις στις 100+''. Κακα τα ψέμματα κινηματογραφική αίσθηση δεν μπορείς να έχεις με tv.

εγω παντως ως κατοχος της samsung 64 e 8000 εχω να πω το εξης επειδη την ειδα στις πιθανες επιλογες. πολυ καλη εικονα με πανεμορφα αληθινα χρωματα. και πολυ ομορφη στο χωρο. προσωπικα παντα!

1) Σχετικά με την απόκτηση προβολέα, όπως με συμβούλεψαν και άλλοι φίλοι εδώ, όπως είπα και παλαιότερα, ενώ είναι πολύ ποιοτική λύση, δεν είναι στις άμεσες επιλογές μου, κυρίως για 'χωροταξικούς' λόγους...οψόμεθα για το μέλλον...

2) Η 64 e 8000 είναι όντως ανάμεσα στις 3 πρώτες επιλογές. Κάπου μάλιστα διάβασα για udpated firmware με το οποίο γενικώς η σειρά 8 της Samsung έχει αναβαθμιστεί ποιοτικά...αν και λόγω Pioneer, σκέφτομαι και τις Panasonic...

3) Όπως και να'χει, έχω αποφασίσει να περιμένω λίγο ακόμη...ήδη διαβάζω τα πρώτα previews για τα νέα μοντέλα...ήδη έχω βάλει στο μάτι την F8000 (πλάσμα ή LED) ή την ΖΤ60...κι εδώ γεννάται η απορία: Μήπως κάποιος φίλος από εμπειρία μπορεί να 'υπολογιζομαντέψει' (κατά το guesstimate...) τις τιμές για τα 3 αυτά μοντέλα? Ήδη διαβάζω τις πρώτες ενδείξεις, και αρχίζω να απογοητεύομαι...π.χ. http://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1360049547 (Samsung F8500 will be available in Europe in 46 and 55 inch sizes called UE46F8500 and UE55F8500. The TVs will cost 2799 and 3799, respectively, when they arrive in Q2 2013.)

Υ.Γ. εγώ κι αν είμαι περίεργος τι θα επιλέξω...

Συνήθως τα πρώτα νούμερα που βγαίνουν είναι πιο ψηλά από την τιμή κυκλοφορίας. Οι πιο πάνω τιμές είναι πολύ φουσκωμένες.

Απάντηση: Re: Ήρθε ο καιρός να αντικαταστήσω την KURO...τι προτείνετε σε > 60' ?

1) Σχετικά με την απόκτηση προβολέα, όπως με συμβούλεψαν και άλλοι φίλοι εδώ, όπως είπα και παλαιότερα, ενώ είναι πολύ ποιοτική λύση, δεν είναι στις άμεσες επιλογές μου, κυρίως για 'χωροταξικούς' λόγους...οψόμεθα για το μέλλον...

Προβολέα παίρνει αυτός που έχει τηλεόραση. Στο μυαλό το δικό μου μπορεί άνετα να χωρέσει σπίτι χωρίς προβολέα, χωρίς τηλεόραση όμως ποτέ.
Αν είναι να έχεις και τα δυο, καλώς. Αν είναι να έχεις μόνο το ένα δεν το συζητάω καν... Τηλεόραση!

Καλησπέρα παιδιά,

Για να μην ανοίξω νέο thread, συνεχίζω από εκεί που το άφησα:

Έφτασε ο καιρός για αγορά, αν όχι αυτές τις εβδομάδες λόγω αδειών κτλ, σίγουρα μέχρι τέλη Αυγούστου (υπολογίζω και τις ημέρες παράδοσης).

Για να μην πολυλογώ, οι υποψήφιες είναι πλέον 2, που όπως πολύ καλά θα μαντέψατε ήδη, είναι οι 65VT60 και η 64F8500. Αρχικώς είχα την 60ZT60 ως κορυφαία επιλογή, αλλά πλέον η διαφορά στην τιμή της, όσο κι αν λέω ότι δεν παίζει τον πρώτο ρόλο στην επιλογή μου, βρίσκεται σε γελοία επίπεδα (ειδικά μετά τις πρόσφατες πτώσεις τιμών τόσο της VT όσο και χθες της F8500), και σε κάθε περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει τη (μικρή, από αυτά που διαβάζω) διαφορά στις επιδόσεις τους.

Παρότι Samsung fan, και παρότι την F8500 περίμενα τόσο καιρό, τελικά γέρνω 80-20 υπέρ Panasonic, κυρίως λόγω διπλού Tuner, και ίσως λόγω του 'ψυχολογικού' της φυσικής εξέλιξης της Pioneer (ok, και reference black etc., αλλά και η Samsung διαβάζω ότι έχει καλύτερο λευκό και φωτεινότητα...).

Χωρίς να θέλω να σας κουράσω, έχετε κάτι να προτείνετε/παρατηρήσετε σχετικά με αυτό το 'δίλημμα', ειδικά τώρα που τα μοντέλα βρίσκονται στην αγορά αρκετό καιρό; Δυστυχώς οι Έλληνες κάτοχοι παρατηρώ ότι είναι ελάχιστοι, συνεπώς αρκούμαι στα αρκετά reviews που έχω διαβάσει, τα οποία όμως δεν με έχουν οδηγήσει σε κάποια 'ασφαλή' επιλογή.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

http://www.avforums.com/reviews/Pan...lasma-Television-Review_535/Test_Results.html
http://www.avforums.com/reviews/Sam...Inch-1080p-3D-Plasma-TV_511/Test_Results.html

Βλέπω την 65VT60 να δίνει σε σκακιέρα μόλις 67-74 nits και αυτό για εμένα εξανεμίζει το πλεονέκτημα που έχει λόγω καλύτερου μαύρου γιατί το νούμερο αυτό είναι αρκετά χαμηλό. Η F8500 ξεπερνάει τα 100 nits στην αντίστοιχη μέτρηση , νούμερο αρκετά ικανοποιητικό για πλάσμα.

Από εκεί και πέρα βέβαια υπάρχουν και τα θέματα με κάθετες και οριζόντιες γραμμές και στις δύο μάρκες τα τελευταία χρόνια , ελπίζω να είσαι τυχερός και να μην μπλέξεις με τέτοια θέματα.

Καλησπέρα παιδιά,

Για να μην ανοίξω νέο thread, συνεχίζω από εκεί που το άφησα:

Έφτασε ο καιρός για αγορά, αν όχι αυτές τις εβδομάδες λόγω αδειών κτλ, σίγουρα μέχρι τέλη Αυγούστου (υπολογίζω και τις ημέρες παράδοσης).

Για να μην πολυλογώ, οι υποψήφιες είναι πλέον 2, που όπως πολύ καλά θα μαντέψατε ήδη, είναι οι 65VT60 και η 64F8500. Αρχικώς είχα την 60ZT60 ως κορυφαία επιλογή, αλλά πλέον η διαφορά στην τιμή της, όσο κι αν λέω ότι δεν παίζει τον πρώτο ρόλο στην επιλογή μου, βρίσκεται σε γελοία επίπεδα (ειδικά μετά τις πρόσφατες πτώσεις τιμών τόσο της VT όσο και χθες της F8500), και σε κάθε περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει τη (μικρή, από αυτά που διαβάζω) διαφορά στις επιδόσεις τους.

Παρότι Samsung fan, και παρότι την F8500 περίμενα τόσο καιρό, τελικά γέρνω 80-20 υπέρ Panasonic, κυρίως λόγω διπλού Tuner, και ίσως λόγω του 'ψυχολογικού' της φυσικής εξέλιξης της Pioneer (ok, και reference black etc., αλλά και η Samsung διαβάζω ότι έχει καλύτερο λευκό και φωτεινότητα...).

Χωρίς να θέλω να σας κουράσω, έχετε κάτι να προτείνετε/παρατηρήσετε σχετικά με αυτό το 'δίλημμα', ειδικά τώρα που τα μοντέλα βρίσκονται στην αγορά αρκετό καιρό; Δυστυχώς οι Έλληνες κάτοχοι παρατηρώ ότι είναι ελάχιστοι, συνεπώς αρκούμαι στα αρκετά reviews που έχω διαβάσει, τα οποία όμως δεν με έχουν οδηγήσει σε κάποια 'ασφαλή' επιλογή.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Νομιζω οτι τα πραματα ειναι πολυ απλα στην περιπτωση σου,το παραπανισιο φως της samsung θα κανει τη διαφορα σε φωτεινες συνθηκες,το καλυτερο μαυρο της panasonic θα το δεις σε σκοταδι
διαλεγεις,αναλογα σε ποιες συνθηκες προτιμας να εχεις τις βελτιστες επιδοσεις
φανταζομαι,οποια απο τις δυο κι αν παρεις θα προβεις σε επαγγελματικο καλιμπραρισμα για να την ξεζουμισεις

Να διευκρινίσω πως οι συνθήκες θέασης δεν είναι ιδιαιτέρως φωτεινές, (μπαλκονόπορτα στα αριστερά, χωρίς όμως απευθείας έκθεση σε ήλιο), κανονικές θα τις έλεγα, και σε κάθε περίπτωση ελεγχόμενες/ρυθμιζόμενες. Επιπρόσθετα, η αλήθεια είναι πως την τηλεόραση την έχω συνδυάσει με νυχτερινές 'απολαύσεις', είτε αυτές είναι ταινίες (κυρίως), αθλητικά ή λίγο SD ή NOVA/OTE. Με φως, μόνο Σ/Κ βλέπω λόγω φόρτου εργασίας, κι αυτό κυρίως για αθλητικά.

Με άλλα λόγια, η φωτεινότητα δεν είναι το ν.1 για εμένα κίνητρο. Από την άλλη όμως, έχω μια βασική ερώτηση: H Panasonic θα είναι λιγότερο φωτεινή και από την Pioneer που έχω? Αν ναι, και με δεδομένο ότι ούτε η Pioneer 'λάμπει' από φωτεινότητα/ζωντάνια, ίσως υπάρξει δεύτερη σκέψη επ' αυτού...

Κατά τα άλλα, πραγματικά θεωρώ το 2ο Tuner ως πολύ βασικό (correct me if I'm wrong), γι'αυτό και πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένοι λόγοι για να ΜΗΝ επιλέξω την Panasonic.

Υπάρχει διαφορά προς το χειρότερο στην φωτεινότητα της Panasonic σε σχέση με την Kuro που αν θυμάμαι καλά είχε πάνω από 100 nits σε σκακιέρα (όπως η F8500).

Όπως γράφει και κάτοχος σε ξένο forum...

The light output achievable in ISF modes makes KURO the brightest plasma produced to date, with the sole exception of Panasonic's 65VX100. I'm surprised this aspect is not getting as much attention, for it really makes the picture so much punchier and three dimensional. Now that I got used to having it, I honestly could not do without the same light output.

http://www.highdefjunkies.com/plasm...ro-have-left-makes-superior.html#.UfUItI2Ewc0

Last edited:
Εφ´όσον το δωμάτιό σου δεν είναι ιδιαίτερα φωτεινό, δεν θα έχεις πρόβλημα με την Panasonic.
Η Samsung λέγεται ότι είναι εξαιρετική και με πολύ φως.
Τώρα για το διπλό δέκτη dvb-t, νομίζω ότι έχουν και οι δύο, το θέμα είναι ότι δεν βλέπω κάποια ιδιαίτερη αξία σε αυτόν.
Δηλαδή θα γράφεις συνεχώς προγράμματα σε σκληρό δίσκο και ταυτόχρονα θα βλέπεις άλλο κανάλι?
Ανάθεμα τα κανάλια που έχουμε...
Άλλωστε έχεις και τα Nova/oτέ, όπως λες.
Όποια και να πάρεις, θα σε κάνει να ξεχάσεις την Kuro χωρίς παρενέργειες.:beatnik2:

Υπάρχει διαφορά προς το χειρότερο στην φωτεινότητα της Panasonic σε σχέση με την Kuro που αν θυμάμαι καλά είχε πάνω από 100 nits σε σκακιέρα (όπως η F8500).

Όπως γράφει και κάτοχος σε ξένο forum...

The light output achievable in ISF modes makes KURO the brightest plasma produced to date, with the sole exception of Panasonic's 65VX100. I'm surprised this aspect is not getting as much attention, for it really makes the picture so much punchier and three dimensional. Now that I got used to having it, I honestly could not do without the same light output.

http://www.highdefjunkies.com/plasm...ro-have-left-makes-superior.html#.UfUItI2Ewc0

Το εν λόγω post Γιάννη, αναφέρεται στη μνημειώδη ικανότητα των 9G Kuro να ανεβαίνουν μέχρι και τα 180-200 nits (σε παράθυρο) στο calibration mode που είχαν, κάτι που δεν έχουμε δει από άλλη plasma σε αντίστοιχο mode. Στη σκακιέρα όμως, έπαιζαν στα κλασικά 80-90 nits. Οι 8G Kuro, όπως αυτή του φίλτατου nasos1978, είχαν χαμηλότερες δυνατότητες φωτεινής εκπομπής... ;)

Ευχαριστώ για την διευκρίνηση Γιάννη.

Ας τα λάβει όλα υπόψιν ο Νάσος και ας πάρει τις αποφάσεις του. Πιστεύω ότι έτσι και αλλιώς και οι δυο τηλεοράσεις είναι κορυφαίες η κάθε μία με τα δικά της θετικά (πιο μεγάλη φωτεινότητα και μαύρο αναφοράς αντίστοιχα).

Καλησπέρα και πάλι,

Μετά από 2 εβδομάδες διακοπών, αλλά και πολλή δουλειά που δεν με αφήνει να ασχοληθώ τις καθημερινές με το θέμα, έφτασε η ώρα της αγοράς.
Alea jacta est (ο κύβος ερρίφθη), ο διάδοχος της Kuro θα είναι η Panasonic 65VT60 (να δω τι θα κάνω την Kuro, δεν μου κάνει καρδιά να τη δώσω...). Όποιος έχει αντίρρηση να μιλήσει τώρα ειδάλλως ας σωπάσει για πάντα ;););)

Θα ήθελα κάποιες άμεσες συμβουλές αγοράς όμως! Πραγματικά δεν έχω ούτε λεπτό να ασχοληθώ τις καθημερινές (συνήθως ούτε ΣΚ, λόγω άπειρης όπως προείπα δουλειάς αυτή την περίοδο), και χθες βρήκα κάποιες ώρες και νόμιζα ότι θα είχα την τηλεόραση το βράδυ (που λέει ο λόγος...)...φευ! Πήρα το Πλαίσιο με χαρά να την παραγγείλω επιτόπου και μου είπε ότι μπορεί και μήνα να κάνει (και θέλει και τουλάχιστον 50% προκαταβολή)! Μετά πήρα ανήσυχος το Public και μου είπε ότι σε 5 ημέρες θα ξέρει ΑΝ και ΠΟΤΕ θα την έχω! Όπως καταλαβαίνετε, έχω που έχω καθυστερήσει πολύ, με το 'ξενέρωμα' αυτό, φοβάμαι μην ξανά πιαστώ με τη δουλειά και δεν την πάρω ποτέ!

Συνεπώς, στο επίπεδο που επιτρέπεται εδώ, τι με συμβουλεύετε? Μήπως να πάρω εγώ την αντιπροσωπία? Μήπως ξέρετε κάποιο μαγαζί που να έχει ετοιμοπαράδοτη? Γενικότερα κάποια άλλη συμβουλή για το μαγαζί από το οποίο να την αγοράσω?

Σας ευχαριστώ!
Υ.Γ. Υπάρχει κατάστημα που την έχει έστω για επίδειξη?

Αυτό θα προσπαθήσω να το κάνω σίγουρα, ήδη πήρα τα πρώτα στη σειρά χθες συν ένα δυο από τα μεγάλα πιο κάτω κι ας είναι λίγο ακριβότερα. Απλά ήμουν άτυχος γιατί ξεκίνησα με τα μεγάλα, και όταν πήγα στα μικρότερα ήταν ήδη 15.00+ και είχαν κλείσει! Και το πρόβλημα είναι (εξού και η ανάγκη συμβουλής Κυριακάτικα!) ότι πραγματικά δεν θα έχω χρόνο για τηλέφωνα καθημερινές, λόγω (συγκεκριμένης) δουλειάς! Καλά, αν δεν μάθω κάτι άλλο από τους φίλους εδώ, απλά θα την παραγγείλω π.χ. από το Πλαίσιο και όποτε έρθει...Btw, το κατάστημα από το οποίο είχα πάρει την Kuro και το οποίο διαφημίζεται κι εδώ, πλέον παρατηρώ ότι δεν έχει Τηλεοράσεις (παρά τα περί του αντιθέτου banners του!)

Last edited:
Θα σου έλεγα να κάνεις κάποια παραγγελία σύντομα γιατί μετά υπάρχει περίπτωση να μην την βρίσκεις καθόλου. Ακούγονται διάφορες πληροφορίες ακόμη και για πλήρη διακοπή της παραγωγής πλάσμα σύντομα. Και δεν μιλάω για τι είπε ο Χ , Υ άσχετος αλλά για εσωτερικές πληροφορίες...

So you're essentially saying that there may or may not be Panasonic plasma TVs in 2014.

Yes. -

http://www.techtree.com/content/fea...ct-head-home-audio-video-panasonic-india.html

Τώρα αυτό να το εκλάβω ως συμβουλή για επίσπευση παραγγελίας ή ματαίωσή της....είναι κάτι που έχει συζητηθεί ξανά, τι θα γίνει αν διακοπεί η παραγωγή τους, ανταλλακτικά, σέρβις κτλ κτλ....anyway, ας μην βάζω κι άλλα στο μυαλό μου γιατί ήδη αρκετά το έχω σκεφτεί/ψάξει! Ας σκεφτώ το ότι θα έχω το τελευταίο και καλύτερο μοντέλο ;)